Yorumları: 12
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 6 mesajda 9
Teşekkür Verildi: 24
24-10-2024, 00:41
(Son Düzenleme: 31-10-2024, 09:09, Düzenleyen: saidkarabulut.)
Herkese merhaba,
Emniyete evraklarımı teslim ettim ve izin belgesinin çıkmasını bekliyorum. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, TP-9 SF Mete-S Siyah Pro ile TP-9 Elite-S Combat Tungsten Pro arasında kararsızım. İki modelin de kendimce artılarını ve eksilerini karşılaştırdım, fakat gözden kaçırmış olabileceğim başka önemli detaylar olabilir. Bu nedenle, forumdaki arkadaşlardan yorum ve katkılarını bekliyorum.
TP-9 SF METE-S SİYAH PRO
1 27000 TL (23.10.2024)
2 Optikle birlikte gez kullanılabiliyor
3 Pro Olarak Hem Tungsten Var Hem Siyah Var
4 Siyah Modellerde Soyulma olmuyor
5 Bilgi Yok Muhtemelen Standart Namlu
6 Normal Tetik
7 Truglo Tritium Gez Arpacık Seti
8 Kutu içeriğinde MeCanik MO1 Reddot var
TP-9 ELİTE-S COMBAT TUNGSTEN PRO
1 36500 TL (23.10.2024)
2 Optik Takılırsa Gez sökülmesi gerekiyor
3 Pro Olarak Sadece Tungsten
4 Tungsten Modellerde soyulma oluyor
5 SAI Arms Namlu
6 90 derece tetik
7 Warren marka düz siyah gez fiber optik arpacık
8 Kutu içeriğinde MeCanik MO2 Reddot
(mor satırlar hakkında iyi veya kötü yorum yapamadım)
şimdiden teşekkürler...
Yorumları: 27
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 17 mesajda 30
Teşekkür Verildi: 11
Aynı kararsızlığı bende yaşıyorum ama benim listemde Canik Mete sft pro da var
Yorumları: 59
Konuları: 4
Teşekkür Alındı: 45 mesajda 158
Teşekkür Verildi: 316
Canik'in tabanca model isimleri de gittikçe eski yasadışı sol örgüt isimleri gibi harf çorbasına dönüştü. Hangisi hangisi akılda tutmak çok zor
Yorumları: 25
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 19 mesajda 38
Teşekkür Verildi: 106
Tetik değişimi yapılabildiğinden o şıkkı eşit olarak değerlendirebilirsiniz.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ali Avcı'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ali Avcı'e teşekkür ederiz.
• saidkarabulut (24-10-2024)
24-10-2024, 14:30
(Son Düzenleme: 24-10-2024, 15:01, Düzenleyen: saidkarabulut.)
(24-10-2024, 12:36)Ali Avcı yazdı: Tetik değişimi yapılabildiğinden o şıkkı eşit olarak değerlendirebilirsiniz.
Evet 1000 lira civarına gelişmiş 90 Derece Düz Alüminyum Tetik alınabiliyor o zaman ikiside eşit oluyor. Mevcut karşılaştırmada kafama en çok takılan şey Elite Combat'ta SAI marka namlu var sizce önemli bir etken mi?
(24-10-2024, 10:37)nutkey yazdı: Canik'in tabanca model isimleri de gittikçe eski yasadışı sol örgüt isimleri gibi harf çorbasına dönüştü. Hangisi hangisi akılda tutmak çok zor 
çok kafa karıştırıcı. firmayı olumsuz etkilemiyor demek
(24-10-2024, 08:12)UUU yazdı: Aynı kararsızlığı bende yaşıyorum ama benim listemde Canik Mete sft pro da var
hiçbir zaman bir susturucuya sahip olamayacağım için önündeki çıkıntı çok rahatsız etti beni. Ayrıca Pro olmasına rağmen kutu içeriği TP-9 SF Mete-S ve TP-9 Elite-S Combat'a göre zayıf
bunlardan dolayı elemiştim.
Değiştirilebilir bir parça olmasına rağmen yine maddi külfet olacağı için gez ve arpacık için yorumlarınız nedir. artı veya eksi değerlendiremedim ben
(Truglo Tritium Gez Arpacık Seti , Warren marka düz siyah gez fiber optik arpacık)
Yorumları: 123
Konuları: 31
Teşekkür Alındı: 103 mesajda 363
Teşekkür Verildi: 336
Şimdiden hayırlı olsun.
Taşıma mı? Bulundurma mı?
Savunma amaçlı mı? Atıcılık ağırlıklı mı?
Buna göre farklı markalar söylenebilir.
Atış için SAR9 Sport Gen3 bence çok başarılı. Kompakt olanı da bence denemelisiniz.
Stoeger Cougar 8000 seri de çok iyi.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
Yorumları: 7
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 5 mesajda 8
Teşekkür Verildi: 105
(24-10-2024, 18:53)AliGalip yazdı: Şimdiden hayırlı olsun.
Atış için SAR9 Sport Gen3 bence çok başarılı. Kompakt olanı da bence denemelisiniz.
merhabalar
yaklaşık 30 yıldır kullanılan bir teknoloji olması düşük geri tepme hissiyatından ötürü ve çift hareketli sistem kullanmak istemem nedeniyle stoeger cougar tercihinde bulundum. Daha önce canik tp9 elite ve sfx modellerini kullandım. sormuş olduğunuz sorulara tamamen katılıyorum kullanım amacı çok önemli. Yine bir süre browning fn1910 kullandım tamamen gizli taşımaya uygun bir model olsa da 7,65 çapın tek silah kullanımı sırasında uygun olmayacağını düşündüğümden devrettim. Stoeger cougar günlük taşımada yormayan bir model. Silah tamamen kullanım ve fizik tercihlerinizin önde olduğu bir seçim yapmanızı gerektiriyor.
İyi günler dilerim
(24-10-2024, 18:53)AliGalip yazdı: Şimdiden hayırlı olsun.
Bulundurma ruhsatlı olacak üstümde taşımayacağım. Allah göstermesin savunma amaçlı değil hobi atıcılığı için düşünüyorum.
Fakat tam boy veya Compact boyda istemiyorum Medium ölçü ideal benim için. Çelik ve horozlu silahları oldum olası sevmiyorum ondan dolayı polimer olacak alacağım silah
Canik ve Sarsılmaz arasında marka belirlemesi yaptım öncelikle
Poligonda sarsılmazla atış yaptım kabzesi çok güzel ele güzel oturuyor, Canikte ise kabze o kadar iyi olmasada diğer parametrelerden dolayı daha çok hoşuma gitti. şuan ise bahse konu 2 model arasındayım.
(Eğer emniyette sıkıntı olmayacaksa ve ikinci tabancayı alabiliyorsak İkinci olarak Sarsılmaz Sar9 Gen3 düşünüyorum)
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
(24-10-2024, 00:41)saidkarabulut yazdı: TP-9 SF METE-S SİYAH PRO TP-9 ELİTE-S COMBAT TUNGSTEN PRO
1 27000 TL (23.10.2024) 36500 TL (23.10.2024)
2 Optikle birlikte gez kullanılabiliyor Optik Takılırsa Gez sökülmesi gerekiyor
3 Pro Olarak Hem Tungsten Var Hem Siyah Var Pro Olarak Sadece Tungsten
4 Siyah Modellerde Soyulma olmuyor Tungsten Modellerde soyulma oluyor
5 Bilgi Yok Muhtemelen Standart Namlu SAI Arms Namlu
6 Normal Tetik 90 derece tetik
7 Truglo Tritium Gez Arpacık Seti Warren marka düz siyah gez fiber optik arpacık
8 MeCanik MO1 Reddot MeCanik MO2 Reddot
Sn saidkarabulut,
Ben Canik alacak olsam ve bu 2 seçeneğim olsa zannederim
TP-9 SF METE-S SİYAH PRO alırdım. Aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok bence. Optik avantaj veya dezavantajı bence önemsiz sivilin kullandığı tabancada red dot ne kadar gerekli bilemiyorum. Düz tetik te sonradan takılabilir. Yazdığınız maddelerden boya soyulması ise bence çok önemli.
Konu harici bir hatırlatma ki daha öncede yazışmıştık forumda: Bu yazılan modellerde var mı bilmiyorum ama bazı yerli marka ve modellerde aynı tabancayı lak ve siyah diye adlandırıp kapıya gelene kadar muhtelif şekilde sopalanmış sivil vatandaşı yetmez diye bir de kurumun veznesinden sopalama alışkanlığı var. Benim tanıdığıma MC9 almaya gitmiştik, bu sebeple başka marka alınmasına sebep oldum, elimden gelen buydu. Yerinizde olsam teknik ayrıntılardan ziyade bu husus birinci önceliğim olurdu. Yapılan bir büyük ayıp.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• saidkarabulut (25-10-2024)
(24-10-2024, 23:08)blacksea yazdı: (24-10-2024, 00:41)saidkarabulut yazdı: TP-9 SF METE-S SİYAH PRO TP-9 ELİTE-S COMBAT TUNGSTEN PRO
1 27000 TL (23.10.2024) 36500 TL (23.10.2024)
2 Optikle birlikte gez kullanılabiliyor Optik Takılırsa Gez sökülmesi gerekiyor
3 Pro Olarak Hem Tungsten Var Hem Siyah Var Pro Olarak Sadece Tungsten
4 Siyah Modellerde Soyulma olmuyor Tungsten Modellerde soyulma oluyor
5 Bilgi Yok Muhtemelen Standart Namlu SAI Arms Namlu
6 Normal Tetik 90 derece tetik
7 Truglo Tritium Gez Arpacık Seti Warren marka düz siyah gez fiber optik arpacık
8 MeCanik MO1 Reddot MeCanik MO2 Reddot
Sn saidkarabulut,
Ben Canik alacak olsam ve bu 2 seçeneğim olsa zannederim TP-9 SF METE-S SİYAH PRO alırdım. Aradaki fiyat farkına değecek bir şey yok bence. Optik avantaj veya dezavantajı bence önemsiz sivilin kullandığı tabancada red dot ne kadar gerekli bilemiyorum. Düz tetik te sonradan takılabilir. Yazdığınız maddelerden boya soyulması ise bence çok önemli.
Konu harici bir hatırlatma ki daha öncede yazışmıştık forumda: Bu yazılan modellerde var mı bilmiyorum ama bazı yerli marka ve modellerde aynı tabancayı lak ve siyah diye adlandırıp kapıya gelene kadar muhtelif şekilde sopalanmış sivil vatandaşı yetmez diye bir de kurumun veznesinden sopalama alışkanlığı var. Benim tanıdığıma MC9 almaya gitmiştik, bu sebeple başka marka alınmasına sebep oldum, elimden gelen buydu. Yerinizde olsam teknik ayrıntılardan ziyade bu husus birinci önceliğim olurdu. Yapılan bir büyük ayıp.
Sn blacksea katkınız için teşekkür ederim kurum derken sarı mavi logosu olan firmayı kastediyorsunuz sanırım konu hakkında bilgim yok nasıl daha fazla bilgiye sahip olabilirim. Forumda biraz aradım ama bulamadım
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için saidkarabulut'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için saidkarabulut'e teşekkür ederiz.
• blacksea (26-10-2024)