HK USP 9 Compact
2012 Yılının 9.ayında yaptığım bir tanıtım. Bazı resimler silinmiş:

HK USP 9 Compact Stainless

Daha önce P99’la karşılaştırmasını yaptığım Heckler Koch “USP Compact Stainless” tabancamı
daha ayrıntılı tanıtmak istiyorum. Benim Walther P99’dan sonra kullandığım 2.polimer tabancadır.

[Resim: ost7jwt.jpg]

[Resim: 7cpmjum.jpg]

Genel olarak Alman yapımı, 9 mm çapında mermi atan, 13 mermi kapasiteli, tek-çift hareketli
tetik sistemine sahip ,polimer gövdeli, çelik kızaklı, yarı-otomatik tabancadır.

HK firması daha önce de üstat tarafından anlatıldığı üzere, "masraf ve emekten kaçınmayarak 
tam boy bir silahı sadece sürgü-namlu ve kabzayı kırparak kompakt model olarak piyasaya
sürmemiş, silahı baştan tasarlamıştır." Bu tasarım sonucunda taşımaya, hatta gizli taşımaya
uygun kendine has bir tabanca ortaya çıkmıştır.

Uzunluğu 173 mm, yüksekliği 127 mm, genişliği 35 mm'dir. Nişangah hattı 135 mm'dir.

HKC boş şarjörlü olarak 730 gram ağırlığındadır. Ancak,13 mermi konulunca 886 gram 
olmaktadır.

Stainless sürgünün sol tarafında yazı ve işaret fazlalığı var.HK arması, USP COMPACT, 
9mmx19 yazıları, fabrika onay kodu ve bir de seri numarası bulunmakta.

[Resim: 7vg4fnz.jpg]

Sürgünün sağ tarafında ise hiçbir yazı ve işaret yoktur. Namlunun kovan tahliye penceresine
denk gelen kısmına HK arması, yine 9mmx19 yazısı ve seri numarası yazılmış.

Gövdede sağ tarafta marka ismi ile Alman malı olduğu yazılmış. Sol tarafta göze batan  
bir işaret yok.

[Resim: octvlyz.jpg]

[Resim: o74ofkc.jpg]

HKC'nin sürgüsü paslanmaz çelik(stainless) olup, açık gri renktedir. Sürgünün işçiliği ve 
kullanılan malzeme çok iyidir. Bugüne kadar incelediğim bir çok tabanca içerisinde, bir 
tek Sig P210’da  daha kaliteli malzeme ve işçiliğe rastladım.

[Resim: jlh86ub.jpg]

[Resim: 50mtx7l.jpg]

HKC’nin sürgüsü kendine özgü bir şekilde yapılmıştır.

[Resim: eqtr3jb.jpg]

HKC'nin namlusu 91 mm uzunluğundadır. Poligon profili namlusu kısa olmasına rağmen, atış
dağılım özellikleri diğer tabancalardan farklı değildir.
Namlusu  içi  ve atım yatağı ayna gibi pırıl pırıl olup, malzeme ve işçilik kalitelidir.

[Resim: idnv2oz.jpg]

Polimer olan gövde için kaliteli malzeme kullanılmıştır. Lazer veya fener gibi ek teçhizatlar
için montaj rayı ve kordon takma yerleri vardır.
Polimer olup da horoz ateşlemeli olan nadir tabancalardan birisidir.

[Resim: j17xdhv.jpg]

[Resim: mi6gzlh.jpg]

Tetik korkuluğunun ön tarafının dışı ile kabza önü tırtıklıdır.

[Resim: rxypugj.jpg]

Kabzada parmak yeri olmayıp, hafif tırtıklıdır. Özellikle kısa parmaklı ve küçük elli insanlar için
yapılmış bir tabancadır. Büyük elli ve uzun parmaklı insanların bu tabancayı kavramaları zor. 
Kabza kısmının kısalığı nedeniyle, beşinci parmak kabza alt ucundan dışarıya taşıyor. Tam 
olarak kavrayabilmek için HKC'yi uzun şarjör tabanı ile kullanmak şart.

Tetik erişim mesafesi kısa olup tek hareketli tetik yumuşaktır.

HKC'nin gezi sabit olup, arpacığı yandan geçmelidir. HKC'de nişangahlar metal olup,
üç beyaz nokta ile işaretlenmiştir. Bu arada iğne bölümünü de görebiliyoruz.

[Resim: 1pkjj8e.jpg]

[Resim: lummxh9.jpg]

İcra yayında tepmeyi azaltmak amacıyla polimer tampon kullanılmaktadır. İcra mili  çeliktir.

[Resim: f4w4j98.jpg]

HKC'de emniyet  mandalı mevcut olup, gövde üzerindedir.Hem horozu indirir, hem de kurulu-
kilitsiz taşımaya imkan verir. Emniyet mandalının sağ tarafta da kullanılabilmesi için yer 
yapılmıştır.Emniyet mandalının rahatsız etmemesi için HKC'yi mutlaka iyi bir kılıfla taşımak gerekir.

Sürgü salma-yakalama  manivelası tek taraflıdır.

Şarjör mandalı her iki yönden manipüle edilebilecek şekilde tetik korkuluğunun altına yerleştirilmiştir.

Şarjörü saç olup, boş olarak 89 gram gelmektedir.

Kolayca söküp takılabilmektedir.P99 bu konuda daha öndedir. Kızağı  geriye aldıktan sonra,
sökme mandalını sol tarafa doğru iterek çıkartmak gerekmektedir.

[Resim: 1doa34d.jpg]

HKC en son olarak MKE'de 4.100 Dolara satılmıştı. Stainless modelinin artık gelmeyeceği
söyleniyor. İkinci elde 3.000-4.000 Dolar aralığında alıcı buluyor. Ben tabancayı uygun 
sayılabilecek bir fiyata 5.000,00 TL'ye(yaklaşık 2.750 Dolar) aldım.
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben tamamen kullanım yönünden sadece kendime ait olan fikirlerimi paylaşacağım,öncelikle gerçekden yakışıklı bir silah hk usp compact,ilk kullanımlarımda çok tutukluk yaptı fakat sonradan sorunsuz çalışmaya başladı ve o şekilde devam etti,sanırım bir rodaj süresi gerekli oldu,tetik ağırlığı oldukça güzel ama reset mesafesi çok uzun ve çok yumuşak tam ne zaman olacak anlayamıyorsunuz,taşıma tarafına gelirsem bence yeni silahların çok gerisinde,bir mc9 veya hellcat prodan çok daha kalın ve ağır bu yüzden onlara göre taşıması daha zor,hatta glock 17 gen 5 bile hk usp compacttan çok daha ince ve taşıması daha kolay,geri tepmeside şahlanmasıda neredeyse mc9 veya hellcat pro ile aynı.Bunlar tamamen benim kişisel görüşlerimdir.
Saygılarımla.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Hk tabancalari genel olarak Türkiye de çok bilinmiyor. Bu yüzden alımı kolay satımı zor bir tabanca. Silahlara merakı olanlar içinse yeri çok ayrı. Nisan alması kolay oldukça isabetli atışlar yapabilecek namluya sahip compact olmasına rağmen geri tepmesi de az. Her ne kadar combat ve pdwde kullanılan tabanca da hafif ve iğne ateşlemeli modeller uygun olarak görülse de. Bu tabanca benim için combat/pdw kullanımında ayri yeri olan bir silah. Muhakkak bir gün bu tabancayı envanterime katmak hiç değilse 3. sıradaki silahım olarak kullanmayı isterim.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi