Sarsılmaz SOCOM Haberi
https://www.nehir.net/haber/20029305/tur...ilahi-oldu

Böyle bir haber okudum.Sar9’un bir modelinin Teksas Galvestan’da
polis teşkilatının kadro silahları arasına girdiği yazıyor.Doğru mu acaba?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-12-2024, 17:21)ceycey yazdı: https://www.nehir.net/haber/20029305/tur...ilahi-oldu

Böyle bir haber okudum.Sar9’un bir modelinin Teksas Galvestan’da
polis teşkilatının kadro silahları arasına girdiği yazıyor.Doğru mu acaba?

Sayın ceycey,

İnternette araştırdım. Haberler hep Sarsılmaz sosyal medya sayfalarında, ABD kaynaklı bir haber ben bulamadım. Bu arada "aradım da, bulamadım belki" deyip yapay zeka araçlarına sordum (bağlantısını verdiğiniz haberde yılın silahı da seçildiği yazıyor) şöyle bir yanıt aldım:

"Yılın Silahı" ödülü, genellikle ABD'deki bazı prestijli yayınlar veya organizasyonlar tarafından verilir. Örneğin, National Rifle Association'ın (NRA) yayınladığı American Rifleman veya diğer silah odaklı medya platformları bu tür ödülleri belirleyebilir.

SAR9'un ABD'de yılın silahı seçildiğine dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır, ancak model, özellikle fiyat-performans oranı ve güvenilirliğiyle birçok kullanıcıdan olumlu yorumlar almıştır. 2020'li yılların başlarında SAR9, bazı dergiler ve uzman incelemelerinde övgüler almıştır ve uygun fiyatlı, kaliteli bir seçenek olarak tanıtılmıştır."

ABD de polis departmanlarının silah alımı belirli test süreçlerini geçirmiş silahlar arasında, İHALE ile yapılır. Düşük fiyatı veren kazanır.

Algı yönetimi ile değer kazanılmıyor vesselam...
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Galveston Teksas'taki 53.000 nüfuslu ufak bir yerleşim yeri ilk haberler çıktığında biraz burayı araştırmıştım. Ufak yer olduğundan suç vakası çok fazla değildi. Zaten bizim medya harici hiçbir yerde bunla alaklı bir bilgi, görsel yada haber bulamadım. Sadece haziran 2023'te Sarsılmaz ile fotoğrafı olan Doug Balli, 2013'ten beri kullandıkları .40 S&W Glock 22 Gen 4'leri Glock 17 Gen 5 MOS ile değiştirme kararı almışlar. 10 yıldır kullanılan ve  10binden fazla mermi atan tabancaların daha yüksek yoğunlukta kum, tuz ve nem üreten Teksas Körfez Kıyısı ortamına maruz kalmaktan dolayı aşınma ve yıpranmaya başlamış. Ayrıca  9x19 mühimmatın .40 S&W'dan daha ucuz olduğundan eğitim mühimmatından 6700 dolar tasarruf sağlamayı düşünüyorlarmış. 

Zaten aldıkları tabanca adeti zaten 185 adet  bu arada ellerindeki 2.el 179 adet Glock 22'yi de $261,85'dan elden çıkarmışlar. Bence yeni 2023'te yeni görev tabancalarına geçmişken niye tekrardan Sarsılmaz alma gereksinimi duymuşlar. Sarsılmaz'ı seçerken nasıl bir seçim sürecinden geçti?

[Resim: t9s0h5y.jpg]

[Resim: 7uua64e.jpg]
[Resim: guzts5k.jpg]

[Resim: e39vxfc.jpg]
[Resim: occty9r.jpg]
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Ombra 145 dolarcık fiyatı sebebiyle seçmişlerdir.
Neredeyse bedavaya çok çok tabanca almış oldular.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Bul
Konu Sarsılmaz olunca,hemen önyargılarımız devreye giriyor.
Ve bu önyargılar ne yazık ki genelde haklı çıkıyorlar.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sarsılmaz denince benim aklıma nedense hep 13.03.2021 tarihinde gerçekleşen, aşağıdaki linkini ilettiğim hadise gelir. o sebepten dolayı da nerede bir Sar9 sahibi olan görsem, hep bir tedirgin olurum.

Bu olay sonrasında yaralanan polis memura ne oldu? Sarsılmaz bu konu ile alakalı ne gibi bir önlem aldı. Bilen forum üyeleri varsa ve bilgilendirirse sevinirim.

https://eksisozluk.com/sar-9-tabancanin-...i--6855289
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi