HS 11 Pro
HS 11 Pro:

Canik TP9 Mete SF’nin yanına daha küçük ve daha ince bir tabanca alma düşüncesindeydim.
Bu yüzden bir süredir subcompact ve polimer tabancaları inceliyordum. Önce alternatif 5 
tabanca belirledim. Bunların tek tek ölçülerini, ağırlıklarını karşılaştırdım. Tanıtım ve atış 
videolarını izledim.Geri dönüş yorumlarını okudum.Tabanca sahipleri ve ustalarla konuştum.
En son olarak da tabancaları tek tek elime alıp inceledim.Geriye 3 alternatif kaldı: S.Sauer 
P365 XMarco, Glock 43X ve HS 11 Pro.
S.Sauer 365 XMarco elime çok uygun,kaliteli bir polimer yapısı olan ve 17 kapasiteli bir 
tabanca. Ancak, fiyatı çok fazlaydı.(12-13.000 Dolar-Euro)Bu yüzden eledim.
Glock G43X’in kapasitesi 10’du.Ancak özel bir şarjörle 15 olabiliyordu. Elime uygun bir 
tabancaydı.Fakat, Glock’la istediğim gibi atış yapamıyordum. Yine polimer yapısı HS’ye 
göre daha az kaliteli duruyordu. En son olarak da HS’den 835 Dolar(Yaklaşık 27.000 TL)
daha pahalıydı. Bu nedenlerle HS 11 Pro almaya karar verdim.

[Resim: 507ygj7.jpg]

Hafta içi MKE’den satın aldım ve MKE poligonunda çalışıp çalışmadığını denemek için hoca
tarafından bir şarjör mermi atıldı. Ben atış yapamadığım için atış, tetik, geri tepme-şahlanma vb.
konularda atış yaptıktan sonra düşüncelerimi belirteceğim. Şimdilik ilk izlenimlerimi paylaşayım:

[Resim: tt1i52z.jpg]

1-Tabanca bir tasarım harikası. Çok ince ve zarif. 2,7 cm genişliğindeki bir gövdeye 15 adet 9 mm mermiyi sığdırmışlar.

[Resim: hhl3oww.jpg]

2-Polimer kalitesi çok iyi,bu yönden 43X’den önde.
3-Sürgü-namlu işçiliği ve malzemesi çok iyi.
4-Ergonomik.Özellikle küçük elli ve kısa parmaklı atıcılara uygun. Kabza deseni eli
rahatsız etmiyor ve tabancayı rahat kavramanızı sağlıyor.
5-Kunduz kuyruğu altındaki oyuk nedeniyle tetik erişim mesafesi kısa.
6-Çekme kertikleri sürgünün önünde 3,arkasında 5 olmak üzere 8 tane ve yeterli.
7-Tabanca hafif.15 Adet MKE mermisiyle birlikte 772 gram ağırlığında.

Atış yaptıktan sonra  ayrıntılı olarak tabancayı tanıtacağım.
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu sabah bir kaç resim daha çektim:

Tabancanın sahra sökümü yapılmış hali aşağıda. Sökülmesi kolay. Sürgüyü kilitledikten sonra
sökme düğmesini yukarıya döndürüp, sürgüyü  hafifçe bırakıyoruz. En son olarak tetik
düşürüyor ve sürgüyü ileri itiyoruz. Bu arada sökme mandalı ile sürgü yakalama-bırakma
manivelası tek taraflı olarak yapılmış. Herhalde ileride iki taraflı yapacaklardır.

[Resim: jndrhjv.jpg]

Sürgü kaliteli malzemeden ve iyi işçilikle yapılmış:

[Resim: g2kut30.jpg]

Gövdenin üstten görünüşü: Fazla parça yok ve polimer kaliteli.Mutlaka dayanıklı olması için
bir kimyasal katmışlardır.

[Resim: aaw5lw9.jpg]

İrca yayı: İki kademeli ve tek sarmalı.Gayet sağlam ve sert.

[Resim: 8slyrfo.jpg]

Namlu: İyi bir işçilik var.Ancak, belli yerlerde boyası hafifçe silindi.

[Resim: hfpdp1z.jpg]

Atım yatağı rampası,yiv ve setler:

[Resim: mmkuanf.jpg]

Şarjör 15 kapasiteli.Şu an 14 tane yükleyebildim.Yumuşaması lazım.Çelik olması hoşuma gitti.

[Resim: cocedyr.jpg]

Tabancanın boyutunun anlaşılabilmesi için 5 TL'lik banknotu yanına koydum.

[Resim: jbhl8nx.jpg]

Görüleceği üzere yüksekliği 5 TL kadar.

[Resim: p4g8rz5.jpg]

Tabancanın sol tarafında bulunan sökme mandalının yanındaki (solundaki) kısma konulan
tırtıklı bölge ,destek elinizin baş parmağının konulması için düşünülmüş.Yerinde bir düşünce.
Diğer tarafta da var.
Yine,sürgü yakalama-bırakma manivelasının altında işaretlediğim yere yapılan oyuklar,elinizi
doğru tutuş için yönlendiriyor.Bu oyuklar her iki tarafta da var.

[Resim: t5xr8f6.jpg]
[+] 16 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın ceycey,

Çok güzel ve zarif bir silah iyi günlerde kazasız kırımsız belasız kullanmak nasip olsun. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.

Sanırım, iğne ateşlemeli polimer gövdeli tabancalar arasında inceliği ve boyu itibariyle taşımaya en müsait silahlardan birisi.

Saygılar

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Hayırlı uğurlu olsun Sn ceycey. Allah kötüye kullanma durumunda bırakmasın.

İyi günlerde, kazasız, sorunsuz kullanmanız dileğiyle.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Bildiğiniz üzere tabancaya red dot takma imkanı var,siz veya h11osp/rdr/h11 pro sahibi olan forumdaşlar için paylaşmak isterim.

Türkiye de ulaşabileceğimiz red dot montaj ayağı sınırlı olduğu ve yurt dışı siparişlerinide ülkeye sokmadıkları için red dot seçenekleride çok sınırılı,h11 pro nun footprint i RMSc buna uyumlu ve Türkiye de bulunabilen red dot lar:

- Sightmark Mini Shot A-Spec M3 Micro Reflex Sight
Benimde red dot um buydu,camı oldukça küçükdü, otomatik parlaklığı karanlıkda çok yetersiz idi,bir gün sebebsiz red dot sıfırlamasının bozulduğunu farkettim,daha sonra yukarı/aşağı  ayarının çalışmadığını farkettim,en doğrusu direkt servisine göndermekdi,ama malesef kendim düzeltmeye çalışdım ve kurcalamakdan yukarı/aşağı ayarı yapan vidası adeta eridi.

- Vortex defender
Bunu yeni deneyimleyeceğim,internette yaptığım araştırmalara göre,hareketsiz 14 saat kaldıkdan sonra kendini kapaması, buna bağlı pilin ömrünü kısa olması ve noktanın titremesi yeterince iyi çözünürlükde olmaması en büyük sorunları(2024 de üretilenlerde bu sorunlar düzeltilmiş)

-  Vector Optics Frenzy 1x17x24
Bu bir çin markası kimi övmüş, kimi yerin dibine sokmuş.

Bunlar direkt takılabiliyor herhangi bir plaka gerekmeksizin ve cowitness yani bu red dot lar takılıykende gez arpacık kullanılabiliyor

Benim araştırmalarıma göre takılabilecek en iyi red dot holosun 507 K serisi ama ona plaka gerekiyor,bir çok defa yurtdışından getirmeye çalışdım ama hepsi malesef gümrükden geri gitti.

Saygılarımla.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Üstadım hayırlı uğurlu olsun. Sizin de bu tabancayı tercih etmenize çok sevindim.
Hatta son günlerle bu tabancayla ilgili sorular sorunca, Ceycey üstad kesin bu tabancayı alır diye düşünmüştüm. Smile))
Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Saygılarımla....
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün ASP poligonuna tabancayı test etmek için gittim. Farklı fişekler kullandım:
115 Gr Sterling,124 gr Poligon ve MKE.

[Resim: r9t08ux.jpg]

1) Her fişekten 2 şarjör, toplamda 90 mermi attım. HS 11 Pro hiç tutukluk vb.hata yapmadı.
Yani her türlü mermiyi atabiliyor.
2) Tabanca hafif, küçük ve ince olduğundan, diğer tabancalara göre (Örneğin Canik Mete SF)
biraz daha fazla tepiyor. Tutuş şeklinde ufak değişikliklerle bu azaltılabiliyor.
3) Tetikte 0,5-0,7 cm'lik bir ön tetik yolu var.Sonra sert bir duvarla karşılaşıyorsunuz.Aynı
mesafede tetik düşüyor. Rest mesafesi de yaklaşık aynı mesafede. İstikrarlı bir tetik çekişi
var. Hissettiğim kadarıyla tetik yarım kuruluyor. Glock tetiği gibi. Zamanla tetiğin biraz daha
yumuşayacağını düşünüyorum.
4) İlk atışlarda grupman yapmakta zorlandım.3.Şarjörden sonra tabancaya alışmaya başladım.
Sonlara doğru 7 ve 10 metrelerde iyi atışlar olmaya başladı.
5) Daha önce bahsetmemişim.Gez beyaz renkte ve yarım ay şeklinde.Arpacık  kırmızı renkte 
işaretlenmiş.Nişan almada hiç bir sıkıntı yok.Memnun kaldım.

[Resim: 1a8v5nn.jpg]
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Tabancanın boş ve dolu ağırlıklarını yazmamışım:

[Resim: leyf4j8.jpg]

Şarjörsüz ağırlığı 514 gram

[Resim: o2j9kk2.jpg]

Boş şarjörlü ağırlığı 587 gram

[Resim: ssp7iv7.jpg]

15 adet MKE mermisiyle ağırlığı 772 gram
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bende tabancama kavuşur kavuşmaz soluğu poligonda aldım, 7 metreden ilk atışlarım bu şekilde
Atışlarım fazlaca sol tarafa kaymış vaziyette

[Resim: 110.jpg]
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(02-12-2024, 22:09)jfmrk yazdı: Atışlarım fazlaca sol tarafa kaymış vaziyette

Sn. jfmrk,

Ben de aynı sorunu yaşamaktaydım. Forumumuzdan Sn. Kanuni beraber yaptığımız atışlarda, kabzeyi fazla sıktığımı, tetiği çekerken, kabzeyi tutan parmaklarımın da istemsiz hareketi nedeniyle sol alt vurduğumu söyledi.

Kabzeyi biraz gevşetip, destek elimi sıkılaştırıp, tetiği daha yumuşak çekince sol alta kaymalarım düzeldi diyebilirim.

Bu arada, Sayın ceycey'in sizdeki ile aynı model HS tabancasını inceleme imkanım olmuştu, çok güzel bir tabanca. İyi günlerde kazasız, belasız kullanmanızı dilerim.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi