Yorumları: 10
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 4
Teşekkür Verildi: 1
Keşke benim gibi adalet bakanlığı memurları da bundan yararlanabilse

sn. Mehmet06 bu kampanyanın adı "adalet bakanlığı silah kampanyası" değilde "hakim ve savcılar bakanlığı silah kampanyası" olması nazarımca. Saygılar.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Mirzabey'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Mirzabey'e teşekkür ederiz.
• Mehmet06 (02-09-2024)
Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 303
Teşekkür Verildi: 1,402
(28-08-2024, 22:54)alpSaral yazdı: Bu devletin vatandaşıyla olan sıkıntısını ben anlamadım anlayamadan da öleceğim muhtemelen.
Üstadım, sivil vatandaşın silah sahibi olmasını istemeyen bir kesim var herhalde ki bize bunları reva görüyorlar. Sıkıntıya muhatap olanlardan biri de benim. Bilginiz vardır belki daha önce forumda bahsi geçmişti, bütün şartları yerime getirdiğim, bütün bedelleri fazlasıyla ödediğim halde "Çok Sayın Konya Valimiz" evrakımı imzalamadı ve dosyamı bekletiyor. Resmi olarak reddedilmediği için de hiç bir şey yapamıyorum. Denizi geçtik, derede boğulduk gibi bir durumdayım. İnşallah devletimiz bazı şeyleri anladığında, iş işten geçmiş olmasın.
Saygılarımla...
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 390
Teşekkür Verildi: 458
Bizim bürokrasimizde üstü örtülü kast sistemi olduğu müddetçe bir şey değişmez. Silah sahibi olmak hak edene değil belirli insanlara verilmiş bir ayrıcalık maalesef.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Yorumları: 8
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 6 mesajda 10
Teşekkür Verildi: 1
Glock'lar yerli galiba. Zira o fiyatlardalar
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için nurikilligil'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için nurikilligil'e teşekkür ederiz.
• nutkey (04-09-2024)
Yorumları: 12
Teşekkür Alındı: 12 mesajda 69
Teşekkür Verildi: 5
02-09-2024, 02:15
(Son Düzenleme: 02-09-2024, 02:16, Düzenleyen: nebukadnazar.
Sebep: Mesaj iki kayıt edildiği için düzeltme yapılmıştır.
)
Sayın Forum üyeleri.
Her biriniz siteminizde isyanınızda haklısınız. MKE de satılan fiyatlar ile bu kampanyadaki fiyat farkı devletin vergi ve MKE nin karını ortaya koymaktadır. Ne yazık öyle bir ülke haline geldik ki bir silah alırken üç silah devlete alıyoruz üstüne bir silah parası da taşımak için bedel ödüyoruz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir sistemin olduğunu sanmıyorum.
Fakat silahların hakim savcı tarafından satışa konulacağı düşüncesine katılmıyorum 2013 yılında hatırlayanlar olacaktır. Yine böyle bir kampanya olmuş forumda silahların satılacağı yazılmıştı ö dönem yaklaşık 7 000 civarı silah alan hakim savcı olmuştu silahını aldıktan sonra satan sayısı yüzde beşi bile geçmede hele benim çevremde o dönem aldığı silahı satan kimseyi ne duydum ne gördüm. Elbette bu şekilde indirimli alınmış silahın piyasada satılması etik açıdan kabul edilebilecek bir durum değildir. Zira bu silahlar hakim savcı para kazansın diye değil kendini ailesini koruması için indirimli veriliyor.
Bu kampanyadan yararlanacaklardan biri de benim. Biraz kafam karışık artık doğuda çalışmadığım ve rutin tayin yönetmeliğine göre bir daha çalışmayacağım için taşıma kolaylığı açısından küçük glock. Küçük tabancayı nasılsa edinirim bir daha kolay kolay alma imkanı bulunmayan Colt King Cobra ve her silah severin gönlünde yatan aslan olan Colt 1911 veya Colt Delta bu üçü arasında bir seçim yapacağım.
Lütfedip bana tavsiyede bulunacaklar için hali hazırda sürekli taşıdığım P 229 ve yaklaşık 2007 den beri sahip olduğum beni bu güne kadar hiç üzmeyen Zigana Sport olmak üzere iki tabancam var.
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
Sn.nebukadnazar verilmiş bir “ayrıcalık” olarak kabul edelim bence.
Kendisini, ailesini korumak gibi gerekçelendirme daha yaralayıcı zira.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Yorumları: 5
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 0
(28-08-2024, 22:18)Mehmet06 yazdı: Adalet Bakanlığı hakim ve savcılar için ithal silah kampanyası başlattı. Bildiğim kadarıyla en son 2014 senesinde EGM operasyonel birimler için böyle bir alım yapmıştı. Sonra yerli silah firmalarının baskısıyla bu ithal alımlar rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden çıkmasına şaşırdım. Adalet bakanlığına özel fiyatlarla MKE fiyatları arasında ki farkta korkunç görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Grupta alabilecek var mı ?Ben alamıyorum ama alsam CZ SHADOW 2 alırdım kullanmak için.
![[Resim: IMG-9829.jpg]](https://i.ibb.co/Mfs8bWm/IMG-9829.jpg)
Merhaba,kimber mı colt mu tavsiye edersiniz? Gönlüm taşıma açısından da uygun olmasındankimber saphire diyor ama cold1911 gold cup da beni al diyor
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ali.ihsan'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ali.ihsan'e teşekkür ederiz.
• Mehmet06 (03-09-2024)
Yorumları: 23
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 16 mesajda 46
Teşekkür Verildi: 63
(02-09-2024, 22:59)ali.ihsan yazdı: (28-08-2024, 22:18)Mehmet06 yazdı: Adalet Bakanlığı hakim ve savcılar için ithal silah kampanyası başlattı. Bildiğim kadarıyla en son 2014 senesinde EGM operasyonel birimler için böyle bir alım yapmıştı. Sonra yerli silah firmalarının baskısıyla bu ithal alımlar rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden çıkmasına şaşırdım. Adalet bakanlığına özel fiyatlarla MKE fiyatları arasında ki farkta korkunç görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Grupta alabilecek var mı ?Ben alamıyorum ama alsam CZ SHADOW 2 alırdım kullanmak için.
Merhaba,kimber mı colt mu tavsiye edersiniz? Gönlüm taşıma açısından da uygun olmasındankimber saphire diyor ama cold1911 gold cup da beni al diyor
Şahsi fikrim kimber daha iyi duruyor. Taşıyacaksanız ona uygun bir tabanca almak daha mantıklı. Yurtdışında kimber ömür boyu garanti veriyordu. Muhtemelen ülkemizde de geçerlidir. Colt evet efsane bir marka fakat kimber da aşağı değil. Hatta kalite olarak daha üstte. Ayrıca taşıma zorluğu gözünüze geldikçe Colt bile gözünüze batmaya başlar

)
Yorumları: 5
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 0
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ali.ihsan'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ali.ihsan'e teşekkür ederiz.
• Mehmet06 (05-09-2024)
Yorumları: 12
Teşekkür Alındı: 12 mesajda 69
Teşekkür Verildi: 5
(28-08-2024, 22:18)rMehmet06 yazdı: Adalet Bakanlığı hakim ve savcılar için ithal silah kampanyası başlattı. Bildiğim kadarıyla en son 2014 senesinde EGM operasyonel birimler için böyle bir alım yapmıştı. Sonra yerli silah firmalarının baskısıyla bu ithal alımlar rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden çıkmasına şaşırdım. Adalet bakanlığına özel fiyatlarla MKE fiyatları arasında ki farkta korkunç görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Grupta alabilecek var mı ?Ben alamıyorum ama alsam CZ SHADOW 2 alırdım kullanmak için.
(02-09-2024, 14:28)alpSaral yazdı: Sn.nebukadnazar verilmiş bir “ayrıcalık” olarak kabul edelim bence.
Kendisini, ailesini korumak gibi gerekçelendirme daha yaralayıcı zira.
Sayın alpSaral "kendisini, ailesini korumak" cümlesinin neresi sizi nedene yaraladı bir anlam veremedim. Amacım burada polemik yapmak değil. Sizin "ayrıcalık" !!! olarak adlandırdığınız farklı uygulamalar ne ilk ne son ne de yalnızca hakim savcılara yapılıyor farklı farklı meslek gruplarına devlet tarafından farklı uygulamalar yapılıyor ki bunları saymakla bitiremeyiz.
Mesajımda bu ülkede her bireyin kolayca yasal bir şekilde silah edinmesi taraftarayım ancak buna karşı çıkanlara yönetilmesi gereken tepkiyi hak etmeyen bir meslek grubuna göstermeniz daha da yaralıyıcı