Yorumları: 7
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 4 mesajda 7
Teşekkür Verildi: 44
Merhabalar.
Öncelikle saygıdeğer forum üyelerinin Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlar, iyi bayramlar dilerim.
Saygıdeğer forum üyeleri arkadaşlar, bir silah alma arifesindeyim. Düşündüğüm platform ve kalibre 1911 ve 45. acp. Önceden mke ve bayi stoklarında 45.acp mühimmat bulmak sorundu. Bu sorun halen devam ediyor mu ya da ilerleyen dönemlerde stok sorunu olabilir mi? Mke nin internet sitesinde Sellier & Bellot, Özkursan ve Turaç-Sterling' in mühimmatları gözükmekte. Tercihim her zaman ithal mühimmattan yana. Seçenek kalmaması durumunda mecburen yerli mühimmata kalıyoruz. Yerli üretim mühimmatlarımız kalitesi nasıl, tavsiye eder misiniz? Siz değerli forum üyelerinin tecrübelerini, fikir ve görüşlerini almak istedim. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Nereden Bilsin ki Silah Sevgisini?
Kulakları Sesten Çınlayıp Burnuna Barut Kokusu Gitmemiş ki...
Yasal, Eğitimli Ve Bilinçli Bireysel Silahlanmaya Evet...
Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun.
MKE’de şuan söylediğiniz gibi 3 çeşit .45 Acp mühimmat satışta. Bunların hepsi uzun süredir satışta, yani eskiden olan stok sorunu uzun süredir yok.
Üçünüde kullandım, işin açıkçası tamamen şahsi görüşüm bu ama söylemeliyim en iyi performansı Sterling’de aldım. Hiçbir sorun yaşamadım çok memnun etti.
Silah konusunda da arayışınız devam ediyorsa yorum yapabilirim isterseniz…
İyi forumlar dilerim…
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
• Hyuksek (30-03-2025)
Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
20 seneden fazladır kullandığım hiç tutukluk yapmayan 45 lik silahım, Özkursan mermilerinle 3-4 defa sorun çıkardı,birinde namluda sıkıştı birinde silahı kilitledi sürgüyü geriye getiremedik,sonra hallettim ama bir dahada kullanmadım koydum bir köşeye Özkursanları, bahsettiğim olay 1-2 sene öncesine ait belki düzelmiştir,çelik kovandı sanırım.
Bulunabilirlik konusunda şu anda sorun yok ama gelecekte ne olur bilinmez.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• Hyuksek (30-03-2025)
30-03-2025, 21:32
(Son Düzenleme: 30-03-2025, 21:36, Düzenleyen: Hyuksek.)
(30-03-2025, 18:55)thearoperator yazdı: Merhabalar, öncelikle hayırlı olsun.
MKE’de şuan söylediğiniz gibi 3 çeşit .45 Acp mühimmat satışta. Bunların hepsi uzun süredir satışta, yani eskiden olan stok sorunu uzun süredir yok.
Üçünüde kullandım, işin açıkçası tamamen şahsi görüşüm bu ama söylemeliyim en iyi performansı Sterling’de aldım. Hiçbir sorun yaşamadım çok memnun etti.
Silah konusunda da arayışınız devam ediyorsa yorum yapabilirim isterseniz…
İyi forumlar dilerim…
Sn. thearoperator yaptığınız yorum ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Silah konusunda ki arayışım kısmen devam ediyor. Aslında birbirinden çok farklı 2 model arasında kaldım. Büyük ölçüde gönlüm 1911 platformundan yana. Diğer silah ise Sarsılmaz 7/24 full size modeli. Sarsılmaz 7/24 modeli İstanbul mke kurumunun stoklarında yok. Sarsılmaz müşteri hizmetlerini arayıp bilgi aldığımda, 7/24 modelinin bayramdan sonra ki hafta İstanbul mke stoklarında olacağını öğrendim. Müşteri hizmetleri iletişim bilgilerimi alarak silah stoklara girdiğinde tarafıma bilgi vereceklerini söylediler. Silah tavsiyesi olarak değerli görüş ve önerilerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.
Selam ve saygılarımla.
(30-03-2025, 19:25)Achilles yazdı: 20 seneden fazladır kullandığım hiç tutukluk yapmayan 45 lik silahım, Özkursan mermilerinle 3-4 defa sorun çıkardı,birinde namluda sıkıştı birinde silahı kilitledi sürgüyü geriye getiremedik,sonra hallettim ama bir dahada kullanmadım koydum bir köşeye Özkursanları, bahsettiğim olay 1-2 sene öncesine ait belki düzelmiştir,çelik kovandı sanırım.
Bulunabilirlik konusunda şu anda sorun yok ama gelecekte ne olur bilinmez.
Sn. Achilles verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız yorum için çok teşekkür ederim. Özkursan'ın mühimmatlarına kendi adıma yukarıda belirttiğiniz nedenlerden dolayı hep olumsuz yönde bakmışımdır. Tabi ki bu benim şahsi bakış açımdır.
Selam ve saygılarımla.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Hyuksek'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Hyuksek'e teşekkür ederiz.
• Achilles (30-03-2025)
Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Sn. Hyuksek,
Rica ederim hocam, ben eğer ilk 9x19 tabancanız ise Sarsılmaz’dan ziyade Canik’i tavsiye ederim (taşıma için Mete SF, atıcılık için Rival-S) ama karar sizlerin mutlaka stantta deneyin ve imkan varsa poligonda deneyin. 45Acp modellerde ise kendim Tisaş M1911 Titan modelini kullanıyorum, yaklaşık 500 fişekte Sterling ile hiçbir sorun yaşamadım. Özkursan denedim ama maalesef memnun kalamadım genelde besleme hatası yaptı, sonrasında sorun silahtamı diye düşünüp birde poligon envanterinden Girsan ile denedim fişeği sonuç aynıydı. 45Acp’de silah olarak Tisaş, fişek olarak Sterling güzel bir kombin olur. Karar sizlerin, yazdıklarının hepsi kişisel deneyimlerim. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
• Hyuksek (31-03-2025)
31-03-2025, 22:00
(Son Düzenleme: 31-03-2025, 22:01, Düzenleyen: Hyuksek.)
(30-03-2025, 22:20)thearoperator yazdı: Sn. Hyuksek,
Rica ederim hocam, ben eğer ilk 9x19 tabancanız ise Sarsılmaz’dan ziyade Canik’i tavsiye ederim (taşıma için Mete SF, atıcılık için Rival-S) ama karar sizlerin mutlaka stantta deneyin ve imkan varsa poligonda deneyin. 45Acp modellerde ise kendim Tisaş M1911 Titan modelini kullanıyorum, yaklaşık 500 fişekte Sterling ile hiçbir sorun yaşamadım. Özkursan denedim ama maalesef memnun kalamadım genelde besleme hatası yaptı, sonrasında sorun silahtamı diye düşünüp birde poligon envanterinden Girsan ile denedim fişeği sonuç aynıydı. 45Acp’de silah olarak Tisaş, fişek olarak Sterling güzel bir kombin olur. Karar sizlerin, yazdıklarının hepsi kişisel deneyimlerim. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle.
Sn. thearoperator oldum olası marka model fark etmeksizin polimer alt gövdeli tabancalara pek ısınamadım. (Zevkler ve renkler meselesi gibi) İleride fikrim ve tercihim değişirse o zaman polimer alt gövdeli tabancaları düşünebilirim. Büyük ihtimalle tercihim tisaş 1911 45 acp özel seriden (kartallı) yana olacak. Mühimmat olarakta özkursan hariç diğer markalara yöneleceğim. İlgi alakanız ve yorum yazma zahmetine girdiğiniz için teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Hyuksek'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Hyuksek'e teşekkür ederiz.
• thearoperator (31-03-2025)
Yorumları: 26
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 21 mesajda 41
Teşekkür Verildi: 23
Yaklaşık 2 yıldır sarsılmaz K2 45c kullanmaktayım. Bahşedilmiş olan 3 tip fişeği de deneme imkanım bulundu. Naçizane kendi görüşüm bahsi geçen fişeklerde herhangi bir sorun yaşamadım. Atış esnasında farkı ozkursan da aşırı şekilde namlu ucunda alev kusması oluyor.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için P.Guard'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için P.Guard'e teşekkür ederiz.
• Hyuksek (03-04-2025), jfmrk (03-04-2025)
(03-04-2025, 22:25)P.Guard yazdı: Yaklaşık 2 yıldır sarsılmaz K2 45c kullanmaktayım. Bahşedilmiş olan 3 tip fişeği de deneme imkanım bulundu. Naçizane kendi görüşüm bahsi geçen fişeklerde herhangi bir sorun yaşamadım. Atış esnasında farkı ozkursan da aşırı şekilde namlu ucunda alev kusması oluyor.
Sn P.Guard verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Yorumları: 26
Teşekkür Alındı: 21 mesajda 41
Teşekkür Verildi: 23
(03-04-2025, 22:40)Hyuksek yazdı: (03-04-2025, 22:25)P.Guard yazdı: Yaklaşık 2 yıldır sarsılmaz K2 45c kullanmaktayım. Bahşedilmiş olan 3 tip fişeği de deneme imkanım bulundu. Naçizane kendi görüşüm bahsi geçen fişeklerde herhangi bir sorun yaşamadım. Atış esnasında farkı ozkursan da aşırı şekilde namlu ucunda alev kusması oluyor.
Sn P.Guard verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Selam ve saygılarımla.
Ben teşekkür ediyorum sadece kendi görüşüm ve deneyimlerimi aktarmış bulundum. Mühimmat konusunda sıkıntı yaşama olasılığı , yerli üretimler ve ithal fişek bulunduğu için 7.65 veya 380 acp. kadar bulunmayacaktır. Hatta 9x19 kadar yaygın olmasa da yeterince bulunabilir denilebilir. Handikap olarak fişek fiyatı 9x19 a göre nispeten daha pahalı. Bu sürede atış yapmış olduğum tahmini yaklaşık 1300 -1400 fişekte herhangi bir problem yaşamadım , ancak demin bahsetmiş olduğum üzere ozkursan fişeklerde yaptığım atışlarda hepsinde olmasa da , namlu ucunda alev kusma-kıvılcım benzeri durumlar oluyor. Geri tepme ve şahlanma konusunda da 9x19 dan bariz bir farkı yok.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için P.Guard'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için P.Guard'e teşekkür ederiz.
• Hyuksek (04-04-2025)
Yorumları: 1
Teşekkür Alındı: 1 mesajda 1
Teşekkür Verildi: 1
Balistik savunmanın 1911 model tabancalarını fuarda görüp etkilenmiştim, özellikle çizilmez bir ısıl işlem
Yaptıkları modeli çok hoşuma gitmişti. Araştırmanızı tavsiye ederim
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Arsester'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Arsester'e teşekkür ederiz.
• P.Guard (05-04-2025)
|