Foruma Resim Yükleme
Merhaba üstadlar, imgbb ve hızlı resim üzerinden link ekliyorum fakat fotoğraf görünmüyor. Telefondan yapıyorum, ne yapmalıyım. Teşekkürler.
Bul
Arkadaşlar,foruma resim yüklemekte sorun yaşayan üyelerimiz için resimli anlatım hazırladım.
Ben bilgisayar kullanıyorum,anlattıklarım bilgisayardan yükleme içindir.

1)Öncelikle netten bulduğunuz veya kendi çekeceğiniz resimler için bir klasör oluşturup bu klasöre kaydedin.
2)Herhangi bir resmi tıkladığınızda aşağıdaki görüntü çıkacaktır:

[Resim: 70z6ydd.jpg]

Üstteki yan yana duran 3 noktayı işaretlediğinizde, bazı seçenekler ortaya çıkacaktır.
Bunlardan "Görüntüyü yeniden boyutlandır" seçeneğini tıklayın.

3)Çıkan görüntüde genişlik kısmını 450 yazın,kalite kısmından kaliteyi simgeyi sağa çekerek arttırın.
Alttaki "Yeni" bölümünden 100 kb'yi geçmeyecek şekilde attırmaya devam edin.Sonra alttaki butonlardan
"Kaydet"i tıklayın.

[Resim: t6o6sth.jpg]

Resminiz istenilen boyutlarda yeni resim olarak kaydedilecektir.

4) Hizliresim.com'a  e posta adresinizle kaydolun ve oturum açın.

5)Oturum açılınca,yukarıdan  "Resim Yükle" ve "Bilgisayardan" seçeneğini tıklayın.
Aşağıda "Dosyaları seçin veya sürükleyin" butonuna tıklayın.

[Resim: rw3gk9f.jpg]

6)Bu durumda resimler klasöründen boyutunu ayarladığınız resmi tıklayın ya da sürükleyip
ortadaki alana bırakın.Saklama süresini "Sınırsız" seçin ve "Yükle" butonuna tıklayın.

[Resim: 3fl8trv.jpg]

7) Seçtiğiniz resim ekranda görünür ve yükleme seçenekleri çıkar.

[Resim: sho4a4r.jpg]

8)" Forumlar : bbcode" kısmındaki linkin üstüne tıklayınca maviye dönüşür.

[Resim: e1sb43y.jpg]

9)Mouse'un sağ tarafına basınca çıkan seçeneklerden "Kopyalayın" ı tıklayın ve forumda yazacağınız 
mesajın içine bu linki yapıştırın.

10) Yeni yorum gönder tuşunu tıklayınca resim foruma yüklenmiş olur.Kolay gelsin.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Flickr.com sitesinden resim yükleme:

1000 adet ücretsiz resim yükleme hakkı var.

Program İngilizce. Önce kullanımı zor veya karışık gelebilir, ben notebooktan resim yüklüyorum, bir kaç kez kullandıktan sonra son derece kolay.

01. Öncelikle üye oluyoruz (Sign up). 

02. Üye olduktan sonra giriş yapıyoruz (Login). 

[Resim: 54358920784_7c7027ef77_o.jpg]
03. Resim yüklemek için 03 nolu resimde işaretli ikona tıklıyoruz.

04. Açılan pencerede, 04 nolu resimde işaretli ikona tıklıyoruz. Notebookta seçmek istediğimiz resmi seçeceğimiz pencere açılıyor.
Burada resmi seçip, aç diyoruz.

05. Açılan pencerede 05 nolu resimde işaretli bölüme tıklıyoruz.

06. Açılan sekmede 06 nolu resimde işaretli bölüme tıklıyoruz. Yani  Upload 1 item with the following changes? sorusuna Upload (yükle) diyoruz. 
(Burada Public sekmesi varsayılan olarak işaretli geliyor. Buradaki işareti kaldırır isek resim gizli olarak yüklenir).

Bu şekilde resim yüklemesi tamamlanıyor.         

[Resim: 54359117990_fd2ff1d048_o.jpg]

- Resim yüklendikten sonra; açılan ekranda Continue to Flickr (Flickr'a devam et) sekmesine tıklıyoruz.

07. Yüklü resimlerimizin olduğu sayfa olan 'Photostream' e yönlendiriliyoruz (herhangi bir aşamada resimlerimize dönmek istersek gene 'Photostream' e tıklıyoruz). 07 nolu resim.
08. Foruma yüklemek istediğimiz resmin üstüne tıklıyoruz  
09. Açılan pencerede 08 nolu resimde işaretli bölüme tıklıyoruz.
10. Açılan sekmede 09 nolu resimde görüldüğü üzere önce BBCode'a tıklıyoruz.
     Burada çıkan kodu kopyalıyoruz.
(Burada resimde görülen ok ile açılan alt listede resmin yüklenmek istenilen boyutu seçilebilir).

Forumda yorum yazmak istediğimiz mesaj kutusuna kopyaladığımız kodu yapıştırıyoruz.

[Resim: 54359117995_4dbd45aab8_o.jpg]

[Resim: 54359117985_89703f63c1_o.jpg]

Mümkün mertebe anlaşılır olarak izah etmeye çalıştım. İlk görüşte algılandığı gibi zor değil. 

Saygılar
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi