Yorumları: 16
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 9 mesajda 13
Teşekkür Verildi: 19
Silah dünyasında Colt 1911 in yeri ayrı, öyle ki sırf bu tabanca sayesinde silahlara ilgi duyanlar var. Peki ülkemizde bu platformda bir silah edinmek isteyene öneriniz nedir özellikle yerli modellerde klonlardan hangisi daha kaliteli ve güvenilirdir? Bildiğim kadarıyla Tisaş, yavuz ve ballistic defence firmalarının 1911 kolonları var, özellikle tisaş modellerinde fazlaca eleştiri ve kalitesizlik algısı var bu konuda Üstadlar ne fikirdedir merak ediyorum. Saygılar.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için celik60'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için celik60'e teşekkür ederiz.
• ERABEK (12-10-2024), KAANÖZTÜRK (02-03-2025)
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
(07-10-2024, 00:06)celik60 yazdı: Silah dünyasında Colt 1911 in yeri ayrı, öyle ki sırf bu tabanca sayesinde silahlara ilgi duyanlar var. Peki ülkemizde bu platformda bir silah edinmek isteyene öneriniz nedir özellikle yerli modellerde klonlardan hangisi daha kaliteli ve güvenilirdir? Bildiğim kadarıyla Tisaş, yavuz ve ballistic defence firmalarının 1911 kolonları var, özellikle tisaş modellerinde fazlaca eleştiri ve kalitesizlik algısı var bu konuda Üstadlar ne fikirdedir merak ediyorum. Saygılar.
Sn.celik60,kendimi üstat yerine koyduğumdan değil, bu saate kadar mesajınıza cevap verilmediği
için mesaj yazıyorum.Üstatlar mesajı görürlerse cevap yazacaklardır.
Tisaş ve Yavuz firmalarının ürettiği 1911 kolonları diğer forumda çok tartışılmıştı. Bu tartışmaları
bu foruma taşımak istedim. Ne yazık ki konuların içindeki mesajların çoğu silinmiş.Her iki tabanca
hakkında kullanıcı incelemeleri ve modifiye çalışmaları da vardı. Sadece Tisaş Zigana 1911 hakkında
2008 tarihli bir kaç mesaj bulabildim.Bunları https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=190
konusunda bulabilirsiniz.
Ben her iki tabancayı da o tarihlerde sadece MKE'de elime alıp incelemiştim.Eksik yönleri çok fazlaydı.
Yıllar geçtikçe bunların yavaş yavaş düzeltildiğini duydum.Ama,son yıllarda inceleme fırsatı bulamadım.
Atış da yapmadığımdan bir fikir beyan etmem yanlış olur. Colt 1911 kullanan biri olarak her iki tabanca da
bana 1911 hissi vermemişti.O yüzden bir daha da ilgilenmedim.
Balistik Defence'in 1911'lerini bu yıl MKE'de sadece vitrinden gördüm.Şık ve kaliteli görünüyorlardı.
Bu tabanca hakkında bir konu açtım: https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=257
Forum üyelerimiz Ortaç üstadın ve Sn.Fuat61'in videoları var.İnceleyebilirsiniz.Yine forum üyemiz
Sn.Pinus'un fabrikadaki incelemesi var.Konuyu okumanızı ve videoları incelemenizi tavsiye ederim.
Yorumları: 35
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 29 mesajda 110
Teşekkür Verildi: 86
(07-10-2024, 00:06)celik60 yazdı: Silah dünyasında Colt 1911 in yeri ayrı, öyle ki sırf bu tabanca sayesinde silahlara ilgi duyanlar var. Peki ülkemizde bu platformda bir silah edinmek isteyene öneriniz nedir özellikle yerli modellerde klonlardan hangisi daha kaliteli ve güvenilirdir? Bildiğim kadarıyla Tisaş, yavuz ve ballistic defence firmalarının 1911 kolonları var, özellikle tisaş modellerinde fazlaca eleştiri ve kalitesizlik algısı var bu konuda Üstadlar ne fikirdedir merak ediyorum. Saygılar.
Öncelikle şahsen güzel bir konu açtığınız için teşekkür ederim. Son dönemde benim de acaba tabanca alma hakkımı 1911 platform bir tabanca alarak mı kullansam diye kendime soruyordum. Türkiye’de bu platformda tabanca üreten firmalar ; Tisaş , Girsan , Yavuz , Balistik Defence , Balıklı silah firmalarıdır.
Kişisel gözlemim ve bu platformu sevdiğim için yurt dışı videolardaki yaptığım araştırmalara göre kendimce bir bilgiye sahibim. İncelediğim videolarda ve Amerika gibi ülkelerde yapılan atış sayılarını da düşünürsek yapılan yorumlar baz alındığında Girsan , yavuz gibi firmalar çok fazla rağbet görmüyor. Amerika pazarında Tisaş ilk başlarda yeterli kaliteyi sunamasada zaman içinde kendilerini hayrı sayılır şekilde geliştirdiler. Hatta çift sıra şarjörlü modeller üzerine de yoğunlaşmaya başladılar. Fiyat performans olarak Tisaş’ı beğendiklerini söylemem yanlış olmaz. Bunlara ilave olarak Balistik Defence ve Balıklı silah görece bu alanda piyasaya yeni girdiler. Balıklı silah hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim. O nedenle silahlarının kalitesi hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Fakat Balistik Defence firmasını baya bir araştırmıştım. Silah üretim süreçleri ve kaliteleri Colt kadar var hatta daha iyi bile olmuş desem abartı olmaz.Henüz yeterli reklam ve inceleme videoları olmadığı için herkesçe bilinmiyor olabilir. Bildiğim bir şey var ki her zaman popüler olan daha iyi diye bir şey yoktur. Çünkü para verip reklam yaptırmak ve ürünlerini bu şekilde satmak için türlü işler dönüyor. 1911 denince benim aklıma gelen ilk isim Osman Ortaç hocamdır. Bu konuda gittiği firmalara baktığım zaman ( Balistik Defence bunlardan biri ) bana hangi firmalara bakılmalı konusunda fikir veriyor. Çünkü Osman hoca samimi olarak güven duymadığı bir firmaya para için gidecek , yakandan reklam yapacak bir insan hiç bir zaman olmadı. Bu gibi isimleri referans almak da yardımcı olabilir. Benim ilk tercihim Balistik Defence olurdu. İkinci tercihim Tisaş olurdu. Balıklı silahı bilmediğim için yorum yapmıyorum. Diğerlerine bakmıyorum bile.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
• ceycey (12-10-2024), yaaslanturk (15-10-2024)
Yorumları: 16
Teşekkür Alındı: 9 mesajda 13
Teşekkür Verildi: 19
Sn. Erabek,
Katkınız için teşekkürler. Ben de kendimce yaptığım araştırmalarda Girsan şimdiki adıyla Yavuz 1911 match 45lik ve xtreme 9mm modellerin kalite olarak iyi olduğuna dair sonuçlar elde ettim. Youtubede bay silah olarak bilinen sevdiğim takip ettiğim Atakan Bey Match 45 modelini yaklaşık 40 dk lık ayrıntılı inceleme ile ve onlarca atışla memnuniyetini ifade etti. Kendisi yerli silah sanayiini seven destekleyen biri. Yine yavuzun tisaş dışındaki firmalardan tecrübeli olduğu su götürmez bir gerçek. Ballistic Defence'e gelince onların Osman abinin fuar videosunda, garip ve bana göre şişirme üretim süreçlerinden ve bizim silahımız binlerce dolara satılıyor vb değişik söylemlerinden hoşlanmadım. Silahları hakkında ulaştığımız bilgiler görselllerden ve teoriden ibaret kalıyor, yine de araştırmak lazım. Özellikle 9mm yavuz 1911 xtreme stainless steel hoşuma gitti lakin mermi kapasitesi çok düşük. Bu durum hoşuma gitmedi.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için celik60'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için celik60'e teşekkür ederiz.
• Yarımcalı (28-12-2024)
Yorumları: 70
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Merhabalar, bu konuyu canlandırmış olacağım ama yeni bir konu açmak istemedim,
Yakın zamanda bir yerli .45 acp model almak istiyorum. Genel olarak gördüğüm kadarıyla (özellikle yurtdışı memnuniyeti konusunda) yerli markalarımızdan Canik gibi Tisaş’da çok popüler olmuş görünüyor. Ve 1911 modellerinin çoğunda çok olumlu yorumlar gördüm. Bu sebeple şuanda Tisaş üzerinde olumlu bakıyorum, sizlerin yorumları nasıl? Yakın zamanda .45 acp yerli herhangi bir model alan oldumu yorumlarınızı merak ediyorum.. teşekkürler.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
(28-12-2024, 00:13)thearoperator yazdı: Merhabalar, bu konuyu canlandırmış olacağım ama yeni bir konu açmak istemedim,
Yakın zamanda bir yerli .45 acp model almak istiyorum. Genel olarak gördüğüm kadarıyla (özellikle yurtdışı memnuniyeti konusunda) yerli markalarımızdan Canik gibi Tisaş’da çok popüler olmuş görünüyor. Ve 1911 modellerinin çoğunda çok olumlu yorumlar gördüm. Bu sebeple şuanda Tisaş üzerinde olumlu bakıyorum, sizlerin yorumları nasıl? Yakın zamanda .45 acp yerli herhangi bir model alan oldumu yorumlarınızı merak ediyorum.. teşekkürler.
2012 yılında tisaş zig 1911 sport modelinden edindim. 10.yılın sonunda hibe ettim.
Eski forumda ciddi konu başlıklarından biriside bana aitti, Osman abiden sonra başlık açan bendim ve silah üzerinde ciddi anlamda değişiklik yapmıştım.
Balistik olmayan tüm parçaları ve yaylarını Wilson Combat, Ed Brown üretimi parçalarla değiştirmiştim.
Yaptığım değişiklikler (silah üstünde Dursun usta ciddi çalışmıştı, o dönem onunda masmavi yaptığı bir tane vardı) sonucunda silah 1 kez (poligon ortamında yaklaşık 2500 atım) atıştan sonra şarj edemedi kendisini zira ben yanlış icra yayı takmıştım deneme amaçlı (+p+ mühimmata uygun icra yayıyla)
Mekanik güvenirlikte hiç sorun yaşamadım ancak bunun yaptığım tadilatlarla ilgisi ne düzeydedir bilmiyorum. Namlu linkine kadar değiştirmiştim.
Yine TİSAŞ üretimi olanların o yıllarda ciddi ölçü hataları vardı. Kabza ön konturları aşırı idi, Osman abi Dursun'a tıraşlatmıştı ancak bu sefer döküm çelikteki boş kalan alanlar görünür olmuş, hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkmıştı. Benim tabancada (stainless) yine metralurji hatalı iç kısımda genişçe siyah alanlar vardı (bunlar kozmetik sorunlar aslında) örneğin 4 farklı markanın tetiğini denediğim halde boy tutmuyordu, kabza emniyeti (orijinalinde) emniyete baskı uygulamadan tetiği 3 veya 4.çekişinizde horozu düşürebiliyordu. Namlu yüksüğü incelediğim hemen hepsinde hatalı idi (gözle görülür ölçü hatası vardı) wilson combat takmıştım, silahın kurulma sesi bile değişmişti
Ancak 10 yıl önceki silahta gerçekten ciddi yol aldılar. Ne yazık ki güncel modellerini hiç inceleme fırsatım olmadığı için mevcutlar hakkında yorum yapamıyorum ancak eski tabancalar hakkında yazdıklarımdan çıkarımlar yapabilirsiniz. Ben o dönemde de bu sorunları bilerek almıştım ve biraz para harcayarak (silahın 2 katı kadar, bugün herhalde o masraf silahın 4-5 katlarına çıkar) rafine hale getirebilmiştim.
Şunu da söyleyeyim, TİSAŞ 10 seneden fazladır ABD'ye silah satıyor ve içlerinde 1911'de var, TİSAŞ kendisi yapamaz ama ABD'liler üretimdeki ciddi sorunları düzelttirmiş olabilirler diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
![[Resim: IMG-0047.jpg]](https://i.ibb.co/0yrmvPz/IMG-0047.jpg)
Siyah kabza kapaklı olan Osman abinin tabancası diğeri benim tabancam. 13/04/2013 öğleden önce İstanbul MNE poligon
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Yorumları: 70
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
(28-12-2024, 02:34)alpSaral yazdı: (28-12-2024, 00:13)thearoperator yazdı: Merhabalar, bu konuyu canlandırmış olacağım ama yeni bir konu açmak istemedim,
2012 yılında tisaş zig 1911 sport modelinden edindim. 10.yılın sonunda hibe ettim.
Eski forumda ciddi konu başlıklarından biriside bana aitti, Osman abiden sonra başlık açan bendim ve silah üzerinde ciddi anlamda değişiklik yapmıştım.
Balistik olmayan tüm parçaları ve yaylarını Wilson Combat, Ed Brown üretimi parçalarla değiştirmiştim.
Yaptığım değişiklikler (silah üstünde Dursun usta ciddi çalışmıştı, o dönem onunda masmavi yaptığı bir tane vardı) sonucunda silah 1 kez (poligon ortamında yaklaşık 2500 atım) atıştan sonra şarj edemedi kendisini zira ben yanlış icra yayı takmıştım deneme amaçlı (+p+ mühimmata uygun icra yayıyla)
Mekanik güvenirlikte hiç sorun yaşamadım ancak bunun yaptığım tadilatlarla ilgisi ne düzeydedir bilmiyorum. Namlu linkine kadar değiştirmiştim.
Yine TİSAŞ üretimi olanların o yıllarda ciddi ölçü hataları vardı. Kabza ön konturları aşırı idi, Osman abi Dursun'a tıraşlatmıştı ancak bu sefer döküm çelikteki boş kalan alanlar görünür olmuş, hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkmıştı. Benim tabancada (stainless) yine metralurji hatalı iç kısımda genişçe siyah alanlar vardı (bunlar kozmetik sorunlar aslında) örneğin 4 farklı markanın tetiğini denediğim halde boy tutmuyordu, kabza emniyeti (orijinalinde) emniyete baskı uygulamadan tetiği 3 veya 4.çekişinizde horozu düşürebiliyordu. Namlu yüksüğü incelediğim hemen hepsinde hatalı idi (gözle görülür ölçü hatası vardı) wilson combat takmıştım, silahın kurulma sesi bile değişmişti
Ancak 10 yıl önceki silahta gerçekten ciddi yol aldılar. Ne yazık ki güncel modellerini hiç inceleme fırsatım olmadığı için mevcutlar hakkında yorum yapamıyorum ancak eski tabancalar hakkında yazdıklarımdan çıkarımlar yapabilirsiniz. Ben o dönemde de bu sorunları bilerek almıştım ve biraz para harcayarak (silahın 2 katı kadar, bugün herhalde o masraf silahın 4-5 katlarına çıkar) rafine hale getirebilmiştim.
Şunu da söyleyeyim, TİSAŞ 10 seneden fazladır ABD'ye silah satıyor ve içlerinde 1911'de var, TİSAŞ kendisi yapamaz ama ABD'liler üretimdeki ciddi sorunları düzelttirmiş olabilirler diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
![[Resim: IMG-0047.jpg]](https://i.ibb.co/0yrmvPz/IMG-0047.jpg)
Siyah kabza kapaklı olan Osman abinin tabancası diğeri benim tabancam. 13/04/2013 öğleden önce İstanbul MNE poligon
Değerli hocam yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum, yaşadığınız tecrübeler gerçekten hatırı sayılır bir süre öncesine ait tabii ki, benim yurt dışında gördüğüm yorumlar ise hep yakın zamanda çıkan yeni modellere ait. Dolayısıyla şu an MKE’de mevcut olan modellerde on sene öncekilere göre fark var mıdır sanıyorum (ve umuyorum) vardır.. Çünkü ülkemizde çok az yorum var bu modelle ilgili ve tıpkı sizler gibi genelde daha önceden alınmış modeller bunlar, güncel modellerle ilgili aksine şikayet anlamında pek bir şey göremiyorum bu satılmadığı için mi yoksa sorun olmadığı için mi bilmiyorum tabii ki ama sanırım alıp denemem gerekecek çok çok teşekkür ediyorum tekrar katkınız için.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
|