Canik S120 mi, Sarsılmaz Kılınç 2000L mi?
Horozlu ve çelik gövdeli bir silah edinmek istiyorum. Yeterli param olsa CZ 75B alırdım. Ama ne yazık ki yerlilerle idare etmek zorundayım. Bu yüzden Canik S120 ile Sarsılmaz Kılınç 2000 Light arasında kaldım. Renk açısından Sarsılmaz'ın seçeneği var, Canik'te yok. Fiyatlar aşağı yukarı aynı. Ancak kalite ve yaşanabilecek sorunlar gibi konular hakkında her iki model için de fikrim yok. Daha önce bu modelleri kullanmış, hakkında bilgisi olan üstatlardan fikir almak istedim.
Bul
Sn.hskizilcik

Kılınç 2000 Mega kullanıcısı olarak yardımcı olmak adına yazıyorum. Mega ile light arasında birkaç görsel ve emniyet manivelası dışında bir fark yok.Yaklaşık 1000 civarında atım yaptım hiç sorun yaşamadım ayrıca ben silahı çok isabetli ve kaliteli buluyorum. Benim bir kullanıcı olarak subjektif yorumum yerli ve metal bir silah alacaksanız gayet güzel bir seçim olur. Emniyet envanterinde 10 bin üzeri atım yapmış örneklerini de gördüm onlar da sorunsuz isabetli atışlar yapıyordu. Şimdi ki aklım olsa taşıma açısından daha konforlu olacağını düşündüğüm ve emniyet manivelasının pozisyonundan dolayı Kılınç 2000 light alırım. Bir dönem astsubay arkadaşlara zati demirbaş olarak dağıtılmıştı, onlardan da hiç olumsuz geri dönüş duymadım. Yazdıklarım kişisel subjektif görüşlerimdir. Saygılarımla.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cotyora'e teşekkür ederiz.
Bul
İğne pim blok emniyeti sistemi nedeniyle Canik S120 modelini tercih ederdim . Sarsılmaz modellerinde iğne pim blok emniyeti sadece teoride var olan bir emniyet sistemi, Sn Lupus forumun eski halinde bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmıştı. Sear parçasının tam Türkçe karşılığını hatırlayamadım özür dilerim , sayın üyelerimiz hatırlatırsa düzeltme yaparım .
Sarsılmazı söktüğünüzde üzerinde bulunan sear ‘ın “ Cz75B’dekine benzer değil de iğne pim blok emniyeti olmayan Cz 75’dekine ( kimilerine göre Cz 75A) benzer olduğunu görebilirsiniz. Fakat Canik s120’de klonu olduğu Cz75B ile benzer yapıda sear bulunmaktadır.
Sarsılmaz Kılınç 2000 mega ile ilgili kişisel deneyimlerim sonucu subjektif değerlendirmem de 2000 modellerinin tercih edilmemesi yönünde olacaktır .
Saygılar .
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Onyedi-Cetinkol'e teşekkür ederiz.
Bul
Canik sarsılmaza göre Cz 75b'ye daha çok benziyor dış görünüm olarak. Üzerindeki yazılar olmasa s120 ile 75b arasındaki farkı ilk bakışta herkes anlayamaz. Kılınç 2000'in kendine has sert hatları var. Ayrıca Canik'in S120'ye göre çok daha hafif olan görünümü birebir aynı aliminyum gövdeli L120 modeli de mevcut. Taşımak için alıyorsanız ağırlığı tam boy bir polimerle aynı.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ali Avcı'e teşekkür ederiz.
Bul
10 sene veya daha fazla oldu. Canik L120 almıştım.

İlk zamanlar silahı tanımak ve alışmak için biraz poligona gitmiştim. Sanırım 700 civarı atış yapmıştım. Kendimce silahı denemiştim. Tek tek atış, arka arka 3-5 şarjör seri atış, silah düz, yan farklı şekillerde atış, eski tarihli  fişek, yeni tarihli fişek vs.

Sıfır hata ile 700 atış bitmişti. Yazayım dedim.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
Bul
Tabanca kullanmayı Sn. Kanuni'nin orijinal CZ parçaları ile tetik, tulumba ve horozunu modifiye ettiği Canik L120 ile öğrendim diyebilirim. Sadece ben, o tabanca ile 500 atış yapmışımdır. Diğer arkadaşlarımızın da attıklarını saysak 5000 atımı rahat bulmuştur. Mühimmat kaynaklı olanlar dışında hiç hata yaptığını gözlemedim. Takır takır çalışan, isabetli bir CZ klonu. Kılınç 2000 light ile ilgili hiç bir deneyimim olmadı.

Acemilik dönemimde L120 ile yaptığım bir düello hedefi çalışmam:

Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Herkese yanıtları için teşekkürler. Çok yardımcı oldunuz.
Bul
Biz eskiden beri 'Kaptırmaz' ı pek sevmeyizSmile)
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Bozkurt59'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-10-2024, 21:33)Bozkurt59 yazdı: Biz eskiden beri 'Kaptırmaz' ı pek sevmeyizSmile)

Sn.Türkmenoğlu Sarsılmaz SR38 konusunda önemli bir konuya değinmiş:

"Sn Ceycey;

"Malum,eski forumda yerli tabancalara ve yerli firmalara karşı bir ön yargı vardı. O dönemde haksız da sayılmazdık. Özellikle Sarsılmaz firması ön yargıların tepesinde bulunuyordu."

O zamanın şartlarında bizi rahatsız eden çok fazla husus vardı. Aslında hepsini siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz.

1. Fiyatlandırma politikası..
Yurtdışında yanında av tüfeği ile 100 usd ye satılan yerli tabancayı biz burada 6-7 yüz usd ye alıyorduk.

2. Mekanik güvenilirlik..
Silahlarda bir türlü güvenilirliği yakalayamıyorduk. Av tüfeği nişangahın gösterdiği yeri vurmazdı. Tek bir yerli tüfek firmasının tek bir model ürünlerinde bile tutarlılık yoktu.
Tabancalarda şükür ki hafif alt / üst vurmalar ile karşılaşırdık. Ancak mekanik sıhhat konusu fecaatti. Birimizin tabancası 500 atıma sıkıntısız ulaşırdı. Bir diğerimizin silahı ilk 100 atımı tamamlayamazdı. 4 kişi birlikte gidip peş peşe sıfır tabanca alsalar hepsi başka sıkıntı ile karşılaşırdı eninde sonunda.

3. Sarsılmazın yaklaşımı..
Sarsılmaz bir türlü silahlarının problemlerini kabul etmez, "kullanıcı kaynaklı sorun" cevabını arkasına saklanırdı. Karşınızda muhatap bulamazdınız. "Titremez" diye lakap takılmıştı o aralar. Ama gerçekten bilinçsiz bir kullanıcı kitlesi vardı, adamlar kim bilir nelerle karşılaşıyorlardı. O yıllarda sadece kendi penceremizden bakabiliyorduk.

Hatta bu meşhur firmamız kendi adını temize çıkarmak ve istediği reklamları yapabilmek için forumu bir ara almaya niyetlenmişti, bunun için pazarlıklar yapılıyordu diye biliyorum.

4. Önyargılar..
Hoş diğer firmalar da video çekip sosyal medyada paylaşmadığınız sürece çok ilgili değillerdi ürünlerine karşı. Silah değil dert alıyorduk kısacası. Silah sahibi olmak bugünkü kadar zor değildi ama zordu. Kimse o emeği, o bütçeyi ve zamanı ayırıp üzerine bir de dolandırılmak istemiyordu."

Daha önce yazdığım gibi eski forumumuzda Sarsılmaz firmasına karşı haklı sebeplerle bir ön yargı oluşmuştu.
İsmini bile yazmak istemiyor, "kaptırmaz" "titremez"gibi isimlerle anıyorduk.Üstüne foruma ajan sokmak istemeleri
iyice firmadan soğumamıza neden olmuştu.
Yıllar geçti,Sarsılmaz firması bazı yanlışlarını düzeltti.Eski dönemle kıyaslanamaz durumdalar. Ama,
yıllar içinde Canik firması geriden gelerek Sarsılmaz'ı geçti.Şimdi iyi yerli tabanca yapan yerli firmalar 
denildiğinde,ilk akla gelen isimler Canik ve Stoeger. Sarsılmaz daha geride.
Dikkat ederseniz forumda yılların ön yargısı az da olsa devam ediyor. Forumdakiler arasında Sarsılmaz marka
tabanca alanlar çok az.Ya Canik ya Stoeger ya da diğer marka tabancaları tercih ediyorlar.Bu nedenle, sorunuzdaki
tabancalar birbirine çok yakın olsalar dahi,forum arkadaşlarımız takdir hakkını Canik'den yana kullanırlar.Ben de 
aynı şekilde bu iki tabanca arasında kalsam ve kaliteleri birbirlerine çok yakın olsaydı,Canik' tercih ederdim.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-10-2024, 21:33)Bozkurt59 yazdı: Biz eskiden beri 'Kaptırmaz' ı pek sevmeyizSmile)

'Titremez'den de pek hazzetmeyiz Smile

(14-10-2024, 22:45)ceycey yazdı: Daha önce yazdığım gibi eski forumumuzda Sarsılmaz firmasına karşı haklı sebeplerle bir ön yargı oluşmuştu.
İsmini bile yazmak istemiyor, "kaptırmaz" "titremez"gibi isimlerle anıyorduk.Üstüne foruma ajan sokmak istemeleri
iyice firmadan soğumamıza neden olmuştu.
Yıllar geçti,Sarsılmaz firması bazı yanlışlarını düzeltti.Eski dönemle kıyaslanamaz durumdalar. Ama,
yıllar içinde Canik firması geriden gelerek Sarsılmaz'ı geçti.Şimdi iyi yerli tabanca yapan yerli firmalar 
denildiğinde,ilk akla gelen isimler Canik ve Stoeger. Sarsılmaz daha geride.
Dikkat ederseniz forumda yılların ön yargısı az da olsa devam ediyor. Forumdakiler arasında Sarsılmaz marka
tabanca alanlar çok az.Ya Canik ya Stoeger ya da diğer marka tabancaları tercih ediyorlar.Bu nedenle, sorunuzdaki
tabancalar birbirine çok yakın olsalar dahi,forum arkadaşlarımız takdir hakkını Canik'den yana kullanırlar.Ben de 
aynı şekilde bu iki tabanca arasında kalsam ve kaliteleri birbirlerine çok yakın olsaydı,Canik' tercih ederdim.

Sn.ceycey.

Tisaş 1911'i ilk dönemlerinden alanlardanım galiba 2011 idi. Osman Ortaç hocamdan etkilenmiştim.

O günden bu güne tabancanın gelişimini oldukça yakından takip edebildim.

Benim şahsi ölçüm şu herkese tavsiye ederim yanlışlanabilirse bu fikrim memnun olurum.

Yerli bir üreticinin ürettiği tabanca, ABD sivil pazarında bir süredir satılıyorsa alınabilir. Onun dışında alınacak modeller, poligonda ara sıra gider atarım, işte evde de bir şey bulunsun düşüncesinde olanlar tarafından tercih edilebilir. Ama bu düşüncenin biraz ilerisine gidilecekse tek kıstas o tabanca ABD'de satıyor mudur.

Mesela kaptırmaz için evet kimse memnun değildi, bu görüşlerinde de haklılardı ancak Armalite için ürettiği AR-24 modelinden hemen herkes memnun idi.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi