Beretta 1301 Tactical Modlama
2020 yılında edindiğim Beretta 1301 tactical tüfeğimden çok memnunum. Yaklaşık 3.000 civarı farklı gramaj ve markalarda sadece tekli fişek denemelerim sonucunda hiç birinde takılma, sıkışma tahliye problemi vb gibi hatalar ile karşılaşmadım. Yaklaşık 4 senedir sahip olduğum tüfeğimi bir çok modifikasyon  ile istediğim hale getirebildim. Aşağıda yapılan işlemlere ait bir liste bulunuyor. Umarım modlamak isteyen arkadaşlara yardımcı olur.

Modifikasyonlar:
1-Mesa tactical Leo teleskopik dipçik ve tutamak. (Hidrolik versiyon değildir!)
2-Aridus Industries Magpul Zhukov kundak ( Edit: Forumdan bir abimizden tonisystem aluminyum foregrip temin edildi! Magpul zhukov kundak yedeğe alındı..) (Edit: Magpul Zhukov forumdan bir kardeşimize sahiplendirildi. )
3-Nordic Components +2 şarjor uzatma tüpü ve clamp set (7+1 fişek kapasitesi sağlandı)
4-Magload Shotsaver (Acil yükleme fişekliği)
5-Olight Pl Pro Walkyre tüfek Feneri + kundak üzeri aç kapa switch)
6-Holosun Dot Sight ELITE HE509T-RD RedDot
7-Battleseal Holosun He509T optic mount plate (Co-witness tabir edilen düşük profil reddot bağlantı aparatı sayesinde dot retikülünü göz - gez - arpacık hattında tutarak ister tüfeğin kendi nişangahını ister red dotu kullanabilme imkanı sağlıyor.)
8-Magpul Dual Qd Sling ms4 gen2 tüfek kayışı (ister tek nokta ister iki noktadan bağlantılı tüfek kayışı)
9-6 lı tüfek yanı cırtlı fişeklik
10-Limbsaver dipçik pedi
11-Mak87 aluminyum hand stop m-lok mini tutamak.
12-Mak87 aluminyum m-lok dikey tutamak.
13-DLG 129 milspec dipçik
14-Kynshot 5100 Hidrolik ar15 dipçik tüpü ( geri tepmeyi %60 sönümler.)
15- Olight fener kumandası için 3d yazıcıda ürettiğim orjinalinden daha kibar m-lok kumanda switch kabı. 
16-Kurma kolu düşürme mandalı bariyeri (Gen1 modellerde basıldığında kurma kolu düşürecek, geri çekildiğinde de şarjordeki fişekleri geri boşaltacak şekilde tasarlanmıştır. Yanlışlıkla mandalı geri çekme durumunda yaşanacak olumsuzlukları önlemek amacıyla Beretta tarafından geri çekme fonksiyonunu geçersiz yapan bir aparat geliştirildi.) 3D yazıcıda orjinal ebatlarda parça üretilip mandala montajı yapıldı. 

Fotoğraflar eskiden yeniye doğru yapılan modifikasyonlar sonucu en son fotoğraf güncel olarak  paylaşılmıştır.

[Resim: IMG-9671.jpg]

[Resim: IMG-9673.jpg]

[Resim: 14zv4jy.jpeg]
[Resim: f4te97h.jpeg]
[Resim: mss3hru.jpeg]
[Resim: aod24bd.jpeg]
[Resim: 50kx8p8.jpeg]
[Resim: sxj8319.jpeg]
[Resim: f0owjtw.jpeg]
[Resim: hjv3nk7.jpeg]
Beretta 1301 Tactical
Hs H11 (Springfield Hellcat)
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Zobnan'e teşekkür ederiz.
Bul
Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

İşlemlerin maliyetini de aşağı yukarı belirtme imkanı olursa mod niyeti olan arkadaşlara yol gösterici olur.

İyi günlerde kullanın.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(05-11-2024, 22:52)blacksea yazdı: Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

İşlemlerin maliyetini de aşağı yukarı belirtme imkanı olursa mod niyeti olan arkadaşlara yol gösterici olur.

İyi günlerde kullanın.

Merhabalar, 
Yapılan işlemler 4 yıllık bir süre içerisinde kimi yerli kimi yurt dışı kaynaklardan elde edilmiştir. Fiyat konusunda da açıkçası güncel bir rakam verebilmek güç belirttiğim marka modellerin güncel fiyatlarına göre yaklaşık bir maliyet çıkartılabilir. Paylaştığım aksesuarların temin süreciyle ilgili ilgilenen kişilerle kaynak paylaşabiliim.
Saygılarımla.
Beretta 1301 Tactical
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Zobnan'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba. Ben de Leo 2 hidrolik ayarlanabilir dipçik siparişi verdim 15 Kasım gibi arkadaş getirmesini bekliyorum. Keşke High Tube denen AR15 formuna çeviren kiti yapsa Mesa Tactical ama sanırım yapmayacak.
Kundak olarak ben de Zhukov tutanağını düşünüyordum ama Amerika'daki bazı kullanıcılar esnek olması ve doğru dürüst bir şey bağlanamamasından dert yandiklarini görünce hem de namluyu da kapatmak istediğimden dolayı mantıksız bir fiyata satılmasına rağmen Briley 3Gun M-LOK Handguard sipariş verdim. Parçaları bekliyorum bakalım.
Glock 48 & Beretta 1301 Tactical
Silah Sever Aile Babası
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-11-2024, 02:12)Bvrak yazdı: Merhaba. Ben de Leo 2 hidrolik ayarlanabilir dipçik siparişi verdim 15 Kasım gibi arkadaş getirmesini bekliyorum. Keşke High Tube denen AR15 formuna çeviren kiti yapsa Mesa Tactical ama sanırım yapmayacak.
Kundak olarak ben de Zhukov tutanağını düşünüyordum ama Amerika'daki bazı kullanıcılar esnek olması ve doğru dürüst bir şey bağlanamamasından dert yandiklarini görünce hem de namluyu da kapatmak istediğimden dolayı mantıksız bir fiyata satılmasına rağmen Briley 3Gun M-LOK Handguard sipariş verdim. Parçaları bekliyorum bakalım.

Merhaba, 
Hidrolik leo çok daha iyi bir seçim olmuş. Ben sipariş verdiğim zaman hidrolik versiyonu yoktu. Şimdi kynshot hidrolik tüp alıp hidroliğe çevirme yoluna bakıyorum. Dipçik elinize ulaştıktan sonra omuza dayanan dipçik çok kaliteli değil sıkı bir şekilde tüpte sabit değil boşluğu var. (Hidrolik versiyonda belki bu sorun yoktur) eğer sizde de bu problem varsa sonradan tüpe oturan dipçiği Magpul vb gibi ar-15 platformuna uygun (tüpe geçmeli) bir dipçik ile değiştirebilirsiniz. Briley kundak çok iyi bir tercih olmuş ağır olması dışında çok sağlam ve tüfeği kaslı bir hale getiriyor ve fonksiyonelliğini artırıyor. Mesa tactical’in yeni çıkardığı kundak ta çok başarılı olmuş onu inceleme fırsatınız oldu mu? Ben bundan yana tercihte bulunacaktım açıkçası ancak tedarik edemedim yurt dışından. Yerli tedarikçide bulunan tek seçenek zhukov du. Tamamladıktan sonra paylaşımlarınızı bekliyoruz. Smile
Saygılarımla.
Beretta 1301 Tactical
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Zobnan'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-11-2024, 08:47)Zobnan yazdı:
(09-11-2024, 02:12)Bvrak yazdı: Merhaba. Ben de Leo 2 hidrolik ayarlanabilir dipçik siparişi verdim 15 Kasım gibi arkadaş getirmesini bekliyorum. Keşke High Tube denen AR15 formuna çeviren kiti yapsa Mesa Tactical ama sanırım yapmayacak.

Merhaba, 
Hidrolik leo çok daha iyi bir seçim olmuş. Ben sipariş verdiğim zaman hidrolik versiyonu yoktu. Şimdi kynshot hidrolik tüp alıp hidroliğe çevirme yoluna bakıyorum. Dipçik elinize ulaştıktan sonra omuza dayanan dipçik çok kaliteli değil sıkı bir şekilde tüpte sabit değil boşluğu var. (Hidrolik versiyonda belki bu sorun yoktur) eğer sizde de bu problem varsa sonradan tüpe oturan dipçiği Magpul vb gibi ar-15 platformuna uygun (tüpe geçmeli) bir dipçik ile değiştirebilirsiniz. Briley kundak çok iyi bir tercih olmuş ağır olması dışında çok sağlam ve tüfeği kaslı bir hale getiriyor ve fonksiyonelliğini artırıyor. Mesa tactical’in yeni çıkardığı kundak ta çok başarılı olmuş onu inceleme fırsatınız oldu mu? Ben bundan yana tercihte bulunacaktım açıkçası ancak tedarik edemedim yurt dışından. Yerli tedarikçide bulunan tek seçenek zhukov du. Tamamladıktan sonra paylaşımlarınızı bekliyoruz. Smile
Saygılarımla.

Mesa'nın Truckee kundak hem fiyatı iyi hem de dipçikle beraber alması kolay olurdu benim için ama namlu açıkta kaldığı için tercih etmedim. Belki biliyorsunuzdur Tac87 Mesa'nın ürünlerini getiriyor. kynshot damper için görüşün belki getirirler sizin için hatta Truckee kundak getirmişler bitmiş M4 için belki yeni bir parti getirirler. Ben maalesef Amerika'ya sipariş verdikten sonra farkettim Tac87'de hem dampersiz hem de standart (ayarsız) damperli seti hemen hemen Amerika fiyatına sattıklarını. Önceden görseydim hiç sipariş vermez onlardan alır geçerdim.

Dipçiğin iyi durmadığını okudum bir yerlerde ama belki Leo 2 dedikleri versiyonda iyileştirilmiştir diye umuyorum.

Zhukov kundak nasıl gerçekten çok mu esnek. Ben şu videoyu seyredince direk vazgeçtim. 

Silah Sever Aile Babası
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz.
Bul
(09-11-2024, 11:58)Bvrak yazdı:

Merhaba, 
Saygılarımla.

Mesa'nın Truckee kundak hem fiyatı iyi hem de dipçikle beraber alması kolay olurdu benim için ama namlu açıkta kaldığı için tercih etmedim. Belki biliyorsunuzdur Tac87 Mesa'nın ürünlerini getiriyor. kynshot damper için görüşün belki getirirler sizin için hatta Truckee kundak getirmişler bitmiş M4 için belki yeni bir parti getirirler. Hatta ben Amerika'ya sipariş verdikten sonra farkettim hem dampersiz hem de standart (ayarsız) damperli seti hemen hemen Amerika fiyatına sattıklarını. Önceden görseydim hiç sipariş vermez onlardan alır geçerdim.

Dipçiğin iyi durmadığını okudum bir yerlerde ama belki Leo 2 dedikleri versiyonda iyileştirilmiştir diye umuyorum.

Zhukov kundak nasıl gerçekten çok mu esnek. Ben şu videoyu seyredince direk vazgeçtim. 

Tekrar merhaba, 
Tac 87 ile alışverişlerim oldu ancak uzun zamandır stoklarını güncellemediler. M4 için yapılan modeli haricinde beretta 1301 için kundak stoğu uzun zamandır bekliyordum ancak gelmedi. Hatta 1 sene kadar önce bu konuda bir görüşmem olmuştu yeni sevkiyatta geleceğini ancak zaman veremeyeceklerini söylemişlerdi.Olsaydı kendilerinden temin edecektim. Zhukov kundağın Çok esnek olduğunu söyleyemem. Polymer malzemeden yapılmış ve sağlam bir darbe almadıkça sadece recoil ile zarar göreceğini sanmıyorum. Ancak şu şekilde zarar görebilir videoda da anlatıldığı gibi mlok girişine ağır bir fener vb gizi malzeme takılması durumunda recoil ivmesiyle o kısımda kırılma yaşanabilir. 
Beretta 1301 Tactical
Bul
(09-11-2024, 12:24)Zobnan yazdı:
(09-11-2024, 11:58)Bvrak yazdı:

Merhaba, 
Saygılarımla.

Mesa'nın Truckee kundak hem fiyatı iyi hem de dipçikle beraber alması kolay olurdu benim için ama namlu açıkta kaldığı için tercih etmedim. Belki biliyorsunuzdur Tac87 Mesa'nın ürünlerini getiriyor. kynshot damper için görüşün belki getirirler sizin için hatta Truckee kundak getirmişler bitmiş M4 için belki yeni bir parti getirirler. Hatta ben Amerika'ya sipariş verdikten sonra farkettim hem dampersiz hem de standart (ayarsız) damperli seti hemen hemen Amerika fiyatına sattıklarını. Önceden görseydim hiç sipariş vermez onlardan alır geçerdim.

Tekrar merhaba, 
Tac 87 ile alışverişlerim oldu ancak uzun zamandır stoklarını güncellemediler. M4 için yapılan modeli haricinde beretta 1301 için kundak stoğu uzun zamandır bekliyordum ancak gelmedi. Hatta 1 sene kadar önce bu konuda bir görüşmem olmuştu yeni sevkiyatta geleceğini ancak zaman veremeyeceklerini söylemişlerdi.Olsaydı kendilerinden temin edecektim. Zhukov kundağın Çok esnek olduğunu söyleyemem. Polymer malzemeden yapılmış ve sağlam bir darbe almadıkça sadece recoil ile zarar göreceğini sanmıyorum. Ancak şu şekilde zarar görebilir videoda da anlatıldığı gibi mlok girişine ağır bir fener vb gizi malzeme takılması durumunda recoil ivmesiyle o kısımda kırılma yaşanabilir. 

Zhukov kundak maliyeti oranında mantıklı bir modlama olabilir görüntü olarak çok güzel aslına bakarsak orijinal kundağın tutuşu harika agresif deseneleri var. Briley gibi yerli bir tüfek fiyatına kundak almanın mantıklı olduğunu savunamam çünkü değil Smile
Silah Sever Aile Babası
Bul
Merhaba sayın Zobnan,
Nordic components uzatma tüpünü nasıl temin ettiniz?
Bul
(01-12-2024, 00:41)Actionman yazdı: Merhaba sayın Zobnan,
Nordic components uzatma tüpünü nasıl temin ettiniz?

Merhaba, kusura bakmayın yorumunuzu yeni gördüm bildirim gelmedi bana. Barut arms Oğulcan bey’den temin ettim.
Beretta 1301 Tactical
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi