Uzun süredir Benelli M4 almak istiyordum. Ancak, fiyatı ithal bir tabancadan pahalıydı. Önce bir
yivsiz tüfeğe ithal tabanca parası verme fikrine alıştım. Daha sonra koleksiyonumdan bir kaç
parçayı satarak mali kaynak oluşturdum.Sıra uygun fiyatlı bir M4 bulmaya gelmişti. ProT tipleri
145-150.000 TL,eski tip M4'ler ise 117-125.000 TL arasında bayilerde satılıyordu. Sonunda bir
forum üyesi arkadaşımın yardımıyla, sıfır alınıp, parasının ödenememesi nedeniyle bir hafta sonra
atış bile yapılmadan iade olunan düz M4 buldum.90.000 TL(2.500 Dolar) vererek geçen hafta
satın aldım. İşte ilk resimler:
Tüfeğin kutusu yıllardır aynı şekilde, karton. İçerisinden tüfek ve kullanma klavuzu dışında hiç bir
şey çıkmadı.Zaten ekstra alet,kayış,yağ vs. bayiler koyuyorlardı.Benelli 10 sene önce ne yapıyorsa
aynısını yapmaya devam ediyor. Yıllar önce incelediğim tüfekle yenisi arasında neredeyse hiçbir fark
yok.İki parçalı plastik kundak,teleskopik dipçik,küçük kurma ve düşürme kolları,gaz sistemi,namlu,
şarjör tüpü,kabza vs...Lupus üstadın 10 yıl önce foruma resimlerini koyduğu tüfekle neredeyse aynı.
Adamlar öyle bir tüfek yapmış ki hiç bir değişiklik yapmasalar da peynir-ekmek gibi satılıyor.Niye
masraf yapıp kutuya kayış,yağ,şok vs koysunlar ki? Bir kaç resim daha:
Bir kaç sene önce biraz daha taktikal görünen bir tipini(Pro T) yapıp daha pahalı satmaya başladılar.Düz
M4'den çok fazla bir farkı yok.Üst ve alta takılan metal kundak, büyük kurma ve düşürme kolları,düz gelip
giden teleskopik dipçik ve biraz daha koyu bir renk.Farkları bunlar.Bu farklar için üstüne en az 25.000 TL
vermek akıllıca gelmedi.
Ben iki parçalı plastik kundakları beğenmedim.Hemen Tac87'den metal kundak alarak takdırdım.Tüfeğin
görünüşünü değiştirdiği gibi çok da kullanışlı:
![[Resim: 54401687972_61ae0bc40f.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/54401687972_61ae0bc40f.jpg)
Tüfeğim diğer yivsizlerime göre daha ağır. Bu nedenle geri tepmesinin daha az olacağını
düşünüyorum. Dengeli ve ergonomik. Malzemesi plastik kundak dışında son derece kaliteli.
İlk izlenimlerim bunlar. Yaptığım atışlar sonrası bu bölümde geri dönüşlerde bulunacağım.
Saygılar.