Silah Market Poligon İstanbul
Sayın Üyeler, 

Bugün iş yerime yakın olan ve devamlı önünden geçtiğim, merak ettiğim Silah Market Poligon'a gittim. Hadımköy Yolu üzerinde Metro Market yakınında bulunuyor.
Adresi: Çakmaklı Mahallesi, Metro Market Yanı, Hadımköy Yolu Cad. No:99/A Büyükçekmece / İstanbul

5 atış yolu var, hafta içi sakin, çalışan personel ilgili envanteri yerli tabanca ağırlıklı, Derya, Canik ve Sarsılmaz markaları var ve sanırım 1 adette Glock 19 var ama emin değilim.

Atış ücretleri
Tabanca ve mermi poligondan mermi başı 25TL
Kendi silahınız ve poligon mermisi ile mermi başı 25TL
Kendi silahınız ve merminiz ile mermi başı 8,5TL
Atış öncesi, atış emniyeti ile ilgili bilgilendirme yapılmadı nedeninin de daha önce atış yapıp yapmadığımı sordular yaptığımı söylemem olduğunu düşünüyorum. 

Mermileri görevli dolduruyor hatta her tabancaya ait 2 adet dolu şarjör tabancaların önünde hazır halde bulunuyor, seçtiğiniz silah ile beraber dolaptan çıkarıyorlar. Atış öncesi görevli şarjörü takıp mermiyi sürüp size teslim ediyor. 
Özkursan çelik kovanlı mermileri kullandırıyorlar.

Tabanca sahibi olmadığım için poligon envanterinden SAR9 CX ile atış yaptım, toplamda 30 atış yaptım. Resimleri aşağıda.

[Resim: hed2.jpg]
[Resim: hed4.jpg]

Ücretlendirme yüksek ancak arada yaptığım kaçamak için de değer diyorum.

Saygılarımla,
Bilhan
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
Bul
(19-03-2025, 15:26)bilhan yazdı: Tabanca sahibi olmadığım için poligon envanterinden SAR9 CX ile atış yaptım, toplamda 30 atış yaptım. 

Sayın bilhan,

Artık sizin de tabanca alma vaktinizin geldiğini düşünüyorum.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın jfmrk,
Geldi de geçiyor ancak şartlar izin vermiyor. Taşıma ruhsatı almam imkansız, hiçbir şartı karşılamıyorum. Tek seçenek bulundurma olarak almak ancak mevcut durumda bunun için ayıracak bütçem yok.
Ruhsat harçlarındaki artış bu hızla devam edecek olursa da ilerideki dönemde de olmayacak gibi.
Ne diyelim sağlık olsun, yivsiz tüfek atışına ve poligonlarda kendimi avutmaya devam.
Bilhan
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
Bul
(20-03-2025, 12:17)bilhan yazdı: Ruhsat harçlarındaki artış bu hızla devam edecek olursa da ilerideki dönemde de olmayacak gibi.

Sayın bilhan sonuna kadar haklısınız. Ben olsam, kampanya yapar, birinci ruhsatı alana, ikincisi %50 indirimli derdim. Hem silah severlere bir jest yapar gönlünü alırdım, hem de bu sayede daha fazla gelir elde ederdim. Eminim ki bir çok forum üyesi de yeni bir tabanca daha alırdı. 

(20-03-2025, 12:17)bilhan yazdı: Taşıma ruhsatı almam imkansız, hiçbir şartı karşılamıyorum. Tek seçenek bulundurma olarak almak ancak mevcut durumda bunun için ayıracak bütçem yok.

İnşallah en kısa zamanda gerekli bütçeye ulaşırsınız da poligonda kendi tabancanızla yapmış olduğunuz atışları görürüz.

Saygılarımla..
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Güzel temenniniz için teşekkürler. Bütçe işini çözersem en azından 5 yıllık bir kiralama işine girerim.
Kampanya fikrinizi beğendim, umut fakirin ekmeği belki yaparlar.
Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
Bul
Sad 
(20-03-2025, 12:17)bilhan yazdı: Sayın jfmrk,
Geldi de geçiyor ancak şartlar izin vermiyor.  Taşıma ruhsatı almam imkansız, hiçbir şartı karşılamıyorum. Tek seçenek bulundurma olarak almak ancak mevcut durumda bunun için ayıracak bütçem yok.
Ruhsat harçlarındaki artış bu hızla devam edecek olursa da ilerideki dönemde de olmayacak gibi.
Ne diyelim sağlık olsun, yivsiz tüfek atışına ve poligonlarda kendimi avutmaya devam.
Bilhan
Bütçenizin tabanca ruhsatı almak için uygun olmamasına üzüldüm, ancak bu durumda sadece siz yoksunuz. Günümüz şartlarında yasal silah alınamasın, hatta silah severler ruhsatlı silahlarını elden çıkartsın diye uygulan bir çaba var.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Osman Ortaç'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Üstadım,
Haklısınız, tek değilim çokuz, bahsettiğiniz çaba içinde olanlara inat en azından yivsiz tüfeklerimiz var. Umarım yivsiz tüfek maliyetlerini acımasızca arttırmazlar da en azından karşılarında bilinçli silah severler olarak kalmaya devam ederiz.
Saygılarımla,
Bilhan
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi