ART TECH Marka Yivli Tüfekler
Merhabalar değerli forum üyeleri,

MKE’de ART TECH marka yivli av tüfeklerini gördüm, izlediğim incelemelere göre sanırım bu tüfekler .308 Win mühimmat kullanıyor ve bolt action değil yarı otomatik çalışıyor. Bu şekilde yarı otomatik yivlilerin satışı serbest miydi? Şuan bu tüfekler alınabiliyor mu yoksa kaçırdığım veya yanlış anladığım bir nokta mı var?

Teşekkür ediyorum cevaplar için…
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Bul
MKE'de satılan modeller Pompalı hareketli ve Straight Pull yani mekanizmayı el ile düz çek bırak yapılan modelleri var. Belki izlediğiniz videolar yabancı müşteriler için yapılmıştır ya da yabancı kaynaktır. Ülkemizde ne yazık ki yarı otomatik yivli tüfek ile avlanmak yasak ve bu yüzden de ruhsatta verilmiyor. Yivli tüfek içinde ne yazık ki poligon yok ülkemizde ve bu yüzden de kimse evde yatacak tüfek için 5 yıllık harç parası ve tüfeğe o kadar para vermek istemez.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ombra'e teşekkür ederiz.
Bul
Prima: Yarım oto. Yurtdışına satılıyor. Yurtiçi kullanıcıya yasak.
Prima SP: Straight pull, çek bırak mekanizmalı. MKE de satışta. 
Prima XP: Pompalı. MKE de satışta. 

SP ve XP modelleri 308 Win ve 30.06 kalibrede üretilip, MKE'de satılıyorlar. 
300 Win yapılacağı söyleniyordu ama henüz bu konuda hareket yok. Bizim yerli üreticiler 300 Win çap işine girmiyorlar.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Vursan'ın sahipleriymiş galiba. Yivli ile hiç mesaim olmadığı için firmayı duymamıştım. Eğer öyle ise dikkate alınması gereken bir markadır.

Zira bence vursan vakti zamanında bu ülkede üretilmiş en düzgün tüfekti.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
(25-12-2024, 11:58)turkmenoglu yazdı: Vursan'ın sahipleriymiş galiba. Yivli ile hiç mesaim olmadığı için firmayı duymamıştım. Eğer öyle ise dikkate alınması gereken bir markadır.

Zira bence vursan vakti zamanında bu ülkede üretilmiş en düzgün tüfekti.

Vursan'ın eski ortaklarından. Firma Beretta'ya satıldıktan bir süre sonra ayrılmışlar ve 20 yıl gibi bir zaman sonra silah işine geri dönmüşler.

Huğlu'nun tüfeği gibi Arttech yivli tüfekleride ülkemiz avcısı tarafından çok tutulmuş değil ki bunun sebepleri var. İstanbul Silah ve Ata popüler markalar konumunda.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Pompalı yivli tüfek fikrini tt.comda yazmıştım. Firma katı ve kısıtlayıcı bürokrasiye rağmen yapmış. Ürünü ilgiyle takip edeceğim umarım başarılı olurlar.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Bul
Sayın turkmenoglu; kendi çapımda biraz araştırma yaptıktan sonra bir tane Xp modelinden aldım.(Henüz birkaç gün oldu)
Kullanıcı olarak sonraki zamanlarda yorumlarımı Amatör biri olarak.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cemo'e teşekkür ederiz.
Bul
Tüfeğiniz hayırlı olsun Sn cemo.

Seçim sürecinde SP ile XP arasında kaldınız mı yoksa XP tek seçeneğiniz miydi.

Forumumuzda yivli bölümü biraz ağır ilerliyor. Hem bu nedenle hem de Arttech tüfekler hakkında çok fazla izlenim olmadığından sizin anlatımlarınızı bekliyoruz. Resim yükleme veya benzer konularda gerekirse ben yardımcı olmak isterim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Yivsiz mermilerinin bir tüpün içinde ard arda dizilmesi sorunsuz, küt uçlu 357 ve 44 nagnumda da sorun yok peki arkadaşlar sizce sivri uçlu fişeklerin bir tüp içerisinde birinin sivri ucu diğerinin altındaki kapsüle denk gelecek biçimde yer aldığı/çalıştığı bir tüfek sizce güvenli mi? Bana çok güvensiz geliyor.
Bul
(03-01-2025, 00:28)Actionman yazdı: Yivsiz mermilerinin bir tüpün içinde ard arda dizilmesi sorunsuz, küt uçlu 357 ve 44 nagnumda da sorun yok peki arkadaşlar sizce sivri uçlu fişeklerin bir tüp içerisinde birinin sivri ucu diğerinin altındaki kapsüle denk gelecek biçimde yer aldığı/çalıştığı bir tüfek sizce güvenli mi? Bana çok güvensiz geliyor.

Arttech için mi sordunuz Sn Actionman? Arttech şarjörlü yivli av tüfeği.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi