Yorumları: 16
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 9 mesajda 13
Teşekkür Verildi: 19
Bugün sabah saatlerinde Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Balıkesirin Karesi ilçesinde, patlayıcı malzeme ve silah üretimi de yapılan fabrikada patlama meydana geldiği, patlama sonucu 12 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 3 yaralının olduğu bildirildi. Yaptığım araştırmada bahsedilen ilçede mühimmat üretimi yaptığını bildiğimiz Bps markasının fabrikasının olduğunu öğrendim. Ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun. İnşallah bu kazalardan gerekli dersler çıkarılır da bir daha yaşanmaz.
Yorumları: 15
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 7 mesajda 22
Teşekkür Verildi: 7
Sanıyorum ZSR'nin tesisi. 12 kişi hayatını kaybetmiş. Mekanları cennet olsun
https://onedio.com/haber/balikesir-de-pa...ar-1266100
Yorumları: 15
Teşekkür Alındı: 7 mesajda 22
Teşekkür Verildi: 7
BPS Yeniköy'de kurulu fabrika, Kavaklı'da olan ZSR'nin fabrikası. Çok üzücü bir durum, allah rahmet eğlesin
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için orhanbilgin'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için orhanbilgin'e teşekkür ederiz.
• celik60 (24-12-2024), Gunduz (25-12-2024)
Yorumları: 28
Teşekkür Alındı: 20 mesajda 54
Teşekkür Verildi: 53
24-12-2024, 15:12
Bugün sabah ambulans, itfaiye sesleri ile uyandık. Yerel sayfalara bakayım bir şey mi oldu? derken, acı haberi aldım. Maalesef Karesi İlçemiz Kavaklı köyünde bulunan 2014 yılında Yavaşçalar adıyla hizmet verirken patlama meydana gelen mühimmat fabrikasında bugün Zsr firması yönetiminde şuan ki bilgilere göre 12 vatandaşımızın vefat ettiği bir patlama meydana gelmiştir. İlimizde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, Zsr ailesine sabırlar diliyorum.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Yamtar'e teşekkür ederiz.
• Gunduz (25-12-2024)
Yorumları: 9
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 5 mesajda 12
Teşekkür Verildi: 10
Bir Yunan twitter sayfasında ABD destekli nükleer enerjiye geçiyoruz haberi vardı, altına da Yunan vatandaşları yorum yapmıştı bir tanesi şöyleydi:
iki treni bir rayda götüremeyen devlete nükleer enerji verme fikri beni endişelendirdi.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kotucenk'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kotucenk'e teşekkür ederiz.
• Actionman (07-01-2025), alpSaral (28-12-2024), Shepherd (24-12-2024)
Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 303
Teşekkür Verildi: 1,402
Çok büyük geçmiş olsun. Allah'ım rahmet eylesin, yakınlarına sabırlar versin, yararlılara da acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun.
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,363
Teşekkür Verildi: 1,074
Patlama sabah mesai başladıktan yarım saat sonra olmuş. Kapsül üretilen yerde olduğu ifade ediliyor. Kapsül kimyasalları çok hassas malzemeler dolayısı ile hiçbir hatanın affı olmuyor. Maalesef patlamada vücut bütünlükleri bozulduğu için sayı 11-12 arasında gidip geliyor. İlginç tarafı bu mühimmat fabrikasındaki kazada hayatını kaybeden 11 kişiden 8 i kadın. Kadınlar bu tür işlerde çok titiz ve dikkatlidirler... Bir iddia da fabrikaya yıldırım düştüğü yönünde.
Ayni fabrikada 2014 yılında da bir yangın ve patlama olmuş. İçişleri bakanının açıklamasına göre Ağustos ayında denetimden geçmişler ve eksikler tamamlanmış. Şu anda patlamanın nedeni bilinmiyor. 4 savcı araştırma için görevlendirilmiş.
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, sabır, metanet dilemekten başka elimizden gelmiyor.
Böyle kazaların yaşanmaması dileğiyle
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (25-12-2024), Gunduz (25-12-2024)
Yorumları: 99
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 90 mesajda 439
Teşekkür Verildi: 114
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride bıraktıklarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin emekçi kardeşlerimize.
Fabrikayı veya üretim alanını görmedim ama kapsül üretim alanında bu kadar büyük bir patlama olması beni şaşırttı.
Kendim hali hazırda mühimmat üretim tesislerine yangın güvenliği konusunda danışmanlık hizmeti de verdiğim için az çok üretim sürecini kestirebiliyorum.
Ecza bile günlük üretim miktarı kadar gelir binaya. Dolum yapılan yer üretim yapılan yerler birbirinden ayrıdır, üretim basamaklarında kullanılan cihazların hepsi kendi içindeki patlamayı rahatlıkla absorbe edebilir. Kaldı ki bitmiş ürünler ayrı bir depolama alanında tutulur. Onlar da günlük gönderilir zaten. Yapıda patlama riskinin olduğu önemli kısımlarda patlamayı bina dışına yönlendirecek şekilde inşai yöntemler uygulanır.
Bina içinde bu kadar büyük patlama olabilmesinin mantıklı bir izahatini bulamadım. Tabi dediğim gibi tesisi görmedim, ancak üretim şartları %3-5 belki o da belki.. değişir. Belki eski bir tesisti ama şu an yorum yapmanın gerçekten anlamı yok.
Rabbim tekrar rahmet eylesin tüm kaybettiğimiz vatandaşlarımıza.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (25-12-2024), Gunduz (25-12-2024)
Yorumları: 65
Konuları: 27
Teşekkür Alındı: 59 mesajda 482
Teşekkür Verildi: 57
ZSR fabrikasını ve kapsül üretim tesisini gezmiş ve alınan güvenlik önlemlerini tatmin edici bulmuştum.
Statik elektrik tehlikesi kişi ve makinaların topraklanması ile elimine ediliyordu.
Personel de eğitimli ve dikkatli idi.
O günden sonra şartlar değişmediyse insanın aklına bir Nuri Killigil olayı geliyor.