(23-09-2012, 12:06 tarihinde geri bildirim mesajım)
İyi ve güzel dileklerini sunan tüm dostlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
İşlerim nedeniyle bir süredir uğrayamadım. Bu süre içerisinde Sn.ORTAÇ'la birlikte Princess poligonda buluşabildik. Poligon atış deneyimim (1 veya 2 kez gitmiştim) az olması nedeniyle kendisinden oldukça keyifli bir başlangıç kursu gördüm. Poligon'da Sn.Bekcihursit, Sn.Artur, Sn.Dursunkeles, Faruk ve Özgür beylerle tanışma onuruna eriştim.
Sağolsun Sn.Artur bana hedef atıcılığında olan tüm yanlışlarımı gösterdi ve atış hakkında keyifli bir kursta kendisinden aldım. Buradan tekrar teşekkürlerimi sunmak isterim. Princess poligonda silahımla 20 atış yaptık. Dostluk ortamı ve poligon beklentilerimin çok çok üzerinde çıktı bunun için saydığım herkese gerçekten çok teşekkür ederim.
Bugün Sefaköy'de bulunan İSAV poligonuna gittim. Burada da 16 atış yaptım. (.45'lik atış fişek başına 2 TL idi. Çok poligon görmesemde bana biraz pahalı gibi geldi. Silah ve mermiler bana aitti.) Bunun üzerine silahı sökebildiğim kadarıyla sökerek temizlemek istedim. Bunu yapmakta ki amacım silahın fabrika yağını ve 36 fişeğin oluşturduğu pisliği temizlemekti.
Elimden geldiğince fazla ve detaylı fotoğraf çekmeye çalışıyorum. Amacım bu silahı merak eden veya almak isteyenlere referans olabilmek. Son fotoğraflarda silaha ait beğenmediğim yerler bulunmaktadır. Bekar olduğum için ev biraz dağınık kusuruma bakmazsınız umarım. Smile
Silahın genel sökümü
İğne takımı ve tırnak. Burada iğne emniyeti de görülüyor, bunu takmamayı düşündüm ancak tırnağın esnemesini bu parça sağlıyormuş.
Çerçevenin üstten görünümü. Horozun önünde sağda kalan parça iğne emniyetini manüple eden parçadır. Bu parça yerine sadece pimle sabit sanırım. Silahı salladığınızda kendini yukarıya atıyor. Örneğin kapağı takmaya çalışırken bu parça kalkmış, kapak geriye gitmiyor sonra farkettim. Her ne kadar iğne emniyetinin kendi yayı bunu kontrol altına tutuyorsa da bana garip geldi. Sonra tetiği gereğinden fazla sertleştirmemek için böyle olabileceğini düşündüm.
Kapağı bu şekilde çekme nedenim, önceki üretimlerinde kızakların olduğu bölgelerde işçiliğin çok kötü olduğunu söylemeleriydi. Ancak Sn.ORTAÇ'ta işçiliğin büyük ölçüde düzeltildiği kanattinde.
TİSAŞ silahın yanında 2 adet Mec-Gar şarjör veriyor. Bu şarjörler 8 fişek kapasiteli. Şarjörü ilk kez söktüm ancak daha önce kapasitesi artırılmış bir şarjör görmemiştim. Yayı görünce çok şaşırdım yayın alt kısmı büyük, üst tarafı ise neredeyse yarı yarıya daha küçüktü.
Namlu yüzüğü ve icra mili. İkisinde de daha şimdiden boyasında ciddi deformasyon oluştu. Bunu bir çeşit plastik tampon ile çözdüklerini Sn.ORTAÇ'ın silahında görmüştüm.
Yakalama manevelası.
Namlumuz
İcra yayı. Birazcık yamuldu gibi Smile
İğne yuvası. Gerçekten rezalet haldeydi artık ne yağı vardıysa içinde iğne yayı paslı gibi geldi bana. Würth ile müdahale edip yeniden yağlayınca daha iyi bir hale geldi.
Tırnak yuvası da, iğne yuvasından farklı halde değildi. Burayıda aynı şekilde temizledim.
Şarjörün için. Şarjörü temizleme gereği yoktu sadece kontrol ve fotoğraf amaçlı söktüm.
Evet silahımın beni en rahatsız eden 2.noktası. Tahliye penceresinde, tırnağın üzerinde ki bölüm gerçekten çok sivri. Gömleği yırtacaktı nerdeyse. Burayı uygun bir zamanda tıraşlattıracağım.
Burada aynı yeri flaş yardımı ile görüntülemeye çalıştım.
Silahın beni en çok rahatsız eden 1.noktası. Silahı aldığımda bu izler yoktu ya da farketmedim. Bu izleri Princess'ten sonra farkettim. Önce yağ vs.izidir diye pek önemsemedim ancak bir türlü çıkmıyor. Pas gibi de değil ama böyle siyah lekeler. Würth balata temizleyicisi, WD-40, silah koruma yağı, diş fırçası Smile hepsiyle müdahale ettim ama banamısın demiyor. Ne oldukları konusunda fikre ihtiyacım var doğrusu.
Yukarıda anlattığım izden şarjör düğmesinin hemen altında da var. Buradaki daha koyu ve belirgin.
Silahın beğenmediğim 3.noktası -net fotoğraflayamadım- horoz tam ortada değil. Çok az, dikkatli bakılınca anlaşılıyor sağ tarafa yakın. Burada tırnağın arka tarafı bulunuyor ve o da tam ortalı değil yani tırnağın arkasının bir bölümü horozun önüne geldi gelecek. Bunu düzeltmeye çalıştım yerleştirirken ancak iğne emniyetini oturtunca yine eski haline geldi. Buna çok dikkat ediyorum şu anda horoz oraya almıyor ancak her an alabilecek kadar yakında duruyor.
Biraz uzun bir paylaşım oldu sanırım heyecanıma verin.
Ayrıca atış sonuçlarını da Sn.Artur'u kızdırmamak için paylaşmıyorum (çok kötüydüler). Ama zamanla daha da iyi olacağını umuyorum.
Silahla ilgili öğrenmek görmek istediğiniz her şeyi paylaşmaya hazırım, Büyükçekmece'deyim dileyen silahı gelip görebilir. Bu konuda üstadlarım bana çok ilgili yaklaştılar bu görgüyü bende devam ettirmek istiyorum.
Herkese saygılar.