Tavsiyeleriniz
Merhabalar herkese iyi günler daha önce tüfek tecrübem hiç olmadı yaşadığım bölge itibariyle yaban hayatı çok fazla tüfek olmayı düşünüyorum ayı,domuz,kurt yoğunluğu yüksek bunlara dayanabilecek fiyat performans olarak uygun orta segment önlerine açığım teşekkür ederim
Bul
Sayın Shapox,

Yabancı tüfek fiyatları, ulaşılmaz rakamlara geldi. Yerlilerde hala ulaşılabilir fiyat/perfomans özelliği mevcut. Hem savunma amaçlı hem domuz avı için bir tüfek düşünüyorsanız gazlı sistemle çalışan, slug namlulu bir yarı-otomatik tüfek almanızı tavsiye derim. (Pompalı ve Kinetik tüfeği ilk seçenek olarak neden saymadığımı önceki yazılarımdan okuyabilirsiniz)

Kendi test edip atış yaptığım tüfekler den:

Ata CY Slug sentetik 61 cm namlu 17.300 TL
Ata CY Taktik 47 cm namlu           18.965 TL
Derya XT-411 47 cm namlu.          14.000 TL

Derya XT, Beretta 1301 e benzer görünümü, uygun fiyatı, atış videolarındaki performansı ile bir tık öne çıkıyor. İsterseniz biraz bekleyin Sn. ceycey bu tüfeğin isabetlilik, tutarlılık, güvenilirlik testlerini yakında yapacak. Bağımsız kullanıcı olarak onun değerlendirmesini bekleyelim. Ata CY slug sentetik 61 namlu, benim atış yarışmalarında kullandığım, beğendiğim bir tüfektir, onu da belirteyim. Ata CY Taktik bir arkadaşımda mevcut, onunla da güzel atışlar yapmıştım. Tabanca kabzesi ile diğerlerinden biraz farklı...

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sabri bey çok teşekkür ederim Shy bir arkadaşım derya mk12 ST 165 strike modelini önerdi bu tüfek hakkında bir düşünceniz varmı
Bul
(27-09-2024, 14:21)Shapox yazdı: Sabri bey çok teşekkür ederim Shy bir arkadaşım derya mk12 ST 165 strike modelini önerdi bu tüfek hakkında bir düşünceniz varmı

Sayın Shapox,

Kişisel görüşüm olarak yivsizlerde kutu şarjör tehlikeli durumlarda kullanılmaması gereken bir tür. Yivsiz tüfeğin çok amaçlı oluşu, atış yaparken besleyebilmek, atış arasında fişek türünü değiştirebilmek gibi özellikleri gerektirir. Bu kutu şarjör ile uyumlu değil. Üstelik tüp şarjörlü tüfekler şarjör uzatması ile kutudan daha fazla fişek taşıyabiliyor.

Kutu şarjörlülerde fişek rampasının yivsiz fişeğin künt burnu ile uyumsuzluğu, şarjör tırnaklarının kısa sürede yıpranıp besleme hatası yapması, şarjör tam oturmadığında yine besleme hatası, şarjörün düşebilme olasılıkları, tehlikeli durumlarda ciddi sıkıntılar yaratabilir. Av esnasında çalılıklar arasında  kutu şarjör çıkıntısının hem manevra sıkıntısı, hem takılma gibi sorunları olduğunu yaşayan bilir. Av camiası kutu şarjörle ava gelene biraz alaycı ifade ile bakarlar. Yivsiz tüfekte klasik yapıdan pek şaşmamak lazım.

Askeri tüfeklere özenti sonucu, sistemi bilmeyenleri cezbedebilir. Acemilik dönemlerimde elimdeki şarjörlü yivsizleri boşa almışım, artık hiç kullanmıyorum desem?

Saygılar

Sayın Shapox,

Ayrıca;
Avda 2+1 fişek kısıtlaması var. Ava çıktığınızda tüfeğiniz veya şarjörde takoz yoksa, ormancılar ve jandarma ile başınız belaya girer, tüfeğinize el koyabilirler. Klasik tüp şarjörlü tüfeği attıkça besleyebilirsiniz. Kutu Şarjörlü tüfek iki fişek taşımak için anlamsız oluyor zaten.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Evet teşekkür ediyorum bunu biliyorum şuan yazdığınız tüfeklere bakıyorum Ata Arms CY Sentetik Slug yorumlarına baktım videolarını izledim internet üzerinden fiyatlarına baktım çoğu firma kafasına göre fiyat yazmış bir düzensizlik var
Bul
Yerli tüfeklerde, stoeger, akkar ve hatsan rahatlıkla alınabilecek tüfeklerdir, hangi modeli ve fiyatı size uygunsa alabilirsiniz.

2007 yılında aldığım ve nerdeyse temizlemedim diyebileceğim tüfek hala sorunsuz çalışıyor. Hatsan luxano modeli, 10.000 atışı çoktan geçmiştir.
Ve yine 2012 yılında aldığım stoeger m3500 modeli tüfek aynı şekilde sorunsuz çalışıyor.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için melihaga'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi