Polimer Çılgınlığı
Mke ' de satışta olan yerli firmalar vede ürettikleri modeller ; 

1- Aselkon = 4 model tamamı polimer.
2- Ata Arms = 3 model tamamı polimer.
3- Balıklı = 16 model tamamı çelik.
4-Balistik Defence = 11 model tamamı çelik.
5-Bays = 1 model vede polimer.
6-Brg = 9 model tamamı polimer.
7-Derya = 8 model tamamı polimer.
8-Ermox silah = 3 model tamamı çelik.
9-Kral = 8 model. 3 çelik , 5 polimer.
10-Ranger Arms= 4 model tamamı polimer.
11-Reximex = 6 model tamamı polimer.
12-System Defence= 4 model tamamı polimer.

Özellikle yeni çıkan yerli firmalar sanki polimer yarışındalar gibi.
Girsan ise Rival-S ve  S 120 , L120 modelleri dışında tamamen polimere dönmüş polimer gamında liderliği ele almış durumda.
Sarsılmaz ise  son zamanlarda çelik tabanca argesinden vaz geçmiş vede polimere çaktırmadan dönüyor gibi.
Bu şekilde polimer çılgınlığı devam ederse sanıyorum çok yakında çelik tabanca üretimi rafa kalkacak.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Öner Avcı'e teşekkür ederiz.
Bul
NEDEN POLİMER ?

Polimer çerçeveli silahların, çelik ve ahşap gibi geleneksel silah yapım malzemelerine göre iki büyük avantajı vardır: maliyet ve ağırlık tasarrufu.

1950'lerde Remington, uygun fiyatlı bir yarı otomatik .22 tüfeği üretmeyi düşündü ve modern sentetik malzemeler ilk kez silah parçaları için göz önüne alındı. Neyse ki, DuPont, Remington'ın ana şirketiydi ve ikili, DuPont'un geliştirdiği patentli malzemeden adını alan Nylon 66'yı üretti.

Remington'ın ticari başarısı ve 1960'lardaki AR-15'in askeri başarısı sayesinde, plastik silah parçaları için yol tamamen açıldı. İlk gerçek ticari polimer tabanca H&K VolksPistole 1970 oldu. VP-70, Remington'ın cebi doldurmasına neden olan plastik parça konseptini kullanmanın yanı sıra, devrim niteliğinde bir çift etkili (DAO) horozsuz ateşleme sistemi içeriyordu.

[Resim: HK-VP70-1024x768.jpg]

VP-70'in kötü karşılanmasına rağmen, bir kişi kesinlikle bu tabancanın doğru yaptığı şeyleri fark etti: Gaston Glock. Avusturya ordusu için geliştirilen Glock 17, VP-70'in öncülük ettiği özellikleri aldı ve yarı otomatik bir tabancada dış güvenlik kilidinin tamamen eksikliği gibi daha da sıra dışı özellikler ekledi. Erken dönemlerdeki kolluk kuvvetleri indirimleri ve akıllı pazarlama stratejileri, şirketi ve genel olarak polimer tabancaları, ateşli silahlar piyasasında ve halkın bilincinde ön plana çıkardı.

Polimer tabancalar, son dönemde silah pazarında oldukça ilgi gören bir ürün haline geldi. Bu tip tabancaların tercih edilme nedenlerini hem üretici hem de tüketici açısından ele alabiliriz.

Üretici Yönüyle

1. Maliyet Avantajı: Polimer, geleneksel metal malzemelere kıyasla daha ucuz ve kolay işlenebilir bir materyaldir. Bu durum, üreticilerin üretim maliyetlerini düşürmelerine ve daha uygun fiyatlı ürünler sunmalarına olanak tanır. Ayrıca polimer kalıplama süreçleri, metal işlemeden daha hızlıdır, bu da üretim sürecini hızlandırır.

2. Tasarım Esnekliği: Polimer, farklı geometrik şekillerde ve detaylarda üretime daha uygun bir malzemedir. Bu da üreticilere ergonomik ve yenilikçi tasarımlar yapma olanağı verir. Hafif ve dayanıklı yapısı nedeniyle kullanıcıya daha iyi bir deneyim sunmayı hedefleyen üreticiler için büyük bir avantaj sağlar.

3. Ağırlık: Polimer malzemeler, geleneksel metalden üretilen silahlara göre daha hafif olduğundan, kullanıcıların taşımayı ve kullanmayı kolaylaştırır. Bu, özellikle askeri ve güvenlik alanında uzun süre silah taşımak zorunda olan profesyoneller için önemli bir faktördür.

Tüketici Yönüyle

1. Ağırlık ve Kullanım Kolaylığı: Tüketiciler için polimer tabancalar, daha hafif olmaları sayesinde hem taşımada hem de kullanmada daha rahat ürünlerdir. Özellikle kişisel savunma amacıyla taşınan silahların hafif olması kullanıcı açısından avantaj sağlar. 

2. Dayanıklılık: Polimer malzemeler, zorlu koşullarda dayanıklılık gösterir. Çoğu polimer tabanca, suya, neme, ve diğer çevresel etkilere karşı oldukça dayanıklıdır. Tüketiciler için bu, silahlarının uzun süre boyunca güvenilir bir şekilde çalışması anlamına gelir.

3. Fiyat Performans Dengesi: Polimer tabancaların daha düşük maliyetli olmaları, fiyat/performans açısından tüketiciler için cazip hale gelir. Daha uygun fiyata kaliteli ve dayanıklı bir silah alma imkanı, bu tip silahları tercih edenlerin sayısını artırır.

Sonuç olarak, hem üreticiler açısından maliyet avantajı ve tasarım esnekliği sunması, hem de tüketiciler için hafiflik, dayanıklılık ve fiyat avantajı nedeniyle polimer tabancalar popülerlik kazanmaktadır. Bu trendin devam etmesi beklenmektedir. Bundan böyle tam metal tabancalar nostaljik silahlar arasında yer almaya adaydır.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Dünyanın tüm moda alanlarında eskiye dönüş söz konusu olmaya başladı .İnsanlar geçmişe özlem duyduğundan sanıyorum ki yeni trendler ortaya çıktı. En basit örnek giyimde bile Vintage adı altında başlayan akım şu an birçok insanın tercihi olmaya başladı her yerde 90lı yılları anımsatan geniş kesim pantlonlar ve eski eşofman üstleri görmeye başladık Eninde sonunda ateşli silah sektörü'de bu eskiye dönüş modasından nasibini alacaktır. Çok değil 8 10 sene içinde çelik ve alüminyum gövdeli horoz ateşlemeli silahlar tekrar trend olacaktır diye tahmin ediyorum.

Saygılar
Bul
(05-10-2024, 22:14)Engin055 yazdı: Dünyanın tüm moda alanlarında eskiye dönüş söz konusu olmaya başladı .İnsanlar geçmişe özlem duyduğundan sanıyorum ki yeni trendler ortaya çıktı. En basit örnek giyimde bile Vintage adı altında başlayan akım şu an birçok insanın tercihi olmaya başladı her yerde 90lı yılları anımsatan geniş kesim pantlonlar ve eski eşofman üstleri görmeye başladık Eninde sonunda ateşli silah sektörü'de bu eskiye dönüş modasından nasibini alacaktır. Çok değil 8 10 sene içinde çelik ve alüminyum gövdeli horoz ateşlemeli silahlar tekrar trend olacaktır diye tahmin ediyorum.

Saygılar

Engin055 kardeşim umarım tahminin doğru çıkarda tekrar çeliğe döneriz diyorum. Lakin bu arada teknoloji yerinde durmuyor. Bu hızla giderse ilk polimer tabancayı ureten H&K gibi bir firma çıkıp ''aaa bizde polimer namlu ürettik'" derse bak ozaman polimer tabancanın şahlanışına. Polimer üst gövde vede namlu şu an imkansız gibi geliyor ama bundan 30 sene öncesine dönüp insanlara dokunmatik ekran telefon desen inanmazlar imkansız derlerdi herhalde.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Öner Avcı'e teşekkür ederiz.
Bul
(05-10-2024, 23:15)Öner Avcı yazdı:
(05-10-2024, 22:14)Engin055 yazdı: Dünyanın tüm moda alanlarında eskiye dönüş söz konusu olmaya başladı .İnsanlar geçmişe özlem duyduğundan sanıyorum ki yeni trendler ortaya çıktı. En basit örnek giyimde bile Vintage adı altında başlayan akım şu an birçok insanın tercihi olmaya başladı her yerde 90lı yılları anımsatan geniş kesim pantlonlar ve eski eşofman üstleri görmeye başladık Eninde sonunda ateşli silah sektörü'de bu eskiye dönüş modasından nasibini alacaktır. Çok değil 8 10 sene içinde çelik ve alüminyum gövdeli horoz ateşlemeli silahlar tekrar trend olacaktır diye tahmin ediyorum.

Saygılar

Engin055 kardeşim umarım tahminin doğru çıkarda tekrar çeliğe döneriz diyorum. Lakin bu arada teknoloji yerinde durmuyor. Bu hızla giderse ilk polimer tabancayı ureten H&K gibi bir firma çıkıp ''aaa bizde polimer namlu ürettik'" derse bak ozaman polimer tabancanın şahlanışına. Polimer üst gövde vede namlu şu an imkansız gibi geliyor ama bundan 30 sene öncesine dönüp insanlara dokunmatik ekran telefon desen inanmazlar imkansız derlerdi herhalde.

Teknoloji ileride bize neleri getirir orası meçhul tabi, ama ben çelik ve horoz ateşlemeli silahların tamamen koleksiyonluk aletler olacağına pek ihtimal vermiyorum. İleride tüm parçaları polimer olan silahlar üretilse bile hala çelik silahlara olan talep bitmeyecektir. Dünyada her ürünün bir alıcısı elbet bulunur arz-talep dengesini takip eden firmalar illa ki olacaktır. İleride sırf diğer firmalardan farklı olmak ve müşteri taleplerini dikkate aldığını ispat etmek için bile çelik silah üretimi yapan firmalar olacağına inancım tam  Rolleyes

saygılar
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Engin055'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi