BERETTA A300 ULTIMA PATROL
Sn. Sabri
1301 tactical benim de çok hoşuma gidiyor, nordic components getirtmekle uğraşmayı gözüm almadı o yüzden edinemedim. 2. Jenerasyon 1301 ler gelince hızla tükenmezse edinmek istediğim bir model.
Bu arada sizin A300 ultima patrol ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.
Yabancı kaynaklar güvenilir ve sorunsuz olduğunu ancak iç parçalarının 1301 kadar kaliteli olmadığını söylüyor genel olarak.
Bul
(02-01-2025, 20:49)Actionman yazdı: Bu arada sizin A300 ultima patrol ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.
Yabancı kaynaklar güvenilir ve sorunsuz olduğunu ancak iç parçalarının 1301 kadar kaliteli olmadığını söylüyor genel olarak.

Sn. Actionman,

Beretta 1301 artık kendini kanıtlamış, güvenilir bir sistem sunuyor. Modifikasyona açık, Gen2 Mod2 ile eleştirmenlerin her türlü beğenisini almış bir tüfek.

Beretta Ultima Patrol ise dış görüntü olarak 1301 e benzese de, bence piyasa kaygısıyla, 1301 görüntüsünde daha ucuz bir model olarak ortaya kondu. Sistem olarak çok farklı.

Beretta Ultima Patrol sürgüsü düşey kilit sistemli (1301 döner başlık). Düşey kilit sistemi döner başlık kadar etkili bir kilitleme sistemi değil. Ayrıca atış sürati konusunda Ultima Patrol, 1301 in gerisinde kalıyor. 

Ultima Patrol'da İrca yayı dipçik içinde. Bu nedenle 1301 gibi Magpul türü dipçik modifikasyona açık değil. Ayrıca irca yayının yapısı nedeniyle 1301 e göre geri tepmesi daha fazla.

Çalışıyor mu? Evet, güvenilir derecede düzgün çalışıyor. Ancak ikisi arasında bir tercih yap dense, Ultima patrol hiç bir şekilde üst sırada yer almaz.

Saygılar.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Ultima USA'da üretiliyormuş. Kozmetik ve boya olarak 1301'in gerisinde görünüyor. Özellikle mat meneviş namlusu çabuk çizilir diye tahmin ediyorum. 

Fuarda yan yana resimlerini çekmiştim. Beretta kalitesinde bütçe uygunsa güzel ve alınabilir iki tüfek.

[Resim: 54243584983_af9a781c62_o.jpg]

[Resim: 54244692383_448001a830_o.jpg]

[Resim: 54244700604_69a40448c2_o.jpg]
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Beretta'nın 1301 den sonra piyasaya çıkardığı Beretta A300 Ultima Patrol, ülkemizde de satışa çıktı. Şu anda piyasa fiyatı 61,500 TL civarı (ABD ye göre pahalı bizde Beretta 1301 tactical Gen2 71.800 civarı).

Hitckok45 Bu tüfekle ilgili bir inceleme videosu var (Transkriptinin Türkçe özetini aşağıya ekledim)

Beretta... başka bir Beretta, A300 Ultima.

Siz istediniz, işte size! İstediniz, şimdi size anlatıyorum ama bu sefer ben atış yapacağım, kusura bakmayın. Evet, A300 Ultima birkaç hafta önce bir Pazar günü atış videosunda ortaya çıkmıştı ve oldukça başarılıydı. Hatırladığım kadarıyla iyi bir performans sergiledi, değil mi? Gerçi bir haftadan uzun süre geçmiş şeyleri pek hatırlayamam ama birkaç kez kullandım ve gayet iyi iş çıkarıyor.

Birçok kişi muhtemelen bu tüfeğin özelliklerini biraz biliyordur. Fiyatı yaklaşık 1000 dolar civarında; 1301 modeli kadar pahalı değil. 1301, hepimizin sevdiği bir model, özellikle benim! Onu biraz geç keşfettim ama çok beğendim. İlk videosunu çektikten sonra bu model hakkında çok soru aldım. 1301'in biraz daha hızlı bir mekanizmaya ve belki bir nebze daha az geri tepme özelliğine sahip olduğu söyleniyor. Hatta aynı mühimmatla karşılaştırma yaparak göreceğiz.

1301'in fiyatı genellikle 2000 dolara yaklaşırken, A300 Ultima yaklaşık 1100 dolar civarında. Üstelik bu da bir Beretta ve oldukça güzel bir tüfek. Kontrolleri, mekanizması, tutuş hissi oldukça benzer. Ancak farklılıklar da var ve bunlardan bahsedeceğim. Ayrıca biraz atış yapacağız ve bu tüfeği tanıtacağız.

Ultima'nın en büyük farklarından biri, geri tepme yayının dipçikte yer alması. Bu, dipçiği değiştirme seçeneğinizi kısıtlıyor. Öte yandan 1301'deki yay sisteminin yeri farklı olduğu için dipçik değişimi daha esnek. Ayrıca, 1301'in döner bir bolt mekanizması ve "Steelium" adı verilen daha kaliteli bir namlusu var. Ultima'nın önünde ise oldukça dikkat çekici bir fiber optik gez bulunuyor. Bu, nişan almayı hızlı ve kolay hale getiriyor.

Ultima, hem savunma hem de av için harika bir seçenek gibi görünüyor. Daha uygun fiyatlı bir Beretta istiyorsanız ve 1301'in ekstra özelliklerine ihtiyaç duymuyorsanız, kesinlikle düşünmeye değer. Beretta’nın bu fiyat aralığında sunabileceği en iyi tüfeklerden biri olduğunu söyleyebilirim.

Unutmayın, hayat güzel! ?
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Bir karşılaştırma videosu daha:

Bu da konuşmaların Türkçe transkripti:

Herkese merhaba! Bugün favori yarı otomatik taktik tüfeklerimden bazılarını sizinle paylaşacağım: Beretta A300 Ultima Patrol 12 Gauge. Burada gördüğünüz gibi bu tüfeğin tam bir incelemesini yeni yaptım ve daha önce incelediğim Beretta 1301 Tactical hakkında da konuşacağım. A300 Ultima Patrol, 1301 Tactical'dan sonra piyasaya sürüldü ve dışarıdan bakıldığında oldukça benzer görünüyor. Ancak sistemleri farklı, ikisi de gazla çalışan sistemlere sahip ve inanılmaz derecede hızlı.

Eğer bu tüfekler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, ayrıntılı videolarıma göz atabilirsiniz. Ancak bu videoda, Beretta'nın iki önemli taktik tüfeğini karşılaştıracağım. Bu tüfekler piyasada büyük bir yankı uyandırdı ve eğer sadece bir taktik yarı otomatik tüfek seçmek zorunda olsaydım, kesinlikle 1301 Tactical'ı tercih ederdim. Bu, sadece bu iki tüfek arasında değil, incelediğim tüm yarı otomatik taktik tüfekler arasında geçerli.

Benelli M2, M3 ve M4 modellerini, Mossberg 930'ları, Stoeger'ları ve diğerlerini inceledim ve benim için 1301 Tactical bir numara. Ancak bu, 1301 Tactical'ın fiyat farkına rağmen A300'den daha değerli olduğu anlamına mı geliyor? İşte bu videoda buna değineceğim.

Başlangıç olarak tüfeklerin özelliklerinden ve performanslarından konuşalım. Her iki tüfekte de 7+1 kapasite var ve aynı M-LOK montaj noktalarını kullanıyorlar. İkisine de ray sistemi ekledim ve hızlı ayrılabilir (QD) yuvaları mevcut. 1301 Tactical, siyah renkte bir arpacığa sahipken, A300 Ultima Patrol fiber optik arpacık kullanıyor. Bu özellik A300’e bir avantaj sağlıyor.

Tüfeklerin ön kısımlarına gelirsek, A300 daha agresif bir tutuş desenine sahip. Ancak 1301’in tutuşu bana bir tık daha iyi geldi. Bunun dışında, A300’de ön kısımda ekstra M-LOK yuvaları var ve bu da benim için A300’e bir artı sağlıyor.

Şimdi mekanizmalara ve performansa gelelim. 1301 Tactical’ın hareketi çok daha yumuşak. Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum, belki kullanılan kaplamalar ya da mekanizma tasarımı, ama fark hemen hissediliyor. A300’ün mekanizması ise biraz daha sıkı. İkisi de çok iyi çalışıyor, ama 1301’in pürüzsüz mekanizması gerçekten bir fark yaratıyor.

İşletim sistemleri açısından her iki tüfek de düşük basınçlı fişeklerden yüksek basınçlı fişeklere kadar her tür fişeği sorunsuz çalıştırıyor. Ancak 1301 Tactical’daki Blink sistemi, geleneksel tüfeklerden %33 daha hızlı ve bu hız farkı kesinlikle hissediliyor.

Sonuç olarak, eğer 1000-1500 dolar bütçeniz varsa, her iki tüfek de harika seçenekler. Ancak bütçeniz daha sınırlıysa, A300 Ultima Patrol kesinlikle fiyatına değer. Ancak paranız yetiyorsa ve uzun vadeli bir taktik tüfek arıyorsanız, 1301 Tactical benim tercihim olurdu.

Her iki tüfek de harika ve her ikisi de koleksiyonumda kalacak. Umarım bu video, iki model arasındaki farkları anlamanıza yardımcı olur. İzlediğiniz için teşekkürler, iyi günler!
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Sabri,
Ben Balıkesir'den Murat ASLAN,
Konuyla bir bağlantı kuramazsanız, konu hakkında cahilliğime verin lütfen.
Esas olarak av ile ilişkimi 25 yıl kadar önce bitirdim. 5 yıl kadar önce eşim ve kızlarımla birlikte kamp olayına başladıktan sonra güvenlik amaçlı winchester sxp defender high capacity pompalı av tüfeği aldım.
Şimdi de yarı otomatik alayım diye düşünüyorum.
Araştırma yaparken beretta 1301'de karar kıldım ama Balıkesir'de yok maalesef. Gerçi acelesi de yok ama satıcılardan birinde beretta a300 outlander synthetic 61cm kalmış. Sıfır tüfek ve 56.000,00 TL'ye vereceklerini söylediler.
Konuyu bir kez de burada paylaşayım ve görüşünüzü alayım istedim.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Bul
(04-02-2025, 16:33)maslan10 yazdı: Araştırma yaparken beretta 1301'de karar kıldım ama Balıkesir'de yok maalesef. Gerçi acelesi de yok ama satıcılardan birinde beretta a300 outlander synthetic 61cm kalmış. Sıfır tüfek ve 56.000,00 TL'ye vereceklerini söylediler.

Sn. maslan10,

Beretta A300 Outlander artık imalattan kalkmış bir tüfek. Özellikle Ördek ve kaz gibi avlar için tasarlanmış. Aslında sistem olarak güzel çalışan, güvenilir bir tüfektir. (Beretta A300 Ultima Patrol olarak kısa namlulu taktik modelini piyasaya sürdü).

Ancak savunma amaçlı düşünüyorsanız, 61 cm namlu bu iş için uzun. Savunma amaçlı tüfeğin dar alanda manevra yapabilmek için 47-52 cm namlu uzunluğu olması tavsiye edilir. Ayrıca Outlander modelinde fişek kapasitesi arttırma şansınız pek yok. Üzerinde savunma amaçlı tüfekte olması gereken  Fener, gerekirse Red-dot gibi aksesuvarlar eklemek çok zor görünüyor, yapısı modifikasyona uygun değil. 

Size 1 saat araç sürüş mesafesinde; Kırkağaçta, Beretta modelleri satan bir bayi var (Ben 1301 imi onlardan almıştım). Ama Beretta 1301 Gen2 almak isterseniz 80-100 bin lirayı gözden çıkartmanız lazım.

Bunlara göre kararı kendiniz verin.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(04-02-2025, 23:35)Sabri yazdı:
(04-02-2025, 16:33)maslan10 yazdı: Araştırma yaparken beretta 1301'de karar kıldım ama Balıkesir'de yok maalesef. Gerçi acelesi de yok ama satıcılardan birinde beretta a300 outlander synthetic 61cm kalmış. Sıfır tüfek ve 56.000,00 TL'ye vereceklerini söylediler.

Sn. maslan10,

Beretta A300 Outlander artık imalattan kalkmış bir tüfek. Özellikle Ördek ve kaz gibi avlar için tasarlanmış. Aslında sistem olarak güzel çalışan, güvenilir bir tüfektir. (Beretta A300 Ultima Patrol olarak kısa namlulu taktik modelini piyasaya sürdü).

Ancak savunma amaçlı düşünüyorsanız, 61 cm namlu bu iş için uzun. Savunma amaçlı tüfeğin dar alanda manevra yapabilmek için 47-52 cm namlu uzunluğu olması tavsiye edilir. Ayrıca Outlander modelinde fişek kapasitesi arttırma şansınız pek yok. Üzerinde savunma amaçlı tüfekte olması gereken  Fener, gerekirse Red-dot gibi aksesuvarlar eklemek çok zor görünüyor, yapısı modifikasyona uygun değil. 

Size 1 saat araç sürüş mesafesinde; Kırkağaçta, Beretta modelleri satan bir bayi var (Ben 1301 imi onlardan almıştım). Ama Beretta 1301 Gen2 almak isterseniz 80-100 bin lirayı gözden çıkartmanız lazım.

Bunlara göre kararı kendiniz verin.

Saygılar

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum. 
Gen 2'den sonra 1301'de bir değişiklik, yenileme oldu mu? Mod 2 denilen nedir? MY23 nedir?
Bilginiz varsa eğer açıklayabilirseniz sevinirim.
Bul
(05-02-2025, 16:20)maslan10 yazdı: Gen 2'den sonra 1301'de bir değişiklik, yenileme oldu mu? Mod 2 denilen nedir? MY23 nedir?

Sn. maslan,

Beretta 1301 Tactical, gen1 den sonra çok değişikliğe uğradı. Modifikasyona açık olduğu için, Kabza, el kundağı, nişangahlar çeşitli modifikasyonlara tabi tutuldu.

[Resim: Ekran-Resmi-2025-02-05-17-11-22.png]

Beretta 1301 Tactical Gen2 Mod2 versiyonunda Gen2 den farklılıkları kırmızı * ile işaretledim. Dipçik açısı değişik, yarı düz tetik mevcut, el kundağı değişik M-Lock montaj hamiline sahip ve şarjör uzatma borusu hazır olarak geliyor.

MY23 modeli Gen2 özelliklerinde ama yarı düz tetik, daha geniş yükleme portu ve daha kaliteli bir namlu boyasına sahip.

Daha ileri değişiklikler LTT (Langdon Tactical) modellerinde var. Magpul kabza ve el kundakları dışında Aridus üretimi Reddot takılabilir ve Co-Witness mümkün nişangah ayağına sahipler:

[Resim: 1301-LTT.png]

Bazı yazılarda Gen3 modelinden bahsedilse de, Beretta firmasının henüz Gen3 olarak lanse ettiği model yok.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(05-02-2025, 18:32)Sabri yazdı:
(05-02-2025, 16:20)maslan10 yazdı: Gen 2'den sonra 1301'de bir değişiklik, yenileme oldu mu? Mod 2 denilen nedir? MY23 nedir?

Sn. maslan,

Beretta 1301 Tactical, gen1 den sonra çok değişikliğe uğradı. Modifikasyona açık olduğu için, Kabza, el kundağı, nişangahlar çeşitli modifikasyonlara tabi tutuldu.

[Resim: Ekran-Resmi-2025-02-05-17-11-22.png]

Beretta 1301 Tactical Gen2 Mod2 versiyonunda Gen2 den farklılıkları kırmızı * ile işaretledim. Dipçik açısı değişik, yarı düz tetik mevcut, el kundağı değişik M-Lock montaj hamiline sahip ve şarjör uzatma borusu hazır olarak geliyor.

MY23 modeli Gen2 özelliklerinde ama yarı düz tetik, daha geniş yükleme portu ve daha kaliteli bir namlu boyasına sahip.

Daha ileri değişiklikler LTT (Langdon Tactical) modellerinde var. Magpul kabza ve el kundakları dışında Aridus üretimi Reddot takılabilir ve Co-Witness mümkün nişangah ayağına sahipler:

[Resim: 1301-LTT.png]

Bazı yazılarda Gen3 modelinden bahsedilse de, Beretta firmasının henüz Gen3 olarak lanse ettiği model yok.

Saygılar
Sayın Sabri, 
Çok çok teşekkür ediyorum. 
İlginize ayrı, bilginize ayrı teşekkürler.
Saygılar, sevgiler, selamlar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için maslan10'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi