Yorumları: 7
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 7 mesajda 28
Teşekkür Verildi: 45
Merhaba,
Sterling FMJ 124 grn Para. fiyat olarak MKE nin önüne geçmiş ( Kurumun sitesinde hala MKE den ucuz olarak, eski fiyat tan görünüyor bugünlerde alacaklar benim gibi yanılmayın  )
Saygılarımla,
C.E
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cemery1964'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Cemery1964'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (28-02-2025)
Yorumları: 116
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 89 mesajda 259
Teşekkür Verildi: 1,215
(26-02-2025, 13:17)Onyedi-Cetinkol yazdı: Sayın jmfrk işin hukuki boyutunu bilmiyorum ama bu arıza sebebiyle hızlı atışlarda da bilinçli bir atıcı hata yapmaz.
Sayın üyeleri uyarma sebeplerinden biri yukarıda paylaşılan fotoğraflar fakat tek sebep bunlar değil , atış sırasında Sayın Demir57 gibi sorunu fark edip kaza olmadan atlatılan çok olay duydum.
Sayın Onyedi-Cetinkol
Bizim, Demir57'nin seviyesine gelinceye kadar Anadolu tabiriyle bir fırın ekmek yememiz lazım. Dün bir, bugün iki. Daha attığımız mermi 400-500 adet.
(25-02-2025, 00:02)Sabri yazdı: Aşağıdaki resimler bir moderatörümüze 2 gün önce geldi:
![[Resim: Whats-App-Image-2025-02-21-at-17-42-05.jpg]](https://i.ibb.co/1Gs6vWNM/Whats-App-Image-2025-02-21-at-17-42-05.jpg)
Resimle beraber gelen açıklama şöyle: "Yeni MPS diye mermi dağıtımı yaptılar 3 günde 6 tane silah parçaladı. Kadro atışlarında bazi yerlerde mps marka mermi dagitiyorlarmiş"
Anladığım kadarıyla Sabri üstadın gönderdiği resimler kamu personellerine ait.
Binlerce atım yapan bu görevliler bile bu olayı yaşadılarsa, biz gibi standart kullanıcıların başına gelmesi kaçınılmaz bir durum.
Saygılarımla...
(25-02-2025, 21:38)AliGalip yazdı: Ez cümle... şahsen seriye takıp, peş peşe atış yapanlardaki cesarete(!) şaşıp kalıyorum. Şahsen hiç yapmadım. Her atışı duyup, algılayıp, sonraki için tetiğe basıyorum.
Sayın AliGalip, yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, muhalefet etmek yada polemik oluşturmak istemiyorum. Hem düşüncelerimi söylemek hemde bilmediğim bir şey varsa onu öğrenmek adına yazıyorum.
Biz asker yada polis değiliz, sivil kullanıcıyız, gideriz poligona tek tek atarız sorun değil. Ama hani biz hep "aldığımız silahın her şartta çalışmasını" istiyoruz ya, dolayısıyla silahımızın ister tek tek olsun isterse seri atışlarda olsun sorunsuz çalışması lazım değil mi? Gelelim kullanıcı olarak bize. Eğer biz peş peşe atış yapmaya cesaret etmeyeceksek çok iyi silah almaya da gerek olmaması lazım. Ama ne yapıyoruz gücümüz nispetinde, tercihlerimiz doğrultusunda en iyisini almaya çalışıyoruz. Eğer günün birinde peş peşe ateş etmek zorunda kalırsak, acaba ateş edersek ne olur diye mi düşüneceğiz, yoksa daha öncesinde cesaret edip poligonda bununla ilgili pratik mi yapacağız.
Saygılarımla...
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (28-02-2025), ferdalerdem (09-05-2025), Jeronimo (10-04-2025)
Yorumları: 120
Konuları: 31
Teşekkür Alındı: 98 mesajda 345
Teşekkür Verildi: 329
(28-02-2025, 20:59)jfmrk yazdı: (25-02-2025, 21:38)AliGalip yazdı: Ez cümle... şahsen seriye takıp, peş peşe atış yapanlardaki cesarete(!) şaşıp kalıyorum. Şahsen hiç yapmadım. Her atışı duyup, algılayıp, sonraki için tetiğe basıyorum.
Sayın AliGalip, yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, muhalefet etmek yada polemik oluşturmak istemiyorum. Hem düşüncelerimi söylemek hemde bilmediğim bir şey varsa onu öğrenmek adına yazıyorum.
Biz asker yada polis değiliz, sivil kullanıcıyız, gideriz poligona tek tek atarız sorun değil. Ama hani biz hep "aldığımız silahın her şartta çalışmasını" istiyoruz ya, dolayısıyla silahımızın ister tek tek olsun isterse seri atışlarda olsun sorunsuz çalışması lazım değil mi? Gelelim kullanıcı olarak bize. Eğer biz peş peşe atış yapmaya cesaret etmeyeceksek çok iyi silah almaya da gerek olmaması lazım. Ama ne yapıyoruz gücümüz nispetinde, tercihlerimiz doğrultusunda en iyisini almaya çalışıyoruz. Eğer günün birinde peş peşe ateş etmek zorunda kalırsak, acaba ateş edersek ne olur diye mi düşüneceğiz, yoksa daha öncesinde cesaret edip poligonda bununla ilgili pratik mi yapacağız.
Saygılarımla...
Estağfurullah, paylaşımınız çok kıymetli, haklı ve ben de hem fikirim sizinle. Tabanca elbette seri atış sırasında takılmamalı, benim " peş peşe atış yapanlara şaşırıyorum" derken kast ettiğim,, malum bir markanın çelik kovanlarıyla art arda atış yapanlardı. Zaruret halinde elbette peş peşe atış yapılır ve atışların sesini dinleme durumu olmaz ancak keyfi atışlarda riski minimalize etmek adına ben çelik kovanlarda hiç peş peşe atmıyorum. Pirinç kovanda yapıyorum arada tabi
Saygılarımla
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (28-02-2025)
Anladım üstadım, çok teşekkür ederim.
Saygı ve hürmetlerimle...
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• AliGalip (28-02-2025)
Yorumları: 25
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 21 mesajda 61
Teşekkür Verildi: 117
Sayın jmfrk,
Konuya bakış açınız hatalı olduğu için çıkarımız da hatalı oluyor. Öncelikle kolluk kuvvetleri binlerce atış yapmıyor yeni mezun bir polis sizin attığınız kadar atış yapıp mezun oluyor. Binlerce atış yapılsa bile atış adedi ile bilinçli bir atıcı olunmuyor. Bu forumda zaman geçirmiş meraklı ve dikkatli bir genç bu namluda çekirdek sıkışması sorunu ile karşılaştığında kesinlikle atışa son verir. Emekliliğine az kalmış ve bu sorun ile ilgili bilgisi olmayan ve hiç karşılaşmamış bir kamu görevlisi ise kapsül sorunu zannedip çek-bırak yaparak atışa devam eder ve kırım meydana gelir. Hülasa kendinize haksızlık etmeyin.
Forumda bu konu ile ilgili başlık göremedim müsait zamanda yabancı sitelerden ve YouTube’dan kaynak göstererek bir başlık açmayı düşünüyorum.
(28-02-2025, 22:29)Onyedi-Cetinkol yazdı: Öncelikle kolluk kuvvetleri binlerce atış yapmıyor yeni mezun bir polis sizin attığınız kadar atış yapıp mezun oluyor. Binlerce atış yapılsa bile atış adedi ile bilinçli bir atıcı olunmuyor.
Sayın Onyedi-Cetinkol,
Kısa ve uzun mesafe atışları, tabanca, kısa ve uzun namlulu tüfek, hatta yerine ve birliğine bağlı olarak el bombası, roket atar ve binlerce atış. Ne kadar çok atış o kadar çok tecrübe. İllaki bin bir olayla karşılaşıyorlardır ve karşılaştıkları sorunlarda nasıl davranacaklarını öğreniyorlardır. Ben meslekleri gereği polislerin böyle eğitim aldıklarını düşünüyordum. Görmedim, duymadım, sadece düşüncelerim bu şekildeydi.
Belki de dediğiniz gibidir bilmiyorum. Eğer böyleyse polisler için çok büyük eksiklik değil mi?
Saygılarımla...
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• Onyedi-Cetinkol (03-03-2025)
Yorumları: 10
Teşekkür Alındı: 8 mesajda 19
Teşekkür Verildi: 25
MKE, Sterling ve BPS'den sonra bu sene istikakımın bir kısmı ile Turan aldım. 250 civarı atışta bir sorun yaşamadım, sadece sekiz on fişekte bir namlu önünde kıvılcım gördüm, belki barut tipi ile alakalıdır.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bahadir'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bahadir'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (02-03-2025), Yarımcalı (02-03-2025)
Yorumları: 3
Teşekkür Alındı: 0 mesajda 0
Teşekkür Verildi: 12
Yorumları: 204
Konuları: 30
Teşekkür Alındı: 174 mesajda 687
Teşekkür Verildi: 363
Sn.CanBJK
Bildiğim kadarıyla tac87 lyman grubunun Türkiye'de ki temsilcisi.
tac87 konusuna yazarsanız firma ilgilileri forumu takip ediyorlar kısa sürede olmaz ama getirirler diye düşünüyorum açıkçası gelirse bir tanede ben alırım
Saygılarımla.
75BΩ - G43X - USP - 686/3 - BHP - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• CanBJK (09-05-2025), Mando (18-05-2025)
|