TP9 SF Mete-S
Eski forumun ilk dönemlerinde bir tabancayı tanıtmak için bir sürü resmini çeker, ayrıntılı anlatır,
sonra da görüşümüzü belirtirdik. Böylece forumdaki üyelerin bu tabanca hakkında bilgi sahibi 
olmalarına yardımcı olurduk. Son yıllarda youtube vb platformlarda videolar çekiliyor. İnsanlar 
bu videoları seyrederek  tabanca alımı konusunda kararlarını veriyorlar. Bu nedenle artık eskisi 
gibi ayrıntılı inceleme yapmak gereksiz.

[Resim: 4ijfp09.jpg]

[Resim: hvn5mtr.jpg]

Ben de halen kullandığım Canik TP9 SF Mete-S hakkında düşüncelerimi anlatacağım. 
Tabancayı 2020 yılının 10.ayında aldım. Tabancayı almadan önce de çeşitli videolar 
izledim,yazılar okudum. Hatta bir kaç arkadaştan bilgi aldım. Ondan sonra karar verdim.

Mete, bildiğiniz üzere Walther P99 klonu. Daha önce 10 sene P99 taşıdığım için bana hiç 
yabancı gelmedi. Almadan önce firmaya giderek elime aldım ve ayrıntılı olarak inceledim. 
Elime uygun olduğunu, rahatlıkla kavrayabildiğimi, ağır olmadığını ve  ve tetiğin hafifliğini 
görünce, aynı gün gittim ve tabancayı 3.200,00 TL bedelle aldım. O zaman Combat'ın 
fiyatı 6.400,00 liraydı.

Tabancayı alıp, ilk atışlarımı yaptıktan sonra şöyle dedim: "Nihayet yapmışlar." Smile  
Eski forumun ilk döneminde, kaliteli bir yerli silah yoktu. En iyi yerli tabanca olarak Stoeger
Cougar'ı büyük çoğunlukla kabul etmiştik. Hey gidi günler hey!
Şimdi TR'de bayağı kaliteli tabancalar yapılıyor ve ciddi ciddi ihraç ediliyor. Şükürler olsun, 
bugünleri de gördük.

Aldığım tarihten bu yana herhalde 1.000-1.200 tane atış yapmışımdır. Artık, az çok 
tabancayla ilgili bir şeyler yazabilirim:

1)Geri tepmesi normal ölçülerde, fazla değil.
2)Tek hareketli tetik hafif. Reset mesafesi fazla değil.
3)Ele güzel oturuyor. Atış sırasında elime fazla gelen veya batan bir yeri yok.
Atışlarda biraz sola topluyorum. Benden kaynaklı bir durum.
4)Taşımak için ağırlığı ve boyutları uygun. Canik Market'ten aldığım Kydex iç kılıfla taşıyorum. 
Bir P99 taşır gibiyim.Standart kabza sırtı ile kullanıyorum. Elime uygun. Kabza  ergonomik
5)Polimer kaliteli malzemeden yapılmış. Yüzey kaplaması gayet iyi.
6)Picatinny rayı var. Yine haznenin ve iğnenin kurulu olduğunu gösteren sistemi mevcut.
7)Sahra sökümü çok basit. Hatta en kolay sökülen tabancalardan biri diyebilirim.
8)Çekme kertikleri yeterli. Kolayca manipüle edilebiliyor.
9) Üç nokta beyaz gez arpacık seti var. Nişan almayı kolaylaştırıyor.
10)Şarjör mandalı iki taraflı kullanılabiliyor. Opsiyonel emniyet tetik korkuluğunda.

Daha ileride ayrıntıları yazarım,  uzatmaya gerek yok. İthal polimer tabancalara dünyanın 
parasıverileceğine, onların kalitesinde veya kalitesine yakın, çok uygun fiyatlı bir tabanca.
Harçlar düşürülse de yurdum insanı bu ve benzeri tabancaları alabilse.
[+] 16 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Ortaç üstadın bu tabancanın önceki versiyonu olan TP9 SF  Elite hakkında bir tanıtım ve 
atış videosu varmış. Onun linkini ekliyorum

[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Arkadaşlar, baştaki mesajımda ayrıntıları yazacağımı söylemiştim.

1)Tabancayı alalı 3,5 yıl oldu. Özellikle son iki aydaki poligon atışlarımla 1,500-1.600
civarında mermi atmışım. Sadece bir kez besleme hatası oldu.Nedeni,düşük basınçlı 
poligon mermisi kullanmam olabilir.Onun dışında en ufak bir sorun yaşamadım.

2) Tabanca 3,5 yıldır taşınmasına ve 1.500 civarında atış yapılmasına rağmen,hala yeni
alınmış gibi. Sürgüde,sürgü içinde atış sayısına göre çok az boya atması var.Gövdesi 
zaten kaliteli olduğundan, esneme veya çizilme yok.Namlunun dışında diğer tabancalarda 
görmeye alıştığımız beyazlama yok.Namlu içi ve atım yatağı rampası pırıl pırıl. 
İşte bir kaç resim: 

[Resim: rco2uau.jpg]

[Resim: 689kgfg.jpg]

[Resim: sbwbvv3.jpg]

[Resim: 4nwfpir.jpg]

3)Manuel emniyeti var.Mermiyi namluda taşıdığım zamanlarda kullandım.Çok kullanışlı
olduğunu söyleyemem. Panik anında açmakta sıkıntı olabilir. Yerinin değişmesi gerekir.

[Resim: 5rgnb0j.jpg]

4)Tabancanın en çok sevdiğim yanlarından ilki, elin doğru şekilde tabancayı kavraması için 
sizi yönlendirmesi. Kabza arkası ile sürgü arasındaki oyuk ve tetiğin arka tarafında  baş 
parmak ve işaret parmağı için açılan oyuklar mükemmel yapılmış. Sizi doğru tutuş için
yönlendiriyor.

[Resim: en4h935.jpg]

[Resim: f4zwd25.jpg]

Yine,sökme mandalının sol tarafına konulan küçük tırtıklı bölüm,destek elinizdeki baş
parmağınızın tabancayı kolayca ve kaymadan desteklemesini sağlıyor:

[Resim: jtpjdyt.jpg]

5)Diğer sevdiğim yanlarından biri,tetiğin hafifliği.Tetik ön yolu ve reset seviyesi kısa.
Turuncu renkli tetik emniyeti  gayet iyi çalışıyor:

[Resim: jbcuk3b.jpg]

6)Tetik erişim seviyesi kısa ve standart kabza sırtıyla tam benim elime göre:

[Resim: 8yohaoz.jpg]

7)Tabancayı Canik Market'ten aldığım kydex iç kılıfla kullanıyorum. Kılıftan memnunum.

[Resim: lwzhhj0.jpg]

Şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Sonuç olarak ilk mesajımdaki ifademi tekrarlayacağım:
"İthal polimer tabancalara dünyanın parası verileceğine, onların kalitesinde veya kalitesine 
yakın, çok uygun fiyatlı bir tabanca. Harçlar düşürülse de yurdum insanı bu ve benzeri 
tabancaları alabilse."

Saygılarımla...
[+] 12 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bende de aynısından var. İlk 500 fişekte, bilhassa 115 grain fişeklerde, hemen hemen her sarjörde bir veya birkaç kez, sürgü tam yerine oturmuyor, tetiğe basınca iğne düşünce sürgü yerini buluyordu. Tabi iğne fişeğe ulaşmadığından fişek patlamıyordu. Yabancı kaynaklarda "battery return" dedikleri konu. Kimisi iğne yayı, kimisi irca yayı demiş, ben atım yatağını, fişeği yatağa süren sürgü içindeki iticiyi ve iğnenin çıktığı tablayı dramel ile polisaj yaparak ayna gibi parlattım. Sonrasında 115 grain fişeklerde dahil olmak üzere bir sorun yaşamadım ama birşey var ki MKE'nin yüksek basınçla patlayan fişeklerine göre yapılmış, MKE ile sanırım bir kez sorun yaşamıştım.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bahadir'e teşekkür ederiz.
Bul
Yaklaşık 4 yıllık tecrübelerimi müsaadenizle sizlere aktarmak isterim. Benim sahip olduğum model 2020 üretimi bir TP 9 SF Mete S modeli. 4 yıllık süreçte 2500 den fazla atış yaptım ve bu fişeklerin yüzde yetmişi Çelik kovanlı ucuz fişeklerdi ve hiç bir sorun olmadan hepsini leblebi gibi attı. Tabancanın boyutları ve ağırlığı gayet güzel ancak büyük elli kullanıcılarda kabze ergonomisi nedeniyle sorunlar ortaya çıkabilir. Tetik hassasiyeti çok güzel ayarlanmış ve hiç pürüz yok. Gayet akıcı ve keskin bir şekilde tetik düşüyor. Tetik muhafazası altında bulunan emniyet mandalı bana göre kullanışsız ve manipüle edilmesi oldukça zor. Kapalı olduğu durumda gözü rahatsız etmediği için sorun olmadı. İlk üretim tabancalardan farklı olarak bende ki modelin namlu ucunda taçlama yöntemi uygulanmadığını fark ettim. Daha sonra üretilen modellerde de bulunmamaya devam etti . Ben üzerinde kutudan çıktığı haliyle bulunan beyaz noktalı arpacığı kırmızı fiber optik arpacık ile değiştirmeyi tercih ettim ve daha iyi bir sonuç aldım. Üzerinizde taşırken oldukça rahat bir şekilde gizleniyor ve belli olmuyor. Reddot takma yuvasının arpacığı ve gezi devre dışı bırakmadan kullanılması gayet iyi. Solak olduğum için Şarjör çıkartma mandalını sağ tarafa aldırdım ayrıca çift yönlü sürgü düşürme mandalı büyük kolaylık oldu. Ben tabancamı bazen Mecanik MO1 reddot ile de taşıyorum. Ayrıca Olight PL2 Mini Fener de üzerinde bulunuyor. Bu şekliyle gayet iyi bir savunma tabancası olduğunu düşünüyorum. Üzerinde ki kaplamanın Glock markasında olduğu gibi teniefeer denilen yüzey karatma tekniği ile karartılıp oksitlenmeyi önleyen bir kaplama yapıldığını öğrendim. İnanılması zor ama henüz tek bir çizik bile olmadı tabancamda. Kaplama tekniği gayet başarılı olmuş. Yaşadığım tek sorun ise reddot kapağını tutan ailen vidanın yalama olması nedeniyle zar zor sökülmesi oldu. Almayı düşünen silah severlere yaşadığım tecrübelerden faydalanmalarını tavsiye ederim.
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Osmancan3807'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Osmancan3807,tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Benimle aynı tabancaya
sahip bir forum üyesinin aynı düşüncelerde olmasına sevindim.Kompak bir tabancada olması
gereken her şey Canik TP9 SF Mete S'de mevcut.Tetiğininhafif ve net olması çok önemli.Emniyet
mandalı tam kurulu bir tabancada mutlaka olmalı.Ancak,mandalın yeri ve kullanışlı olmaması
tabancanın eksi yönlerinden biri. Çok fazla eksik yönünü de göremedim. Kaplaması gayet iyi.
Dediğiniz gibi kolay kolay çizilmiyor.Ben de aynı feneri aldım ve kullanıyorum.

Bu arada resimler büyük olmuş.Biraz küçülttüm.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-07-2024, 13:24)Sn. ceycey görüşlerime verdiğiniz değer için teşekkür ederim. Forumun biraz acemisiyim  daha iyi kullanmayı öğreneceğim. Tabancanızla birlikte umarım uzun yıllar mutlu ve huzurlu bir hayat geçirirsiniz. yazdı: Sn.Osmancan3807,tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Benimle aynı tabancaya
sahip bir forum üyesinin aynı düşüncelerde olmasına sevindim.Kompak bir tabancada olması
gereken her şey Canik TP9 SF Mete S'de mevcut.Tetiğininhafif ve net olması çok önemli.Emniyet
mandalı tam kurulu bir tabancada mutlaka olmalı.Ancak,mandalın yeri ve kullanışlı olmaması
tabancanın eksi yönlerinden biri. Çok fazla eksik yönünü de göremedim. Kaplaması gayet iyi.

[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Osmancan3807'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-07-2024, 13:24)ceycey yazdı: Sn.Osmancan3807,tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Benimle aynı tabancaya

Sn. ceycey Merhabalar

Müsaadenizle size bir sorum olacaktı.

Bugün Gümüşsuyu Canik Store ye gittim modellere bakmak için, aklımda Canik MC9 ve Sub Elite modeli vardı fakat, satış temsilcisi hanımefendi TP9 SF Mete -S modelini denemem için bana gösterdi.

MC9 ve Sub Elite göre SF Mete-S elime daha uygun geldi, üzerinde ayrıca bir emniyet mandalı olması da benim için bir avantaj.

Satış danışmanı hanımefendi bana silahı anlatırken kutusundan 2 adet 18 lik 1 adet' te 15 Mermi kapasiteli toplam 3 şarjör çıktığını belirtti bu beni diğer artılarına göre daha fazla cezbetti ve beni SF Mete-S çok ısındırdı.

Siz silahı 4 sene önce aldığınızı belirttiniz, siz aldığınız zaman da içersin de toplam 3 adet şarjör varmıydı ? Aldığınızda kutu içeriğinde neler vardı?

Saygılarımla.
Bul
Mesajınızı şimdi gördüm.Benim aldığım zaman kutusundan iki 15,bir adet 18
kapasiteli şarjör çıkmıştı.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Arkadaşlar,bu hafta başı itibariyle Canik TP9 Mete SF-S tabancamı içim elvermese de bir arkadaşa devrettim.
Yenileme dönemi geliyordu ve en az 25.000 TL harç ödemek istemedim.Severek kullandığım bu tabanca artık 
yeni sahibine yoldaşlık edecek.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi