IDEF 2025 - Nasıl katılım sağlanır?
IDEF (International Defence Industry Fair)

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

Türkiye’de düzenlenen ve dünyanın önde gelen savunma sanayii fuarlarından biri olan IDEF, savunma sanayiinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketlerin ürün ve hizmetlerini sergilediği bir organizasyondur.

Fuarda;
• Savunma teknolojileri,
• Askeri araçlar,
• Silah sistemleri,
• Denizcilik ve havacılık ekipmanları,
• Güvenlik teknolojileri gibi pek çok ürün grubu tanıtılır.

IDEF, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, T.C. Millî Savunma Bakanlığı desteğiyle düzenlenir. Organizasyon, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) tarafından gerçekleştirilen büyük çaplı etkinliklerden biridir.

Bu fuar, Türkiye’nin savunma sanayii ihracatını artırmayı ve uluslararası iş birliklerini geliştirmeyi amaçlar. Her iki yılda bir düzenlenir ve yerli-yabancı savunma sanayii profesyonellerini bir araya getirir.

IDEF resmi sitesinde:
IDEF 2025 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı destekleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, KFA Fuarcılık A.Ş. organizatörlüğünde 22-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde icra edilecektir.

Ziyaretçiler kısmında şöyle bilgiler mevcut:

-Genel Bilgiler-
IDEF’e ziyaretçi olarak katılabilmek için ön kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir. Ziyaretçi ön kayıt formumuz, 2025 yılı fuar öncesinde başvurulara açılacaktır.
-IDEF Fuarı, savunma sanayii ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgili profesyonellere açık bir ihtisas fuarıdır.
-Fuar alanına 18 yaşından küçük ziyaretçi alınmamaktadır.
-Fuar alanında yaka kartı takmak zorunludur.
-Fuar alanına ve diğer etkinlik alanlarına silahla giriş yapılamaz.
-Ziyaretçi olmak için online başvuru yapılmalıdır.
-Fuar girişinde kimlik ibrazı zorunludur.

-Katılımcı Profili-

Kurum
-Milli Savunma Bakanlığı Yetkilileri ve Personeli
  • Genelkurmay Başkanlığı Yetkilileri ve Personeli
  • K.K.K.lığı, Dz.K.K.lığı, Hv.K.K.lığı Yetkilileri ve Personeli
-İçişleri Bakanlığı Yetkilileri ve Personeli
  • J.Gn.K.lığı, EGM ve Sahil Güvenlik K.lığı Yetkilileri ve Personeli
-T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Yetkilileri ve Personeli
-Üst Düzey Sivil ve Askerî Makamlar
-Özel Kuvvetler ve Anti-Terör Uzmanları
-Güvenlik Teftiş Uzmanları ve Personeli
-Askerî Güvenlik ve İstihbarat Kurumları Personeli

Özel Sektör 
-Savunma Sanayii Firmalarında Çalışan Profesyoneller
-Sivil Savunma Uzmanları
-Savunma ve Güvenlik Sanayii Yöneticileri ve Danışmanları
-Savunma Sanayii AR-GE Uzmanları

Sivil Toplum Kuruluşu
-Savunma ve Güvenlik İle İlgili Vakıflar, Dernekler ve Kümelenmeler

Basın
-Yerli ve Yabancı Savunma Muhabirleri

IDEF 2025 tanıtım videosu (yaş kısıtlaması olduğundan sanırım sadece youtube üzerinden giriş yapılarak izlenebiliyor.)

Ben silahlara giderek artan bir muhabbet besleyen sivil bir vatandaş olarak bu fuara katılmak isterim. Açıkçası nasıl katılacağım hakkında pek de bir fikrim yok. Sivil toplum kuruluşu üzerinden katılım sağlamak veya özel sektörden bir kontak bulup davetiye temin etmek gibi çözümler düşündüm. Araştırmalarım devam ediyor Smile 
Bu konuda tecrübeli hocalarımın katkıları olursa çok sevinirim.

Osman Ortaç hocamızın IDEF videoları, fuara olan ilgimi daha da artırdı. 

Bu fuara katılmanın, hatta orda forumdan hocalarımızla buluşmanın çok güzel olacağı kanaatindeyim. Temmuz 2025'te yapılacak fuara katılabilmek için gerekli şartları araştırıp katılmaya çalışacağım.
Saygılarımla.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ömer Faruk'e teşekkür ederiz.
Bul
İşim dolayısıyla ülkemizdeki bütün silah fuarlarına katılırım. Bir iki basit öneri vereyim; son gün gitmeyin. Bazı firmalar tası tarağı toplayıp erken kapatıyor. Ve bir nebze resmi ciddi giyinin. Fuardaki arkadaşlar mühendisler veya firma sorumluları daha ciddiye alıyorlar. Bazen sorunuza cevap bulamayabilirsiniz. Görünüşe göre yargılamayı farkettim. Bu durumda içerden mühendisin gelip açıklama yaptığı çok olmuştur.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mehmet06'e teşekkür ederiz.
Bul
Hocam çok teşekkür ederim. İçeri girdikten sonra kıymetli tavsiyelerinizi dikkate alacağım. 
Peki içeri girebilmek için bir tavsiyeniz olur mu? Nasıl bir yol izlenebilir? Anladığım kadarı ile her isteyen gidemiyor. Şimdiden teşekkürler.
Bul
2003 senesinden beri İdef fuarlarına katılıyorum.Önceleri halk günü adı altında fuarın son günü meraklı vatandaşlar alınıyordu ama son zamanlarda bu iptal edildi diye biliyorum (emin değilim)...Ben savunma sanayii dalında çalışan firmalardaki tanıdıklarımdan davetiye edinip fuara katılıyorum.Hatta üyesi olduğum savunma sanayii forumunda arkadaşlarla,firmalardan aldığımız adetli davetiyeleri paylaşıp o şekilde katılım yapıyorduk...Bu forumda böyle bir durum olur mu emin değilim açıkcası

Kıyafet konusunda normal şekilde giyinip gitseniz yeterli.Kot tişört-takım elbise ortamın ağırlığına göre giyinseniz yeterli...Firma yetkilileri kıyafetle değil konu hakkında bilgi ve görgünüzle daha fazla ilgileniyor karşı tarafla kurduğunuz iletişimde daha etkili...Nacizane tavsiyem halk günü konusunda emin olmamakla beraber davetiye bulup girmeniz daha avantajlı olur kalabalık ortamda gezmek pek sağlıklı olmuyor...Firmalara davetiye konusunda mail atma yolunu bile tercih edebilirsiniz bu yolu da denemiş biri olarak söylüyorum Smile
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Boreas'e teşekkür ederiz.
Bul
Fuara sayılı günler kaldı. Kayseriden katılım sağlayacağım. Kimler hangi şehirden katılacak?
Bul
Merhabalar,

27-28 temmuz cumartesi pazar halk günü  olarak açıklandı. 

Kayıt için;

Mobil Uygulama Üzerinden Kayıt Zorunluluğu
Dikkat!

IDEF 2025 Fuarı’na bireysel ziyaretçi başvuruları yalnızca IDEF Mobil Uygulaması üzerinden alınmaktadır.
İnternet sitesi veya herhangi bir e-posta adresi üzerinden başvuru gerçekleştirilmemektedir.
Ziyaretçi başvurunuzu gerçekleştirmek için lütfen IDEF Mobil Uygulaması’nı indiriniz.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-07-2025, 23:53)Yarımcalı yazdı: Merhabalar,

27-28 temmuz cumartesi pazar halk günü  olarak açıklandı. 

Kayıt için;

Dikkat!

IDEF 2025 Fuarı’na bireysel ziyaretçi başvuruları yalnızca IDEF Mobil Uygulaması üzerinden alınmaktadır.
İnternet sitesi veya herhangi bir e-posta adresi üzerinden başvuru gerçekleştirilmemektedir.
Ziyaretçi başvurunuzu gerçekleştirmek için lütfen IDEF Mobil Uygulaması’nı indiriniz.

Sayın Yarımcalı;
 Bilgilendirme için teşekkürler. Sadece tarih kısmını "Ziyaretçi girişleri yalnızca 26-27 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri yapılacaktır. Belirtilen tarihler dışındaki günlerde ziyaretçi kabul edilmeyecektir." olarak düzeltmek isterim.

https://idef.com.tr/ziyaretci-basvurusu üzerinden detaylı bilgi alınabilir.

Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhabalar

İki gün (çarşamba-perşembe) fuarda olacağım.
Forumdan gelen olur ise görüşürüz.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz.
Bul
2021’e kadar her sene gittiğim fuara 2021’den itibaren TÜYAP’ta olması sebebiyle gitmeme kararı almıştım. Bu sene TÜYAP’ta değil ancak başka durumlar hasıl oldu, açıkçası katılımcı firmalar da gözümü doyurmadığı için gitmeme kararı aldım.

Gidecek olan arkadaşlara şimdiden keyifli gezmeler diliyorum, kayda değer modelleri lütfen paylaşınız.
“Korkmadık, savaştık.”
Bilge Vezir Tonyukuk
Bul
(17-07-2025, 23:53)Yarımcalı yazdı: Kayıt için;

Dikkat!

Mobil uygulamadaki başvuru kısmında, başvuruların sona erdiği yazılı maalesef.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: