HS 11 Pro
(03-12-2024, 13:37)Sabri yazdı: Bu arada, Sayın ceycey'in sizdeki ile aynı model HS tabancasını inceleme imkanım olmuştu, çok güzel bir tabanca. İyi günlerde kazasız, belasız kullanmanızı dilerim.

Sabri abiciğim çok teşekkür ederim, çok sağolun. İlk zamanlarda moralim o kadar bozulduki neredeyse vazgeçecektim. Biraz keyfi bir müdahaleye maruz kaldık malum. Nihayetinde sayın bilhan beyin dediği gibi hak yerini buldu da tabancayı teslim aldım. 

(03-12-2024, 13:37)Sabri yazdı: Kabzeyi biraz gevşetip, destek elimi sıkılaştırıp, tetiği daha yumuşak çekince sol alta kaymalarım düzeldi diyebilirim.

Tekrar gidişimde buna dikkat edeceğim abi,

Saygı ve hürmetlerimle.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.jfmrk yeni tabancanız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
Forumda bir arkadaşın daha bu tabancadan almasına memnun oldum. Doğru tercih.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(03-12-2024, 19:02)ceycey yazdı: Sn.jfmrk yeni tabancanız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
Forumda bir arkadaşın daha bu tabancadan almasına memnun oldum. Doğru tercih.

Çok teşekkür ederim üstadım, çok sağolun.
Bul
Bugün itibariyle tabancayla 400 atışı bitirmiş bulunmaktayım.Bu nedenle birkaç şey yazmak 
istiyorum:
-Atış yaptıkça tabancaya doğal olarak daha çok alışıyorum. Atışlarım ilk günlerdekilerden
 çok daha iyi durumda.Sağ el ile kabzayı çok sıkmamak, destek olan sol eli daha fazla sıkmak
 gerekiyor. Bu şekilde grupmanın solda toplanması önlenebiliyor.
-400 Atış boyunca bir kez besleme sorunu yaşadım.O da düşük grainli bir mermide oldu.Büyük
 ihtimal mermiden kaynaklı.Onun dışında her türlü mermiyi attı.
-Bence en önemli avantajı,çok rahat taşınması. İnceliği, hafifliği ve kısa boyuyla ideal taşınan
 tabancalardan biri.
-Polimeri bayağı kaliteli.

Objektifliğin gereği olarak tabancanın eksilerini de yazmam lazım:
-Namlunun işçiliği iyi ama boyası iyi yapılmamış.400 Atış sonrası belirli yerlerde boya silinmiş.
-Geri tepmesi kompakt tabancalara(Glock G19,Canik Mete SF) oranla fazla.Subkompak sınıfa 
göre belki normal. Alışmak için zaman ve antrenman yapmak lazım.
-Kabzası küçük elli ve kısa parmaklı insanlar için iyi. Ancak, büyük elli ve uzun parmaklı atıcılar
 için farklı boylarda kabza sırtları olması gerekirdi.
-Şarjör düşürme mandalı sağ tarafa takılabiliyor. Sürgü yakalama-bırakma manivelası ve sökme
 mandalının da yerinin değiştirilebilir(veya 2 taraflı) olması gerekirdi. İleride bunu yapacaklarını
tahmin ediyorum.
-Tabanca kutusunda bir adet yedek şarjör çıktı.Orjinal şarjörü bulmak zor ve pahalı.Bu yüzden
 kutuda bir  şarjörün daha olması gerekirdi.
Şimdilik bu kadar.Saygılarımla.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün bende poligona gitme fırsatı buldum. 50 adet 124 grain mke  + 100 adet 115 grain komonda defense olmak üzere toplam 150 atış yaptık (eşimle beraber). Bunlarla beraber 350-400 arası atış yapmış oldum. Şu ana kadar bir kere atış esnasında sürgü geride kilitli kaldı. Tutuşumdan kaynaklı başparmağım sürgü tutma mandalına değmiş olabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 

[Resim: 133.jpg]

Komonda Av'ın üretmiş olduğu mermiler, mke mermilerinden bariz bir şekilde daha kaliteli ve 115 grain olmasından dolayı da atışı daha konforlu geldi bana. Bu seneki istihkaklarımın tamamını 115 gr komonda defense almayı düşünüyorum. Zaten elimde yeterince mke mermisi mevcut. 

[Resim: 134.jpg]

Atış sonrası temizlik yapmayı da ihmal etmedim. 
Bu arada yılbaşından sonra poligon ücretlerine de zam gelmiş, atış başı ücret 5 TL'den 7 TL'ye yükselmiş.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-01-2025, 21:01)jfmrk yazdı: Bugün bende poligona gitme fırsatı buldum. 50 adet 124 grain mke  + 100 adet 115 grain komonda defense olmak üzere toplam 150 atış yaptık (eşimle beraber). Bunlarla beraber 350-400 arası atış yapmış oldum. Şu ana kadar bir kere atış esnasında sürgü geride kilitli kaldı. Tutuşumdan kaynaklı başparmağım sürgü tutma mandalına değmiş olabilir diye düşünüyorum. Onun haricinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 

[Resim: 133.jpg]

Komonda Av'ın üretmiş olduğu mermiler, mke mermilerinden bariz bir şekilde daha kaliteli ve 115 grain olmasından dolayı da atışı daha konforlu geldi bana. Bu seneki istihkaklarımın tamamını 115 gr komonda defense almayı düşünüyorum. Zaten elimde yeterince mke mermisi mevcut. 

[Resim: 134.jpg]

Bu arada yılbaşından sonra poligon ücretlerine de zam gelmiş, atış başı ücret 5 TL'den 7 TL'ye yükselmiş.

Sn. jfmrk 
H11'de ilk atışlarda birkaç kez aynı şarjörde yaşadım sürgünün geride kalmamasını. Başlangıçta şarjör kaynaklı olduğunu düşünsemde bahsettiğiniz gibi sürgü tutma mandalına temas etmemeye özen göstererek attığım devamı atışlarda sürgü geride kilitli kaldı.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ethan'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-01-2025, 21:01)jfmrk yazdı: [Resim: 134.jpg]

Tekrar hayırlı olsun Sn jfmrk.

Gördüğüm kadarıyla tabancanızı komple söküp, takıyorsunuz. Vaktiniz müsait olursa youtube videosu yapmayı düşünür müsünüz, şunun için soruyorum ülkemizde bu konularda Türkçe kaynak sıkıntısı var.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-01-2025, 00:21)blacksea yazdı: Tekrar hayırlı olsun Sn jfmrk.

Gördüğüm kadarıyla tabancanızı komple söküp, takıyorsunuz. Vaktiniz müsait olursa youtube videosu yapmayı düşünür müsünüz, şunun için soruyorum ülkemizde bu konularda Türkçe kaynak sıkıntısı var.

Çok teşekkür ederim üstadım çok sağolun. 

Youtube konusunda hiçbir bilgi, tecrübe ve fikrim yok. 
Bu konuyla ilgili bir araştırma yapıyım üstadım, becerebilirsem eğer, neden olmasın. 

Saygı ve hürmetlerimle...
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
H11 Pro parça şeması

[Resim: 136.jpg]
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Malumunuz, geçtiğimiz yıllarda bir tabancanın sürgü arkasında bulunan iğne tutucu kapağı, plastik olmasından dolayı kırılmış ve üzücü bir kaza meydana gelmişti.

Peki bu durum H11 için nasıldır.  Aynı durum bizim de başımıza gelebilir mi? Bu soruya cevap bulmak adına tabancamın iğne kapağını söktüğümde tamamen çelikten üretildiğini gördüm. Çocukluğumdan beri mıknatısla oynamayı severdim. Hemen bir mıknatıs deneyi yaparak kontrol ettiğimde kapağın çelik olduğundan tamamen emin oldum. 

HS bu konuda en ufak bir şüpheye bile mahal vermeyecek şekilde en güzelini yapmış.

[Resim: 198.jpg]
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi