Yorumları: 7
Konuları: 4
Teşekkür Alındı: 4 mesajda 12
Teşekkür Verildi: 4
Merhabalar değerli forum üyeleri,
Konu başlığından da anlayacağınız üzere, Adana'da atış yapabileceğim yer arıyorum. Kaç seferdir çıkıp 2-3 saat arabayla dolaşıp uygun yer bulamayıp geri dönüyorum.
Yer önerisi dışında, mesela polis-jandarma geldiğinde ne diyeceğiz? Yivsiz tüfekle atıcılık yapmak meskun mahal dışında tamamiyle serbest mi ?
Mesela uygun gördüğüm bir alanda hiç bilmediğim bir kuş türünden onlarca olduğunu farkettim, o sebeple atış yapmadık ( uygun alan vardı boş )
Çünkü sesin kuşları ürkütüp kaçırabileceğini, belki de bir çeşit yerleşim yeri olabileceğini düşündüm.
Yanlışıkla bir av bölgesinde atış yapsam hedeflere, gelip ceza kesebilirler mi avlanmıyor olsam dahi?
Öyle ise nereden bileceğim neresi av bölgesi, neresi korunan türlerin olabileceği bölgeler vs.
Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum
Şimdiden teşekkürler, sevgiler, saygılar.
- Winchester SXP Defender
- Canik SFX Rival
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
02-07-2024, 00:11
(Son Düzenleme: 02-07-2024, 00:40, Düzenleyen: ceycey.)
(01-07-2024, 14:05)cemocane yazdı: Merhabalar değerli forum üyeleri,
Konu başlığından da anlayacağınız üzere, Adana'da atış yapabileceğim yer arıyorum. Kaç seferdir çıkıp 2-3 saat arabayla dolaşıp uygun yer bulamayıp geri dönüyorum.
Yer önerisi dışında, mesela polis-jandarma geldiğinde ne diyeceğiz? Yivsiz tüfekle atıcılık yapmak meskun mahal dışında tamamiyle serbest mi ?
Mesela uygun gördüğüm bir alanda hiç bilmediğim bir kuş türünden onlarca olduğunu farkettim, o sebeple atış yapmadık ( uygun alan vardı boş )
Çünkü sesin kuşları ürkütüp kaçırabileceğini, belki de bir çeşit yerleşim yeri olabileceğini düşündüm.
Yanlışıkla bir av bölgesinde atış yapsam hedeflere, gelip ceza kesebilirler mi avlanmıyor olsam dahi?
Öyle ise nereden bileceğim neresi av bölgesi, neresi korunan türlerin olabileceği bölgeler vs.
Şimdiden teşekkürler, sevgiler, saygılar.
Daha önce "Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi" konusunda yazıldığı üzere, yivsiz tüfek ruhsatnamesi tüfek sahibine,
meskende-işyerinde bulundurma ve meskun mahaller dışında kırsal alanda taşıma yetkisi sağlar.
Avlanmak için avcılık belgesi sahibi olmak,av harçlarını ödemek ve avlaklarda avlanmak gerekir.
Yasaya göre, meskun mahaller dışında kırsal alanlarda taşıma yetkisi mevcut. Avlanmamak şartıyla
atış antremanı da yapılabilir.Bence buna engel bir hüküm yok.Ancak,kraldan çok kralcı olan bazı kolluk
kuvvetleri, meskun mahal dışında da sıkıntı yaratabilirler.Tavsiyem,atış için ücra,meskun mahallere en az 3-4 km
uzaklıkta yerlerde antreman yapmanız. Yani,tüfek sesinin duyulmayacağı kadar uzak yerler.Atış alanına gidene
kadar da tüfeği boş olarak bagajda taşıyın.
Adana'da böyle alan bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler. Bir diğer tavsiyem tüfek atışının yapılabildiği
poligonlarda atış yapmak.(Tabi varsa)
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,363
Teşekkür Verildi: 1,074
Atış yapmak için en uygun yerler terk edilmiş taş ocaklarıdır. Atış yapılacak yerde merminin gideceği yer önemli, bir sütre olması önemli. Bunun için önce Google haritalarda inceleme yapıp, uygun olabilecek yerleri gidip görmek en pratik yaklaşım oluyor.
Meskun mahal yerleşim alanlarına, yollara 300 m içinde tanımlansa da, bazen jandarmaya anlatmak zor. Orman alanları bence hiç atış yapılmaması gereken alanlar, ormancılara ve jandarmaya avlanmadığınızı anlatamıyorsunuz.
Tüfek atışı yapılabilen Poligon memleketimizde neredeyse yok gibi.
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• ceycey (04-07-2024), emre16 (11-04-2025), gumush (20-12-2024)
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
04-07-2024, 09:30
(Son Düzenleme: 04-07-2024, 10:09, Düzenleyen: blacksea.)
Milli Parkların web sitesinde her il için ava açık ve kapalı alanları gösteren ayrıntılı haritayı indirip inceleyebilirsiniz.
https://avbis.tarimorman.gov.tr/AvlakHaritalari.aspx
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• (21-10-2024), ceycey (04-07-2024), jfmrk (20-12-2024), Sabri (04-07-2024)
Yorumları: 6
Konuları: 4
Teşekkür Alındı: 0 mesajda 0
Teşekkür Verildi: 2
(01-07-2024, 14:05)cemocane yazdı: Merhabalar değerli forum üyeleri,
Şimdiden teşekkürler, sevgiler, saygılar. Ben de adanadayım hedef atıcılığı için uygun konum bulabildiniz mi
Yorumları: 9
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 10
Teşekkür Verildi: 0
Mustafalarda bir poligon var gelip geçerken tabelasını görür bazen de silah sesleri duyardım. Bir gün bilgi almak için uğradığımda oradaki görevli arabamı beğenmedi herhalde ''Buraya zenginler geliyor herkeşi almıyollar fıcıttıkları hedef bilene bahalı '' deyip beni kapıdan göndermişti atış sahasını bile düzgün göremedim .sanırım sadece trap atışı yapılıyor tek kurşuna müsaade yok ve kulüp üyeliği felan gerekiyor
Not : Dün fark ettim tabelası değişmiş gençlik spor bakanlığı atış poligonu yazıyor gidip tekrar sormak lazım belki tabelayla birlikte başka şeyler de değişmiştir.
Yorumları: 553
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 530 mesajda 3,363
Teşekkür Verildi: 1,074
(07-04-2025, 11:09)ÖFT yazdı: Mustafalarda bir poligon var gelip geçerken tabelasını görür bazen de silah sesleri duyardım.
Not : Dün fark ettim tabelası değişmiş gençlik spor bakanlığı atış poligonu yazıyor gidip tekrar sormak lazım belki tabelayla birlikte başka şeyler de değişmiştir.
Sn. ÖFT,
Boşuna heveslenmeyin, Gençlik ve Spor bakanlığı Atış poligonlarında sadece Trap ve Skeet atışları yapılır, tek kurşun atışlarına KESİNLİKLE müsade etmezler.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• emre16 (11-04-2025)
|