TÜFEK TAVSİYESİ,TEKNİK BİLGİ YARDIMI,YARI OTOMATİK MODELLER HAKKINDA
Merhabalar Yaklaşık 1 haftadır tüfek araştırıyorum malesef karar veremedim.
Derya XT 401 
ATA CY TAC
HUĞLU VEYRON
ARMSAN RS A2

Kullanım amacım genel manada savunma,domuz,kamp,karavanla alakalı olarak bu modellere yöneldim.Gazlı sistem bir tüfek bakıyorum,sağlam sorunsuz yıllarca kulanabileceğim bir model arıyorum.Fabarm ayarında bir tüfek arıyorum.Siz olsanız ne tavsiye edersiniz.
Ayrıca şarjörlü ve benzeri modeller istemiyorum.

1.Merak ettiğim konular;hibrit sistem ne oluyor ve yazdığım modellerin birbirlerine karşı ne gibi üstünlükleri vardır.Örneğin Huğlu veyron sitesindeki açıklamasında tüfek hakkında öyle şeylerden bahsediyo ki acaba diyorum,çok mu farklı bir olayı var bu tüfeğin.
O yüzden anlamadığımdan bende alma isteği oluşturuyor.Ama baktığımızda birçok firma sanki çok yeni bir yenilikmiş gibi birçok tüfekte olan bir sistemi ön planda anlatıp tüketiciyi tüfeğe çekebiliyorlar.

2.Namlu boyu mesafeyi ne kadar etkiler acaba 61 cm mi alsam çok yönlü bir tüfek olarak.47cm'e göre daha uzun mu gider.

3.Siz olsanız derya x400 ve xt modelleri arasında hangisini seçerdiniz.Birisi 47cm 6+1 diğeri 50 cm 7+1 sanırım birisi slug namlu diğeri değil tam net bilgi bulamadım.

4.Kaval namlu nedir avantajı nedir.Ata venza diye bir model gördüm oda pahalı diğer modellere göre ama malzeme kalitesi daha iyi sanırım.
Bul
Sn. Ömer,

Keşke zaman ayırıp forumdaki konuları inceleseydiniz. Sorduğunuz şeylerin çoğu daha önce cevaplanmıştır. Her tavsiye isteyene aynı şeyleri tekrarlamak zor. 

Fabarm ayarında tüfek, ancak Fabarm olur. Hiç kimse size, hiçbir tüfek için garanti vermez, vebalini üstüne almaz. 

Sorduğunuz bir soru daha önce bu forumda tartışılmadığı için onu yanıtlıyayım:

Bir deli bir kuyuya taş atar kırk akıllı çıkaramazmış misali, Akdaş çıkardığı bir tüfeğe hibrit dedi, öyle de kaldı. Başka bir forumda bu konuyu eleştirdiğimiz için Sn. S.Alper Erdem ve bana firma tarafından söylenmedik söz kalmadı, mahkemeyle bile tehdit edildik, ama veremediler... Neden? Çünkü hibrit diye bir sistem yok!

Aşağıdaki videoda firma sahibi olduğu söylenen adaşınız Ömer bey, baştan söylüyor. Hibrit sistem diye bir sistem yok diyor:

Sonrada, bu tüfeğin ön kısmı gazlı sistem, arka kısmı kinetik özellikleri taşıyor yani hibrit diyor. Mekanizma (sürgü) içinde kinetik yayı var mı? (olsa zaten gazlı sistem çalışırken iş görmez). Kinetik yayı yok... E o zaman? Neymiş, döner başlıklıymış. İşte zurnanın zırt dediği yer burası. Döner başlık, kinetik sisteme özgü bir yapı mı? Değil... Herhangi bir gazlı tüfek düşey kilit sistemi de olur, döner başlıklı kilit sistemi de. Kinetik sistemde de mesela Sarsılmaz'ın kinetik tüfeği Vertu de, düşey kilit sitemlidir. Kinetik ama döner başlıklı değil yani... Uzun lafın kısası kinetik ve gazlı sistemin birlikte çalıştığı Hibrit bir sistem yok.  

Diğer bir sorunuz da kaval namlu. Bütün yivsiz tüfekler kaval namludur, yiv-set içermeyen düz boru... İngilizcesi smoothbore. Slug namlu denilen türü tek kurşun ve şevrotin atma amaçlıdır ve ucunda şok içermez. Uçar avı için kullanılan, saçma atmaya yönelik kaval namuların uç kısmına şok takılır.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(07-10-2024, 23:12)Sabri yazdı: Sn. Ömer,

Keşke zaman ayırıp forumdaki konuları inceleseydiniz. Sorduğunuz şeylerin çoğu daha önce cevaplanmıştır. Her tavsiye isteyene aynı şeyleri tekrarlamak zor. 

Fabarm ayarında tüfek, ancak Fabarm olur. Hiç kimse size, hiçbir tüfek için garanti vermez, vebalini üstüne almaz. 

Sorduğunuz bir soru daha önce bu forumda tartışılmadığı için onu yanıtlıyayım:

Bir deli bir kuyuya taş atar kırk akıllı çıkaramazmış misali, Akdaş çıkardığı bir tüfeğe hibrit dedi, öyle de kaldı. Başka bir forumda bu konuyu eleştirdiğimiz için Sn. S.Alper Erdem ve bana firma tarafından söylenmedik söz kalmadı, mahkemeyle bile tehdit edildik, ama veremediler... Neden? Çünkü hibrit diye bir sistem yok!

Aşağıdaki videoda firma sahibi olduğu söylenen adaşınız Ömer bey, baştan söylüyor. Hibrit sistem diye bir sistem yok diyor:

Sonrada, bu tüfeğin ön kısmı gazlı sistem, arka kısmı kinetik özellikleri taşıyor yani hibrit diyor. Mekanizma (sürgü) içinde kinetik yayı var mı? (olsa zaten gazlı sistem çalışırken iş görmez). Kinetik yayı yok... E o zaman? Neymiş, döner başlıklıymış. İşte zurnanın zırt dediği yer burası. Döner başlık, kinetik sisteme özgü bir yapı mı? Değil... Herhangi bir gazlı tüfek düşey kilit sistemi de olur, döner başlıklı kilit sistemi de. Kinetik sistemde de mesela Sarsılmaz'ın kinetik tüfeği Vertu de, düşey kilit sitemlidir. Kinetik ama döner başlıklı değil yani...  Uzun lafın kısası kinetik ve gazlı sistemin birlikte çalıştığı Hibrit bir sistem yok.  

Diğer bir sorunuz da kaval namlu. Bütün yivsiz tüfekler kaval namludur, yiv-set içermeyen düz boru... İngilizcesi smoothbore. Slug namlu denilen türü tek kurşun ve şevrotin atma amaçlıdır ve ucunda şok içermez. Uçar avı için kullanılan, saçma atmaya yönelik kaval namuların uç kısmına şok takılır.

Saygılar
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim sabri abi.Şehirlerarası bi yolculuğa çıktım yollardayım ancak laptopu alıpta cevap yazabildim.
Aslında forumda bu konularla alakalı çok yazı okudum.Sonrasında yine açtım net bir cevap almak adına.
Aslına bakarsanız garanti vermeden ziyade,yüksek memnuniyet garantili bir tüfek arıyorum.Yoksa tüfek kötü çıktı diye tavsiye vereni suçlamak gibi bi duruma girmem.
Hibrit modelle alakalı videoyu izledim,sizin anlattıklarınıza hak veriyorum.Dediğiniz gibi olduğu için,firma sahibi satış amaçlı bir müşteri çekme söylemine girmiş gibi. Benim merak ettiğim gazlı ve döner başlıklı bir tüfek mi yoksa,gazlı ve düşey kilit sistemli bir tüfek mi daha iyi olur.
Akdaş markasından vazgeçtim zaten sahibini ve tavırlarını görünce itici geldi açıkçası,bana pek profesyonel gelmediler.
Kaval namlu meselesini anladım.Merak ettiğim slug namluların diğer şoklulara göre daha kalın bir malzemeden mi yapıldığıydı.Anladığım kadarıyla tek fark uçlarına takılan şokmuş.
Çünkü bende bi maestro 50cm 7+1 tac tüfek var slug namlu diye biliyordum kendinden 5 no şoklu sanırım yada mobil şoklu bilmiyorum.
Tavsiye olarak siz ne tavsiye edersiniz bu saydıklarım arasından...

2.Namlu boyu mesafeyi ne kadar etkiler acaba 61 cm mi alsam çok yönlü bir tüfek olarak.47cm'e göre daha uzun mu gider.

3.Siz olsanız derya x400 ve xt modelleri arasında hangisini seçerdiniz.Birisi 47cm 6+1 diğeri 50 cm 7+1 sanırım birisi slug namlu diğeri değil tam net bilgi bulamadım.

https://hizliresim.com/61kcmni

https://hizliresim.com/72530b8

https://hizliresim.com/8qy9yax
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ömer'e teşekkür ederiz.
Bul
Ömer bey selamlar,
Istediginiz gibi bir silah bulabilmeniz dileğiyle.
Bir şey sormak istiyorum. Elinizde boru jarjörlü bir taktik tüfek mevcut resimlerden gördüğüm kadarıyla. yine aynı tip bir tüfek teki amacınızı merak ettim. Tüfek kinetik mi ondan gazli sistem mi bakıyorsunuz ?
İsabetimi kötü acaba?
Bende 1 jarjörlü 1 poze var. 1 adet taktikal ve 1 adet te domuz avı için tüfek almayı düşünüyorum. Derya ile kral xtac arasında kaldım.
Bul
(11-10-2024, 23:16)Ömer yazdı: Akdaş markasından vazgeçtim zaten sahibini ve tavırlarını görünce itici geldi açıkçası,bana pek profesyonel gelmediler.

Kaval namlu meselesini anladım.Merak ettiğim slug namluların diğer şoklulara göre daha kalın bir malzemeden mi yapıldığıydı.

Namlu boyu mesafeyi ne kadar etkiler acaba 61 cm mi alsam çok yönlü bir tüfek olarak.47cm'e göre daha uzun mu gider.

Sn Ömer,

Bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmem gerekiyor. Ben pazarlama taktiği olarak, hibrit olmayan bir sistemde, "Hibrit" isminin kullanılmasını eleştirdim. Yoksa Akdaş, av camiasında tutulan, iyi tüfekler imal eden bir markadır.

Slug namlu konusunda haklılığınız var, genellikle tek kurşun atmaya yönelik yapılan bir kaval namlu türü olup, namlu et kalınlığı belki 1 mm veya daha az kalındır. Bundan amaç Yivsiz tek kurşunların, saçma sıkılarına göre daha yüksek basıncını karşılayabilmesidir. Üretici bu nedenle et kalınlığını arttırdığını düşünse de, kalın namlunun daha az namlu salınımı yaptığını ve isabeti arttırdığını pek düşünmez.

"Namlu boyu mesafeyi etkiler mi?" sorusuna, etkili menzili 100 metre içinde olan, genellikle en fazla 40-50 metre menzil içinde kullanılan yivsiz av tüfeğinin mesafesinin artması diye bir şey olmasa gerek. Ha, yivsiz tek kurşun ne kadar gider derseniz, 1500 metreye de giderde, baktığınız yere gitmez.

Namlu boyu neyi etkiler diye sorarsanız, onlara açıklama var:

Namlu boyunun artması, namlu çıkış hızını etkiler. Yivli tüfeklerde bu inç (2.5 cm) başına 50 fps (15 m/s) civarındadır. Yivsiz tüfeklerde ise inç başına 10-15 fps ( 3 - 4 m/s) civarındadır. Eğer yivsiz namlu ucunda full şok varsa onun da namlu çıkış hızını 15 fps arttırdığı bilinir. Örneğin 47 cm lik bir namludan 1300 fps çıkış hızı olan bir fişek 66 cmlik bir namludan 1345 fps hızda çıkabilir.

Namlu çıkış hızının artması yivsiz tek kurşunların, daha yatık bir mermi yolu izlemesi, transsonik bölgeye daha uzak mesafede girmesini sağlar. Namlu boyu uzadıkça namlu salınımı (Barrel harmonics) artacağı için tek kurşun için isabetin ve grupmanın dağılmasına sebep olabilir. Saçma için namlu çıkış hızının artması yumuşak kurşun saçmaların ezilmesi, ezilen saçmaların ise dağılması ile sonuçlanır. Bu nedenle kurşun saçmaların namlu çıkış hızı 1200-1300 fps civarında tutulmaya çalışılır. Antimonlu kurşun, Bizmut ve çelik saçmalarda daha yüksek hızlar mümkündür. Bu saçmaların toplu gideceği mesafeyi 3-5 metre arttırabilir.

Kısa namlu daha yüksek patlama sesi çıkarır. Uzun namluda namlu ucuna doğru basınç azalmaya başlayacağı için patlama şiddeti bir miktar düşebilir. Ayrıca kulak ile namlu ucunun mesafesinin 8-10 cm uzaması hissedilen ses şiddetini değiştir. (Siz siz olun kulak korumasına özen gösterin, tıkaçsız veya kulaklıksız atış yapmayın)

Uzun namlu daha iyi saçma deseni (patern) sağlar. Eğer saçma atıyorsanız uzun namlunun avantajı, saçmaların kısa namluya göre biraz daha toplu gitmesini sağladığı, böylece hedefte daha tolu bir desen sağladığı bilinir. O nedenle uzun mesafelerde kaz, ördek avı yapılan tüfekler 71-76 cm namlu boyuna sahiptir. Ayrıca Skeet ve Trap atışlarında kullanılan tüfekler de böyledir. 

Uzun namlu daha yumuşak bir izleme sağlar. Kısa namluya göre uzun namlu, özellikle uçar hedeflere karşı daha yumuşak, daha rahat bir izleme  sağlar. Bu da hedefin takip ve önleme mesafesi ayarlanmasını kolaylaştırır.

Kısa namlu yüksek manevra yeteneği sunar. Özellikle taktik ve savunma amaçlı kullanımda, kısa namlu gizlenme, hareket, hızlı hedefe yönelme avantajı sağlar.

Amaca göre seçilecek namlu boyları tavsiyesi şöyle özetlenebilir:
  • Taktik ve Savunma : 47-51 cm namlu boyu
  • Tek kurşun ile avlanma: 47-61 cm
  • Genel uçar avları için: 61-66 cm
  • Kaz, Ördek avları için : 71-76 cm
  • Trap skeet atışları: 71-76 cm

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-10-2024, 00:33)emre16 yazdı: Ömer bey selamlar,
Istediginiz gibi bir silah bulabilmeniz dileğiyle.
Bir şey sormak istiyorum. Elinizde boru jarjörlü bir taktik tüfek mevcut resimlerden gördüğüm kadarıyla. yine aynı tip bir tüfek teki amacınızı merak ettim.  Tüfek kinetik mi ondan gazli sistem mi bakıyorsunuz ?
İsabetimi kötü acaba?
Bende 1 jarjörlü 1 poze var bende 1 adet taktikal ve 1 adet te domuz avı için tüfek almayı düşünüyorum. Bende derya ile kral xtac arasında kaldım.

Selamlar...
Doğrudur. Fazla tüfek göz çıkarmaz ondan alıyorum.Tüfekten memnunum.Merak ettiğim, bu markalı olanların olayı nedir? Acaba onları alırsam uzaya çıkabilecek miyim? Bunu da almadan denemeden göremem, o yüzden bakıyorum.
Bendeki gazlı yine gazlı alacağım.Az önce baktım Kral da güzel duruyor. Fiyatı da bi sitede 8400 gördüm, oldukça uygun.Acaba ne kadar başarılı onu bende merak ediyorum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ömer'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-10-2024, 10:11)Sabri yazdı:
(11-10-2024, 23:16)Ömer yazdı: Akdaş markasından vazgeçtim zaten sahibini ve tavırlarını görünce itici geldi açıkçası,bana pek profesyonel gelmediler.

Kaval namlu meselesini anladım.Merak ettiğim slug namluların diğer şoklulara göre daha kalın bir malzemeden mi yapıldığıydı.

Namlu boyu mesafeyi ne kadar etkiler acaba 61 cm mi alsam çok yönlü bir tüfek olarak.47cm'e göre daha uzun mu gider.

Sn Ömer,

Bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmem gerekiyor. Ben pazarlama taktiği olarak, hibrit olmayan bir sistemde, "Hibrit" isminin kullanılmasını eleştirdim. Yoksa Akdaş, av camiasında tutulan, iyi tüfekler imal eden bir markadır.

Slug namlu konusunda haklılığınız var, genellikle tek kurşun atmaya yönelik yapılan bir kaval namlu türü olup, namlu et kalınlığı belki 1 mm veya daha az kalındır. Bundan amaç Yivsiz tek kurşunların, saçma sıkılarına göre daha yüksek basıncını karşılayabilmesidir. Üretici bu nedenle et kalınlığını arttırdığını düşünse de, kalın namlunun daha az namlu salınımı yaptığını ve isabeti arttırdığını pek düşünmez.

"Namlu boyu mesafeyi etkiler mi?" sorusuna, etkili menzili 100 metre içinde olan, genellikle en fazla 40-50 metre menzil içinde kullanılan yivsiz av tüfeğinin mesafesinin artması diye bir şey olmasa gerek. Ha, yivsiz tek kurşun ne kadar gider derseniz, 1500 metreye de giderde, baktığınız yere gitmez.

Namlu boyu neyi etkiler diye sorarsanız, onlara açıklama var:

Namlu boyunun artması, namlu çıkış hızını etkiler. Yivli tüfeklerde bu inç (2.5 cm) başına 50 fps (15 m/s) civarındadır. Yivsiz tüfeklerde ise inç başına 10-15 fps ( 3 - 4 m/s) civarındadır. Eğer yivsiz namlu ucunda full şok varsa onun da namlu çıkış hızını 15 fps arttırdığı bilinir. Örneğin 47 cm lik bir namludan 1300 fps çıkış hızı olan bir fişek 66 cmlik bir namludan 1345 fps hızda çıkabilir.

Namlu çıkış hızının artması yivsiz tek kurşunların, daha yatık bir mermi yolu izlemesi, transsonik bölgeye daha uzak mesafede girmesini sağlar. Namlu boyu uzadıkça namlu salınımı (Barrel harmonics) artacağı için tek kurşun için isabetin ve grupmanın dağılmasına sebep olabilir. Saçma için namlu çıkış hızının artması yumuşak kurşun saçmaların ezilmesi, ezilen saçmaların ise dağılması ile sonuçlanır. Bu nedenle kurşun saçmaların namlu çıkış hızı 1200-1300 fps civarında tutulmaya çalışılır. Antimonlu kurşun, Bizmut ve çelik saçmalarda daha yüksek hızlar mümkündür. Bu saçmaların toplu gideceği mesafeyi 3-5 metre arttırabilir.

Kısa namlu daha yüksek patlama sesi çıkarır. Uzun namluda namlu ucuna doğru basınç azalmaya başlayacağı için patlama şiddeti bir miktar düşebilir. Ayrıca kulak ile namlu ucunun mesafesinin 8-10 cm uzaması hissedilen ses şiddetini değiştir. (Siz siz olun kulak korumasına özen gösterin, tıkaçsız veya kulaklıksız atış yapmayın)

Uzun namlu daha iyi saçma deseni (patern) sağlar. Eğer saçma atıyorsanız uzun namlunun avantajı, saçmaların kısa namluya göre biraz daha toplu gitmesini sağladığı, böylece hedefte daha tolu bir desen sağladığı bilinir. O nedenle uzun mesafelerde kaz, ördek avı yapılan tüfekler 71-76 cm namlu boyuna sahiptir. Ayrıca Skeet ve Trap atışlarında kullanılan tüfekler de böyledir. 

Uzun namlu daha yumuşak bir izleme sağlar. Kısa namluya göre uzun namlu, özellikle uçar hedeflere karşı daha yumuşak, daha rahat bir izleme  sağlar. Bu da hedefin takip ve önleme mesafesi ayarlanmasını kolaylaştırır.

Kısa namlu yüksek manevra yeteneği sunar. Özellikle taktik ve savunma amaçlı kullanımda, kısa namlu gizlenme, hareket, hızlı hedefe yönelme avantajı sağlar.

Amaca göre seçilecek namlu boyları tavsiyesi şöyle özetlenebilir:
  • Taktik ve Savunma : 47-51 cm namlu boyu
  • Tek kurşun ile avlanma: 47-61 cm
  • Genel uçar avları için: 61-66 cm
  • Kaz, Ördek avları için : 71-76 cm
  • Trap skeet atışları: 71-76 cm

Saygılar
Cevaplar için teşekkürler.
Öncelikle namlu salınımı ve transonik gibi kavramları detaylı araştırıp öğrenmem lazım bilmiyorun çünkü.

Benim merak ettiğim 61 cm alsam çok yönlü bir kullanım sağlayabilir miyim.Yivsiz bir tüfek alıcam savunma amaçlı lakin uzunca bir mesafe katetmesini istiyorum tek kurşun ve ördek saçmasının.Anladığım kadarıyla tek kurşunda da çelik olursa uzun namlunun bir anlamı var yoksa 61 cm tek kursun.

Örneğin; 100 Metreye doğru bir adet şevrotin attım ve bir adet ördek fişeği bunlardan hangisi daha toplu hedefe varır ve delicilik enerji olarak 61 cm namludan ateşlendiğinde hangisi daha iyi olur.
bunları neden soruyorum şöyle 9+1 61cm bi tüfek buldum ve bu tarzda tüfeklerde var.İhtimalen alabilirim benim için tüfeğin çok uzun olması önemli değil 61 cm maksimum tabi ki. Yeter ki ağırlı 3-3.2 geçmesin.

https://www.sidomaav.com/sidoma-sat-tg-t...-av-tufegi (61 cm slug )

Çelik mermi tavsiye eder misiniz,nasıldır,marka model ne alınabilir,ne önerirsiniz ve genel olarak tahribat farkediyormu ve slug namlulara zararı olur mu.Bizmut ve antimon bu malzemeden tek kursunlar varmı tam olarak olayı nedir bilmiyorum.

Bana namlu kalınlığı diğer tüfeklerden üstün diyebileceğiniz bi 7+1 varsa önerir misiniz.

Kulak tıkacı tavsiyenizi dikkate alıcam bana sağlıklı çalışan yerli fişekte ne tavsiye edersiniz.Zuber ucuza buldum toptanda alıcam tek kursun ama tornado vs birçok modeli var hasar devirme düşürme yönünden foster tipi mi kursun almalıyım yoksa hangi tip önerir siniz.
Mesela maestro yetkilisine sordugumda sterling dısında tüfeğimle istediğin fişeği at dedi.
Bul
(13-10-2024, 18:37)Ömer yazdı: Fazla tüfek göz çıkarmaz ondan alıyorum.Tüfekten memnunum.Merak ettiğim, bu markalı olanların olayı nedir? Acaba onları alırsam uzaya çıkabilecek miyim? Bunu da almadan denemeden göremem, o yüzden bakıyorum.

Sn. Ömer,

Vakti zamanında, fazla araştırmadan, şekli görüntüsü güzel, fiyatı ucuz vb.. gerekçelerle bir sürü tüfek aldım. Şimdiki aklım olsa hiçbirini almazdım. Elimde bir tüfek çöplüğü var, hem kullanmıyorum hem de vergisini ödüyorum. Satayım desem kimse almıyor.

Amacınızı belirleyip, ona göre seçim yapmak lazım. Marka her şey demek değil ama eğer sağlam markaysa arkasında duran bir firma, onun adı ve garantisi var. Eğer rüştünü ispatlamış, herkes tarafından beğenilen, bağımsız araştırmacılarca güvenilirliği ispatlanmış bir silah ise satın alınmalı. Sizi olmadık senaryolarda hayatınıza mal olabilecek hatası olmamalı.

Şu anda dolap bekleyen tüfeklerime harcadığım parayla çok iyi bir tüfek alabilirmişim. İnsan tecrübe ile öğreniyor. Aynı şekilde bir Red-dot çöplüğüm de var. Bence karar verirken  alacağınız silahın önce kullanım amacınıza uygunluğuna, güvenilirliğine, sağlamlığına bakın, sonra paranızı ona göre denkleyin

(13-10-2024, 20:22)Ömer yazdı: Benim merak ettiğim 61 cm alsam çok yönlü bir kullanım sağlayabilir miyim.Yivsiz bir tüfek alıcam savunma amaçlı lakin uzunca bir mesafe katetmesini istiyorum tek kurşun ve ördek saçmasının.Anladığım kadarıyla tek kurşunda da çelik olursa uzun namlunun bir anlamı var yoksa 61 cm tek kursun.

Örneğin; 100 Metreye doğru bir adet şevrotin attım ve bir adet ördek fişeği bunlardan hangisi daha toplu hedefe varır ve delicilik enerji olarak 61 cm namludan ateşlendiğinde hangisi daha iyi olur.

bunları neden soruyorum şöyle 9+1 61cm bi tüfek buldum ve bu tarzda tüfeklerde var.İhtimalen alabilirim benim için tüfeğin çok uzun olması önemli değil 61 cm maksimum tabi ki. Yeter ki ağırlı 3-3.2 geçmesin.

Çelik mermi tavsiye eder misiniz,nasıldır,marka model ne alınabilir,ne önerirsiniz ve genel olarak tahribat farkediyormu ve slug namlulara zararı olur mu.Bizmut ve antimon bu malzemeden tek kursunlar varmı tam olarak olayı nedir bilmiyorum.

Çok soru soruyorsunuz. Öğrenmek istiyorsanız forumda hepsinin cevabı var, oturup önce yivsizle ilgili  konuları bir okuyun
  • Slug namlu ile Ördek avına gider ve şevrotin atarsanız avcılar da, 100 m ötedeki ördekler de size kahkahalarla güler
  • Ava gidilecek tüfeğin kapasitesi yasalarla 2+1 olarak kısıtlanmıştır. Avda bunun üstünde şarjör ile yakalanırsanız vah vah vah..
  • Çelik mermiyi slug namlu ile atarsanız aşağıdaki gibi olur (Bir zamanlar Özkursan "Kama" diye bir fişek çıkartmıştı da...)

Çelik saçma ile, çelik tek kurşun'u karıştırmayın. Bizmut, antimonlu kurşun hepsi saçma sıkılarıdır.

Bence başka soru yazmadan önce forumu iyice bir okuyun.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-10-2024, 20:47)Sabri yazdı:
(13-10-2024, 18:37)Ömer yazdı: Fazla tüfek göz çıkarmaz ondan alıyorum.Tüfekten memnunum.Merak ettiğim, bu markalı olanların olayı nedir? Acaba onları alırsam uzaya çıkabilecek miyim? Bunu da almadan denemeden göremem, o yüzden bakıyorum.

Sn. Ömer,

Vakti zamanında, fazla araştırmadan, şekli görüntüsü güzel, fiyatı ucuz vb.. gerekçelerle bir sürü tüfek aldım. Şimdiki aklım olsa hiçbirini almazdım. Elimde bir tüfek çöplüğü var, hem kullanmıyorum hem de vergisini ödüyorum. Satayım desem kimse almıyor.

Amacınızı belirleyip, ona göre seçim yapmak lazım. Marka her şey demek değil ama eğer sağlam markaysa arkasında duran bir firma, onun adı ve garantisi var. Eğer rüştünü ispatlamış, herkes tarafından beğenilen, bağımsız araştırmacılarca güvenilirliği ispatlanmış bir silah ise satın alınmalı. Sizi olmadık senaryolarda hayatınıza mal olabilecek hatası olmamalı.

Şu anda dolap bekleyen tüfeklerime harcadığım parayla çok iyi bir tüfek alabilirmişim. İnsan tecrübe ile öğreniyor. Aynı şekilde bir Red-dot çöplüğüm de var. Bence karar verirken  alacağınız silahın önce kullanım amacınıza uygunluğuna, güvenilirliğine, sağlamlığına bakın, sonra paranızı ona göre denkleyin

(13-10-2024, 20:22)Ömer yazdı: Benim merak ettiğim 61 cm alsam çok yönlü bir kullanım sağlayabilir miyim.Yivsiz bir tüfek alıcam savunma amaçlı lakin uzunca bir mesafe katetmesini istiyorum tek kurşun ve ördek saçmasının.Anladığım kadarıyla tek kurşunda da çelik olursa uzun namlunun bir anlamı var yoksa 61 cm tek kursun.

Çok soru soruyorsunuz. Öğrenmek istiyorsanız forumda hepsinin cevabı var, oturup önce yivsizle ilgili  konuları bir okuyun
  • Slug namlu ile Ördek avına gider ve şevrotin atarsanız avcılar da, 100 m ötedeki ördekler de size kahkahalarla güler
  • Ava gidilecek tüfeğin kapasitesi yasalarla 2+1 olarak kısıtlanmıştır. Avda bunun üstünde şarjör ile yakalanırsanız vah vah vah..
  • Çelik mermiyi slug namlu ile atarsanız aşağıdaki gibi olur (Bir zamanlar Özkursan "Kama" diye bir fişek çıkartmıştı da...)

Çelik saçma ile, çelik tek kurşun'u karıştırmayın. Bizmut, antimonlu kurşun hepsi saçma sıkılarıdır.

Bence başka soru yazmadan önce forumu iyice bir okuyun.
Bilgilendirmeler için teşekkürler Sabri Abi,forumada bakıp biraz daha okurum.Ben yine beklemede kalim,belki yeni tavsiye ve cevaplar gelir forumdan.
Çünkü aradığım cevabı bulamadım hala artık hemen her firma tüfeğin arkasında duruyor mesele bana sorun çıkarmayan kalın etli biraz daha dayanıklı sağlam bir 7+1 bi otomatik tüfek alabilmek.
Forumu karıştırıp biraz daha okucam.
Bul
Armsan RSA2 yi düşünüyorum doğrusu umarım pişman etmez.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi