Yorumları: 123
Konuları: 31
Teşekkür Alındı: 103 mesajda 363
Teşekkür Verildi: 336
07.07. 2023 tarihli ve 32241 sayılı Resmi Gazete ile silah ruhsatı harcına %50 zam yapıldı.
7 Temmuz 2023 itibariyle silah taşıma ruhsatı harcı: 34 bin 639 lira,
bulundurma ruhsat harcı 11.085 lira,
yivsiz tüfek ruhsatnamesi harcı ise 268 lira oldu.
2024 yılı harç ücretleri
Sürekli artırılan silah fiyatları + sürekli artırılan mühimmat fiyatları + 2 yılda 3 kez fahiş zam yapılan silah harçları = ruhsatlı silah talebinden vazgeçiş !!!
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 390
Teşekkür Verildi: 458
Yüksek ruhsat harçları sebebiyle epeyce miktar da silahın Emniyete hibe edildiğini okumuştum ve ruhsat şubeye sorduğumda her sene silah hibesinin arttığını söylemişti. Yüksek harçlar doğrudan hem firmalara hem de devlete zarar veriyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• (26-05-2024), 1905sss (06-03-2024), Köstenceli35 (08-03-2024), waltherslv (15-03-2024)
Yorumları: 123
Konuları: 31
Teşekkür Alındı: 103 mesajda 363
Teşekkür Verildi: 336
Kişinin, "aldığı silahın emanetçisi" olduğu başka ülke var mı acaba?
Bu fiyatlar ve fahiş harçlar nedeniyle ruhsatlı silah talebinin azalacağı aşikar,, asıl tehdit, bunun ruhsatsız silaha yönelimi ne kadar tetikleyip tetiklemeyeceğidir. Ki ruhsatsıza talebi artırmayacağını düşünmek saflık olur.
Türkiye'de kanunlar zaten fitarihten kalma,,, asıl mesele silah üreticilerinin birlik olup kararlı tutum geliştirmeleri ve siyasilere baskı oluşturmalarıdır.
Yorumları: 4
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 4 mesajda 8
Teşekkür Verildi: 4
Devlet halkın bilinçli silah kullanmayı öğrenmesini ve silahın öneminin anlaşılmasını teşvik edeceği yere aksine köstek oluyor.. Allah göstermesin kurtuluş savaşındaki gibi ülkenin işgal edilme simi gerekiyor. 15 temmuz gibi bir badire de atlatmış olmamıza rağmen akıllanmamış bence.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Türkmen'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Türkmen'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (06-03-2024), AliGalip (06-03-2024), Kararsız (05-03-2024), m16a2 (06-03-2024)
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,906
Teşekkür Verildi: 1,311
Harçlar bir yıl içerisinde % 140 arttırılmış. Bulundurma ruhsat harcı 7.390,00 TL'den,17.556,00 TL'ye çıkmış.
"İnsaf" tan başka diyeceğim bir şey yok!
İlk ruhsat almaya başladığım dönemde, harçlar tabanca fiyatlarının çok çok altındaydı. Yeni tabanca alabilmek için
çoğu zaman 2-3 yıllık harcı yakarak, tabanca sattığımı hatırlarım.
Şimdi bir çok yerli tabancanın fiyatı, bulundurma ruhsat harcının altında. Dolar da fahiş oranda artmasaydı,
eminim bir çok ithal tabancanın da fiyatı harçların altında olurdu.
Devlet yanlış bir politika izliyor. Silah harçlarını yeniden değerleme oranına tabi kıldığın zaman, olacağı budur.
Bir çok yerli tabanca harçların yüksekliği nedeniyle satılmıyor. Devlet şöyle demek istiyor "Ey yerli silah üreticisi yurt içine silah satma,
yurt dışına sat. Ben yurt dışından silah getirir, millete çok yüksek karla satarım. Bir de onlardan yüksek harç tahsil ederim.
Nasıl olsa zenginler bu tabancaları alır."
Olan yasalara uyarak silah almak isteyen yurdum insanına ve silah üreticisine oluyor.
Böyle giderse, insanlar yasadışı silah almak isteyecek.
Aşağıdaki 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (08-03-2024), AliGalip (07-03-2024), ALPER F92 (18-03-2024), Emre TR (03-05-2024), ERABEK (06-06-2024), Husrev (23-04-2024), jfmrk (20-04-2024), m16a2 (07-03-2024), nutkey (22-03-2024), Shepherd (07-03-2024), Vortex (21-05-2024)
Yorumları: 34
Konuları: 8
Teşekkür Alındı: 18 mesajda 28
Teşekkür Verildi: 159
(07-03-2024, 14:56)ceycey yazdı: Harçlar bir yıl içerisinde % 140 arttırılmış. Bulundurma ruhsat harcı 7.390,00 TL'den,17.556,00 TL'ye çıkmış.
"İnsaf" tan başka diyeceğim bir şey yok!
İlk ruhsat almaya başladığım dönemde, harçlar tabanca fiyatlarının çok çok altındaydı. Yeni tabanca alabilmek için
çoğu zaman 2-3 yıllık harcı yakarak, tabanca sattığımı hatırlarım.
Şimdi bir çok yerli tabancanın fiyatı, bulundurma ruhsat harcının altında. Dolar da fahiş oranda artmasaydı,
eminim bir çok ithal tabancanın da fiyatı harçların altında olurdu.
Devlet yanlış bir politika izliyor. Silah harçlarını yeniden değerleme oranına tabi kıldığın zaman, olacağı budur.
Bir çok yerli tabanca harçların yüksekliği nedeniyle satılmıyor. Devlet şöyle demek istiyor "Ey yerli silah üreticisi yurt içine silah satma,
yurt dışına sat. Ben yurt dışından silah getirir, millete çok yüksek karla satarım. Bir de onlardan yüksek harç tahsil ederim.
Nasıl olsa zenginler bu tabancaları alır."
Olan yasalara uyarak silah almak isteyen yurdum insanına ve silah üreticisine oluyor.
Böyle giderse, insanlar yasadışı silah almak isteyecek. 
Kısmen size katılıyorum. Olan yasal olarak silah sahibi olmak isteyenlere oluyor. Ama silah üreticilerine benim fikrim bir şey olmuyor. Asıl hedefleri kaanatimce dış pazar.
Yorumları: 173
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 151 mesajda 465
Teşekkür Verildi: 420
Harç ücretleri, ülkemizde silah sahibi olmanın yasal olarak mümkün olmadığını gösteren bir hale gelmiş. Sadece silah kiralama hakkımız var. Üzücü bir durum...
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (21-04-2024)
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,906
Teşekkür Verildi: 1,311
(20-04-2024, 08:31)sentinel yazdı: Harç ücretleri, ülkemizde silah sahibi olmanın yasal olarak mümkün olmadığını gösteren bir hale gelmiş. Sadece silah kiralama hakkımız var. Üzücü bir durum...
Borçlar Hukukunda karma akitler vardır. Herhangi bir tipik sözleşmenin özelliklerini taşımayan,
değişik tipteki sözleşmelerin özelliklerini bir arada taşıyan sözleşmelerdir. Örneğin, kat karşılığı
inşaat sözleşmeleri böyledir. Hem satım akdinin hem de istisna akdinin özelliklerini barındırır.
Devletle silah ruhsat sahibi arasındaki sözleşme de garip bir karma sözleşmedir. Öncelikle
devlet sizin silah taşıyabileceğinize karar ve izin verir. Sonra sıra size geçer. Ya MKE'den
yeni silah ya da piyasadan ikinci el silah alırsınız.
Silahın 5 yıllık kullanımı için devlet sizden "harç" adı altında yüksek bir kira ücreti alır. Bu
kira bedelini de kendisi belirler ve istediği gibi arttırır. Sizin itiraz etme hakkınız yoktur.
Ama, silahın bedelini de size ödetir. Yani, devlet mülkiyeti size ait olan silahı yüksek bir
kira bedeli ve belirlediği şartlarda size "kiralar."
Devlet, bu silahı nasıl kullanacağınızı da yasa ve yönetmeliklerle belirlemiştir. Bunların dışına
çıktığınız anda tabancayı elinizden alır ya da birine devretmeye zorlar. Yine devlet bu koşulları
istediği an değiştirir. Sizin itiraz etme hakkınız yoktur.
Sonuç olarak, devletle silah ruhsat arasındaki hukuki ilişki, devletin üstün haklara sahip olduğu,
silah sahibinin çok az hakkının olduğu, devletin koşullarını ve kullanım ücretini istediği şekilde
belirlediği karma ve garip bir sözleşmedir.
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
A hükümeti b hükemeti farketmiyor,yönetenlerin en büyük korkusu halkın birleşmesi,tek bir ses olması,bu yüzden çeşitli oyunlarla yıllarca bölündü halk,buda birleşmeyi beraber hareket etmeyi tepki göstermeyi engelledi,herkes birlik olsa tek ses olsa harçlarda düşer silah almakda kolaylaşır,ama herkes aman benim silahıma birşey olur aman başıma birşey gelir diye korkuyor, amerikada silah sendikaları,dernekleri başkan değişdiriyor,bizde ta osmanlıdan kalan biat kültürü devam ediyor,padişah ve kulları çerçevesinde.
Ötv yi hatırlayanlar vardır mutlaka,özel tüketim vergisi ne zaman niçin çıkdı?99 depreminden sonra 3-4 sene alacağız yaralarımızı saracağız dendi,bırakın kalkamasını şimdi ötv nin kdv sini osunu busunu ayrıca ödüyoruz.
Bunu belirli bir hükümet yönetim için söylemiyorum hepsi aynı,özellikle silah konusunda kendi halkından korkan bir yönetim sistemi mevcut,ben açık poligon açmaya çalışıyordum bir ara uygun yönetmelikler bile yok okadar yasak( imkansız yani)aynı şekilde butik tarzda tabanca üretimi içinde araştırmalarım olmuşdu çok zor ağır şartnameler.Ben o yüzden ümitli değilim şimdi alabildiklerimizi 2 sene sonra hiç alamıyacağız diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (21-04-2024), sentinel (15-06-2024)
Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 303
Teşekkür Verildi: 1,402
(07-03-2024, 14:56)ceycey yazdı: Böyle giderse, insanlar yasadışı silah almak isteyecek. 
Valla üstadım aklımdan geçmiyor değil. Harçlar olsun, sağlık raporu olsun, prosedürlerin hepsi ayrı ayrı dert. Emniyetteki polislerin tavrını saymıyorum bile.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• Speed (07-06-2024)
|