BD 1911
Balistik Defence'in 1911'leri çokça konuşulmaya başlandı.MKE'ye gittiğimde resimlerini çekmiştim:

[Resim: ad90ypz.jpg]

[Resim: e362of6.jpg]

Tabancaların görünüşü şık. Kaliteli duruyorlar. Fiyatları da bir 1911 için uygun sayılır.
Zira ithal 1911' ler 4.500-5.000 Dolardan başlıyor.

Osman Ortaç Üstat bir fuarda incelemiş ve videosunu yayınlamıştı. 

Ancak, atış tecrübesinin olduğu Türkçe  bir video veya makale yok.

Youtube'de yabancı dilde bir  atış videosu var.

Yeni üretime başladılar.Mutlaka sorunları vardır. Almak için saha raporlarını, atış tecrübelerini görmek lazım.

https://www.balistiksavunma.com/tabanca
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Geçen sene CNR da olan fuar da varlardı.Ürünleri kaliteli ve güzel duruyordu.
Bul

Hoş bir video olmuş çok da güzel bir silaha benziyor ama yeterli bilgi bulamıyorum. Keşke atış hassasiyeti, yüksek atım adetlerindeki mukavemeti vb. hakkında birşeyler paylaşılsa da istifade etsek.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ihtiyar'e teşekkür ederiz.
Bul
Firma sahibine haber gönderdim. Forum üyelerimizden Fuat-61'e yukarıdaki atış videosu çektirdiklerini biliyorum. Silah oldukça üst kalite ve mükemmele yakın bir işçilikle üretiliyor. Hedefleri yurt dışı olduğu için sanırım, yurt içine pek ilgi göstermiyorlar. Tek söyleyebileceğim yerli 1911 klonları ile kıyaslanması bu silaha çok büyük haksızlık olur. Bir de malının sonuna kadar arkasında bir üretici var.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
Bul
O zaman sevgili Fuat61'den yorum bekliyoruz.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Cümleten selamlar.
Nacizane düşüncelerimi paylaşmak isterim.
Işcilik ve atış hassasiyeti konusunda benimde hoşuma gitti. Hatırı sayılır bir fişek harcamadık. O yüzden mekanik güvenirliği hakkında detaylı yorum yapamayacağım. Ancak , şunu belirtmek isterim ki, hali hazırda bulunan ortalama 350 civarı fişekte silahlar bir sorun çıkarmadı. Tabi bu dört silaha bölündüğünde sayılar yorum yapmak için yeterli olmuyor. Fabrikayı bizzat gezdim inceledim. Malzeme konusunda dolu ve kaliteli malzeme kullandıklarını söylediler. Trabzon'dan tanıdığım ve ustalığına çok güvendiğim bir abimizde bünyelerinde çalışıyor.
Malum ben taktik atıcılikla uğraşıyorum. Bu bağlamda ele aldığımda fişek bulunabillirligi ve tepme kaynaklı benim için yorucu bir silah. Ama klasik severler ve 45 .acp nin gücünü almak ve keyif yapmak için düşünülebilir.
Saygılarımla...
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Fuat61'e teşekkür ederiz.
Bul
Dün bir bahaneyle fabrikaya kısa bir ziyaret gerçekleştirebildim. Malum silah fabrikalarına giriş biraz zor. İzindi, aramaydı vs. derken fazla zamanım kalmadı ama izlenimlerimi buraya aktarmaya çalışayım. Birincisi işletme işini ciddiye alıyor ve çok kuralcılar. Diğer gezdiğim silah fabrikalarında tabancamı kaydeder ve bana geri verirlerdi. Bunlar doğrudan ve pazarlıksız emanete aldı. Kuralları katı. 35 rockwell dövme çelik malzeme cnc tezgahlarda işleniyor. Malzeme ısıl işlemden sonra 45 rockwell civarı bir sertliğe çıkıyormuş ve bu sertlik nitrürlemeden sonra yaklaşık 52-53 rockwell oluyormuş. İnanmaz gibi bakınca bana gel cihazda ölçelim dediler. Zamanım olmadığından ben sadece malzemeyi eğe ile kontrol ettim. Normal eğe metali bırak kesmeyi, tutmuyor bile. Elmas eğe ile zar zor hafiften aşındı. Namlu iyi yapılmış, kilit uyumları güzel. Tetik çok harika, şiir gibi. Nişangahlar iyi bir görüş sunuyor. Bu arada toleranslar sıkı, çok sıkı. Browning kilit sisteminde bu sıkılıkta bir tabancayı çalıştırmışlar ya sadece bunun için tebrik etmek lazım. Bir de kısa yay kılavuzlu 1911 tabancalarda sıklıkla yay sürtme hissi alırdım. Bunun yayı sürtmüyor. Temas eden parçalar güzel parlatılmış. Ateş etme şansım olamadı. Kendilerinden şu tabanca üzerindeki yazıları farklı bir stille yazmalarını rica ettim. Tabancanın burnundaki yazının hoş durmadığı konusundaki fikrimi ilettim. Buradan tabancayı toplayan ekibi tebrik etmek isterim. İki çalışkan hanımefendi büyük bir titizlikle topluyorlardı, beyler de yine toplamaya yardım edip kalite kontrol yapıyorlardı. Tabancada tolerans fazlalığı ve en küçük simetri hatasına izin vermemeye azami gayret ettiklerini ifade ettiler. Emniyet sistemlerinin düşme, çarpma testlerini yapan arkadaş canımı acıttı. Böyle güzel bir tabanca öyle vurulur mu kardeşim. Rolleyes Kısıtlı zamanda acele yapılan iş bu kadar olur. Kısaca ben tabancaları şekil, malzeme ve işçilik olarak beğendim. Fabrikayı gezmeye gelmişiz, zorla devreye adam sokup izin almışız, adam iki fişek attırır öyle yollar. Big Grin Alacağınız olsun.
[+] 16 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
Bul
Balistik defence benim yakından takip ettiğim bir firma. Bence colt seviyesinde hatta onlardan daha iyi seviyede 1911 yapıyorlar. Aynı disiplin ve çalışma ile çok daha iyi noktalara geleceklerini düşünüyorum. Prohunt 2024 'te fuarda silahları inceleme şansım oldu. Yerli firmalar içinde bana göre en iyi 1911 üreten firmadır kendileri. Orada sohbet ettiğimizde elime Adam 45B Lead modelini almıştım. Silah hakkında Babam'a anlatım yaparken orada bulunan görevli hanımefendinin dikkatini çekmişti bu kadar detaya hakim olmam. Bu tabancalar hakkında tek eksik bilgimiz dolu dolu atış yapılmış halini görmememizden kaynaklanıyor. Ancak bugün polimer silahların arka arkaya 1000 fişek rahatlıkla yaktığı bir ortamda çelikten ve sıcak dövme tekniği ile üretilen bir tabanca da sorun olacağını düşünmüyorum. Olsa olsa fişek seçer mi ? gibi bir merakımız olabilir. Tabancalarda tek sevmediğim yön Model isimlendirmesinin namlunun ön kısmına sağlı sollu büyük şekilde yazılması. Bunun dışında kişisel olarak çok beğendiğim bir tabanca firması. Hatta önümüzdeki yıl kısmet olursa bir adet tabanca almak istiyorum ve kafa mı karıştıran markalardan biri olur kendileri. Sar9 sc gen3 - Canik mC9 -Kral arms KR9 -Canik c100 gibi kolay taşınan bir tabanca mı  yoksa 8+1 fişek de olsa ( Yedek şarjör taşınır nasılsa ) 45 acp ve Balistik defence sağlamlığı mı ? diye kafamda deli sorular. Neyse o güne daha çok var ve nasipse o gün gelince siz kıymetli forumdaşların da yardımı ile bir tabanca da karar kılmış olurum sanırım.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
Bul
Yakin zamanda yeni tabanca almak için MKE ye gideceğim arkadaşlarla ama aklıma takılan bazi sorular var balistik defence ile ilgili. Tabancanin gorseli durusu cok guzel 9 mm olanini almak istiyorum ancak ankara mke de bu urunleri malesef ele alip inceleyemiyorsunuz cunku herhangi bir stant yok gorevlilerde camli kisimdan acip gostermiyorlar malesef. Sizlerden fikir almak istiyorum bu silahi alip kullanan varsa memnunlar mi acaba? Firmaya mail attim whatsaptan yazdim malesef cok ilgilenmediler. Suan hali hazirda sarsilmaz k2 c ve stoeger str9 sc elimde mevcut. 2 tane daha almayı istiyorum balistik almaya deger bir silahmi acaba?
Bul
14.02.2025 tarihinde Ankara MKE'den Balistik Defence Adam 9b tabanca satın aldım. Aldığım tabancayı sökmeye çalıştım ancak namlu ucunda bulunan bushing denen parça sağ tarafa az şekilde dönüyor sanırım silahın üst kızağında bulunan kanala tam yerleşmiyor bu da silahın sökülmesine engel olmaktadır. Ayrıca bushingi çevirmeye yarayan aparat çok zayıf olduğundan daha ilk kullanımda yıprandı. Gerçekten tabancadan soğumuş bulunmaktayım. 1000 km yol yaparak gidip beğenerek aldığım tabancanın bu şekilde olmasından dolayı çok üzgünüm. 

[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Umut'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi