Yorumları: 65
Konuları: 27
Teşekkür Alındı: 59 mesajda 481
Teşekkür Verildi: 57
24-02-2024, 14:18
(Son Düzenleme: 24-02-2024, 14:20, Düzenleyen: Osman Ortaç.)
Piyasaya çıkmak üzere olan KR 9' u önce bir fuarda görüp kısa bir videosunu paylaşmıştım.
Üretici kuruluşun davetine icabet edip tabancayı yakından inceleyip bolbol atış da yapmak imkanım oldu.
Tabanca genel olarak Kimber Micro 9 dan esinlenilmiş mikro kompakt sınıfında gerçek bir back up (yedek taşınır) tabancası.
Küçük boyutlarına rağmen atışı çok rahat, şahlanmayan ve hedefe tekrar toplanması kolay, eli dövmeyen bir tabanca.
Doğası ötürü tetiği tek hareketli, bir de çift hareketli olsaydı tadından yenmezdi.
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,894
Teşekkür Verildi: 1,305
25-02-2024, 20:44
(Son Düzenleme: 25-02-2024, 20:44, Düzenleyen: ceycey.)
Çok ilginç.Bir Türk firmasının mini 1911 yapacağı hiç aklıma gelmezdi. Üstat olumlu konuştuğuna göre,bize sadece tebrik etmek düşer.
Zig M 1911'lerden nereye geldik!
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• yaaslanturk (11-10-2024)
Yorumları: 25
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 19 mesajda 37
Teşekkür Verildi: 106
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ali Avcı'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ali Avcı'e teşekkür ederiz.
• ERDAL TOKER (11-01-2025), ibrahimo (08-01-2025)
Yorumları: 35
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 29 mesajda 110
Teşekkür Verildi: 86
02-06-2024, 18:00
(Son Düzenleme: 02-06-2024, 18:02, Düzenleyen: ERABEK.)
(24-02-2024, 14:18)Osman Ortaç yazdı: Piyasaya çıkmak üzere olan KR 9' u önce bir fuarda görüp kısa bir videosunu paylaşmıştım.
Üretici kuruluşun davetine icabet edip tabancayı yakından inceleyip bolbol atış da yapmak imkanım oldu.
Tabanca genel olarak Kimber Micro 9 dan esinlenilmiş mikro kompakt sınıfında gerçek bir back up (yedek taşınır) tabancası.
Küçük boyutlarına rağmen atışı çok rahat, şahlanmayan ve hedefe tekrar toplanması kolay, eli dövmeyen bir tabanca.
Doğası ötürü tetiği tek hareketli, bir de çift hareketli olsaydı tadından yenmezdi.
Sevgili Osman hocamızın vesilesi ile bu tabancayı tanımış oldum. Tevafuktur ki Prohunt 2024 fuarında da yakından inceleme şansına sahip oldum. Boyut ve ağırlık olarak çok güzel bir denge yakalanmış. Tetik olarak 10 üzerinden değer verecek olursam 6,5 - 7 civarı bir değer verebilirim kendi çapımda. Çok güzel ikincil bir gizli taşıma tabancası olmuş. Kadınlar için çantana at istediğin yere git gibi bir imkanda sunuyor boyutlarıyla. 1911 ve benzeri platformlarda bulunan yerli tabancaları incelediğimde Tisaş’ın 2011 platform tabancalarını ( B9R carry ve nightstalker ) ayrı tutarsam en iyi tetik ve işçilik kesinlikle Balistik Defence firmasına ait. Fuarda onların da silahlarını inceledim ve tetik inanılmaz hafif ve pürüzsüz.
Firmalarımızın yurt dışında özenilen tabancaları referans alarak ülkemize kazandırıyor oluşu takdir edilesi. Hepsinin daha iyi ürünlerle üzerine koyarak daha iyi yerlerde olmasını temenni ederim bir silah sever olarak.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (03-06-2024), ibrahimo (08-01-2025), yaaslanturk (11-10-2024)
Yorumları: 1
Teşekkür Alındı: 0 mesajda 0
Teşekkür Verildi: 5
Merhabalar.
Tekrar forumda olmak güzel bir duygu,
Bir kaç sorum olacak;
Bu silahın, tungsten modelinden Ankara M.K.E.K.’da kalmamış, acaba forumdan kimse almamış mı?
Bir de mc ve ya sc silahlar için back up tabiri kullanılıyor, neden yedek? İnsan Bu silahlara canını emanet edemezmi? sadece bu bu silahları taşımak yeterli değilmi? Teşekkürler.
Yorumları: 40
Teşekkür Alındı: 37 mesajda 206
Teşekkür Verildi: 35
(04-12-2024, 01:47)Oktaysan yazdı: Merhabalar.
Bir kaç sorum olacak;
Bu silahın, tungsten modelinden Ankara M.K.E.K.’da kalmamış, acaba forumdan kimse almamış mı?
Bir de mc ve ya sc silahlar için back up tabiri kullanılıyor, neden yedek? İnsan Bu silahlara canını emanet edemezmi? sadece bu bu silahları taşımak yeterli değilmi? Teşekkürler.
Belimdeki ağrı sebebiyle taşımak için bende mikro kompakt boyutlu bir polimer tabanca almayı düşünüyorum, ama gördüğüm hala daha yerli üreticiler incelediğim Sig vb. ürünlerin seviyesine yaklaşamadılar. Alırım, çünkü acil bir can güvenliği problemim yok. Peki, olsa canımı sadece bu küçük tabancalardan birine emanet eder miydim, hayır. Silah mekaniğini biraz olsun bilen birisi olarak bunların çalışma güvenliğinin tam boy bir hizmet tabancasıyla asla aynı olamayacağı kanaatindeyim. Bu kadar kısa bir sürgü geri hareket alanında silahın gerçekleştirmesi gereken ana manevralar ucu ucuna sağlanıyor. En küçük bir sıkıntıda silah sorun çıkarabilir. Gerekirse detayına girerim ama benim görüşüm şimdilik bu şekilde.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
• Oktaysan (04-12-2024), Sabri (04-12-2024)
Yorumları: 1
Teşekkür Alındı: 1 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 0
(04-12-2024, 01:47)Oktaysan yazdı: Merhabalar.
Bir kaç sorum olacak;
Merhaba.
Bu hafta başı Osman ORTAÇ Bey’in de tavsiyesiyle MKE’den Tungsten modeli bir KR9 aldım. Hem yapı olarak çok beğendim hem de yaklaşık 100 atış deneme sonrasında hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım. Daha önce ufak tabanca arayışımda Canik Mete Mc9 almış ve aynı hafta satmış biri olarak tavsiye ederim. Tabi Mete Mc9 ile yaşadığım sıkıntının gevşek tutuşumdan kaynaklandığını sonradan öğrendim. Şu an için KR9’u tek tabanca olarak güvenle taşıyabilirim gibi hissediyorum. Fakat ilerleyen zamanda atışlarda ufak bir sıkıntı yaşarsam fikrim değişebilir.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için hsnugz'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için hsnugz'e teşekkür ederiz.
• Oktaysan (10-12-2024), pashazade (10-12-2024)
Yorumları: 11
Teşekkür Alındı: 6 mesajda 8
Teşekkür Verildi: 14
KR 9 modeli çok hoşuma giden bir tabanca tip olarak Kimber micro 9 a benziyor.Ama alma konusunda endişelerim var.Siz değerli üyelerin tavsiyesi nedir acaba