TİSAŞ 1911 Night Stalker: Modern ve Taktiksel Bir 1911
TİSAŞ’ın ürettiği 1911 Night Stalker modeli, klasik 1911 tabancalarının efsanevi tasarımını modern teknolojiyle birleştiren bir tabancadır. Yerli markalarımızdan TİSAŞ, bu modeliyle hem geleneksel çizgilere sadık kalmış hem de günümüz kullanıcılarının beklentilerini karşılayan yenilikçi özellikler sunmuştur. Night Stalker, ABD’de ve uluslararası pazarda büyük ilgi görmüş, özellikle sağlam yapısı ve taktiksel detaylarıyla ön plana çıkmıştır. Tabanca, 9mm, 10mm ve .45 ACP olmak üzere üç farklı kalibrede sunulmaktadır. Kullanıcılar arasında geniş bir popülerlik kazanan bu model, sportif atıştan savunma amaçlı kullanıma kadar pek çok senaryoya uygun tasarlanmıştır.

Modelin Öne Çıkan Genel Özellikleri

Kalibre Seçenekleri: Night Stalker, kullanıcı tercihine göre 9mm, 10mm ve .45 ACP olarak üretiliyor.

9mm: Düşük geri tepme ve daha yüksek mermi kapasitesiyle sportif atıcılar için ideal.

10mm: Güçlü balistik performansı sayesinde avcılık ve yüksek enerjili atışlar için tercih ediliyor.

.45 ACP: Geleneksel 1911 severlerin favorisi, ağır ve etkili bir kalibre.

Taktik Tasarım: Modern dokunuşlarla geleneksel 1911 modeline dinamik bir görünüm kazandırılmıştır. Entegre Picatinny ray, genişletilmiş kontrol yüzeyleri ve trityum nişangah gibi özellikler, bu modeli hem pratik hem de estetik açıdan çekici hale getiriyor.

Dayanıklılık: Dövme karbon çelikten üretilen sürgü ve gövde, uzun ömürlü kullanım sağlıyor. Anodize alüminyum kabzalar, ergonomi ve dayanıklılığı bir arada sunuyor.

[Resim: getimage-68297.jpg]

TİSAŞ 1911 Night Stalker: .45 ACP Kalibre İçin Teknik Detaylar

Modelin .45 ACP kalibre versiyonu için öne çıkan teknik özellikler şunlardır:

Namlu Uzunluğu: 127,5 mm

Toplam Uzunluk: 220,04 mm

Ağırlık (Şarjörsüz): 1130 gram

Ağırlık (Doluyken): 1366,8 gram

Şarjör Kapasitesi: 8 fişek

Tetik Mekanizması: Tek hareketli (Single Action)

Tetik Çekme Ağırlığı: 2500 ±100 gram

Emniyet Mekanizmaları:

• Thumb safety (mandal emniyeti)

• Beavertail grip safety (kabza emniyeti)

• Hammer safety (horoz emniyeti)

Nişangahlar: Tritium ön nişangah ve siyah çentikli arka nişangah

Görüş Hattı Uzunluğu: 167,2 mm

ABD’deki Durumu ve Satış Fiyatları

TİSAŞ 1911 Night Stalker, ABD’de 2023 yılında piyasaya sürüldü ve kısa sürede büyük ilgi gördü. Özellikle tabancanın dayanıklılığı, atış hassasiyeti ve taktiksel özellikleri, kullanıcılar tarafından övgüyle karşılandı. Modelin ABD’deki satış fiyatları, kalibre ve opsiyonel özelliklere bağlı olarak 760 ila 960 USD arasında değişmektedir. 9mm modeli daha düşük fiyatlı bir seçenek sunarken, .45 ACP ve 10mm versiyonları daha yüksek fiyat aralığında yer almaktadır.

Türkiye’deki Durum

TİSAŞ Night Stalker modelinin ülkemizde de satışa sunulması dört gözle bekleniyor. Ancak, TİSAŞ ile yapılan görüşmelerde, bu modelin Türkiye’de satışa sunulması için henüz net bir süreç belirlenmediği, MKE ve EGM ile görüşmelerin ifade edilmiştir. Özellikle .45 ACP ve 9mm versiyonlarının, Türk kullanıcıları arasında yoğun ilgi göreceği tahmin edilmektedir. Bu modelin MKE stoklarına girmesini bekleyen biri olarak, firmanın ilerleyen dönemlerde daha somut adımlar atmasını ümit ediyoruz.

G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu yakışıklı tabancaların hafif tetiğinin bir kusuru var. İğne emniyet pimi  iptal edildiği için sanırım hor kullanmaya gelmiyor. Tetiği çekmeye gerek yok adamın kafasına sert bir şekilde vursanız da patlıyor aslında güzel özellik kazayla oldu ?

https://youtube.com/shorts/eT1tlBR1W-w?s...ZWXTXcyj6g
Bul
Sonuçta 1911 platformu güzel bir silah, eğeyle oturup atölyede 1911 e benzer bir metal veya ahşap parçası yapsak o bile estetik olarak hoş gelir az çok.

Silaha bakınca bir kez daha emin oldum.
Bizim silah firmalarında gerçekten bir adet bile olsa tasarım estetik uzmanı yok.
Hepsi bir zamanların konya sanayisinden çıkmış gibi, kaba saba estetik yoksunu, hangi detayın ne işe yaradığını bilmez-know how olmadan hayata geçmiş tasarımlar..

Sn Thearoperator;

Samimiyetinize gerçekten inansak ta; açtığımız konu başlığımız silah reklamı yapar gibi olmuş. Firma internet sitesi veya silah dergileri dışında reklam yapmak yasaklandı biliyorsunuz. Lütfen paylaşımlarımızda bu hususa azami dikkat edelim.

Dikkat: Sizi tisaş reklamı yapmak ile itham etmiyoruz, yanlış anlaşılmasın. Bu şekilde bir kesin kanaatimiz olsa forumdan banlanırsınız. Paylaşımlarımızı daha dikkatli yapmaya davet ediyoruz ki ileride yasal olarak ne forum ne de siz herhangi bir yaptırım ile karşılaşmasın.

.....................

Bir de;

"TİSAŞ Night Stalker modelinin ülkemizde de satışa sunulması dört gözle bekleniyor. "
Kim bekliyor bilmiyorum benim gördüğüm tek bir silahsever bile yok bu modelin satışa sunulmasını Smile

"Özellikle .45 ACP ve 9mm versiyonlarının, Türk kullanıcıları arasında yoğun ilgi göreceği tahmin edilmektedir. "
Kim tahmin ediyor ise hayal dünyasında yaşıyor biraz, zira bizim memleket silahseverlerinin yüzde 90 ından fazlası 9mm dışına çıkmaz. Kalanlar içerisindekilerin de kaçta kaçı 45 acp tercih eder, bunların kaçı tisaşa, hatta tisaşın bu modeline kaynak harcama riskine girer orası da tartışılır.

"Bu modelin MKE stoklarına girmesini bekleyen biri olarak, firmanın ilerleyen dönemlerde daha somut adımlar atmasını ümit ediyoruz."
Ben de tisaşın artık emniyeti kapalıyken tetiği düşmeyen, mekanik sıhhati yüksek, düzgün çalışan silahlar üretmesini ümit ediyorum. Sonra öyle ürünler ürettiğinde bende imkanlarım elverirse kafama göre bir model seçip alabilirim belki.

Saygılarımla
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
Konuya bir ekleme yapmak istiyorum bu mesaj ile, dün fabrikayla görüştüm ve şubat ayı civarında yalnızca 9 mm olan modelin çıkış yapacağını diğer kalibreler için henüz net bir şey ortada olmadığını ilettiler bilginize.
Bul
Şekil olarak, Springfield Armory markasının 1911 emissary blu/ss modeline benzemiş.

[Resim: sf.jpg]
Bul
(28-12-2024, 12:42)turkmenoglu yazdı: Sonuçta 1911 platformu güzel bir silah, eğeyle oturup atölyede 1911 e benzer bir metal veya ahşap parçası yapsak o bile estetik olarak hoş gelir az çok.

Silaha bakınca bir kez daha emin oldum.
Bizim silah firmalarında gerçekten bir adet bile olsa tasarım estetik uzmanı yok.
Hepsi bir zamanların konya sanayisinden çıkmış gibi, kaba saba estetik yoksunu, hangi detayın ne işe yaradığını bilmez-know how olmadan hayata geçmiş tasarımlar..

Sn Thearoperator;

Samimiyetinize gerçekten inansak ta; açtığımız konu başlığımız silah reklamı yapar gibi olmuş. Firma internet sitesi veya silah dergileri dışında reklam yapmak yasaklandı biliyorsunuz. Lütfen paylaşımlarımızda bu hususa azami dikkat edelim.

Dikkat: Sizi tisaş reklamı yapmak ile itham etmiyoruz, yanlış anlaşılmasın. Bu şekilde bir kesin kanaatimiz olsa forumdan banlanırsınız. Paylaşımlarımızı daha dikkatli yapmaya davet ediyoruz ki ileride yasal olarak ne forum ne de siz herhangi bir yaptırım ile karşılaşmasın.

.....................

Bir de;

"TİSAŞ Night Stalker modelinin ülkemizde de satışa sunulması dört gözle bekleniyor. "
Kim bekliyor bilmiyorum benim gördüğüm tek bir silahsever bile yok bu modelin satışa sunulmasını Smile

"Özellikle .45 ACP ve 9mm versiyonlarının, Türk kullanıcıları arasında yoğun ilgi göreceği tahmin edilmektedir. "
Kim tahmin ediyor ise hayal dünyasında yaşıyor biraz, zira bizim memleket silahseverlerinin yüzde 90 ından fazlası 9mm dışına çıkmaz. Kalanlar içerisindekilerin de kaçta kaçı 45 acp tercih eder, bunların kaçı tisaşa, hatta tisaşın bu modeline kaynak harcama riskine girer orası da tartışılır.

"Bu modelin MKE stoklarına girmesini bekleyen biri olarak, firmanın ilerleyen dönemlerde daha somut adımlar atmasını ümit ediyoruz."
Ben de tisaşın artık emniyeti kapalıyken tetiği düşmeyen, mekanik sıhhati yüksek, düzgün çalışan silahlar üretmesini ümit ediyorum. Sonra öyle ürünler ürettiğinde bende imkanlarım elverirse kafama göre bir model seçip alabilirim belki.

Saygılarımla

Merhabalar,
Öncelikle forumu yıllardır (kapanan eski halinden beri) takip eden normal bir üye olarak (hiçbir firmayla alakası olmayan…) burayada katıldım. Malum konu sayısının az olması gibi sebeplerden dolayı destek olma foruma birşeyler ekleme konusunda, Reddit’te gördüklerimden yola çıkarak Tisaş’ın bu modelini paylaştım, ne Tisaş’la ne başka bir markayla hiç alakam olmadı. Dolayısıyla forum daha aktif olsun silahlar modeller üzerine konuşalım konular yorumlar yapalım diye burada bulunurken bu reklam yapmama yönelik uyarınız üzdü beni gerçekten. Yazının son paragrafını da şahsen kendim yazdım çünkü ülkemizde hiçbir taktiksel görünen 1911 model tabanca yoktu bunun bir ilk olduğunu düşünerek ve Twitter’daki kullanıcıların yorumlarına da bakarak yazdım. Yine de canınız sağ olsun isterseniz konuyu komple kaldırın benim için bir sorun yok tabii ki markayla bir bağım yok. Aksine beklediğim bu modeli marka ile ilgili olumsuz yorumlarınızı göz önüne alarak daha tereddütle yaklaşmaya başladım şayet Tisaş‘ın üzerinde böyle sorunlar olduğunu bilmiyordum… canınız sağ olsun iyi forumlar.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. thearoperator;

Karşı bir argüman hemen heves kırmasın böyle böyle konuşacak ve forumu farklı bakış açıları ile derinleştireceğiz. Ben model olarak beğendim ama baz modeli renklendirip sadece aksesuar eklenmesini modernizasyondan saymıyorum. Şahsi fikrim tabi, beklentiyi haddinden yüksek tutuyor da olabilirim. Tasarımı ilerletip olumlu yönde ayrıştırma sürecinde bir basamak olarak kabul edilebilir. Staccato benzeri bir hamle bizim firmalarımızdan neden çıkmasın. 1911 platformuna hakim forumdaşlarımız daha detaylı bir değerlendirme yapacaklardır. Sonuç olarak çeşitlilik iyidir. Bu silahı bekleyen tanıdığım bir kaç kişi var. Dost meclisinde bahsi geçmişti ama ben güncel modelerle ilgilendiğimden çok da üzerinde durmadım.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn forumdaşmız Sn Thearoperator;

Yine çok değerli bir forumdaşımıza paylaşımında hiç bir güvenlik önlemi almadan atış yaptığı için bir bildirimde bulununca alındığı için mümkün mertebe uyarılarımızı özelden yapmaya karar verdim ve uygulamaya çalışıyorum.

Konu bütünlüğü silah reklamı olarak anlaşılacak şekilde. Bunu tarafsızca bakan her göz farkedebilir.
Sizin silah reklamı yapmak gibi bir amacınız olmadığını da geçmiş mesajlarınıza baktığımızda rahatlıkla farkedebiliyoruz, zaten bu tür bir çok üye sessizce banlanıyor. Forumu ve kendinizi gereksiz yere bir cezai müeyyide ile karşı karşıya bırakmaya gerek yok. Sizin de bu hususu anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum.

Ülkemizde taktiksel görünen 1911 klonları var aslında. Yavuz ve Girsan da var. Tisaş da bu kervana katılacak anladığı kadarı ile. Nacizane kişisel tavsiyem yeterli saha bildirimi olmadan herhangi bir silaha kaynak ayırmamanız yönünde olur. Mutlaka önden alacak bir kaç meraklı çıkacaktır, içlerinde gerçekten kullananları da olur. Onlardan gelecek dönütlere göre hareket etmek yerinde olur düşüncesini taşıyorum.

Hatta Sn Sentinel' in arkadaşlarından bu silahı alacaklar olursa kendisi burada tüm incelemelerini ve gördüklerini bizimle paylaşacaktır da zaten.

Yanlış anlayacak, alınacak bir şey yok gerçekten ortada.

Saygılarımla
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba, Night Stalker NS 9 DS 9mm MKE'de satışta. Bulundurma ruhsatlı olarak ve ilk tabanca olarak almayı düşünüyorum. 1911 sempatimden dolayı. Kullanan var mı? Güvenlikle ilgili bir durumdan da bahsedilmiş yukarıda. Emin olamadım. Bilgi verebilir misiniz?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için aoyilmaz'e teşekkür ederiz.
Bul
(28-07-2025, 10:15)aoyilmaz yazdı: Merhaba, Night Stalker NS 9 DS 9mm MKE'de satışta. Bulundurma ruhsatlı olarak ve ilk tabanca olarak almayı düşünüyorum. 1911 sempatimden dolayı. Kullanan var mı? Güvenlikle ilgili bir durumdan da bahsedilmiş yukarıda. Emin olamadım. Bilgi verebilir misiniz?

İğne emniyet bloğu olmayan bir silahı ilk/tek silah için ben önermem.
Tabancanın atım yatağı doluyken tetik çekilmesi haricinde olası bir dış etki ile PATLAMAMASInı sağlayan bir emniyettir. Düşme çarpma gibi durumlardan bahsediyorum. Hatta ve hatta şahsen iğne emniyet bloğu olmayan hiç bir tabancayı asla satın almam Tisaş değil isterse Wilson Combat olsun.
Çünkü hata biz insanlara mahsus bir şeydir, kazara geçmişte babamın tabancasını(hep atım yatağı dolu taşır) yere düşürmüş biri ve belkide o tabancasa iğne blok emniyeti olduğu için halen hayatta olan biri olarak söylüyorum. Bu tür güvenlik tedbirleri yabana atılacak şeyler değil. Çok hafif match grade dokunur dokunmaz patlayan tabancalar poligon haricinde, olası riskli bir durumda vücudunuz adrenalin etkisi altındayken başınıza geri dönüşü olmayacak işler açabilir. Bu tip tabancayı sadece ve sadece en az 2 tane daha tabancası olup eğlence amaçlı ve poligon harici şarjörüne mermi basmayıp atım yatağını doldurmayacak oldukça bilinçli atıcılara önerilir.
si vis pacem, para bellum
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi