19-02-2024, 17:04
|
Ankara ASP Poligon
|
|
21-02-2024, 12:02
Antuan-53,aramıza hoş geldiniz.Ben Ankara'da yaşıyorum. Bu poligonun açıldığından haberim yoktu. İlk fırsatta gideceğim.
21-02-2024, 12:09
Ceycey teşekkürler. Nisan’da tekrar Ankara’ya geleceğim. Ayarlayabilirsek birlikte gidelim, size de uygunsa tabii. Hem tanışmış oluruz.
21-02-2024, 13:48
Bugün nihayet ASP Poligonu'na gidebildim. Çukurambar'ın Eskişehir Yolu tarafından girişinde, ABD Büyükelçiliği'nin yanındaki Besa İş Merkezi'nde. Girişi ayrı yerden. Yürüyen merdivenlerle iniyorsunuz. Poligon geniş ve modern döşenmiş. Gördüğüm en güzel dekore edilmiş poligon diyebilirim. Poligondakiler ilgili insanlar. Tabanca çeşidi çok fazla. Mermi sizden olursa 11 TL,100 taneyi geçerse 10 TL. Atış kağıt çeşidi de çok.
Ben kendi tabancalarımla atış yaptım. Smith Wesson revolverle epeydir atış yapmamıştım.10 metre mesafeden 10 adet 38 SP mermiyle atış yaptım. İlk atışı çift hareketli olarak yaptım, sola kaçtı. Sonraki tek hareketli 9 atışım fena değil. Çift hareketli tetiğe alışmam gerekiyor. Ara vermemek lazım.
05-08-2024, 13:58
Merhabalar herkese,
Geçen hafta sonu kendi silah ve mermimle atış yapmaya gittim. Hafta sonu olması sebebiyle oldukça yoğundu. Kendi mermi ve silahınızla kullanmanız durumunda fiyat 15 TL. Görevli atış eğitmenleri ilgililer, sakin saatlerde giderseniz daha fazla keyif alabilirsiniz. ASP Poligon veya diğerleri, fiyat aynı, bu ücretlendirme ve kullanım yaklaşımı değişmedikçe öyle yüzlerce mermi atıp ustalaşmak hayal. En azından kendi mühimmatın ve silahını kullananlar için saatlik kullanımı, üyelik gibi bir yaklaşım olsa eminim daha çok kişi poligonlarda kendini geliştirmek için atış yapar. Poligonlarda, müşteri sıkıntısı olmadığından mı bilemiyorum ama durum heryerde aynı, bir kaç şarjör sıkıp geliyoruz. Umarım bişeyler değişir. Selamlar, saygılar.
05-08-2024, 15:58
İzmir’de İşgören poligonda kendi silah ve merminizle kulvar kirası ödeyip süreniz içinde istediğiniz kadar atış yapabiliyorsunuz.
Atış başına ücretlendirme hiç de adil bir pazarlama değil, bence yamyamlık…
Fortis Fortuna Adiuvat
15-08-2024, 14:38
(05-08-2024, 15:58)Sabri yazdı: İzmir’de İşgören poligonda kendi silah ve merminizle kulvar kirası ödeyip süreniz içinde istediğiniz kadar atış yapabiliyorsunuz. Katılıyorum.Ancak,Ankara'da İşgören'deki poligon gibi çalışan hiç bir poligon yok.
16-08-2024, 10:07
Sn Sabri;
Silah severler ve sporcular için gerçekten fecaat bir durum atış başına para ödüyor olmak. Ancak bildiğim kadarı ile poligon işletmesindeki en ciddi kalemlerden biri de arkadaki balistik perde/balistik duvar. Bu gider kaleminin ömrü de yapılan atış adetine bağlı olduğundan maliyeti atış başına hesaplayıp, atış başı ücretlendirme yapmak en sağlıklı ve kolay yol gibi geliyor. Birde muhtemelen günlük atış adetinin %50 si ya ilk defa gelen yada bir kaç yılda bir gelip 20-30 atış yapan misafirlerden oluşuyor. Bunlara ayırılan emek ve zamanın karşılığını alabilmek için atış başına ücretlendirme yapmak yine kolay bir çözüm. Ankara'da lisanslı sporculara ve yüksek miktarda atış yapanlara eskiden saatlik kiralama yapılabiliyordu. Ancak son bir yıldır hiç bir işletme ne söylersek söyleyelim buna yanaşmıyor. Lisanslı sporcuları desteklemek adına bir miktar indirim yapılıyor olsa da bizlerin yüzünü güldürebilecek noktadan oldukça uzakta kalan indirim oranları uygulanıyor. Yani atış severler ve sporcular gözünden bakacak olursak durum pek iç açıcı değil. Saygılarımla |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

![[+]](https://www.tabancatufek.com.tr/images/collapse_collapsed.png)