Benelli M4 ~ Beretta 1301
Şahsım adına öncelikli edinmek istediğim yivsiz M4, ikinci sırada da 1301. Maliyet vb hususları da değerlendirdiğimde sahip olduğum dede yadigarı Beretta kırma ve Konya yapısı yivsizlerin (Forumdan Önce) yanına her zaman güvenebileceğim bir pompalı bir de yarı otomatik yivsiz edinmeye karar vermiştim. Uzun araştırmalar ve hickok45’in övgüleri ve Amerika forumlarında SXP Defender’a dair övgülerden sonra bir adet 7+1 High Capacity modelinden edindim. Eski forumda da çok konuşulan bir modeldi. Yanılmıyorsam Sn. Kara45 izlenimlerini paylaşmıştı. Şimdilik bilinenler ve söylenenler dışında izlenim oluşturacak atım adetlerine ulaşamadım fakat şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki 3 yıla yakın süredir problemsiz çalışıyor. Sadece hedef atışlarında kullanıldı. Her türden fişek denendi (kauçuk ve ses fişekleri dahil) şimdilik sıkıntı yaşamadık. Pompalıların çok teptiği söylenir ama rahatsız edici bir geri tepme yok. Hatta yerı otomatik yivsizlerle kıyasladığınızda bana göre ilginç bir şekilde daha az teptiği izlenimi oluşturdu.

10 ay önce Stoeger M3K 10+1 V2 71 cm modelini envantere ekledik. Yurtdışına gönderilen seriden rica ile bekleyerek alabildik. Yağlarını bile temizlemeden kutudan çıktığı gibi 24-21 gram dahil, ses fişeği ve kauçuk fişek hariç her türden fişekle en fazla 32 gr olmak koşuluyla denedik. Hem destekli hem de desteksiz atışlarda tutukluk problemi yaşanmadı. Tüfeğin en dikkat çekici özelliği elinize aldığınızda nişan hattını hemen bulması ve elinize vücudunuzun bir parçası gibi uyum sağlaması. Kabze ve el kundağının yeni dizaynını çok beğendik. Çelik kalitesi bayağı belirgin. Mekanizma kurma kolu ve salma manevelası çok kullanışlı. Son fişekten sonra mekanizmayı salınca çakan Çelik tınısını dinlemek inanılmaz keyifli. Yeterli tecrübeden sonra izlenimlerimi paylaşacağım. Saygılarımla.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Tulpar'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar 1301 my23 te aldığım yer şoksuz dedi ama inceleme yazılarında şokluya çevrildiği yazıyor. Ateşli silahlar konusunda şu aşamada cahil olduğumdan kafam karıştı. Net bir bilgi bulamadım .
Bul
(19-02-2025, 21:13)ekskalibur86 yazdı: Selamlar 1301 my23 te aldığım yer şoksuz dedi ama inceleme yazılarında şokluya çevrildiği yazıyor. Ateşli silahlar konusunda şu aşamada cahil olduğumdan kafam karıştı. Net bir bilgi bulamadım .

Sn. ekskalibur86,

Bildiğim kadarıyla Beretta 1301 Tactical MY23 (Model Year 2023), şoksuz (5 numara sabit şok) ile geliyor. Taktik amaçlı olduğu için tek kurşun ve şevrotin kullanmak için yapılmış. Sabit şoklu bir namluyu şok takılır hale getirmek, silah ustası yapsa bile bence sağlıklı bir iş değil. 

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Seneler önce Ramazan Aknarçay ile görüşmüştüm. Namlu çapı, et kalınlığı vs ölçüleri verdiğim zaman diş açılmayacak kadar ince olduğunu söylemişlerdi.
Ahmet Özalp
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ahmetozalp'e teşekkür ederiz.
Bul
(20-02-2025, 00:40)Sabri yazdı:
(19-02-2025, 21:13)ekskalibur86 yazdı: Selamlar 1301 my23 te aldığım yer şoksuz dedi ama inceleme yazılarında şokluya çevrildiği yazıyor. Ateşli silahlar konusunda şu aşamada cahil olduğumdan kafam karıştı. Net bir bilgi bulamadım .

Sn. ekskalibur86,

Bildiğim kadarıyla Beretta 1301 Tactical MY23 (Model Year 2023), şoksuz (5 numara sabit şok) ile geliyor. Taktik amaçlı olduğu için tek kurşun ve şevrotin kullanmak için yapılmış. Sabit şoklu bir namluyu şok takılır hale getirmek, silah ustası yapsa bile bence sağlıklı bir iş değil. 

Saygılar
teşekkürler sabri bey yorumumu tekrar okuyunca sonradan çevrildiği şeklinde anlaşılıyor gerçekten. sormak istediğim, my 17 de sabit şok yokken my 23 de şoklu şekilde üretildiğini okudum demek istemiştim aslında.
Bul
(20-02-2025, 17:16)ekskalibur86 yazdı: sormak istediğim, my 17 de sabit şok yokken my 23 de şoklu şekilde üretildiğini okudum demek istemiştim aslında.

Sn. ekskalibur86,

2014 ve sonrası Beretta 1301 Tactical gen1 modelleri sabit şoklu idi. 

2018 de Gen 2 değiştirilebilir optima-choke HP ile piyasaya sürüldü
2021 de 1031 LE modeli yine sabit şoklu olarak çıktı
2023 de 1301 Tactical'in, Beretta'nın kendi sitesine göre hem sabit şoklu, hem değiştirilebilir şoklu modelleri piyasaya sürüldü. Sanırım bizim ülkeye sabit şoklu modelleri ithal edildi. 
2024 de Beretta 1301 Gen2 Mod2 ise yine değiştirilebilir optima-choke HP içeren namlu ile satışta ama Mod2'nin Türkiye'ye henüz geldiğini duymadım

Beretta 1301 Competition modelinde şerit bant namlu her zaman değiştirilebilir optima-choke HP ile satışa sunuldu

Beretta'nın Türkiye temsilcisi Stoeger firması. MY23 için şoklu namlu getirtirler mi bilemiyorum, sormak lazım.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Farklı bakış açısı ile yazmak istiyorum.

Taktik bir tüfek kullanıcısı olarak , şok olsa ne olur olmasa ne olur diye düşündüm de , hiç bi şey değişmez di Smile Smile

Kuş avı yapmıyorum ki yapsam m4 almazdım , şok yoksa şevrotin atamam diye bir kanunda  yok (şevrotin menzili 36 mt ev savunmasında bir önemi yok , aynı mantalite  de saçma kullanmakta …) konu aslında çok basit . Ev savunması veya bahçeli bir ev de olsa arazi savunması olsada taktik tüfek şoklu veya şoksuz amacınıza uygun iş görecektir 

Saygılar
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Xlll'e teşekkür ederiz.
Bul
Benim Benelli m4’üm 3 numara şokla gelmişti.
Sluglarda sıkıntı olmasın diye silindir şok aldım, genelde de silindirle kullanıyorum. Şevrotinleri biraz fazla dağıtıyor, imkan varsa tercihim her zaman şokludan yanadır.
si vis pacem, para bellum
Bul
Beretta 1301 lerin pistol grip versiyonları yok mudur acaba?
Bul
(05-03-2025, 23:53)Mirzabey yazdı: Beretta 1301 lerin pistol grip versiyonları yok mudur acaba?

Beretta Defence'te tabanca kabzalı bir 1301 resmi var ancak sitenin başka bir yerinde bahsi geçmiyor. Resimdeki kabza Urbino'nun üretimine benziyor.  
https://www.berettadefense.com/all-products/shotguns/
Ahmet Özalp
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi