Yivsiz Tüfeklerimiz
[Resim: 122.jpg]

[Resim: 123.jpg]
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Video 

Değerli Arkadaşlar,
Şarjörlü 36 kalibrelerin tutukluk sorunu nasıl çözülür diye uzun araştırma yaptım.
Sahibi olduğum 36 kalibre tüfeğimdeki sorunun polimer şarjörün yuvaya tam oturmaması olduğunu gözlemledikten sonra tüfeğimi tam söküp iyice temizledim ve tüfek üreticisi firma ile iletişime geçip 2 adet orijinal Metal Şarjör aldım ! Sonrasında bu videoyu çektim ve 100 kadar tek kurşun(yaf) attım. Hiç tutukluk yaşamadım. Aynı sorunu yaşayan arkadaş varsa umarım ona yardımcı olur bu paylaşım…
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Vortex'e teşekkür ederiz.
Bul
Aksa Crossfire Wi ve Derya Mk 12 sahibiyim. Yurtdışında olduğum için İstanbul'da evde mışıl mışıl uyuyorlar.
Bul
(10-02-2025, 01:39)Neşeli Bıçaklar yazdı: Aksa Crossfire Wi ve Derya Mk 12 sahibiyim. Yurtdışında olduğum için İstanbul'da evde mışıl mışıl uyuyorlar.

Sayın Neşeli Bıçaklar;

Sahibi olduğunuz Aksa Crossfire'ın extreme versiyonunu almayı düşünüyorum. Kullanıcısı olarak tüfekle ilginiz tecrübeniz nedir? Artısı eksisi nelerdir?

Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Bul
Benelli M4 ve Remington 870 var şuanda resim ekleyemedim cahillikten  Smile. Yalnız maşallah diyeyim nazar değmesin Sn. Sabri' nin Süpernovasında gözüm kaldı Smile
Bul
(10-02-2025, 10:04)Muratttt29 yazdı: Benelli M4 ve Remington 870 var şuanda resim ekleyemedim cahillikten  Smile. Yalnız maşallah diyeyim nazar değmesin Sn. Sabri' nin Süpernovasında gözüm kaldı Smile

Sn. Muratttt29,

Foruma resim yükleme şu sayfamızda anlatılıyor: https://www.tabancatufek.com.tr/showthre...39#pid2539

Benim de aklım ve gönlüm, o muhteşem kurma şakırtısı olan Rem 870 de. Bir pompalı tüfek almaya karar verdiğimde Sn. XIII ün tavsiyesi ve Sn. Lupus'un teşviki ile Benelli Supernova almaya karar kıldım. Pompalı platformunun en üst düzeyi olarak nitelendiriliyordu. Gerçekten de bugüne kadar, adeta bir değirmen gibi içine ne koyarsam farketmeden öğütüyor.

[Resim: Ekran-Resmi-2025-02-10-10-14-48.png]

Yeni aldığımda Sn.Lupus'un tavsiyesi ile (kırmızı oklarla işaretli) kurma kollarını ince zımpara ile parlattığımda daha akışkan bir pompalama sağladı. Benelli Supernova atışla beraber, eylemsizlikle sürgü kilidini kendi açtığından pompalama işlevi güç gerektirmeden gerçekleşiyor, buna uyum ve senkronizasyon sağlarsanız oldukça seri atış mümkün:

Benelli Supernova'nın tek sevmediğim yönü pompalama işlevinde Rem 870 gibi metal şakırtısı yerine, plastik takırtısı..

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Hocam ; şakırtısı olmasada takır takır takır her şeyi öğütür Smile.

Saygılar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Xlll'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Sabri Hocam,
Rem 870 in sesi terapi gibi geliyor insana, uzatma şarjör tüpü ile Süpernova harika gözüküyor evet 3. tüfeğimi alacağım inşallah aynısını bulabilirsem tabi ki... Ya Hocam hakikaten maşallah diyelim kem gözümüzden nazar değmesin Smile))))
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Muratttt29'e teşekkür ederiz.
Bul
Efendim bu da benim yadigar. Arabamın aksesuarı. 10 seneyi aşkındır bende. 600'ün üzerinde yerli tek kurşun bir kaç tane şevrotin dışında fişek atılmadı.

Hatırladığım kadarıyla hiç bir besleme veya tahliye sorunu yaşamadım.

Avda hiç kullanmadım, yapılan atışların hepsi arazide hedef atışıydı.

Alındığından bu yana bagajda çanta içinde duruyor.

Doğru düzgün temizlikte yapmıyorum, gaz-tahliye hattını temizlerim o da çok attıysam. Arada mekanizmaya yağ damlatırım.

Tek şikayetim cut-off düğmesi çok kötü, tasarım olarak kötü, işlevsel olarak kötü basıyorsunuz basılı kalıyor bazen kalmıyor hiç güven telkin etmiyor.

Onun dışında sorunum yok.

Eski forumda almadan önce başlık açmıştım neredeyse hiç kimse almamı önermemişti. Herhalde şans hiç bir sorun yaşamadım tüfekle ilgili.

Benim tüfek 5+1 46 cm. 7+1 51 cm. ile arada kalmıştım, daha kısa diye yine bunu alacaktım ancak o zaman Sn.Sabri (elbette hatırlamaz) 51 cm namluda oluşan anomaliyle ilgili bir yazısını göndermişti bunun üzerine kesin karar vermiştim.

Red-Dot'u kullanmıyorum ayarlı bile değil ama sürekli üstünde takılı belki kullanırım diye, atacağım zaman çıkarıyorum Smile

Sorusu olan varsa yanıtlarım.

[Resim: IMG-6914.jpg]
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu benim Benelli M4'üm, bunun gibi başka M4ler var ama bu benimki.

[Resim: nm2odfh.jpg]
si vis pacem, para bellum
[+] 12 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi