Avcılık Belgesi ve Avlanma İzni
(03-08-2024, 01:26)Yavuzmete yazdı: Peki Sayın ceycey avlanmak için değil sadece atıcılık için yivli tüfek alan bir kişi yinede her sene avcılık harcını ödemek zorundamı oluyor bu durumda.Saygılar

Sn.Yavuzmete,yivli tüfek almak için gerekli şartlardan birisi de avcılık belgesi sahibi olmak.
İster bulundurma ister taşıma ruhsatlı yivli tüfek sahibi  olmak için avcılık belgeniz olmak
zorundadır.Avcılık belgeniz olunca,siz iptal ettirinceye ya da iptal olunana kadar bu harcı size 
her yıl başında tahakkuk ettirirler.Sadece atış için yivli tüfek alsanız da harcı ödemek 
zorundasınız.Av yapmayacaksanız pul ücretini ödemezsiniz.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın ceycey çok teşekkür ederim .
Bul
Selamlar, avcılık belgesi almak için sanıyorum 2009 yada 2010'da Ankara'da bir eğitim merkezinden eğitim alıp sınava girmiştim. Ancak sonrasında öğrencilik işleri vs derken Avcılık belgesini alamadan sertifikamı kaybettim. Geçen sene ilgili kurumu arayarak arşivde görüp göremediklerini sordum ancak yardımcı olamadılar. E-Devlet üzerinden kontrol ettiğimde ben de bulamadım. ( Sanıyorum o yıllarda dijitale işlenmiyordu) Şimdi tekrar sertifika almak istiyorum ancak kafam biraz karıştı. Bazı kurumlar online eğitim/sınav yaparken bazı kurumlar fiziki katılım istiyor. İstanbul/Sarıyer'de ikamet ediyorum. Güncel durumla alakalı bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum
Bul
Edevlet >Milli Eğitim Bakanlığı>
Özel Öğretim Kurumlarından Alınan Kurs Bitirme Belgesi Sorgulama
Benim de özelden, Ankara'dan almıştım . Edevlette bu kısımdan çıkıyor
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için pırpır'e teşekkür ederiz.
Bul
Evet benim de kontrol ettiğim kısım burası ancak bende "Kurs bitirme belgeniz bulunmamaktadır" diyor. çok ilginç
Bul
İlgili kurumla görüştüm. E devlette görünmeme sebebi 2017 öncesinde alınan belgelerin elektronik ortama işlenmemiş olmasıymış.
Dilekçeyle Zayi belgesi çıkarabileceğimi söylediler
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için orhanbilgin'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn ceyvey merhaba; daha önce başıma gelen bşr olayı burada paylalmıştım ve kıymetli cevabınız için çok teşekkür ederim. 6 kasımda mahkemem var ve avukatım, HAGB kararı verilirse avcılık belgen gider dedi. Oysaki ben avcılım belgemi iptal ettirecek suçların hiç birini işlemedim. Kamu davasında meskun mahalde ateş etme suçu işlemişim. Bunun dışında avcılık adına hiç bir eksiğim yok. Avlak alanı, av günü, av saati, av hayvanı, pul ücreti, ruhsatlı av tüfeği hepsi tam. Sadece avlanma kotası almamışım yani izinsiz kotasız avlanmışım. Bununda cezası mevzuatta sadece para cesazı olarak yazıyor. Mahkemeden herhangibir ceza alırsam bu ceza avcılım belgemide etkilermi bunu merak ediyorum. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konu ile ilgili bilgisi olan yada aynı durumu yaşamış değerli üyelerdende bilgi almak isterim.
Bul
Sn. Eser, anlattıklarınızdan yola çıkarak(dosyayı tam olarak incelemeden) yalnızca TCK.170/1 uyarınca ceza alırsanız ve bu cezayla ilgili HAGB verilirse sizin silah ruhsatlarınızın ve avcılık belgenizin iptal olmaması gerekir. Ancak, maalesef mahkemeler her zaman kanuna uygun karar vermediği gibi kurumlar da her zaman ilgili mevzuata uygun hareket etmiyorlar. Bu nedenle, işlediğiniz suç yönünden özel durumunuza istinaden yahut mahkemenin hukuka aykırı vereceği bir karar nedeniyle hakkınızda verilen ceza sonucunda hem ruhsatlarınız iptal edilebilir hem de avcılık belgeniz iptal edilebilir. Her ne kadar siz olayı kendinizce anlatsanız da yargılamalar dosya içerisinde yer alan deliller ve evraklar üzerinden yürütülmektedir, bu nedenle kesinlikle sizin olayınızda şu olur demek doğru değildir. Sonuç olarak, mer'i mevzuata ve yüzeysel olarak anlattıklarınıza göre şu durumda silahlarınızın ruhsatları ve avcılık belgenizin iptal edilmemesi gerekir. Ancak, bunun aksi bir sonuç olursa bu sonucu kabullenip demek ki işlediğim suçun yaptırımı buymuş deyip hakkınızı aramaktan vazgeçmeyiniz. Her ne kadar mahkemelerin vereceği karar sonrası kamu kurumları tarafından yaptırımlar uygulansa da hem mahkemeler hem de kamu kurumları hukuka aykırı hareket edebilirler(Keza mevzuata aykırı gerçekleştirilen binlerce işlem mevcuttur). Hal böyle iken Anayasa ve kanunların size tanımış olduğu hakkınızı sonuna kadar arayın ve verilen kararlara karşı kanun yollarına başvurmak dahil tüm hukuki çarelere de başvurmanızı tavsiye ederim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Themis'e teşekkür ederiz.
Bul
Cevabınız ve bilgilendirmeniz için çok çok teşekkür ederim. Dosya içeriğini görmek isterseniz yada görülebiliyorsa dosya esas numarasını paylaşabilirim.Manisa 2. Asliye ceza mahkemesi 2024/483. İlk duruşma 9 eylülde görüldü ve hakim beyin dediği; sen bu işi profesyonel olarak yapıyorsun yani avcılık belgen var silahın ruhsatlı ve resmi avcılık adına herşeyin nizami. Hiçmi etrafına bakmıyorsun ateş ederken dedi.Mesafene dikkat etmemişsin dedi. Avlandığımız bölge ormanlık alan ve sadece bir zeytinyağı fabrikası varmış yanımızda. Metre olarak mesafeside 17 ekim günü keşif çalışmasında 89m olarak ölçüldü. Jandarmanın dosyaya sunduğu raporda ise meskun mahale uzaklığı 686m olarak değerlendirilmiş. Yani köye olan uzaklığımız 686 m olarak ölçülmüş. Avukatımda diyorki, beraat kararı çıkmaya bilir. Daha önce cezan olmadığı için HAGB veya adli para cezası verir dedi avcılık belgen gider dedi. Zaten ruhsatlı av tüfeğim ve avcılık belgem 1 senedir adli emanette. Hadi meskul mahalde ateş etmekten silahım müsadere edildi eyvallh ama avcılık belgemi süresiz iptal ettirecek mevzuata aykırı bir suç işlemedim. Bu kafama takıldı.Avcılık belgesi iptali gerektiren haller sn ceyceyde belirtmiş yukarıda madde 21-23-24 ve fıkraları. Sizinde dediğiniz gibi sonuna kadar gitmeye kararlıyım. Mahkeme sonucunu yibe buradan paylaşıp değerli fikirlerinizi almak isterim. Teşekkür ederim
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Eser'e teşekkür ederiz.
Bul
Öncelikle geçmiş olsun. Mahkemenin verdiği kararı bende sizin gibi yalnış buluyorum. Kimseye bir şey olmamış fiil kasten ve suç amacıyla işlenmemiş. Beraat verilmesi gerekirdi.
Mahkemenin verdiği kararin yanında tüfeğe el koyulması da doğru değil. Tüfeğe yapılacak bir sey yok adli emanette bekleyecek. Bunun yerine hiç değilse devretmesi için belli bir süre verilmesi gerekirdi.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi