Canik TTI Combat
Arkadaşlar, bugün ufak bir iş için MKE'ye gittim.Yerli standların yanından geçerken 
birinde bir kalabalık gördüm.Baktım,Canik Yurt Savunma bölümüydü.Merak edip,içeriye
zor da olsa girdim.Meğer TTI Combat gelmiş,millet de tabancaya bakmaya gelmiş. 

Biraz bekledikten sonra tabancayı inceleme fırsatım oldu. Gerçekten albenisi yüksek,
görünüşü çok güzel bir tabanca.

[Resim: sf4c4l8.jpg]

[Resim: 7cz6rjb.jpg]

Bronz ve siyah renkler güzel kullanılmış. Kontroller,magwel,sürgü,kompansatör ve tetik 
bronz renkte.Sürgü üzerinde hava pencereleri ve kompansatör var.Tetik 90 derece duruyor.
Çekme kertiklerinin sayısı fazla ve tabancaya agresif bir görünüm vermiş.Kabza uzun ve
standart sırtlıkla geniş değil. Kunduz kuyruğu altı ve kabza-sürgü arasındaki oyuklar
nedeniyle tetik erişimi fazla değil. Her kontrol düğmesi iki taraflı. Tetik yumuşak.

[Resim: 11rw1lz.jpg]

Tabancanın görünüşünü ve elimdeki duruşunu beğendim. Hafif bir atış tabancası.Sanki her 
unsur düşünülmüş gibi.Ama,daha çok ABD pazarına yönelik yapıldığını düşünüyorum.
İlk izlenimlerim böyle.

Bu arada,tabancanın tasarımı CANiK AR-GE, Taran Butler ve TTI tasarım ekibi tarafından
yapılmış.John Wick'in yeni filminde bu tabancanın da kullanılacağı söyleniyor.

https://m.youtube.com/shorts/8VccW4RpnAg
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün 100 150 adet atış yaptık. Tek eksiği altı Çelik yada en azından alüminyum olabilirmiş. Iron sight çok güzeldi. Birde anlayamadığım şekilde şarjör bitince sürgü geride kalmıyor. Nedenini bilen varmı?
Bul
(01-06-2024, 19:51)Gurkan yazdı: Bugün 100 150 adet atış yaptık. Tek eksiği altı Çelik yada en azından alüminyum olabilirmiş. Iron sight çok güzeldi. Birde anlayamadığım şekilde şarjör bitince sürgü geride kalmıyor. Nedenini bilen varmı?

Sürgünün geride kalmaması anormal.Arıza var.
Canik'e götürün.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-06-2024, 19:51)Gurkan yazdı: Tek eksiği altı Çelik yada en azından alüminyum olabilirmiş. 

Sn. Gurkan,

Polimer gövdeli tabancanın esprisi 1) Hafif oluşu 2) Maliyetinin ucuz oluşu 3) Dayanıklılığı.

Ayrıca polimerin çelik gibi paslanma huyu da yok. Ayrıca çok sayıdaki atışta ısınma gibi bir sıkıntısı da.  Elbette tam metal bir silahın kendine göre üstünlükleri var ancak son yıllarda  bütün üreticiler polimer gövdeli silahlara yöneldiler. 

Ben, kişisel düşüncem olarak  Canik TTI Combat'ın polimer gövdeli oluşunu bir eksiklik olarak görmüyorum.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün akşamüstü HS 11 Pro'yu denemek için ASP Poligonu'na gittim.HS ila atışlarım
bittikten sonra TTI Combat'ın envanterde olup olmadığını sordum,varmış.Şanslıyım.
Dün incelediğim tabancayla bugün atış fırsatım oldu.TTI Combat ile 15 atış yaptım.
1)115 Gr mermi ile yaptığım atışlarda  4-5 kez sürgü biraz geride kaldı.İtekleyip öyle
atış yapabildim.Atış hocasının dediğine göre,tabanca iki yayla gelmiş.Daha sert yayla
115 gr mermiyle atış yapılınca bu arıza oluyormuş.
Bu durumda bu tabancada 115 grain mermi ile atış yapmamak gerekiyor.
2) Tabancada tepme-şahlanmayı çok az hissediyorsunuz. Sanki 7.65 tabancayla ateş ediyor
gibiydim.Kısacası tepmesi çok düşük.
3) Tabanca tam bir atış tabancası.Hafif,kolayca kavranıyor ve hedefe doğrulttuğunuzda hemen
hedefi görebiliyorsunuz.Tetik inanılmaz yumuşak.Canik tetikleri zaten yumuşaktır .Ancak, bu
alüminyum dik tetik inanılmaz hassas. Rahatlıkla grupman yapabiliyorsunuz. Atış puanına 9 diyebilirim.

Sonuç olarak 15 mermi atışından sonra bunları söyleyebiliyorsam, bu tabanca bu forumda çok konuşulacak.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-06-2024, 23:47)ceycey yazdı: Bugün akşamüstü HS 11 Pro'yu denemek için ASP Poligonu'na gittim.HS ila atışlarım
bittikten sonra TTI Combat'ın envanterde olup olmadığını sordum,varmış.Şanslıyım.
Dün incelediğim tabancayla bugün atış fırsatım oldu.TTI Combat ile 15 atış yaptım.
1)115 Gr mermi ile yaptığım atışlarda  4-5 kez sürgü biraz geride kaldı.İtekleyip öyle
atış yapabildim.Atış hocasının dediğine göre,tabanca iki yayla gelmiş.Daha sert yayla
115 gr mermiyle atış yapılınca bu arıza oluyormuş.
Bu durumda bu tabancada 115 grain mermi ile atış yapmamak gerekiyor.
2) Tabancada tepme-şahlanmayı çok az hissediyorsunuz. Sanki 7.65 tabancayla ateş ediyor
gibiydim.Kısacası tepmesi çok düşük.
3) Tabanca tam bir atış tabancası.Hafif,kolayca kavranıyor ve hedefe doğrulttuğunuzda hemen
hedefi görebiliyorsunuz.Tetik inanılmaz yumuşak.Canik tetikleri zaten yumuşaktır .Ancak, bu
alüminyum dik tetik inanılmaz hassas. Rahatlıkla grupman yapabiliyorsunuz. Atış puanına 9 diyebilirim.

Sonuç olarak 15 mermi atışından sonra bunları söyleyebiliyorsam, bu tabanca bu forumda çok konuşulacak.
Canik Rival S modeliyle atış yapmış biri olarak Canik TTI Combat modelini de fazlasıyla merak ediyorum. Henüz atış yapma ya da yakından inceleme şansım olmadı. Almayı düşündüğüm tabancalar arasında hala aklımın bir köşesinde duruyor. Bu tabancayı inceleyen hatta atış yapma fırsatı bulan siz değerli forumdaşlarıma sorum şu ki : Bu tabanca tek tabanca olarak alınıp güvenli bir şekilde taşınır mı ? 
Hazır kurulu iğne sistemine sahip bir tabanca olduğu için biraz tereddütüm var. Evet en önemli güvenlik kişinin tetik parmağıdır. Lakin hazır kurulu sistem tabancaların istem dışı patlama riski kaç ta kaç ihtimaldir ? Siz olsanız alacak tek tabanca şansınız olsa hem atış keyfi hem kişisel güvenlik ve taşıma için bu silahı tercih eder misiniz ? ( Boyut kısmını konudan bağımsız düşünelim lütfen )
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Erabek, yukarıda belirttiğim gibi sadece 3-4 dakika inceleyip,15 atış yaptığım bu tabanca 
hakkında düşüncelerimi yukarıda yazdım.
Tabanca,ABD silahseverlerinin istekleri doğrultusunda dış piyasaya yönelik tasarlanmış
bir "poligon/yarışma" tabancası. Belki bir süre sonra TR'de sınıfında en iyi tabanca da
olabilir. Bunu zaman gösterecek.
Günümüzde taşıma için subcompact,microcompact veya küçük polimerler tercih edilmeye
başlandı.Compact sınıfta kabul ettiğimiz G19 bile bir çok atıcı tarafından taşıma için büyük
bulunuyor.
TTI Combat,bence sadece poligon,yarışma veya kırsal alanlarda atış keyfi için tasarlanmış bir
tabanca.İsterseniz evde savunma amaçlı olarak da kullanılabilir. Ama, ben tercih etmem o başka.
Tetik, Canik'lerdeki tam kurulu tetiklerden daha yumuşak-hassas bir tetik.Bendeki Canik TP9
Mete SF'deki gibi manuel emniyeti de yok.O yüzden mermi namluda olacak şekilde taşınması
durumunu tehlikeli ve riskli görüyorum
1995-96 Yılından bu yana 33 adet çeşitli marka ve türde tabanca kullanmış ve bunların çoğunu
taşımış biri olarak size bu tabancayı taşımayı tavsiye etmiyorum. Ama,illa"benim için boyutları 
önemli değil, hassas tetiğe de çok antreman yaparak alışırım" diyorsanız,tercih sizin.

İkinci sorunuza cevap vereyim.Tek tabanca alacak olsam, tek/çift hareketli tetiğe sahip veya
tek hareketli olup iğnesi yarı kurulu olan polimer(compact-subcompact) bir tabanca yahut
J gövdeli bir SW revolver alırdım.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(02-06-2024, 12:54)ERABEK yazdı: Bu tabanca tek tabanca olarak alınıp güvenli bir şekilde taşınır mı ? 
Hazır kurulu sistem tabancaların istem dışı patlama riski kaç ta kaç ihtimaldir ? Siz olsanız alacak tek tabanca şansınız olsa hem atış keyfi hem kişisel güvenlik ve taşıma için bu silahı tercih eder misiniz ? ( Boyut kısmını konudan bağımsız düşünelim lütfen )

Sayın ERABEK,

Yapısına bakılacak olursa , kompansatör içeren bu tabanca A.B.D pazarına yönelik ve A.B.D çok yaygın yarışmalarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir tabanca olarak görünüyor. Görüntü olarak cazibesi olan çok yakışıklı bir tabanca.

İğne tam kurulu tabancaların istem dışı patlaması ile bir yüzde istatistiğini, hiç bir yerde bulamazsınız. İhtimal hesaplarına göre sizin başınıza gelirse olasılık %100 dür. A.B.D. de National Shooting Sport Foundation ve ATF silah güvenliği ile ilgili çok sayıda rapor yayınlamış olmalarına rağmen bir % bildirmemişler.

Hazır kurulu iğneye sahip ve çok hafif tetiğe sahip bu tabancanın, atım yatağı dolu olarak taşımayı şahsen ben düşünmem. Neden boyuttan bağımsız olsun onu anlamadım. Taşımada kullanacağınız tabancanın hem boyutu, hem ağırlığı gayet de önemli. Hele giderek Kompakt, sonra subkompact ve yakın zamada mikro tabancalar üretilirken, neden bu kallavi silahı taşımak ister ki insan? (Hava atmak kısmını konudan bağımsız düşünelim)

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-06-2024, 21:28)Sabri yazdı:
(01-06-2024, 19:51)Gurkan yazdı: Tek eksiği altı Çelik yada en azından alüminyum olabilirmiş. 

Sn. Gurkan,

Polimer gövdeli tabancanın esprisi 1) Hafif oluşu 2) Maliyetinin ucuz oluşu 3) Dayanıklılığı.

Ayrıca polimerin çelik gibi paslanma huyu da yok. Ayrıca çok sayıdaki atışta ısınma gibi bir sıkıntısı da.  Elbette tam metal bir silahın kendine göre üstünlükleri var ancak son yıllarda  bütün üreticiler polimer gövdeli silahlara yöneldiler. 

Ben, kişisel düşüncem olarak  Canik TTI Combat'ın polimer gövdeli oluşunu bir eksiklik olarak görmüyorum.

Saygılar

Sabri bey,

Silah turnuva silahı tarzında pazarlandığı ve Taran Butler’ın tasarladığı tabanca ve tüfeklerin tamamı turnuva ve combat tarzı olduğu için benim silahtan beklentim o yönde evrilmişti. Tabiki TTI Glock 34 de polimer fakat Glock zaten polimer , Canik TTI “Elite” olan modelinin üstüne geliştirileceğini düşünüyordum , ki çok beğendiğim bir tabancadır. O yüzden eksiklik anlamında belirttim. Yoksa genel olarak polimerden tabanca olmaz demek istemedim Smile 

Saygılar
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Gurkan'e teşekkür ederiz.
Bul
Öncelikle herkese selamlar, konuyu açtığınız için de teşekkürler. Yakın zamanda uzun araştırmalar ve bir kaç poligon atışından sonra değerli büyüklerimizin de tavsiyesi üzerine polimer silah tercihimi Stoeger STR-9 Tungsten’den yana kullandım. Üretimi 2022-2023 tetik güncel bir kaç güncelleme yapılmış bir ürün. Atımı sert bir silah ama model renk ve taşıma olarak sempatik, toplam kalite algısı yüksek uzun süre kullanacağım bir silah. Sürekli önüme her yerde TTI çıkmaya başlayınca kafam da bir acaba oluştu. Sadece deneyim paylaşımı ve tavsiyelerinize ihtiyaç duyduğum için sizlere de danışmak istedim. Gerçekten 10/10 bir silahmıdır yoksa biraz magazin ve olayın pazarlama boyutuda işin içindemidir. Kafamı ne yana çevirsem orada TTI Combat’ı görür oldum. Bir süre sonra algı ihtiyaca çeviriyor kendisini şeytana uymalımıyım yoksa polimerde Stoeger STR-9 Tungsten ile devam mı etmeliyim. Smile değerli paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AtAvratSilah'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi