HS 11 ve 11 Pro
İğnenin yarı kurulu-tam kurulu olması, tabanca alıcıları için önemli bir konudur. Böylesine
önemli bir konuda ne HS sitesinde ne de Sprigfield Armory sitesinde açıklama olmaması büyük
eksiklik.
Eskiden HS'lerde kabza emniyeti vardı.HS 11 ve 11 Pro'da bu emniyet yok.Bu durumda bir
emniyet sistemi kaldırıldığına göre, bir başkasının konulması lazım. Mantıken iğneyi yarı kurulu
şekilde bırakarak bu ikameyi yapmışlardır diye düşünüyorum.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(24-05-2024, 23:33)ceycey yazdı: Eskiden HS'lerde kabza emniyeti vardı.HS 11 ve 11 Pro'da bu emniyet yok.Bu durumda bir
emniyet sistemi kaldırıldığına göre, bir başkasının konulması lazım. Mantıken iğneyi yarı kurulu
şekilde bırakarak bu ikameyi yapmışlardır diye düşünüyorum.

Düşüncemde haklı çıktım.Bugün yarım saat önce Silahşör’e  giderek Bünyamin Usta’dan
tartıştığımız konuyu aydınlatmasını istedim.Kendisinde HS 11 varmış.Hemen sürgü arkasındaki
kapağı çıkarttı ve birlikte inceledik.Tetik çekilince iğnenin bir miktar geriye gidip tam kurulduktan
sonra düştüğünü tespit ettik.Yani,HS 11 ve 11 Pro tabancalarında iğne yarım kurulu.Glock benzeri.
Zannediyorum tartışma bitmiştir.
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhabalar;
Aranıza yeni katılan bir üyeyim. Öncelikle tüm üyeleri selamlıyorum. Yakın zamanda aldığım Hs H11 ( Hellcat ) 300+ atışı tamamlamışken silahı merak edenler veya almayı düşünenler için tecrübelerimi paylaşmak isterim.
Uzun zamandır hemen her gün taşıdığım Tp9 Combat silahımdan sonra daha küçük boyutlarda taşıması daha rahat ve daha gizlenebilir bir silah almak için arayışa girdiğimde seçenekleri Mke’de bulunan silahlarla sınırlı olarak Canik Mc9, Glock 43X ve Hs H11’e kadar indirebildim. Başlangıçta Mc9’dan yana olsam da internet ortamında ve poligonlardaki atış eğitmenlerinden aldığım görüşler beni ithal silahlara yönlendirdi.
Geriye kalan Glock 43X ve Hs H11 arasında son ana kadar kararsızdım. Maalesef ülkemizde ki Hs’nin Glock kadar bilinirliği yok. Fakat gerek H11’in daha küçük boyutlarda ve daha hafif olması, buna rağmen orijinal hali ile daha fazla mermi kapasitesi, forumda Hs hakkında yer alan olumlu yorumlar ve güvendiğim birkaç silah ustasının Hs hakkındaki olumlu görüşleri ve tavsiyeleri ile neticeten bir H11 sahibi oldum.
Öncelikle belirtmeliyim ki; Günlük taşıma içim mükemmel bir silah. Önceki silahım kompakt boyutlarda olmasına rağmen H11 günlük taşımada ciddi derecede daha konforlu ve gizlenebilir.  Şimdiye kadar silahla yaptığım 300+ atışlarda Turan 124grn ve Mke 124grn kullandım. Atışlarda herhangi bir arıza veya hata ile karşılaşmadım. Silahın atış performansı açısından geri tepmesinin doğal olarak daha büyük boyutlardaki silahlardan hissedilir derecede fazla olduğunu söyleyebilirim. İlk 1-2 şarjör atışımda çok fazla gelen ve hatta “micro silah almakla hata mı yaptım” dedirten bu geri tepme şimdilerde silaha alışmamdan kaynaklı olsa gerek normal hissettiriyor. Alıştıkça yakın mesafe (5-10mt) mükerrer atışlarda güzel bir grupman yaptığımı da söyleyebilirim. 
Silahın U gezi ise oldukça hoşuma gitti. Hedefe daha hızlı odaklanabiliyorum. Silahı kavramada ise 13 kapasiteli şarjör ve 11 kapasiteli (uzatma parçalı) şarjör ile zorluk yaşamadım.  300 atış sonrasında namlu mermi yatağının üst kısmında hafif dikey çizikler ve namlunun uç kısmında doğru çok hafif tam tur oval çizikler meydana geldiğini de söylemeliyim. Bunu daha öncesinde kullandığım Canik Tp9 Combat silahımda da yaşamam nedeni ile sorun etmesem de diğer polimer ithal silahlarda benzer çizik veya boya atmaları meydana geliyor mu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Özetle; silahın malzeme ve işçilik kalitesinin başarılı olduğunu, beklentinin üzerinde taşıma rahatlığı ve gizlenebilirlik sunduğunu söyleyebilirim.  Silahın geri tepmesi başlarda fazla gelse de zamanla alışıyorsunuz ve buna müteakip atışlarda daha başarılı oluyor. Şimdilik silah ile ilgili tecrübelerim ve aklıma gelenler bunlar. Silah hakkında merak edilenler olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ethan'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün bir silahçıda HS11 gördüm, biraz inceledim. Fırsat bu fırsat deyip benim tabancamla birlikte
resimlerini çektim.

[Resim: 1ijpai8.jpg]

Daha önce yazmıştım;HS11 Pro subcompact,HS 11 ise microcompact sınftalar.Bu nedenle 
HS11 Pro,küçük kardeşinden daha uzun,daha yüksek ve daha ağırdır.

[Resim: n2tv18l.jpg]

Uzunlukları ve namlu uzunlukları farkı yaklaşık 1,5 cm.

[Resim: 942c9zc.jpg]

[Resim: oi5llif.jpg]

HS11 Pro,11 mermi şarjörlü HS11’den 2 cm,13 mermi şarjörlü HS11’den 0,6 cm daha yüksek.
Kalınlıkları aynı.

[Resim: a68kkmf.jpg]

Ağırlıkları arasında da 70 gr civarında fark var.

[Resim: nku82t3.jpg]

Daha önceki mesajlarımda,HS11 Pro'da kabza sırtı olmadığı için çok büyük elli ve uzun parmaklı
şahıslara göre uygun  olmayabileceğini yazmıştım. Bu durum daha küçük olan ve kabzasında iki
parmak yeri olan HS11’de daha ciddi.(Uzatılmış şarjörde biraz daha düzeliyor.) Bu tabancaları 
almak isteyen silahseverlerin her iki tabancayı da önce ellerine alarak uygunluğuna bakmalarını 
tavsiye ederim.

[Resim: hd4oygt.jpg]

Ebatlar ve ağırlık dışında tabancalar hemen hemen aynı.Sadece HS11 daha kısa olduğu için
aksesuar rayı 1 yollu ve ön çekme kertiği bir tane daha az.Tetik erişim mesafeleri,tetik yolları,
reset seviyeleri,  mekanikleri ve tasarımları aynı.

[Resim: 3qb42xe.jpg]
[+] 13 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi