Anket Taşımak için hangi model?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
FN Five Seven
12.00%
3 12.00%
Glock 19 Gen 5
88.00%
22 88.00%
Toplam: 25 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Taşımada 9mm mi yoksa 5.7x28 mi?
Merhaba değerli forumdaşlar,
Yeni bir taşıma ruhsatı sahibi oluyorum.
Bu süreçte 5.7x28 ve 9mm tabancalar arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.
Sebebi ise hem şarjör kapasitesi hemde mühimmata duyduğum hayranlık sebebiyle 5.7 bir model almak isterken, bir yanımda Glock 19 alıp daha modifikasyona açık bir 9mm taşımakta malum durdurucu gücüde yüksek… (Her iki kalibre mühimmat içinde stok sorunum olmadığını düşünün lütfen.)
Seçim yapmakta oldukça zorlandığım bir son virajdayım, mantığım 9mm derken kalbim 5.7 diyor.. Smile
Sizlerin bu konuda avantaj dezavantaj veya kullanım tecrübelerinizden faydalanmak isterim, teşekkür ederim…
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Bul
Zırh delici fişek kullanılmadan 5.7 çok bir avantajı yok aslında.

Türkiye şartlarında 5.7 zor.

Önerim şöyle olurdu taşıma için glock alırdım, 5.7 eğer sadece mühimmatını kullanmak istiyorsanız tisaş bir model çıkarttı ondan bulundurma ruhsatlı edinip, atış için onu kullanırdım.

Fn five seven tabancalar ülkemizde aşırı pahalı belki böyle bir çözüm düşünebilirsiniz.

Saygılarımla
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-11-2024, 01:32)thearoperator yazdı:  5.7x28 ve 9mm tabancalar arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.
Sizlerin bu konuda avantaj dezavantaj veya kullanım tecrübelerinizden faydalanmak isterim, teşekkür ederim…

Sn. thearoperator,

5.7x28 mm ilk çıktığında "Vayy be, tüfek mermisi atan tabanca" demiştim. Benim hiç atış imkanım olmadı. Saha tecrübeleri ışığında yüksek şarjör kapasitesi, nispeten düşük geri tepme, zırh delici özelliği, daha uzun mesafelere atış imkanı ile cezbedici görünüyor.

Seçim söz konusu oluğunda, benim elim hiç tereddütsüz 9x19 Glock 19 a gider.
  • 5.7x28 mm ülkemizde oldukça zor bulunan, 9x19 a göre 5 kat pahalı bir mühimmat. Hani biraz antreman yapayım derseniz sıkıntı
  • Hedefe aktardığı enerji bakımından 5.7 küçük çapı ve düşük ağırlığı nedeniyle, yüksek namlu çıkış hızına rağmen 9 mm ye göre biraz düşük kalıyor
  • Durduruculuk açısından 9 mm daha etkili görünüyor ve her zaman kolayca bulunabilir bir mühimmat
  • Tabanca cüssesi "taşıma açısından" Glock 19 u daha üstün kılıyor.

Her ne kadar NATO teşkilatı tabancada  5.7x28  çapa geçmek istese de, başarılı olamadı. Hala 9mm nin üstünlüğü devam ediyor. FBI'ında tercihinde bir değişiklik yok hala 9 mm diyor.

Elbette karar sizin

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın hocalarım teşekkür ediyorum, çok ufak bir detayı eklemeyi unutmuşum ama belki konu için önemli olabilir ben de bir adet de Canik 9mm taşıma ruhsatlı var. Dolayısıyla zaten bir adet 9mm taşımam olduğu ve antrenmanları çoğunlukla bunla yaptığım için 5.7 alma isteğim var. Canik yanına Glock zaten bu aralar sık sık yarıştırılan iki modeli birden almak bana biraz da manasız geliyor zaten biri varken bu doğrultuda cevaplarınızı nasıl değiştirirdiniz veya sabit mi kalırdınız? Smile
Bul
Sn.Theoperator o zaman bu durumda Fnx 45 almaya niyetlenirdim. 45 calibreye yönelirdim.
Bul
(14-11-2024, 17:34)UUU yazdı: Sn.Theoperator o zaman bu durumda Fnx 45 almaya niyetlenirdim. 45 calibreye yönelirdim.

Çok sevdiğim bir model ama 45 cal sadece hobi için poligonda atmaya gidiyorum bazen. Taşımak için çok uygun gelmiyor bana. Şahsi fikrim tabi Smile
Bul
(14-11-2024, 17:32)thearoperator yazdı:  Dolayısıyla zaten bir adet 9mm taşımam olduğu ve antrenmanları çoğunlukla bunla yaptığım için 5.7 alma isteğim var. Canik yanına Glock zaten bu aralar sık sık yarıştırılan iki modeli birden almak bana biraz da manasız geliyor zaten biri varken bu doğrultuda cevaplarınızı nasıl değiştirirdiniz veya sabit mi kalırdınız? Smile

Sn. thearoperator,

Baştan taşıma için dediniz, ben de iki tercih arasında Glokck 19 taşıma için daha uygun dedim. Zaten kafaya koymuşsunuz, pahalı ve zor bulunan 5.7x28 mm mühimmat sizin için sorun olmayacaksa keyif sizin, alın. Ama savunma amaçlı taşıyacaksanız yine de 9x19 mm derim.

Ben daha önceki alımlarında farklı kalibreler aldığım için mutlu değilim açıkçası. Olmasın ama, kötü günler düşüncesiyle, Tabancalarımı en kolay bulunan, fayda/fiyat performansı olan 9x19, Yivsiz tüfeklerimi  mühimmat çeşitliliği yönü ve en kolay bulunanı 12 Ga olarak standartlaştırmaya çalışıyorum. Yivli tüfek alacak olsam .308 alırdım. Mühimmatına ulaşamadığım bir silah ile sopa arasında bence fark yok. Herkesin kendine göre bir düşünce tarzı var elbette.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Sabri'ye katılıyorum.Ülkemiz şartlarında tabancada 9mm,tüfekte 12 kalibre.
Farklı kalibrelerde tabancalar da kullandım.Ancak,her zaman sıkıntı oldu.45 ACP'de
bile zaman zaman mermi sıkıntısı yaşadım.
9mm Canik taşıdığınızı yazmışsınız.Bu durumda ikinci tabanca olarak farklı kalibrelerde
tabanca alınabilir.Mermi temininde sıkıntı yaşamayı ve pahalı mermi kullanmayı göze
alıyorsanız,niye 5,7 olmasın?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
5.7 bir gönül macerasıdır, mantık zeminine oturtmaya gerek yok. İmkan ve heves varsa neden olmasın. Ben olsam sırf keyif için alırdım.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-11-2024, 01:32)thearoperator yazdı: Merhaba değerli forumdaşlar,
Yeni bir taşıma ruhsatı sahibi oluyorum.
Bu süreçte 5.7x28 ve 9mm tabancalar arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.
Sebebi ise hem şarjör kapasitesi hemde mühimmata duyduğum hayranlık sebebiyle 5.7 bir model almak isterken, bir yanımda Glock 19 alıp daha modifikasyona açık bir 9mm taşımakta malum durdurucu gücüde yüksek… (Her iki kalibre mühimmat içinde stok sorunum olmadığını düşünün lütfen.)
Seçim yapmakta oldukça zorlandığım bir son virajdayım, mantığım 9mm derken kalbim 5.7 diyor.. Smile
savaşa girmiyorsanız eğer 9mm işinizi görür sonuç olarak 5.7 ince birazda uzun bir muhimmat ama 9mm daha kısa ve çekirdek çapı büyük mantıken zaten tahribatı daha güçlü olucaktır
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Notre Dame'ın Kamburu'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi