Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi
Bir kaç yıl öncesine kadar sadece dilekçe (ekinde ruhsatname fot.) vermek yetiyordu.
Bir ruhsata 5 tane tüfek yazılabiiyordu.Devlet harç ve kart parası almak için böyle bir
uygulama başlattı.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(28-05-2024, 14:59)Sabri yazdı:
(28-05-2024, 14:28)58kemalerdogan yazdı: Hali hazırda iki adet yivsiz ruhsatlı tüfeğim var. (2022'de almıştım, 2027'de yenileme işlemi olacak) Ancak şu an iki tane daha tüfek beğendim. Onları da alabilmem için yine sağlık raporu almam mı gerekiyor? Şu an zaten ruhsatım var. Sadece iki yeni tüfek ilave etmenin basit bir yolu var mıdır acaba? Mesela karakola gidip sadece dilekçe ve kart ücreti vererek yeni tüfekleri alabilir miyim? Eğer tekrar bütün evrakları baştan toplamam gerekecekse bu çok mantıksız ve yorucu olacaktır. Çünkü zaten ruhsatım bulunuyor.

Sn. 58kemalerdogan,

Maalesef yasalar bizim yorumladığımız gibi kolaylık sağlayıcı değil. Yivsiz tüfek alabilmek için aile hekiminden yivsiz tüfek alabilir raporu gerekiyor. Aile hekiminiz uyumlu biriyse 5 dakikalık bir işlem.Diğer uğraştırıcı bir konu olan Maliyenin "borcu yoktur" belgesini artık  e-Devlet üzerinden alabiliyorsunuz. Diğer belgeler kolay. Devlet bankalarından birine yeniden (artık tüfek başına) harç ve kart bedeli ödüyorsunuz.

Yani yeni tüfek alabilmeniz için tüm prosedürleri baştan yapmanız gerekiyor bunun basit başka bir yolu maalesef yok. 

Saygılar

Sn Sabri, halen geçerli ruhsat veya ruhsatlar var ise gene de sağlık raporu vs belgeler isteniyor mu (yeni bir) Yivsiz Tüfek Satınalma Belgesi için? 

Artık her yivsiz tüfeğin tek kartı olacağını biliyorum. Mesela benim yeni tip ruhsat kartında 3 yivsiz kayıtlı, ancak benim 2025'teki yenilemede 3 ayrı kart doğal olarakta 3 ayrı kart ücreti olacak diye biliyorum. Ama 2025'te yenileme işlemini yaptıktan sonra, örneğin 2026'da yeni bir tüfek almak istersem  sağlık raporu vs belgeler tekrar mı istenecek? Mevzu çok can sıkıcı bir yere gitmiş bu durumda.

Saygılar
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(29-05-2024, 00:19)blacksea yazdı: Sn Sabri, halen geçerli ruhsat veya ruhsatlar var ise gene de sağlık raporu vs belgeler isteniyor mu (yeni bir) Yivsiz Tüfek Satınalma Belgesi için? 

Artık her yivsiz tüfeğin tek kartı olacağını biliyorum. Mesela benim yeni tip ruhsat kartında 3 yivsiz kayıtlı, ancak benim 2025'teki yenilemede 3 ayrı kart doğal olarakta 3 ayrı kart ücreti olacak diye biliyorum. Ama 2025'te yenileme işlemini yaptıktan sonra, örneğin 2026'da yeni bir tüfek almak istersem  sağlık raporu vs belgeler tekrar mı istenecek? Mevzu çok can sıkıcı bir yere gitmiş bu durumda.
Saygılar

Sayın Blacksea,

2023 Eylül ve 2024 Nisan da yivsiz tüfek ruhsatlarımı yeniledim. Geçerli ruhsat ve kartım varken Son yenilemede, sil baştan bütün evrakları yeniledim. Kart bedeli ödenerek her tüfek için ayrı kart çıkartabileceğim veya 6 tüfeği bir karta yazabileceklerini söylediler. Tek karta yazılmasını istedim. Sarı karton ruhsat döneminde sadece bir kart için harç öderken şimdi her bir tüfek için ayrı ayrı harç ücreti ödettirdiler.

Şimdi tüfek başına işlem yapıldığı için prosedür farklı işliyor diye biliyorum. Zaten tek hekim (Aile hekimi) sağlık raporu en fazla 6 ay geçerli.
Üstelik e-devlet üzerinden randevu almazsanız şubede hiç bir işlem yapmıyorlar.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Arkadaşlar,yeni ruhsatname başvurusu,ruhsatname yenileme ve yivsiz tüfek satın alma 
belgesi talepleri için istenilen evraklar arasında vergi borcu olmadığına dair belge isteniyor.
Bu belgeyi e devletten "Borç Durum Yazısı Talep Girişi" bölümünden  talep edebiliriz.
İstenme sebebi kısmında "6183 /22-A Kamu Kurum..."seçeneğini işaretleyin."Diğer"
seçeneğini işaretlerseniz, verilen evrağı kabul etmiyorlar.Aman dikkat.
Bul
(16-06-2024, 15:09)EnginD yazdı:
(29-05-2024, 01:26)Sabri yazdı: Şimdi tüfek başına işlem yapıldığı için prosedür farklı işliyor diye biliyorum. Zaten tek hekim (Aile hekimi) sağlık raporu en fazla 6 ay geçerli.

Ocak 2024'te aile hekiminden aldığım yivsiz tüfek sağlık raporunda 1 yıl geçerlidir yazıyor. 
Acaba emniyet bu raporu sadece ilk 6 ay mı geçerli sayıyor?

Uygulamada bütün raporlar 6 ay geçerli kabul ediliyor.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Yeni tüfek almak istediğinizde gönderilen sms örneği aşağıda:

[Resim: 1df78a09-7ea9-4881-8fe4-5b9ef112d044.jpg]

Bayram öncesi başvurmuştum.1,5 ayda çıktı. Angry
Bul
Ankara / Çankaya da ikamet edip yivsiz tüfek ruhsatı yenilemesi için e devletten randevu almayı başarabilen var mı aramızda? Sürekli olarak uygun tarih yoktur uyarısı veriyor.
Bul
Randevuları cuma akşam üstü açıyorlar hemen doluyor cuma günü öğleden sonra denemeye başlayın.
Barış istiyorsan savaşa hazır ol...
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için corvette'e teşekkür ederiz.
Bul
Samsunda ikamet ediyorum. Yaklaşık 3 haftadır ruhsat için e-devletten randevu alamadım. Her gün farklı farklı saatlerde denememe rağmen imkansız. Cuma da denedim pazartesi de denedim her gün denedim ama imkansız. EGM'ye mail attım cevap yok. Cimere de yazmayı düşünüyorum. Bilgisi olan var mı bu konuda acaba memurlar randevusuz işlem yapılamayacağını söylüyorlar. Vergi borcu yoktur yazısının süresi geçti bile. Sağlık raporunun da süresini geçireceğim bu gidişle diye korkuyorum.
Randevu alabilenler hangi gün hangi saatlerde aldı acaba? İllere göre randevu açılma gün ve saatleri değişiyor mu acaba bu konuda da emin değilim.
Bul
Yukarıdaki tavsiye üzerine Ankara Çankayadan geçen Cuma sabah saat 8.20 de aldım en erken 19.08.2024 tarihine randevu verdi sistem.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi