BD 1911
Sayın Umut,
Benim de 44 magnum revolverimin mke’den satın alır almaz poligonda 2 top test atışı yaparken arpacığı yerinden oynamıştı. Tabancanızda canınızı sıkmanızı gerektirecek bir sorun yok rahat olun.
si vis pacem, para bellum
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(19-02-2025, 19:23)Umut yazdı:
(19-02-2025, 13:08)blacksea yazdı: Sn Umut,

Tetik korkuluğunun altında 2 tane çizik değilde bere gibi bir görüntü var, silahı sökmeye çalışırken olmamıştır. Bahsettiğiniz çizik sökme mandalının altındaki ise resimde göründüğü kadarıyla gayet önemsiz. Bir yere çarpsa, temizlerken vs bu kadar çizik olabilir. Kaplama mı bilmiyorum, paslanmaz çelik ise saten kumlama ile kolayca giderilir. Hatta ince bulaşık teli ile denenebilir o kadar çok kafaya takıyorsanız (ben olsam dokunmazdım ki ben de silahtaki çiziklerden rahatsız olan biri olmama rağmen). Fabrikada zaten her türlü giderirler sorununuzu.

Beğenip, almışsınız hem de mahalle baskısına rağmen. Bence sağlıklı çalışıyorsa, tuttuğunuz yeri de vuruyorsa keyfini çıkartın. Bazen büyük aşklar büyük kavgalarla başlar.

Sn blacksea, 
Evet beğenip aldım etrafımada baya reklam yaptım doğrusu Smile çünkü çalıştığım kurumdaki arkadaşlarım 
tabancayı beğendiler. İşte bir kaç talihsiz olay olmasa çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum. kısmet olursa fabrikaya gidebilirsem tabanca hakkinda olumlu olimsuz yönleri kendilerine daha iyi aktaracağımı düşünüyorum. Dediğiniz gibi tetik korkuluğunda ve tabancanın arka kisminda da olmak üzere ekstra bir iz var buda benim şanssızlığım diyelim.

(19-02-2025, 15:38)Mustafa Yilmaz yazdı: Umut bey tekrar merhaba müdürümüz vedat bey 'le yapmış olduğumuz toplantı sonucunda ürünümüz ile alakalı tüm isteklerinizi yerine getireceğimizi tekrar iletmek isteriz yerli kullanıcılarımız bizim için çok değerlidir. En kısa süre içinde görüşmek üzere

Mustafa ustam merhaba, inşallah kısmet olursa gelebilsem size biraz masraflı olacam gibi. Gönül ister ki bir an evvel gelip tabancayı istediğim kıvama getirmek ama mesafeden dolayı şuan için zor. Birde ustam firmanin sitesinde ve mke nin sitesinde çekme kertikleri arka ve ön kısım olmak üzere 2 tane bulunmakta ama benim silahta tek arka kısımda bulunuyor görseldeki ve gerçekteki aynı değil malesef.

Umut bey siz s modeli istemişsiniz size b modeli vermişler ayrıca resimde ön ve arkada çizikler olmasına rağmen size yalnızca arkada çizik  olanı vermişler Sizden çok ben rahatsız oldum Siz silâhınızı getirin, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapacağım size kendi ellerimle bir silah toplayıp vereceğim Ne zaman gelirseniz gelin hakkınız saklıdır Görüşmek üzere
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mustafa Yilmaz'e teşekkür ederiz.
Bul
(22-02-2025, 02:09)Mustafa Yilmaz yazdı:
(19-02-2025, 19:23)Umut yazdı:
(19-02-2025, 13:08)blacksea yazdı: Sn Umut,

Tetik korkuluğunun altında 2 tane çizik değilde bere gibi bir görüntü var, silahı sökmeye çalışırken olmamıştır. Bahsettiğiniz çizik sökme mandalının altındaki ise resimde göründüğü kadarıyla gayet önemsiz. Bir yere çarpsa, temizlerken vs bu kadar çizik olabilir. Kaplama mı bilmiyorum, paslanmaz çelik ise saten kumlama ile kolayca giderilir. Hatta ince bulaşık teli ile denenebilir o kadar çok kafaya takıyorsanız (ben olsam dokunmazdım ki ben de silahtaki çiziklerden rahatsız olan biri olmama rağmen). Fabrikada zaten her türlü giderirler sorununuzu.

Beğenip, almışsınız hem de mahalle baskısına rağmen. Bence sağlıklı çalışıyorsa, tuttuğunuz yeri de vuruyorsa keyfini çıkartın. Bazen büyük aşklar büyük kavgalarla başlar.

Sn blacksea, 
Evet beğenip aldım etrafımada baya reklam yaptım doğrusu Smile çünkü çalıştığım kurumdaki arkadaşlarım 
tabancayı beğendiler. İşte bir kaç talihsiz olay olmasa çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum. kısmet olursa fabrikaya gidebilirsem tabanca hakkinda olumlu olimsuz yönleri kendilerine daha iyi aktaracağımı düşünüyorum. Dediğiniz gibi tetik korkuluğunda ve tabancanın arka kisminda da olmak üzere ekstra bir iz var buda benim şanssızlığım diyelim.

(19-02-2025, 15:38)Mustafa Yilmaz yazdı: Umut bey tekrar merhaba müdürümüz vedat bey 'le yapmış olduğumuz toplantı sonucunda ürünümüz ile alakalı tüm isteklerinizi yerine getireceğimizi tekrar iletmek isteriz yerli kullanıcılarımız bizim için çok değerlidir. En kısa süre içinde görüşmek üzere

Mustafa ustam merhaba, inşallah kısmet olursa gelebilsem size biraz masraflı olacam gibi. Gönül ister ki bir an evvel gelip tabancayı istediğim kıvama getirmek ama mesafeden dolayı şuan için zor. Birde ustam firmanin sitesinde ve mke nin sitesinde çekme kertikleri arka ve ön kısım olmak üzere 2 tane bulunmakta ama benim silahta tek arka kısımda bulunuyor görseldeki ve gerçekteki aynı değil malesef.

Umut bey siz s modeli istemişsiniz size b modeli vermişler ayrıca resimde ön ve arkada çizikler olmasına rağmen size yalnızca arkada çizik  olanı vermişler Sizden çok ben rahatsız oldum Siz silâhınızı getirin, yasalar çerçevesinde ne gerekiyorsa yapacağım size kendi ellerimle bir silah toplayıp vereceğim Ne zaman gelirseniz gelin hakkınız saklıdır Görüşmek üzere

Teşekkür ederim ustam Allah razı olsun sizden, sizin bu yaklaşımınızdan dolayı yasal olarak hakkımı aramadım zaten. Yoksa görseli bile malesef uymuyor. Benimde rahatsız olmamın sebepleri bunlar ustam ama sizlerde elimizden geleni yapacağız dediğiniz için tüketici hakem heyetine başvurumu yapmadım. Ama firmanın bu konularda daha dikkatli olması lazim sonuçta silah bu bir araba parçası olsa kargolarsınız değişimi olur falan ama bu öyle değil fabrikaya özel olarak tabanca için gelsem oda malesef ekstra maliyet bana. Zaten mke de çalışılan satış görevlileri sattıktan sonra ilgilenmiyorlar yoksa orda iade yapacaktım. Allah razı olsun orda çalışan güvenlik görevlisi arkadaştan şarjör sorunumu o olmasa onuda halledemeyecektim. Ambardaki arkadaşlara o söyleyince ilgilendiler. Durum bu ustam…
Bul
Eski forumda da hep zaten zorlu ve sıkı yasalar sebebiyle silahseverler olarak sayıca az olduğumuz için bu tür problemlerde tüketicilerden yana tavır aldık.  Satın alınan silah ithal de olsa, yerli de olsa bir problem ile karşılaşıldığında son kullanıcının problemin giderilmesi için karşı karşıya geleceği zorluklar hepimizin malumu…

Ancak benim burada anlamadığın bir kaç nokta var.  Olaya tamamen objektif bakıyorum.

1. Araştırarak, bilerek, seçerek ve isteyerek bu model seçilmiş.  MKE’den tabanca satın alanlar çok iyi bilir ki, size tabanca teslim edilip fatura kesilince seri numarasında hata yapılmadığından emin olmak için fatura ve tabancanın üstündeki seri numaralarının örtüşüp örtüşmediğini kontrol etmeniz gerekir.  Diyelim ki, MKE’den tabanca satın alma tecrübesi yok ve görevli de uyarmadığı için bu süreç atlandı…. Deneme atışı yapıldığı esnada da mı silahın MKE sitesinde sunulan modelle alakası olmadığı anlaşılmadı?  MKE’de B modeli siyah, S modeli paslanmaz çelik olarak sunuluyor sanırım.  Ve hem siyah, hem paslanmaz çelik versiyonlarında sürgünün hem ön, hem arka kısmında kertikler gözüktüğü gibi, bu konuda gözüken düz kertiklerle MKE sitesinde sunulan görsellerdeki kertiklerin alakası yok.  Kertik dışında belki başka farklar da vardır, detaylı incelemedim ama en bariz olan ve göze çarpan fark bu…. Kullanıcı, seçerek aldığı modelin kendisine teslim edilen modelle aynı olup olmadığını kontrol etmeliydi.  Ürün kargoyla gönderilmiyor ki…

Yine de, görselde gösterilen ürün ile tarafınıza sunulan ürün farklı olduğu için, her ne kadar bizzat teslim alındığında farketmeme durumunu anlamasam da, satın alan kişi detaylara bakmamıştır veya o gün dalgındır varsayımıyla tüketici olarak hakkın aranabileceğini düşünüyorum.  Ancak bence burada muhatap kurum üreticiden ziyade MKE.  MKE’nin stokta kalan, daha eski bir versiyon tabancayı size vermediği ne malum?  Sonuçta bu silahı size satan, sitesinde bu görselle yayınlayan kurum MKE.  Tabi burada üretici, ürettiği ürünler için gerçekten farklı bir görsel hazırlamışsa durum değişir ancak durum böyleyse bile bu, ürünü satan ile üreten arasında bir konu.  Ben tüketici hakkının aranabileceğini ve muhatabın MKE olduğunu düşünüyorum.

2. Tabancayı sökerken gerek sıkı toleranstan oluşan problemin, gerekse sökme manivelasının altında oluşan çizilme sorununun kullanıcı hatasından olduğu açık.  Tecrübe olmadan, öğrenmeden “kurcalamak”, sonra da üreticiyi tanıtıcı video yapmamakla suçlamak adil değil.  Üstelik YouTube’da bile 1911 ile alakalı o kadar video varken…. Uluslararası kaç tane üreticinin böyle videosu var?  Her şeye rağmen üreticinin yaklaşımı pozitif olmuş, fabrikaya davet yapılmış ve hatta bu foruma cevap bile yazılmış.

MKE’ye teslim edilen ürünler için bilinçli bir şekilde farklı görsel hazırlanması durumu yoksa burada üretici firmanın hiç bir kusuru gözükmüyor.  Satış sonrası yaklaşımları da son derece pozitif.  Bence burada kullanıcı, önce görselden farklı olan bu ürünü kullanmaya devam edecek mi, iadesi / değişimi için hakkını mı arayacak ona karar vermeli.  Eğer kullanmaya devam edecekse, tabancada oluşan kozmetik problemler için üretici de çözüm önerdiğine göre konu kapanmış görünüyor.  Ben olsam kullanmaya devam eder, mekanik güvenilirliğini, toleransların sıkılığını ve üretim kalitesihi önemserdim.  Beni tatmin ediyorsa kullanmaya devam ederdim.  Kozmetik sorunlar da beni rahatsız ediyorsa, üretici de çözüm sunduğuna göre, müsait bir zamanımda bu problemi de ortadan kaldırırdım.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kanuni'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Kanuni,

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Öncelikle baştan başlıyım bu tabancayı gerçekten beğenerek ve almak için gittim mke'ye. Ve 5 arkadaş 2 şer tabanca tane almak üzere gittik. Yanımdaki arkadaş 45 kalibresini ben ise 9 mm olanını alacaktım. MKE'de balistik defence'nin satış standı olmadığı için sadece camlı kısımda gördük tabancaları görevli memurun yanına gittik. Memur arkadaş bana satın almak istediğim tabancanın resmini camlı kısımdan çekerek yanına gelmemi istedi bende 9 mm olan modelin camlı kısımda bulunmadığını belirttim. kendisi de bana orda yoksa stokta da yoktur dedi bende tekrardan e devletten bakınca 9s modelinin stokta bulunduğunu söyledikten sonra bana bir liste uzattı burdan kodunu bulup söylememi istedi. bende 9s kodunu söyledim stoğa baktı var dedi hatta satın alma belgemin arkasına 9S MODELİNİ yazarak imzaladım. Yanımdaki arkadaşa ben alayım incele sonra sen alırsın dedim ancak görevli memur alacaksan şimdi al ikide bir bakamam dedi neyse arkadaş o an almadı bende ödemeyi yapıp ambar bölümüne geçtim.
Tabanca geldi direk seri numarasına baktım fatura ile aynı sonra şarjörü taktım ama zorla geçiyordu. ambar görevlisine dedim ama pek aldırış etmedi bende görevli memura gittim satış yapan kişiye dedi iade olmaz artık falan. neyse o telaşımı gören güvenlik görevlisi ambardaki kişiye başka tabanca getirip denemesini söyleyince ambardan başka silah geldi onun şarjörü iyidi ve bana o şarjörü verdiler. ben o telaşla, yeni almış olduğum tabancanın sevinciyle, yada oluşan istenmedik durumdan dolayı tabancanın s mi b mi olduğunu farketmedim bile. 
Velhasıl burda dikkatsizliğim var kabul ediyorum ama satın alma kağıdımı ben adam 9s olarak imzaladım ben. ordaki memur arkadaş niye böyle yaptı anlamadım. Bu durumu gören arkadaşım zaten 45 kalibre almaktan vazgeçti başka markadan satın aldı.
MKE nin sitesinde evet 9b white stoklarda bile gözükmüyor 9 s gözüküyor ancak balistik defencenin sitesine girerseniz model farketmeksizin hepsinde ön ve arka kertiklerin bulunduğunu görürsünüz. sadece benim aldığım tabancada yok malesef.

Sökme kısmına gelirse sizlerde bilirsiniz 1911 ler ön taraftan sökülür yani bana hep öyle denk geldi en azından. bende önden sökmeye çalıştım olmadı. yani sağa çevirince açılması lazım ama olmadı. olmayınca zorladım. açtım video izledim onlarda üstten söküyordu yine denedim olmayınca orta kısımdan söktüm ve kendi hatamla çizdim bunu zaten belirttim kendi hatam. sonra markanın bazı videolarında üstten söküldüğü bazı videolarında ortadan söküldüğünü izledim. neyseki mustafa ustam tarafından aranılınca bana hak verdi üstten sökülmesi lazım dedi. benim tabancanın ilk üretim olduğunu ve sonrakilerde hepsinin üstten söküldüğünü belirtti. Fabrika genel müdürü vedat bey ve ustası  mustafa bey saolsun fabrikaya gelmem durumunda herşeyi yapacaklarını belirttiler ama şimdi tabanca için özellikle kalkıp gitsem bir tabanca parasıda böyle gidecek malesef.  Evet şuan için konu kapanmıştır ustam.

Burda amacım firmayı kötülemek değil zaten ama hataları varsa da söylemek en doğrusu. ben kendi hatalarımı da yazdım firmanın da, mke'ninde. sonuçta ben ve çevremde bulunan arkadaşlarım tabancaya ilgi duyan ve seven insanlar. bizim burdaki objektif görüşümüz onlara kılavuz olacaktır diye düşünüyorum.
Bul
Herkese merhabalar. Adam 1911 uzun süredir takibimde olan ve sahip olmak istediğim bir tabanca. Adam 1911 için satın alma belgemi çıkarttım ve dün itibariyle emniyet müdürlüğünden satın alma belgemi teslim aldım. Adam 1911 45S modelini almayı düşünüyor(d)um. İstanbul mke de bu model stoklarda bulunmamakta. Stok durumunu, mke nin stoklarına ne zaman 45s modelinin gireceğini sormak için balistik defensin internet sitesinde ki sabit hat numarasını aradım. Telefona çıkan Hanımefendi konu ile ilgili bir bilgisinin olmadığını internet sitesinde ki cep numarasını arayıp bilgi alabileceğimi söyledi. Cep numarasını arayıp 45s modelinin İstanbul mke stoklarında olmadığını, stoklara ne zaman gireceğini sorduğumda telefona çıkan Vedat Bey mke randevumdan 2 gün önce kendisini aramamı, gerekli yasal izinleri aldıktan sonra 45s modelini mke ye göndereceğini isteksiz bir ses tonuyla cevapladı.

Silah ile ilgili youtube da yerli inceleme videosu göremedim. Balistik defens internet sayfasında ve youtube kanalında silah ilgili doyurucu bir inceleme videosu yok. Yabancı youtube sayfalarında bir kaç tane var. İzlediğim videolarda fazla bir atış sayısına ulaşılmadan gez'in gevşeyip sağa sola oynaması ve tutukluk sorunlarını gördüm. Bu sebepten ve başka markalarla geçmişte yaşadığım olumsuz tecrübelerden dolayı adam 1911 maceramı rafa kaldırmış kendini ispat etmiş senelerdir piyasada olan diğer yerli modellere odaklanmış durumdayım.

Nereden Bilsin ki Silah Sevgisini? 
Kulakları Sesten Çınlayıp Burnuna Barut Kokusu Gitmemiş ki...

Yasal, Eğitimli Ve Bilinçli Bireysel Silahlanmaya Evet...
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Hyuksek'e teşekkür ederiz.
Bul
Saygıdeğer hocalarım,
2024 yıl sonunda BS Balistik Defense Adam 45m modelini edindim. Özkursan fişekleri ile yaptığım atışlar dışında hiç bir problem yaşamadım. Tetik ağırlığı, reset mesafesi ve emniyet sisteminden çok memnunum. 9x19mm polimer tabancalarım olmasına rağmen gündelik olarakta kurulu ve kilitli olarak üzerimde silahı taşımaktayım.(Sanıyorum bunda 45 acp. olmasının büyük bir etkisi var.) Uzun süredir güzel bir İNCELEME videosu çekmek gayretindeyim lakin bir türlü son bitirişi yapamadım. Yakın zaman da kati suretle videoyu kesip, biçmeden olumlu ve olumsuz eleştiriler barındıran objektif bir inceleme videosu paylaşacağım.
Saygılarımla.
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için barisss'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi