TORBALI BULUŞMASI
Değerli Forumdaşlar,

Sn. ceycey'in en son yazdığı gibi hepimizin sorunu, rahat rahat atış yapabilecek, meskün mahal dışı alan bulmak. Tabanca için poligonlar var ancak yivsiz ve yivli tüfek için alan bulmak sorunlu.

İzmir, Urla da İçmeler mevkiinin ilerisinde terk edilmiş bir taş ocağı vardı. Çevreden oldukça korunaklı, Jandarmanın da bildiği ama pek sık uğramadığı rahat bir alandı. Urla Genç Avcılar derneği burada bir kaç atış yarışması da düzenlemişti. Çoğu İzmirlinin bildiği, gittiği bir yerdi. Bu yaz belediye orasının ön bölümünü moloz döküm alanı yaptı. Bizim atış alanına giden yol da molozlarla kapandı.

[Resim: Ekran-Resmi-2024-10-12-20-33-14.png]

Bu durumda civarda atış yapılacak yer zor. Sık çıkan yangınlar nedeniyle orman alanları skı denetim altında. Ormancılara, Jandarmaya dert anlatmak bazen olanaksız.

Arkadaş grubu olarak atış etkinliklerinden uzak kalmıştık. Bir arkadaşımızın önerisiyle, bir arkadaşının İzmir'in Torbalı ilçesindeki çiftliğine gitmeye karar verdik. Yoldan ve yerleşim alanlarından oldukça uzak bir yer. Atış yapacağımız yerin arkası dağ, alan oldukça güvenli. Dört arkadaş dün orada buluştuk. (Bu arada 135 km gidiş, 135 km dönüş, toplamda 270 km yol yaptım, başıma ağrılar girdi)

[Resim: Whats-App-Image-2024-10-12-at-17-46-15.jpg]
Sn. Kanuni, Sn.Olcay, Sn. Oberon ve Sabri...

Benim kendi dökümüm Foster slugları test ettikten sonra metal hedeflerimizi kurduk. Hem yivsiz tüfek, hem tabancalarla tıkır tıkır metal hedef çınlattık:

Sn. Kanuni çok iyi bir atıcıdır. Ama elindeki tam bir yarışma silahı CZ Shadow1 in harika nişan düzeni ve enfes tetiği karşısında durmak mümkün değil. Düello ağacı yarışmasında CZ Shadow karşınsında ben STR9-C ile 8 atışta pes ettim. Sn. Oberon elindeki HS ile epey bir direndi ama son atışta plakayı çeviremeyince, kazanan yine CZ Shadow 1 ile Sn. Kanuni oldu.

Bu buluşmada benim yaşadığım flinch sorununun şahlanmayı engellemek için tabanca kabzesini sağ elle  fazla sıkmak olduğunu öğrendim. Rahat tutunca isabetim arttı. Keyifli bir etkinlik yaşadık, şu metal hedefler israf nedeni  Wink 4 kişi 600 mermi yakmışız.

Herkese iyi bir hafta sonu ve  Meskün mahal stresinden uzak atışlar dilerim.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 20 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-10-2024, 13:43)Sabri yazdı: Bu durumda civarda atış yapılacak yer zor. Sık çıkan yangınlar nedeniyle orman alanları skı denetim altında. Ormancılara, Jandarmaya dert anlatmak bazen olanaksız.

Bu buluşmada benim yaşadığım flinch sorununun şahlanmayı engellemek için tabanca kabzesini sağ elle  fazla sıkmak olduğunu öğrendim. Rahat tutunca isabetim arttı. 

Sn Sabri maalesef bu mevzu büyük sorun. İstanbul bu konuda çok sıkıntılı. Artık insanın olmadığı yer yok gibi. Hatta yazın gittiğim Karadenizdeki memleketimde bile artık sorun.

Tutuş konusunda benim yıllar önce bulduğum çözüm (irkilme hususunda değilde, yavaş puan atışı tarzında daha iyi sonuç alma açısından) omuzları rahat bırakıp tabancayı sol elle sıkıca kavramak yani tabancayı sol ele taşıtmak, tetiği çeken sağ eli gevşek bırakıp sağ el ile sadece tetiğe yoğunlaşmak. 

Saygılar.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Harika görünüyor. Herkesin yüzündeki gülümseme bence güne özetliyor. Ben de İzmir'de ikamet ediyorum foruma yeni katıldığım için ancak haberim olabildi. Bir dahakine ben de katılmayı çok isterim.
Hikmet Gümüş - İzmir
Bul
Dün 8 Şubat Cumartesi, yine yollara düştük. Forumdaşımız Kanuni, İzmir, Güzelbahçe Guns'N More poligonunda; bu ay sonunda  yapılacak atış yarışmalarını bize duyurmuştu:

[Resim: Ekran-Resmi-2025-02-09-17-32-02.png]

Hem onun Glock 19 unda yaptığı Performans tetiğinin testlerini yapmak, hem buluşup hasret gidermek, hem de parmaklarımızın pasını silmek için, hem de atış yarışmasına hazırlık için yollara koyulduk. Hava günlük güneşlik ama ayaz mı ayaz. Ona rağmen forumumuzdan Oberon, MB277, Demir Kağan, Sabri ve Kanuni olmak üzere meskun mahal dışı atış alanımızda buluştuk:

[Resim: Ekran-Resmi-2025-02-09-17-58-30.png]

Aşağıdaki videoda izleyeceğiniz gibi oldukça keyifli, eğlenceli bir atış süreci yaşadık:

Bugünkü çalışmamızda üç noktaya değinmek istiyorum:

İlki Sn. Kanuni'nin Glock-19 da yaptığı tetik modifikasyonunu test ettik. Performans tetiği Glock'u yarı kurulu değil tam kurulu hale getiriyor (Tetik dışında safe action diğer ögeleri çalışmaya devam ediyor). Bu tetikte boşluk alırken Glock'taki o iğneyi kurma hissi yok. Tetik zorlanmadan duvara geldiğinde  net bir kırılma ve ateşleme gerçekleştiriyor. Tetik ezilirken gerilme olmadığından tutuş stabil kalıyor, kendi test atışlarımda isabetin arttığı yönünde bir izlenimim oldu.

İkincisi bir arkadaşımızın MKEK den yeni sahiplendiği, MKEK vitrinlerinde yer alıp da kimsenin talep etmediği Para Ordnance 9 mm subkompakt sayılacak 1911 i deneme fırsatımız oldu.

Para Ordnance (sonradan Para USA olarak değişti) özellikle yüksek kapasiteli 1911 tabancalarıyla tanınan bir Kanada menşeli markaydı. Daha sonra Remington tarafından satın alındı ve üretimi durduruldu. Para Ordnance, klasik 1911 tasarımını baz alarak .45 ve 9x19 mm çaplar için üretim yapıyordu, ancak birçok modelinde genişletilmiş çift sıralı şarjör kullanıyordu. Standart 1911’ler tek sıralı (single-stack) şarjör kullanırken, Para Ordnance’ın bazı 9mm modellerinde çift sıralı (double-stack) şarjör vardı, bu da daha fazla fişek kapasitesi sağlıyordu.

Arkadaşımızın Para-USA sı 9x19 mermi atan, çift sıralı şarjörü olan 12+1 kapasitede, çelik gövde ve çelik sürgüye sahip, kabza emniyeti ve klasik 1911 tetiği olan minyatür diyebileceğim bir 1911

[Resim: Para-Ordnance.png]

Benim ilgimi en çok namlusu çekti. Hani yivli tüfeklerde Bull barrel vardır ya... Tıpkı onun gibi namlu duvar kalınlığı müthiş, 3 inç lik bir namlu:

[Resim: Para-mamlu.png]

10 metreden yaptığım atışlarda küçük ebadına rağmen fazla geri tepmediğini ve oldukça isabetli olduğunu gözledim. Açıkçası inanasım gelmedi ama öyle işte:

[Resim: Para-isabet-25-02-09-17-30-38.png]

Üçüncü konu ise Komando Defence adıyla piyasaya sürülen çelik gövdeli 9x19 124 grain Luger:

[Resim: Ekran-Resmi-2025-02-09-22-09-33.png]

Bir arkadaşımız maalesef 1000 mermilik istihkakını bununla doldurmuş. 50 lik paketten doldurduğumuz mermilerde Para-USA da 3 patlatmama, 2 tahliye hatası, Glock-19 ile iki patlatmama yaşadık (Videoda örneğini görmüşsünüzdür). Ancak STR-9C ve STR-9SC lerde bir hata yaşamadık. Her ne olursa olsun %10 luk bir patlamama oranı pek de kabul edilir değil. Ayrıca MKEK mermilerinden daha sert patlıyor, krono ile test etmedik ama fişekler arasında da fark var, tutarlı değller. Başka kullanıcılardan da geri bildirim almak iyi olur diye düşünüyoruz.

Keyifli bir atış etkinliğinde yeni bir şeyler öğrenmenin heyecanı, isabetli atışların verdiği keyif, dostluk, arkadaşlık ile mangal başında geçirdiğimiz sohbet dolu saatler de cabası...

Ne diyeyim... Darısı başınıza...

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 14 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sabri Hocam çok keyifli bir buluşma olmuş, gerçekten imrendim.
Ankara'da bir süredir böyle bir buluşma yapmaya çalışıyoruz. Ancak,her seferinde bir sağlık
sorunu çıkıyor. Eskiden sağlık sorunları olmazdı. Demek ki yaşlanıyoruz. Smile

Sn.Mb277'nin gülcemalini gördüğüm için mutlu oldum. Epeydir meslektaşımı göremiyordum.
Kendisi değeri bilinmeyen kaliteli tabancaları alır ve doyasıya kullanır. Para Ordance'da yıllardır
MKE'de satılmadan duruyor. Galiba son tabancayı kendisi aldı. O aldığına göre mutlaka iyi bir
tabancadır. Zaten namlu kalitesini bir yerde okumuştum ki siz de bu durumu test ederek 
onaylamış oldunuz.

Darısı biz forumdakilerin başına.İnşallah uygun mekan ve zaman bulup bu tür buluşmalar 
gerçekleştiririz.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Ekibi bir arada görmeyi özlemişim . Etkinliğe katılan dostlarıma selam olsun.
Keyifli bir gün olmuş .Sn.Kanuni’ye yarışmada başarılar diliyorum.

Saygılar .
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Xlll'e teşekkür ederiz.
Bul
Değerli forumdaşlarım,

Artık bahar geldi, havalar güzelleşmeye başladı. Bu hafta sonu bizim ekip tekrar bir araya gelmeye karar verdi. Sn. Kanuni'nin önerisiyle kendi aramızda daha dinamik bir etkinlik yapalım dedik.  Meskun mahal sıkıntısı nedeniyle yine yollara düştük, arkadaşımızın çiftliğine doğru...

Son yıllarda ABD de başlayıp, yavaş yavaş yarışmaları dünyaya yayılmaya başlayan "Steel Challenge" adı verilen, isabet ve zamana dayalı, kuralları IDPA'ya göre daha basit metal hedefler üzerinde yapılan bir yarışmayı kendi aramızda simüle ederek bir test yapalım dedik. (Bu yarışma için ayrı bir konu başlığında bilgi vereceğim)

Elimizdeki mevcut çelik hedeflerimiz "Steel Challenge" yarışmalarında kullanılan hedeflerden farklı, yenisini almaya kalksak şu anda piyasada buna uygun tek bir hedef 20.000 TL. Eh, bu yarışma için en az altı hedef lazım, ekonomik durumlar da malum. Bizim hedefler boyut olarak, steel challenge hedeflerinin yarısı çapında, işi zorlaştırıyor ama yine de test etmeye değerdi...

Cumartesi öğlen vakti ben, sn. Kanuni, sn. MB277 ve sn. Demir Hakan çiflikte buluştuk. Kısa bir hasret giderme sohbetinden sonra hedefleri alana dizdik. Sonra kendi aramızda yarışmaya başladık:

Videoda izlediğiniz gibi zamana karşı, vuruş esaslı  bir yarışma.  25-30 cm lik hedeflere daha yakın mesafede atılan Steel Challenge'e göre bizim yarı boyda 15 cm lik hedefler ve daha uzak mesafe isabeti zorlaştırdı, zamanı uzattı, mermi harcamamızı arttırdı. Bir tur için 10-12 mermi yaktık. Normalde steel challenge kılıftan başlıyor ama biz daha güvenli bulduğumuz aşağıda hazır (Low-ready) pozisyonunda başlamayı tercih ettik. Fakat çok keyifli olduğunu söylemeliyim. 

Yarışmada Sn. Kanuni'nin üzerinde Reddot olan Springfield Armory Echelon tabancası isabet ve süre olarak bir üstünlük sağladı. Ama Sn. Kanuni'nin hakkını yemeyelim, metal nişangah ile de zaten buna yakın bir performans sağlardı. (Sn. Kanuni geçen ay Guns and More poligonunun atış yarışmasında, yarışma birincisinden daha yüksek puan yaparak, garip bir şekilde veteran sınıfında ikinci ilan edildi)

Sn. Kanuni'nin yeni aldığı Springfield Armory'nin Echelon tabancasını da test etme imkanım oldu:

[Resim: Echelon-kopyas.png]
Ele çok iyi oturan, harika bir tetiğe sahip, isabetli bir tabanca. Belki müsait bir zamanında forumda bize bu silahı tanıtır.

Daha sonra 10-15-25 m mesafelerde IDPA hedeflerine, double-tap ile süre ve isabet esaslı puanlaması olan bir yarışmayı simüle ettik. Metal hedef kadar keyif vermedi ama o da IDPA hazırlığı olarak yapılabilir bir yarışma:

Keyifli bir gün geçirdiğimizi söylemeliyim. Bundan sonrasında "bir poligon ile anlaşabilirsek" forumdaşlarımız arasında bir Steel Challenge yarışması düzenleyebileceğimiz düşüncesi oluştu.

Nisan ayı içerisinde İzmir ve civarı forumdaşlarımızla bir tanışma toplantısı düzenlemeyi planlıyoruz. Bu toplantıda yarışmalar konusunu konuşabiliriz.

Hepinize kazasız, belasız keyifli atışlar dilerim

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 12 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi