MKE'DEN EN SON HABERLER
(20-11-2024, 14:41)Aslan Polis yazdı: Merhabalar, Glock 19 alma aşamasındayım, Şuan MKE de mos modeli varmıdır? Yada ne zaman gelir? Yeni gelecek partide fiyatlarda bir artış olur mu? Konu hakkında bilgisi olan varmıdır?
Teşekkürler.

Merhabalar dün uğradım İstanbul MKE'de yoktu MOS olan modeller, düz olanlar kalmıştı sadece.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
Bul
Arex Marka tabancalar MKE’de satışa sunulmuş. Gördüğüm kadarıyla yurt dışında 400-500 Dolar olan silahlar bizde yine 3000 Dolar civarında satışa sunulmuş.
Saygılarımla.
Bul
5.7x28 Mühimmat Mke’ye gelmiş ilgilenen arkadaşlara hayırlı olsun. Karaborsacılara geçmiş olsun.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cotyora'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba, Pazartesi Cz Türkiye ile yaptığım görüşmeden CZ nin 15 ocak 2025 te MKE de satışta olacağı, gelen partide 75 B modelinin olmadığı bilgisini aldım. Benim ilgilendiğim model 75 B idi, ancak çeliklerden bu partide Shadow ve 75 Compact geliyormuş. Merak edenler için Compackt için belirlenen fiyat 4000 usd. Shadow ise 7.000 usd.

Bu vesileyle uzun aradan formun tekrar akif olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek aynı zamanda forma tekrar can verenlerede teşekkür etmek isterim.
Saygılarımla.
CE
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cemery1964'e teşekkür ederiz.
Bul
Benelli marka yivli av tüfekleri gelmiş. Pazartesi günü satışa çıkacakmış.

[Resim: 111220241717407ZE0RPKDKLH2C0VDUTPL.png]
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(11-12-2024, 22:48)alpSaral yazdı: Benelli marka yivli av tüfekleri gelmiş. Pazartesi günü satışa çıkacakmış.

308 - 30.06 - 300 ahşap ve sentetik modelleri ithal edilmiş.  Zannediyorum MKE tarihinde ilk defa Benelli yivli ithal ediyor. 

Bu tüfeklerle ilgili bir hususu merak ediyorum. Fiyatını. Tahminim 7 - 8 binlerden başlayıp, 10 binlere gidebilir.

Konu harici; Beretta'da Blaser benzeri sistemli güzel bir yivli var. BRX1.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(11-12-2024, 22:48)alpSaral yazdı: Benelli marka yivli av tüfekleri gelmiş. Pazartesi günü satışa çıkacakmış.

MKE sitesinde fiyatları yayınlanmış. 3777 dolar ile 4065 dolar arası değişen 6 model var.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Bul
(12-12-2024, 19:06)thearoperator yazdı:

MKE sitesinde fiyatları yayınlanmış. 3777 dolar ile 4065 dolar arası değişen 6 model var.

Fiyatlar çok sürpriz. 

USA da 500 dolarlık Remington ile 2000 dolarlık Benelli'nin aynı fiyattan vitrine çıkması pek bilinen hesaplara uymuyor.

İnşallah MKEK tarafından bu tip şaşırtıcı hamlelerin devamı gelir.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Huğlu'nun yeni yivli tüfeği MKE vitrinine çıkmış. 

Ovis G2. Öncüsü Ovis A8 ticari olarak pek başarılı olamamıştı.

[Resim: ovis-g2-ahsap.jpg]
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(01-05-2024, 00:16)blacksea yazdı:
(30-04-2024, 19:55)jfmrk yazdı:
(30-04-2024, 14:09)blacksea yazdı: Anladığım kadarıyla H11 lerde HS-9 larda mevcut olan kabza emniyeti yok. Üretici kendi web sayfasında manual emniyetli modeli resimlememiş ya da ben görmedim, karışık iş.

Üstadım, Amerika'da satılan bazı H11 Prolarda manuel emniyet mandalı var. Belki eyaletlere göre değişebilir tam olarak bilemiyorum. Ülkemize gelenlerde yok.

Sn jfmrk, HS tabancaları benim ilgimi çok fazla çekmediğinden pek bilgi sahibi değilim. Ancak emniyet mandalı mevzusu enteresan gerçekten. Firmanın kendisi ile tabiri caizse özdeşleşmiş kabza emniyetinden vazgeçmesi de bir o kadar enteresan.

Distribütör firmanın sahibine ulaşılıp sorulabilir. Kendisi eski forumda kullanıcı ve hatta bir süre sponsor idi. Ben HS harici bir ürününü almıştım, her soru ile yakından ilgilenmişti.

(30-04-2024, 15:31)alpSaral yazdı: Müsaadeniz olursa 1-2 kelam etmek isterim.

Bu tabanca Tisaş'ın ilk versiyon Zig-14'leri ile hemen hemen aynı dönem çıktı. Enteresan bir biçimde her iki firmada MK3 öncesi formları kopyaladılar. Benim bildiğim Slide'ın arka tarafındaki eğim hatalı ölçülmüştü (Tisaş bunu daha sonra çıkardığı modellerde düzeltti, Dursun Usta'nın firmaya doğrudan ilettiği geri bildirim olarak)

Ancak benim anlamakta zorlandığım "sear lever" eski tipte üretildi. Bu da tabancanın iğne blok emniyetinin olmadığı anlamına geliyor (Tisaş'ta bu şekilde Girsan'ı bilmiyorum).

SA-35'te ilginç olan Tırnak MK3S tipinde yani iğne blok emniyetine uygun üretilmiş. Ayrıca Browning'lerde tırnak yukarıdan aşağıya doğru belirli bir açıda yerleştirilmiştir. Bunlar direk düz takıp geçmişler.

Okuyan herkesten çok rica ediyorum bu silaha kesinlikle bu paraları vermeyin aşağıda paylaşacağım video en az FN Herstal kadar BHP üretimine hakim ve bundan para kazanan BhpSpringSolutions'a aittir. Orada üretim hatalarını gördükçe çok daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum.

Genel olarak Tisaş'ın Sport modellerini çok daha başarılı buluyorum. Ne yazık ki onlarda da iğne blok emniyeti yok.

Sn alpSaral, sorunları olmasa, çok rafine bir tabanca olsa dahi bu fiyat klon bir tabancaya verilmez bence. Özellikle de bizde bu kadar yerli klonu varken. Konu rakam belki üretimi durmasaydı sıfır BHP ye verilebilirdi, o da belki. Efsanesine ve hatırasına binaen.  Springfield lar özellikle de SA-35 4700 dolar ile uzun yıllar vitrinde kalabilir, 5 tane yerli 14 lü fiyatı bu. Gerçi kaç adet geldi o da önemli. 

Girsan'ın klonlarında iğne blok emniyeti var. MKE de görevli de söylüyor tabancaların MK3 klonu olduğunu. 2 tane modeline bakmıştım, bir tanesi arkadaşımın aldığı model, ikisinde de vardı. Bizim yerli üreticilerde bir modelin haddinden fazla varyasyonunu yapma merakı olduğundan her modelinde olmayabilir, bilmiyorum, ama tahminim üretim standartı dolayısı ile maliyeti nedeniyle hepsinde vardır. 

Tisaş larda iğne blok emniyeti yok. Tisaş Sport görsel olarak güzel bir model, özellikle paslanmaz olanı. Ancak dediğiniz gibi onda da iğne blok emniyeti yok. İyi tarafı sonunda şarjör emniyetinin iptal edilmiş olması. Bu arada Girsan'ın benim gördüğüm tüm modellerinde şarjör emniyeti var. Şarjör emniyeti derken tabancadan sökülüp alınması zor bir şey değil ama Fransız ordusunun at üstündeyken şarjör çıkar düşüp kaybolur diye istediği özelliğin aradan geçen 100 yıla yakın sürede halen devam ettirilmesi şaşırtıcı.

Benelli'nin vitrin fiyat tahminimde yanıldığım gibi Springfield SA-35 hakkında da yanılmışım. 

Tabanca şaşırtıcı bir sürede bitmiş. Diğer modellerin yanında ilgi gören tek model olmuş. Bu fiyattan bu sürede bitmesi çok ilginç. İnsanımızın 14 lü aşkı mıdır, yoksa tabanca 2-3 tane mi gelmişti, bilemedim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi