Çakı ve bıçak resimlerimiz
Sn. Forumdaşlar,
Buraları biraz hareketlendirelim, kimlerde neler var görelim.
Saygılar.

İlk olarak eski forumdaki satılık ilanlarından edindiğim Cold Steel Voyager X2 6" modeli, uzun yıllar edc olarak taşıdım. 
Ön sağ cebin arka tarafı yani saat 3 yönünde ilginç biçimde rahat taşınan bir model. Dışardan bıçak taşıdığımın belli olmamasını istediğimde klips pantol ve kemerin arasından geçirilmiş biçimde pantolun içinde de taşıdım. Elbette ince ve kısa bıçaklar kadar rahat taşınmıyor ama yıllar önce arazi şartlarında spyderco delica ile karpuz kesmekte zorlanınca bunu taşımaya karar vermiştim. 

[Resim: f876ju0.jpg]
Bu arada ilk fotoğrafa göbeğim de dahil olmuş kusura bakmayın lütfen.

[Resim: sq5wmx0.jpg]

[Resim: eegogog.jpg]

Boyut olarak iri bir bıçak ama kime göre ve neye göre?
[Resim: lcku6nz.jpg]

[Resim: cgavbt9.jpg]

[Resim: pic3vya.jpg]
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: 145.jpg]
[Resim: 144.jpg]

[Resim: 143.jpg]

EDC olarak çantamda leathermani bulunduruyorum. Tahmin ettiğimden daha kullanışlı olduğunu gördüm. 
Ağır olmayan işlerde ihtiyaçlarınızın çoğunu karşılayabiliyor. Bıçağı bir tık küçük olmasına karşın gayet keskin.

Cold Steel'i hiç kullanmadım. Kağıt bile kesmedim. 

Spyderco, leathermandan sonra biraz geri planda kalsa da bu güne az kahrımı çekmedi.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Koleksiyonumun önemli parçaları;

[Resim: zero-tolerance-3.jpg]

[Resim: zero-tolerance-4.jpg]

[Resim: zero-tolerance-5.jpg]

Saygılarımla,
C E
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cemery1964'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: DGeAxM.jpg]
opinel klasikleşmiş fransız çakısı. uyurken bile cebimden çıkarmadığım hayatımın parçası tanto'mda el yapımı olup arazide için kullanmaktayım
EN İYİ DOSTUN SİLAHINDIR
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için BarbarKurt'e teşekkür ederiz.
Bul
Herkese selamlar, bende forumumuzu hareketlendirmek adına nacizane sahip olduğum birkaç bıçağımın resimlerini koymak istedim. Bunlar resimlerini çekebildiklerim. Hepsini şantiyede çalıştığım dönemde yapmıştım. O dönem mesai sonrası bol vaktim olduğu için böyle bir hobi edindim. Çelik cinsleri birbirinden farklı, N690, Chipper Viking, Sleipner gibi. Kalınlıkları 4 ve 5 mm. Saygılarımla..

[Resim: pgz8ard.jpg]" alt=[Resim: pgz8ard.jpg]>
[Resim: j7mos15.jpg]" alt=[Resim: j7mos15.jpg]>
[Resim: osqg08v.jpg]" alt=[Resim: osqg08v.jpg]>
[Resim: id7obq0.jpg]" alt=[Resim: id7obq0.jpg]>
[Resim: lqje61c.jpg]" alt=[Resim: lqje61c.jpg]>
[Resim: 4ur0l7e.jpg]" alt=[Resim: 4ur0l7e.jpg]>
[Resim: lh56vdf.jpg]" alt=[Resim: lh56vdf.jpg]>
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için serhatesk2626'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: dufm3yq.jpeg]

Özel yapım bıçak olarak ilk sahip olduğum bıçak… 
Sonradan aynı modelin farlı bir versiyonu da dahil onlarca özel yapım bıçak edinmiş olsam da hiç biri bunun kadar duygularıma hitap etmedi. ?

(03-09-2025, 11:08)serhatesk2626 yazdı: Herkese selamlar, bende forumumuzu hareketlendirmek adına nacizane sahip olduğum birkaç bıçağımın resimlerini koymak istedim. Bunlar resimlerini çekebildiklerim. Hepsini şantiyede çalıştığım dönemde yapmıştım. O dönem mesai sonrası bol vaktim olduğu için böyle bir hobi edindim. Çelik cinsleri birbirinden farklı, N690, Chipper Viking, Sleipner gibi. Kalınlıkları 4 ve 5 mm. Saygılarımla..

Bence doğal bir yeteneğiniz var.
Ben de denedim, avuç taşlama ve el matkabıyla özgün çalışmalarım oldu.
si vis pacem, para bellum
Bul
(03-09-2025, 23:17)Actionman yazdı: [Resim: dufm3yq.jpeg]

Özel yapım bıçak olarak ilk sahip olduğum bıçak… 
Sonradan aynı modelin farlı bir versiyonu da dahil onlarca özel yapım bıçak edinmiş olsam da hiç biri bunun kadar duygularıma hitap etmedi. ?

(03-09-2025, 11:08)serhatesk2626 yazdı: Herkese selamlar, bende forumumuzu hareketlendirmek adına nacizane sahip olduğum birkaç bıçağımın resimlerini koymak istedim. Bunlar resimlerini çekebildiklerim. Hepsini şantiyede çalıştığım dönemde yapmıştım. O dönem mesai sonrası bol vaktim olduğu için böyle bir hobi edindim. Çelik cinsleri birbirinden farklı, N690, Chipper Viking, Sleipner gibi. Kalınlıkları 4 ve 5 mm. Saygılarımla..

Bence doğal bir yeteneğiniz var.
Ben de denedim, avuç taşlama ve el matkabıyla özgün çalışmalarım oldu.

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bıçağınız Serkan Kuşçu ustamızın en sevdiğim modellerinden harika bir bıçak, güzel günlerde kullanın.
Bıçak imalatına gelince, ilk başlarda benimde avuç taşlama ve metal eğeleri ile birçok denemem oldu ancak bant zımpara olmadan bu işi yapmak çok zor. İyi günler diliyorum. Saygılar, sevgiler..
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için serhatesk2626'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi