ŞOK İLE İLGİLİ (AKSA CROSSFİRE Wİ EXTREME)
Video 
Merhaba mevcutta bir adet pompalı tüfeğim vardı ayriyeten yarı otomatik slug namlu tüfek aldım ama tüfek 5 numara şok takılı olarak geldi, slug namluda şok olmadan tek kurşun atabileceğimi biliyorum 5 numara şokla da mı atabilirim ?

Bir sorum daha var uzman arkadaşlara gülünç gelebilir ama acemiyim ve bilmek öğrenmek istiyorum; daha önce şok takılı tüfek ile atış yapmadım, namludaki mühimmatın şok’a takılması, çarpması vs gibi durumlar söz konusu olabiliyor mu?
Bul
(18-12-2024, 13:11)Mr.Can yazdı: Merhaba mevcutta bir adet pompalı tüfeğim vardı ayriyeten yarı otomatik slug namlu tüfek aldım ama tüfek 5 numara şok takılı olarak geldi, slug namluda şok olmadan tek kurşun atabileceğimi biliyorum 5 numara şokla da mı atabilirim ?

Bir sorum daha var uzman arkadaşlara gülünç gelebilir ama acemiyim ve bilmek öğrenmek istiyorum; daha önce şok takılı tüfek ile atış yapmadım, namludaki mühimmatın şok’a takılması, çarpması vs gibi durumlar söz konusu olabiliyor mu?

Sn. Mr. Can,

5 Numara veya silindir şok, namlu ile aynı çapta ve daralma içermeyen bir şoktur. Şok takılan namlularda atılan sıkının, şokun vida dişlerine zarar vermesin diye takıldığını düşünün. 5 numara şok ile elbette tek kurşun rahatlıkla atılabilir. ( Rifled slug adı verilen Foster, Brenneke türü tek kurşunlar 4 numara hatta 3 numara şok ile atılabilir, misket (gülle) ise 5 numara altındaki şoklarla kesinlikle atılmamalıdır)

İkinci sorunuza gelince, şokun arka kısmı, namlu ile aynı çapta olup, uca doğru daraldığı için tüfeğe uygun şok kullanılıp (farklı markalar farklı şoklar kullanabilirler) , yerine tam vidalandığında herhangi bir takılma söz konusu olmaz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi