Arkadaşlar, eski forumda böyle bir konu açmış,en komik soru ve cevapları sıralamıştık.
Konu henüz silinmemiş. Kaybolmaması amacıyla bu mesajları buraya taşıyorum.Arada konuya
girer, biraz güler,eski günleri hatırlarız.
- Soru: Arkadaşlar tabancalarımızda tercih ettiğiniz fişek markası nelerdir? (O dönemde sadece MKE mermisi var.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Soru; Abiler bu çöl kartalı çok fena bişey azıcık bilgi alabilirmiyim?
Meftae demiş ki: Mossad'ta partime suikastçi bir dostumun beylik piştovudur kendisi, Telaviv'deki
bir düğünde 500 sıkmış bir tane dikmemiş!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-kotucenk demiş ki:
Mythuster ve brainiac tavsiye ederim onlar deniyor...
Mesela americon polis araba kapısı hiçbir kurşundan korumuyor, M1 Abrams 800kg'lık çelik kasayı açabiliyor![[Resim: wink.gif]](https://web.archive.org/web/20160910080116im_/http://tabancatufek.com/forum2/images/smilies/wink.gif)
İçinde 100 usd vardı açan kazanıyordu, m1 Abrams TANK yalnız![[Resim: biggrin.gif]](https://web.archive.org/web/20160910080116im_/http://tabancatufek.com/forum2/images/smilies/biggrin.gif)
-zucchero Yazan:
Sn Melihağa,
Avustralya ya da bir ihtimal Güney Afrika menşeli olduğunu tahmin ettiğim bu silahlara yurdumuzda da (özellikle Çanakkale bölgesinde) zaman zaman rastlanılmaktadır. Bilginize...
syılmaz Yazan:
Sn. Zucchero, 10 ga. çapında ki yivsiz tüfekler Amerika'da çok rahat bulunan tüfeklerdir, Remington firmasınında şu an seri üretim 10 ga. bir tüfeği bulunmaktadır.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-skryahmet Yazdı:
MERHABA TÜM ÜYELER SİLAH ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM FİYAT ÖNEMLİ DEĞİL ACABA SESİ EN FAZLA ÇIKAN SİLAH HANGİSİ BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM ŞİMDİDEN SAYGI VE SEVGİLERLE...
melihaga Yazdı:
Ses konusunda obüs tavsiye ediyoruz sesi gerçekten iyi...
Keşke mesaj #40'ta bir vuvuzela önerseydiniz.
Saygılar,
alikozanoglu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-EvinDelisi Yazdı:
Öncelikle herkese merhabalar böyle bir sanal portalta silah sewerleri topladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. konuya gelince silah almayı düşünüyorum bir türlü modeli konusunda karar weremedim derken beğendiğim 3,5 model arasında kaldım 1.XDm 40 2.walther p99 3.ise fn herstal Five Seven bu modeller hangisini alim ve nerden alim bana bu konuda yardım ederseniz sewinirim,Eğer kullanışı bakımından nasıl bir silah istiyorsun diye soracak olursanız Five Seven'ı tercih ediyorum ama piyasada heç bulamadım gerçi fazlada araştırmadım ama, türkiyede yok diyolar ama ben çok gördüm ne yazikki bi türlü nerden nasıl aldıklarını bilmiyorum, bana yulkarda yazdığım modellerin Özellikle Five Seven'ın satş yerlerini fiyatları kakkında bilgi werirseniz sewinirim
Five Seven satışı hakkında bildiğiniz bilgi varsa eğer özelden msj atabilirsiniz...
Bence en mantıklısı p99 ile Five Seven'i birlikte almak, p99 ile atıştan hemen sonra five seven ile ilk attığınız mermiye arkadan atış yapıp yumuşak kurşun kısmına ikinci ince mermiyi saplamanız, ilk anda 9mm çapı ve hızı dolayısıyla zor olabileceği için ilk etapta XDM'nin .40 veya 9mm yerine aynı silahın .45 ACP çapını almanızı tavsiye ederim...(O dönemde Fine Seven yasaktı.)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
GARDİYANDAN TEMİZ STAR 9mm
Kayınpedermin star 9mm si satılkıtır,gecen sene aldı,sadece 3 şarjor icin kullanıldı, batman da keleş in attıgı mesafeye yaklasık 200 metreye nokta atışı yaptı cok saglam ve bakımları yapılmış cok temiz bir silah isteyenlere fotografını gonderebilirim.
Sn. Harun'un Cevabı:
Noktanın ebadı deklare edilmediği sürece, bu vuruş imkan dahilinde olarak kabul edilmelidir.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
northwolf demiş ki:
Dostlar, lütfen kibir, riya ve espri yapmayınız...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
lupus Yazdı:
snnpkkn Yazdı:
selam.aynı model silah yeni aldım bi şey öğrenmek istıyorum bu silahla glock 19 gibi seri atış yapılabiliyo mu . var olduğunu söylediler ama ben seri atış yapamadım bilgi verirseniz teşekkür ederim saygılar
Yapıyo, yapıyo...Ancak özel bir aparat eklemek gerekiyo...
Aşağıdaki telefonlar İstanbul ' dan bu parçaları tedarik edebileceğiniz yerin telefon numaralarıdır, arkadaşlar ihtiyacınız olan malzemeyi ayağınıza kadar seve seve getirerek yardımcı olacaklardır...Telefona kim çıkarsa siz çekinmeden derdinizi anlatın.
0 212 635 00 00
0 212 636 11 21
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazan :Syfttn
delikli tokmak
arkadaşlar halk arasında BHP 9mm 14 lü tutulan bi tabanca olduğunu biliyorum bazı arkadaşlar alacaksan delikli tokmak 14 alacaksın (buraya halen gülümsemekteyim ) diyor. e bazı modellerde horoz delikli bazı modellerde horoz çekic tabiri ile deliksiz ikisi arasında fark varmı, seste veya menzilde şimdiden tşkl.
Yazan:Ekeke
Olmaz mı...
Deliklide ses Dezırt ın sesini bile bastırır. Bizde arkadaşta var..Vallahi bi sıkıyosun ortalık inliyo. Deliksiz... o öbürü var ya..onun seste iş yok...Ama onda da menzzil 120 metre. Artık hangisini seçersen..ses mi menzil mi...
Yazan:Lupus
Bunu şahsen deneme imkanım olmadığından sadece faraziye yürüteceğim, silahın sesinde bariz bir değişiklik olmayabilir, ama delikli horozun düşüşü esnasında, horoz deliğinin içerisinden geçen havanın oluşturduğu konveksiyon akımı, silahın namludan çıkan sesine farklı bir hava katarak, sesinin farklı algılanmasına neden oluyor olabilir.
Diğer yandan, belki delikli horoz, daha net ve kısa sürede iğneye ulaşarak, sürgü-namlu-fişek bileşkesinde, ekstra bir sarsıntı ile, ekstra bir itme gücü sağlayarak, menzilin uzamasına da neden olabiliyor olabilir, ya da tam tersi, delikli skeletonised hafif horozu sürgü daha kolay geriye ittiğinden, kilitlerin erken açılmasına bağlı, basıncın da erken düşüp bir miktar kayba uğraması ile, hız ve menzil kaybı oluyor olabilir, ama tabii bunu şahsen tecrübe eden arkadaşların fikirleri bu konuda daha aydınlatıcı ve tercih konusunda daha doğru yol gösterici olacaktır...
Yazan: Okinal
Afedersiniz arkadaşlar. Ama bu delikliydi sivriydi diye bu yazılanlarla esprimi yapıyorsunuz yoksa ciddi ciddi gerçek düşünceleriniz mi.
Yazan:Nutkey
yanılıyorsunuz sn okinal;
bhp lerde bildiğiniz üzere balık olur. bu balığa zamanla ne gelir ? tabi ki sinek!
delikli horoz üzerine indiğinde bu sinekleren çıkan tını elbette sese eklenir ve ses artar.
sarı kundak da aynı şekilde malumunuz baklava rengi olup bu sineklerin çekilmesinde ekstra önem taşır. böylece syın syfttn'in bahsettiği o yüksek ses oluşur.
sevgi ve saygılarımla
Yazan: Ceycey
Soruyla ilgili bilimsel veriler aşağıda.
Delik horozlu Browning----- Etkili mesafe 100 m,ilk çıkış hızı 355 m/sn ,ses 60 desibel.
Delik olmayan horozlu Browning-----Etkili mesafe 120 m,ilk çıkış hızı 335 m/sn,ses 54 desibel
Silahtar demiş ki:
...Sarı kundak da aynı şekilde malumunuz baklava rengi olup bu sineklerin çekilmesinde ekstra önem taşır. böylece syın syfttn'in bahsettiği o yüksek ses oluşur.
sevgi ve saygılarımla...
Hocam... Gülmekten elim ayağım titredi
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Soru:Bendeniz kelebek bıçak seven bir gencim, hiçbir şekilde üstümde taşımam ama evimde birtane var ve sallamayı çok seviyorum çok iyi sallayamıyorum ama yapabiliyorum. Gerçek bir kelebek üstadı var mı acaba aranızda?
ilksurfer Yazdı:
Rahmetli de iyi sallardı. Hem de daha büyüğünü, ama..
![[Resim: 54363148878_602701df23_o.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/54363148878_602701df23_o.jpg)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
lupus Yazdı:
Örneğin bu gün bir üyenin verdiği mail adresi;
''manavdakimuz@hotmail.com ''
Bu şahsın üye adı ise ; '' muz ''
1905sss Yazdı:
Bana mı denk geliyor, bende mi bir gariplik var???
Biraz önce üye olan bir arkadaşın kullanıcı adı :
TomTomTomDikeyOoOBaReTTa
Bu ne ya? Gerçekten merak ediyorum dalga geçmek için mi yaptı bunu?
Yada düşünüp bulabileceği en iyi isim bu mu oldu?
Konu henüz silinmemiş. Kaybolmaması amacıyla bu mesajları buraya taşıyorum.Arada konuya
girer, biraz güler,eski günleri hatırlarız.
- Soru: Arkadaşlar tabancalarımızda tercih ettiğiniz fişek markası nelerdir? (O dönemde sadece MKE mermisi var.)
- Soru; Abiler bu çöl kartalı çok fena bişey azıcık bilgi alabilirmiyim?
Meftae demiş ki: Mossad'ta partime suikastçi bir dostumun beylik piştovudur kendisi, Telaviv'deki
bir düğünde 500 sıkmış bir tane dikmemiş!

-kotucenk demiş ki:
Mythuster ve brainiac tavsiye ederim onlar deniyor...
Mesela americon polis araba kapısı hiçbir kurşundan korumuyor, M1 Abrams 800kg'lık çelik kasayı açabiliyor
![[Resim: wink.gif]](https://web.archive.org/web/20160910080116im_/http://tabancatufek.com/forum2/images/smilies/wink.gif)
ashes Yazdı:
Teşekkürler Sayın Kotucenk cevabınız için.m1'in 800kg'lık çelik kasayı açması çok etkileyiciymiş gerçekten.. İçinde 100 usd vardı açan kazanıyordu, m1 Abrams TANK yalnız
![[Resim: biggrin.gif]](https://web.archive.org/web/20160910080116im_/http://tabancatufek.com/forum2/images/smilies/biggrin.gif)
sandeman Yazdı:
M1'ler üçe ayrılır:Garand,Carabine ve Abrams
-zucchero Yazan:
Sn Melihağa,
Avustralya ya da bir ihtimal Güney Afrika menşeli olduğunu tahmin ettiğim bu silahlara yurdumuzda da (özellikle Çanakkale bölgesinde) zaman zaman rastlanılmaktadır. Bilginize...
syılmaz Yazan:
Sn. Zucchero, 10 ga. çapında ki yivsiz tüfekler Amerika'da çok rahat bulunan tüfeklerdir, Remington firmasınında şu an seri üretim 10 ga. bir tüfeği bulunmaktadır.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-skryahmet Yazdı:
MERHABA TÜM ÜYELER SİLAH ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM FİYAT ÖNEMLİ DEĞİL ACABA SESİ EN FAZLA ÇIKAN SİLAH HANGİSİ BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM ŞİMDİDEN SAYGI VE SEVGİLERLE...
melihaga Yazdı:
Ses konusunda obüs tavsiye ediyoruz sesi gerçekten iyi...
alikozanoglu Yazdı:
Sn. melihaga,Keşke mesaj #40'ta bir vuvuzela önerseydiniz.
Saygılar,
alikozanoglu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-EvinDelisi Yazdı:
Öncelikle herkese merhabalar böyle bir sanal portalta silah sewerleri topladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. konuya gelince silah almayı düşünüyorum bir türlü modeli konusunda karar weremedim derken beğendiğim 3,5 model arasında kaldım 1.XDm 40 2.walther p99 3.ise fn herstal Five Seven bu modeller hangisini alim ve nerden alim bana bu konuda yardım ederseniz sewinirim,Eğer kullanışı bakımından nasıl bir silah istiyorsun diye soracak olursanız Five Seven'ı tercih ediyorum ama piyasada heç bulamadım gerçi fazlada araştırmadım ama, türkiyede yok diyolar ama ben çok gördüm ne yazikki bi türlü nerden nasıl aldıklarını bilmiyorum, bana yulkarda yazdığım modellerin Özellikle Five Seven'ın satş yerlerini fiyatları kakkında bilgi werirseniz sewinirim
Five Seven satışı hakkında bildiğiniz bilgi varsa eğer özelden msj atabilirsiniz... melihaga Yazdı:
Sn Evindelisi, es geçmemek adına naçizane size bir tavsiyem olacak, bunu birçok arkadaşımız anlamayabilir, çünkü silah bilgileri ve kültürleri yetmeyebilir akılları almayabilir, ama onlarda birgün belki...Bence en mantıklısı p99 ile Five Seven'i birlikte almak, p99 ile atıştan hemen sonra five seven ile ilk attığınız mermiye arkadan atış yapıp yumuşak kurşun kısmına ikinci ince mermiyi saplamanız, ilk anda 9mm çapı ve hızı dolayısıyla zor olabileceği için ilk etapta XDM'nin .40 veya 9mm yerine aynı silahın .45 ACP çapını almanızı tavsiye ederim...(O dönemde Fine Seven yasaktı.)
ömer Yazdı: yazdı:Arkadaşlar eğer yanlış bilmiyorsam Sn.Ağamız(Melihağa) bugün teskere alacak ve yeniden aramıza katılacak.Sevgili hemşehrime burdan tekrar gözün aydın diyorum...
Kıraç Ata Yazdı: yazdı:Sn. Ömer,
O zaman 40 deve, 40 düve, 40 koç kestirip kağıt kebabı ve 40 kazan salçalı bulgur pilavı yaptırmalıyız. Zerdali tatlısı ve köpüklü ayranı eksik etmemek lazım gelir. Ziyafeti başlatalım. Latife bir yana kendisiyle burada sohbet edemedik ama yazdıklarını okuyunca "Orjinal Malatya'lı kavramı kafamda bir kere daha şekillendiGerçekten forumumuz ve burada ki arkadaşlar için emek harcamış. Bu arada El-Aziz'i severim ama bu kadar silah sahibi Malatya'lı arasında Palu'lu olmadığıma şükrediyorum
Sn. Melih Ağa'nın şahsında tüm askerlerimize hayırlı teskereler diliyorum. İnşa'Allah herkes kazasız-belasız bir gün evine döner. Terhis olduğum gün aklıma geldi duygulandım. Saygılar...
lupus Yazdı: yazdı:Efendim ben bir müddet yurt dışında olacağım için bu ziyafet ve merasimlere katılamayacağım
GARDİYANDAN TEMİZ STAR 9mm
Kayınpedermin star 9mm si satılkıtır,gecen sene aldı,sadece 3 şarjor icin kullanıldı, batman da keleş in attıgı mesafeye yaklasık 200 metreye nokta atışı yaptı cok saglam ve bakımları yapılmış cok temiz bir silah isteyenlere fotografını gonderebilirim.
Sn. Harun'un Cevabı:
Noktanın ebadı deklare edilmediği sürece, bu vuruş imkan dahilinde olarak kabul edilmelidir.
-melihaga Yazdı:
arkadaşlar bu silah eskiden halk arasında sarıkabzeli umman olarak bilinirdi.Bir deyimlede filbarebellum olarak.Hayatta yalan söylemez.Sineklibalıklı olanlarını tercih edin.Sinek resmi olanlar soğuk hava şartları ve kuru iklimlerde,balık resmi olanlar deniz iklimi kıyı şeridinde yaşayanlar için tasarlanmıştır.Bence sinekli balıklı olan modelleri tercih edin.Varsa bende düşünürüm.
nepentes Yazdı: yazdı:bu tabanca sizce güzel midir ve yapım yılını bilen varmıdır 9.17 atıyor herşeyi orjinal
nepentes Yazdı: yazdı:alla alla neden tabancanın resmi görünmüyor acaba. bilen varsa söylesin.
melihaga Yazdı: yazdı:nepentes Yazdı: yazdı:alla alla neden tabancanın resmi görünmüyor acaba. bilen varsa söylesin.
Artık görünse bile siz göremeyeceksiniz...
Bazı arkadaşlar neden banladık diye düşünebilirler 16 mesajın en mantıklısı ve düzgünü bu da o yüzden...
northwolf demiş ki:
Dostlar, lütfen kibir, riya ve espri yapmayınız...
lupus Yazdı:
snnpkkn Yazdı:
selam.aynı model silah yeni aldım bi şey öğrenmek istıyorum bu silahla glock 19 gibi seri atış yapılabiliyo mu . var olduğunu söylediler ama ben seri atış yapamadım bilgi verirseniz teşekkür ederim saygılar
Yapıyo, yapıyo...Ancak özel bir aparat eklemek gerekiyo...
Aşağıdaki telefonlar İstanbul ' dan bu parçaları tedarik edebileceğiniz yerin telefon numaralarıdır, arkadaşlar ihtiyacınız olan malzemeyi ayağınıza kadar seve seve getirerek yardımcı olacaklardır...Telefona kim çıkarsa siz çekinmeden derdinizi anlatın.
0 212 635 00 00
0 212 636 11 21
Yazan :Syfttn
delikli tokmak
arkadaşlar halk arasında BHP 9mm 14 lü tutulan bi tabanca olduğunu biliyorum bazı arkadaşlar alacaksan delikli tokmak 14 alacaksın (buraya halen gülümsemekteyim ) diyor. e bazı modellerde horoz delikli bazı modellerde horoz çekic tabiri ile deliksiz ikisi arasında fark varmı, seste veya menzilde şimdiden tşkl.
Yazan:Ekeke
Olmaz mı...
Deliklide ses Dezırt ın sesini bile bastırır. Bizde arkadaşta var..Vallahi bi sıkıyosun ortalık inliyo. Deliksiz... o öbürü var ya..onun seste iş yok...Ama onda da menzzil 120 metre. Artık hangisini seçersen..ses mi menzil mi...
Yazan:Lupus
Bunu şahsen deneme imkanım olmadığından sadece faraziye yürüteceğim, silahın sesinde bariz bir değişiklik olmayabilir, ama delikli horozun düşüşü esnasında, horoz deliğinin içerisinden geçen havanın oluşturduğu konveksiyon akımı, silahın namludan çıkan sesine farklı bir hava katarak, sesinin farklı algılanmasına neden oluyor olabilir.
Diğer yandan, belki delikli horoz, daha net ve kısa sürede iğneye ulaşarak, sürgü-namlu-fişek bileşkesinde, ekstra bir sarsıntı ile, ekstra bir itme gücü sağlayarak, menzilin uzamasına da neden olabiliyor olabilir, ya da tam tersi, delikli skeletonised hafif horozu sürgü daha kolay geriye ittiğinden, kilitlerin erken açılmasına bağlı, basıncın da erken düşüp bir miktar kayba uğraması ile, hız ve menzil kaybı oluyor olabilir, ama tabii bunu şahsen tecrübe eden arkadaşların fikirleri bu konuda daha aydınlatıcı ve tercih konusunda daha doğru yol gösterici olacaktır...
Yazan: Okinal
Afedersiniz arkadaşlar. Ama bu delikliydi sivriydi diye bu yazılanlarla esprimi yapıyorsunuz yoksa ciddi ciddi gerçek düşünceleriniz mi.
Yazan:Nutkey
yanılıyorsunuz sn okinal;
bhp lerde bildiğiniz üzere balık olur. bu balığa zamanla ne gelir ? tabi ki sinek!
delikli horoz üzerine indiğinde bu sinekleren çıkan tını elbette sese eklenir ve ses artar.
sarı kundak da aynı şekilde malumunuz baklava rengi olup bu sineklerin çekilmesinde ekstra önem taşır. böylece syın syfttn'in bahsettiği o yüksek ses oluşur.
sevgi ve saygılarımla
Yazan: Ceycey
Soruyla ilgili bilimsel veriler aşağıda.
Delik horozlu Browning----- Etkili mesafe 100 m,ilk çıkış hızı 355 m/sn ,ses 60 desibel.
Delik olmayan horozlu Browning-----Etkili mesafe 120 m,ilk çıkış hızı 335 m/sn,ses 54 desibel
Silahtar demiş ki:
...Sarı kundak da aynı şekilde malumunuz baklava rengi olup bu sineklerin çekilmesinde ekstra önem taşır. böylece syın syfttn'in bahsettiği o yüksek ses oluşur.
sevgi ve saygılarımla...
Hocam... Gülmekten elim ayağım titredi --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Soru:Bendeniz kelebek bıçak seven bir gencim, hiçbir şekilde üstümde taşımam ama evimde birtane var ve sallamayı çok seviyorum çok iyi sallayamıyorum ama yapabiliyorum. Gerçek bir kelebek üstadı var mı acaba aranızda?
ilksurfer Yazdı:
Rahmetli de iyi sallardı. Hem de daha büyüğünü, ama..
![[Resim: 54363148878_602701df23_o.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/54363148878_602701df23_o.jpg)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
lupus Yazdı:
Örneğin bu gün bir üyenin verdiği mail adresi;
''manavdakimuz@hotmail.com ''
Bu şahsın üye adı ise ; '' muz ''
1905sss Yazdı:
Bana mı denk geliyor, bende mi bir gariplik var???
Biraz önce üye olan bir arkadaşın kullanıcı adı :
TomTomTomDikeyOoOBaReTTa
Bu ne ya? Gerçekten merak ediyorum dalga geçmek için mi yaptı bunu?
Yada düşünüp bulabileceği en iyi isim bu mu oldu?

Gerçekten forumumuz ve burada ki arkadaşlar için emek harcamış. Bu arada El-Aziz'i severim ama bu kadar silah sahibi Malatya'lı arasında Palu'lu olmadığıma şükrediyorum ![[Resim: biggrin.gif]](https://web.archive.org/web/20160910075244im_/http://tabancatufek.com/forum2/images/smilies/biggrin.gif)
![[+]](https://www.tabancatufek.com.tr/images/collapse_collapsed.png)