Adalet Bakanlığı Silah Kampanyası
(02-09-2024, 22:59)ali.ihsan yazdı:
(28-08-2024, 22:18)Mehmet06 yazdı: Adalet Bakanlığı hakim ve savcılar için ithal silah kampanyası başlattı. Bildiğim kadarıyla en son 2014 senesinde EGM operasyonel birimler için böyle bir alım yapmıştı. Sonra yerli silah firmalarının baskısıyla bu ithal alımlar rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden çıkmasına şaşırdım. Adalet bakanlığına özel fiyatlarla MKE fiyatları arasında ki farkta korkunç görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Grupta alabilecek var mı ?Ben alamıyorum ama alsam CZ SHADOW 2 alırdım kullanmak için.

[Resim: IMG-9829.jpg]
Merhaba,kimber mı colt mu tavsiye edersiniz? Gönlüm taşıma açısından da uygun olmasındankimber saphire diyor ama cold1911 gold cup da beni al diyorSmile
Colt gold cup iyidir de, bir Colt 1911 alacaksam ve gold cup serisi olacaksa 9 mm son tercihim bile olmazdı, 

1911 keyfi bir silahtır, güvenilirliği asla standart üretim birçok tabancadan daha iyi olmayacaktır, 9 mm güvenilir bir savunma tabancası alınacaksa listede ilk aklıma gelen Sprinfield Hellcat Çok daha güvenilir ve kullanışlıdır.

Keyif için 1911 alınacaksa bu kesinlikle 45 kalibre olmalıdır. 
Tercihlere saygı duymakla birlikte şahsi görüşüm ve fikrim budur.

(02-09-2024, 22:59)ali.ihsan yazdı:
(28-08-2024, 22:18)Mehmet06 yazdı: Adalet Bakanlığı hakim ve savcılar için ithal silah kampanyası başlattı. Bildiğim kadarıyla en son 2014 senesinde EGM operasyonel birimler için böyle bir alım yapmıştı. Sonra yerli silah firmalarının baskısıyla bu ithal alımlar rafa kalkmıştı. Şimdi yeniden çıkmasına şaşırdım. Adalet bakanlığına özel fiyatlarla MKE fiyatları arasında ki farkta korkunç görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Grupta alabilecek var mı ?Ben alamıyorum ama alsam CZ SHADOW 2 alırdım kullanmak için.

[Resim: IMG-9829.jpg]
Merhaba,kimber mı colt mu tavsiye edersiniz? Gönlüm taşıma açısından da uygun olmasındankimber saphire diyor ama cold1911 gold cup da beni al diyorSmile
Colt gold cup iyidir de, bir Colt 1911 alacaksam ve gold cup serisi olacaksa 9 mm son tercihim bile olmazdı, 

1911 keyfi bir silahtır, güvenilirliği asla standart üretim birçok tabancadan düşüktür, 9 mm güvenilir bir savunma tabancası alınacaksa listede ilk aklıma gelen Sprinfield Hellcat Çok daha güvenilir ve kullanışlıdır.

Keyif için 1911 alınacaksa bu kesinlikle 45 kalibre olmalıdır. 
Tercihlere saygı duymakla birlikte şahsi görüşüm ve fikrim budur.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu kampanyada teslimler ne zaman başlıyor.
Bul
Merhaba,son duyumlara  göre silahlara beş yıl gibi bir süre devir yasağı öngörülebileceği,tavsiye edilebileceği şeklindedir, özellikle hakim savcıların daha ithal edilmemiş tabancaları satışa çıkardığı yönündeki dedikodulara istinaden bu şekilde hareket edildiği de ifade edilmektedir.Bu yasak kanaatimce hakim savcıyı toplum nezdinde zedeleyecektir,kendilerine güvenlik amaçlı silah hakkı tanınan kişilerin bu hakkı ticarete döndürmesi şeklindeki algı hiç hoş olmayacaktır, binlerce hakim savcı arasında 50-60 kişinin bu şekilde hareket etmesi küllen koca bir meslek grubunu isnat altında bırakmaya sebep olmamalıdır.
Bul
(25-09-2024, 10:57)ali.ihsan yazdı: Merhaba,son duyumlara  göre silahlara beş yıl gibi bir süre devir yasağı öngörülebileceği,tavsiye edilebileceği şeklindedir, özellikle hakim savcıların daha ithal edilmemiş tabancaları satışa çıkardığı yönündeki dedikodulara istinaden bu şekilde hareket edildiği de ifade edilmektedir.Bu yasak kanaatimce hakim savcıyı toplum nezdinde zedeleyecektir,kendilerine güvenlik amaçlı silah hakkı tanınan kişilerin bu hakkı ticarete döndürmesi şeklindeki algı hiç hoş olmayacaktır, binlerce hakim savcı arasında 50-60 kişinin bu şekilde hareket etmesi küllen koca bir meslek grubunu isnat altında bırakmaya sebep olmamalıdır.

Sizce bu rakam biraz fazla mütevazi olmadı mı?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
Bul
Geçen seferki kampanyada hakim ve savcıların en az 1/4'ü tabancalarını devretmişlerdi. O nedenle
uzun süredir kampanya yapılmıyordu. Ticareti önlemek için devir yasağı getirilebilir.(Örneğin 5 yıl)
Ancak, bu da "biz hakim ve savcılarımıza güvenmiyoruz." anlamına gelir.
Bu arada kampanya bazı tabancaların ikinci el fiyatlarının düşmesine neden oldu.Glock 17,19 ilk
aklıma gelenler.
Bul
Sn Ceycey;

Güvenilirliğin "ucuza aldıkları silahları kar ederek satış yapıyorlar" algısı ile düşeceğine pek inanmıyorum. Ki bence yapanlar da muhtemelen mevcut ülke şartlarında maaşından başka geliri olmayanlardır. İstanbul ve Ankara hatta başka başka adliyelerinin durumu ortada. Kitaplara, hatta tv programlarına bile konu oldu. Hiç bir üst düzey bürokratın da kamuoyu nezdindeki haberler ile ilgili bir açıklama yaptığına şahit olmadım. Hatta mevcut durumun bizzat mağdurlarından biri de benim. Dosyayı inceleyen avukatlar bile şaşkınlıklarını gizleyemediler mahkeme sonucunu görünce.

Saygılarımla
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
DEVLET dediğimiz kavramı doğru tanımlamak lazım. Devlet biziz sevgili dostlar. Benim tek bir dünya ve siyasi görüşüm var o da her zaman haktan ve halktan yana olmaktır. Türkiye'de çok ciddi siyasi kokuşmuşluk ve bunun neticesi olarak balık baştan kokar misali aşağıya kadar inen bulunduğu mevki , makam , pozisyon her ne olursa olsun bunu sonuna kadar kullanmaya çalışma ezikliği var. Bu fiyatları kimler arttırıyor ? yönetmesi için , halka hizmet etmesi için yetki verdiklerimiz doğru mu . Öyle bir sistem kurulmuş ki bunlar yanlış işler yaptıklarında kapının önüne koyacak kimse yok. Hepimiz şikayet ediyoruz ama herhangi bir yaptırımda bulunamıyoruz peki neden ? çünkü bu ülkede insanları siyasi sınıflara bölüp birlik olunmasının ve toplumsal bir tepki çıkmasın diye toplum bilincinin ayrıştırılmasının çabası içindeler. Oysa bir uyansak ki bizi bize kırdırarak , ekran önünde birbirine saydıran siyasilerin meclis lokantasında şıpıdık şıpıdık öpüşüp aynı sofrada hahahaa hiii yemek yediğini anlayacağız. Ve birlik olup toplumca bunlara bir tepki koyup kök söktürsek o zaman değişecek bir şeyler. O yüzden hep derim siyasiler bu ülkenin beka sourundur. Onlar bu ülkenin sahibi değiller , onlar halkın yetki verdikleri memurlardır sadece. İşlerini yapmıyorlarsa bu halk onları kapının önüne koymalıdır. Artık a parti b parti bırakma zamanıdır. Halk olarak kenetlenme zamanıdır. Öğrenilmiş çaresizliği ve sanki bu hayata mecburmuşuz gibi bize dayatılanı kabul etmeye son vermemiz lazım. Umarım sözlerim birilerini kendisine getirmeye yardımcı olur.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
Bul
Tam olarak bu konuyla ilgili olduğuna inanıyorum.

Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2024/11 sayılı Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Genelgesi'nde 'Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları' sağlık kurum ve kuruluşlarında poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar arasına dahil edildi.

Genelge bağlantısı
https://dosyamerkez.saglik.gov.tr/Eklent...B582BCCA35

Bu da bir yargı derneğinin konuyla ilgili tebrik paylaşımı
https://x.com/yargidabirlik/status/1866428566436528426

Ben silahlarından vergi alınmamasını "ayrıcalık" olarak nitelediğim için üst mesajlarda muhtemelen yargı mensubu bir forumdaş kızmıştı.

Bu nedenle yorum yapmıyorum sadece haberi paylaştım.

Saygılarımla.

Haber bağlantısı:
https://medimagazin.com.tr/guncel/hakim-...ldi-114095
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-12-2024, 00:19)alpSaral yazdı: Tam olarak bu konuyla ilgili olduğuna inanıyorum.

Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2024/11 sayılı Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Genelgesi'nde 'Hâkimler ve Cumhuriyet Savcıları' sağlık kurum ve kuruluşlarında poliklinik muayenelerinde öncelik sırası alacak gruplar arasına dahil edildi.

Her meslek grubu, mensuplarına ayrıcalık tanınması için çabalar. Ama mesele sağlık ise, hangi meslek grubu olursa olsun İMTİYAZ gerçekten çok rahatsız edici zira vergisini veren, toplum kurallarına riayet eden her birey bu imtiyazdan RAHATSIZ OLUR. Bunun ötesinde yazmak istemiyorum.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Anayasa'nın 10.maddesi aşağıda:

Madde 10 - Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.

Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.

Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.

Benden önce mesaj yazan arkadaşlar fazla yorum yapmak istememişler. Maddenin 4.fıkrasında belirtilen
imtiyaz yapılması yasağına aykırı bir durum. İmtiyazlı bir zümre yaratılmak isteniyor. İkinci ve 3.maddedeki
pozitif ayrımcılık ilkesine de aykırı bir durum. Niye hakim ve savcılar çocuk, yaşlı, özürlü, şehit ve gazilerle
aynı durumda görülüyor? Diğer insanlar gibi hastanede sıra bekleseler, toplum karşısında değerleri mi azalır?
Bu genelgeye önce hakim ve savcıların karşı çıkıp, reddetmeleri lazım.Öyle olacağını da düşünüyorum.
Kimsenin söyleyemediğini ben söyleyeyim: genelgedeki bu değişiklik hakim ve savcılara yaranmak için
yapılmıştır, açıkça Anayasa'ya aykırıdır. Yazıklar olsun! Ne günlere kaldık.
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi