Yorumları: 15
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 23
Teşekkür Verildi: 54
Western filmlerinden aşina olduğumuz ve çoğu silah severin gönlünde ayrı bir yer tuttuğuna inandığım lever action olarak tabir edilen, türkçeye levye kurmalı olarak çevirilir sanırım tüfeklerin 36 kalibre fişek ile çalışan yerli üretimleri var. Şimdiye kadar youtube incelemeleri dışında av/silah bayilerinde henüz denk gelmedim dolayısı ile bizzat inceleme fırsatım olmadı ne yazık ki. Aranızda bu tarz tüfekleri inceleme hatta kullanma fırsatı olanlar varsa görüşlerini merak ediyorum. Saygılarımla.
Yorumları: 41
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 35 mesajda 152
Teşekkür Verildi: 84
18-09-2024, 23:11
(Son Düzenleme: 18-09-2024, 23:13, Düzenleyen: melihaga.)
Sadece şu kadarını söyleyebilirim; Hobi ve eğlence amaçlı alınabilecek bir tüfek kesinlikle av ve savunma için kullanılamaz…
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
• emre tunca (20-03-2025), Sabri (19-09-2024)
Yorumları: 30
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 18 mesajda 49
Teşekkür Verildi: 12
Bu tüfekleri ilk Haniç firması üretti diye biliyorum ama aynı zamanda başka bir firma 12 GA olarak Amerika'ya ithal ediyordu. Hangisi ilk üretti, emin olamadım. Haniç markasını sadece fuarlarda inceledim, atış deneyimim yok. Çalışması rahat ve akıcıydı. Yukarıda belirtilmiş hobi tüfeği diye, doğrudur. Bu model tüfekler ile bir problem yaşadığınızda kolay bir şekilde problemi halledemeyebilirsiniz. Sahra sökümleri, standart pompalı yada yarı otomatik yivsizlere göre daha teferruatlıdır.
Yanlış hatırlamıyorsam Yakacık Poligonunda Sn. Osman Ortaç, firma sahibi ile tüfeği tanıtan bir video çekmişti. Kendisi daha detaylı bilgi verebilir.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Septia'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Septia'e teşekkür ederiz.
• emre tunca (20-03-2025), melihaga (25-09-2024)