Askerlikte Kullandığınız Silahlar ve Anılarınız
Siftah benden efendim.Kıbrısta yaptığım altı aylık kısa dönem askerliğim boyunca sadece bir kez G3 ile 9 mermi atma şansım oldu.Askere 28 yaşımda gittim ama 23 yaşından beri yivli tüfeğim olduğu için 7.62x51 de oldukça tecrübeli idim.Hiç atış yapmamış arkadaşıma yarım saatlik tüfek tutuşu,atışı teorik eğitimim ile 200m de 3 de 2 hedef vurdurmuştum.Bu yüzden kendimden oldukça gurur duydum fakat askere gitmeden önce binden fazla 7.62x51 atışı yapmama ramen benim de 200m de vuruşum 3 de 2 olmuştu. Blush
Kendim atış yapmasamda yardımcı olarak MG3 ve RPG-7 atışlarına da refaket edebildim.Rpg-7 nin acayip fazla rahatsız edici bir sesi var Undecided
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için m16a2'e teşekkür ederiz.
Bul
Benzeri de benim başıma geldi. Usta birliğinde atisa giderken acemi birliğinde atis yapmadığım için rdm şüphesiyle inceden sorguya çekilip atisa gittik. Atışta silah hakimiyetim ve isabetli atisimdan ötürü başımızdaki komutanlarımiz şaşırmıştı ve kendilerine silaha merakım olduğunu ve sivilde kullandığım silahları anlatmıştım. Daha sonraları birliğe gelen yeni silahları da gayri resmi olarak tanıttım komutanlarımiza.
Ekleme; Acemilikte hiç atış yapmasam da üzerime zimmetli tüfeğim HK G3dü. Belirgin derecede mke g3lerinden kalite farkı vardı.
Usta birliğindeki silahım Mke üretimiydi ama şansa Hk uretimi sarjorler vardı. Çıt diye sorunsuz bir şekilde yerine oturuyordu. HK sarjorlerini ayrı bir yere koyar onları alırdım.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
19 yaşımdayken piyade er olarak vazifemi yaptığım K.K.T.C'nin bir taburunda rütbeli personelin atış denetlemesi olmuştu. Bölük astsubayımız bölüğümüzün envanterinde olan Sarsılmaz Kılınç 2000(muhtemelen 1999 veya öncesi bir üretimdi) marka tabancayı belinden çıkartıp bunu sökmeyi bilen var mı diye sormuştu.Bende tekmil vererek öne çıktım ve sökebileceğimi söyledim. Sökemezsen kafanda kırarım bak diye nazik bir uyarıdan sonra Smile silahı söküp bakımını yaptıktan sonra toparlayıp teslim ettim. Komutanımız beni tebrik ederek, nereden öğrendin bakalım tarzında sorular sordu ve kısa bir muhabbetin ardından konu kapandı. Uzun bir süre sonra aynı marka ve model tabancayı komutanımızın belinde gördüm ve şaşırdım. Mesleğinin neredeyse sonuna gelmiş bir kişinin en az 20 sene taşıdığı silahı daha sökmeyi bilmemesi oldukça şaşırtmıştı. Saygılar
Bul
Ben 1988 aralık-Mayıs 1990 tarihleri arasında yedek subay olarak askerliğimi yaptım.1988 aralık ayında İstanbul Halıcıoğlu'nda 
bulunan  "Personel Okul Komutanlığı"nda eğitime başladım.Okul Haliç Köprüsü'nün yanında ve yolun sağ 
tarafındaydı.Sonradan Beyoğlu Adliyesi olmuş.Okul yıllar sonra Konya'ya taşınmış.Binalar çok eskiydi.
Piyade tüfeği olarak efsane G-3 beklerken,herhalde muharip sınıf olmadığımızdan bize M1 Garand dağıttılar.
Hayal kırıklığına uğramıştık.Tüfekler çok eskiydi,2.Dünya Savaşı yıllarından kalma tüfeklerdi.Törenlerde,eğitimde 
bunları kullandık.Bunlarla atışa da gittik.Tüfekler ayarsızdı,ayarını yapmayı bilen kimse de yoktu. Üstten şarjör 
koyuyorduk.Sonradan bu okullarda da G-3'e geçilmiş.

[Resim: dbttnsf.png]

Ayarsız,eski tüfeklerle atış yapmak çok zordu.50 metreden atış yapıyorduk,çoğu karavanaydı.
Piyade tüfeğimiz eskiydi.Ancak,her tür tüfek ve tabancayla da az da olsa atış yaptık.
İlk tabancayla atışı orada yaptım.Beretta  7,65 diye hatırlıyorum.Herkes 5 adet mermi
atmıştı.Sten,G-3 vb tüfeklerle de az da olsa deneme atışı yaptık.Hatta MG-3 ve MP-5 kullandık.
Yıllar ne çabuk geçmiş.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: Ekran-Resmi-2024-03-25-20-38-36.png]

Askerliğimi ilk 4 aylık kısa dönem (138.dönem) Tbb.Yd.Sb. olarak 1975 yılında Etimesgut'ta yaptım. 28. Tümen o zaman NATO'ya bağlı olmayan tek birlik olarak Kıbrıs çıkartmasında görev almıştı. 

Arkada çatılı olarak gördüğünüz demirbaşlarımız M1 Garand. Ancak iki tatbikatta plastik manevra fişeği atma dışında gerçek mermiyle atış imkanımız olmadı.

Atış eğitimine gittiğimizde namı Kırıkkale olan mavzerler ile atış yaptırdılar. Atış için bize getirilenler tedavülden kalmak üzere olan 7.9 mm çaplı olanlarındandı. Kasa kasa mermi, yak yakabildiğin kadar. Beşli bağlı mermileri hazneye bas, kurma kolunu it, kilitle, at. Daha önce eline çifte dışında tüfek almamış biri için çok keyifliydi.

Hatırladığım, geri tepmesi fena tüfeklerdi. Mekanizmaları eskidiğinden olacak, sık sık tutukluk yapıyorlar ve tutukluk yapan tüfekler hemen teğmenler tarafından emniyete alınıp, başka tüfek veriyorlardı. Eski olmalarına rağmen oldukça isabetli tüfeklerdi. 100 metre atışlarından sıkılan karadenizli tertipler, arkadaki 200-300 m deki bidonlara atmaya başlayınca, bizim atış faaliyeti de sonlandırıldı.

Sonraları bu tüfeklerin ıskartaya çıkartılıp, A.B.D. de Türk mavzeri olarak satılmakta olduğunu öğrenince çok üzülmüştüm. Keşke iç piyasada bulma imkanımız olsaydı. Garand'ları da satın alabilseydik.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
4 yıl boyunca G3 
Birkaç kez 9mm Sten
Bir kez 9.65 S&W toplu
9 yıl ara ara Vzor 7.65
1 yıla yakın M-39A2 20mm
6 yıl aralıksız M-61A1 20mm

Kovanlı mühimmat kullanan silahlar bunlar. Wink 
Anılar çok yer tutar...
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mando'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-03-2024, 22:44)Mando yazdı: 4 yıl boyunca G3 
Birkaç kez 9mm Sten
Bir kez 9.65 S&W toplu
9 yıl ara ara Vzor 7.65
1 yıla yakın M-39A2 20mm

Anılar çok yer tutar...
F-5 ve F-16 şanslısınız bende M61A1 e 30 senedir bakım yapiyorum
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mbulat'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-03-2024, 23:04)mbulat yazdı:
(26-03-2024, 22:44)Mando yazdı: 4 yıl boyunca G3 
Birkaç kez 9mm Sten
Bir kez 9.65 S&W toplu
9 yıl ara ara Vzor 7.65
1 yıla yakın M-39A2 20mm

Anılar çok yer tutar...
F-5 ve F-16 şanslısınız bende M61A1 e 30 senedir bakım yapiyorum

Araya F-4 de sıkıştırdık...  Rolleyes
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mando'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben acemilikte G3 ve MG3 tüfekleriyle eğitim aldım. Ustalığımda ise HK33 ve termal görüşlü PKM tüfekleri zimmetime verildi. Görev süremde hk21 makineli tüfeğini de tecrübe etme imkanım oldu.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
1999 yılında Çorlu merkez komutanlığında askerliğimi yaptım. Yaklaşık 8 ay Colt 1919 ile nöbet tuttum ama bir kez bile atış yapamadım.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi