STOEGER STR9-C
Sayın hocalarım selamlar. Bir kısa süre içerisinde Stoeger STR9C almaya niyetliyim. G19 hayranıyım elime tam oturuyor ama fiyatlar malum, kompakt bir tabanca arıyorum. 
Canik MC9 LS düşünüyordum ama kabzesi çok uzun geldi gözüme. Orta boy bir ele sahibim. Stoegeri yeni yeni araştırıyorum STR9C modeli tam G19 muadili. Sanırım forumda da kullananı mevcut.

Aklımı kurcalayan kısımları optik takılamıyor oluşu açıkçası optik takmak isterdim. Ve şarjörlerin 13 kapasiteli oluşu. Aslında 13 kapasite gayet iyi ama tüm kapasite kullanılabiliyor mu en çok bahsedilen konulardan birisi de bu araştırmalarımda şarjör yayının çok sert olduğundan bahsediliyor. Bunlar aklımı kurcalayanlar açıkçası. Yeni çıkan Thinline modelini henüz düşünmüyorum yeni çıkan bir silah olması ve henüz yeterli saha testinin olmamasından mütevellit.

Kısaca tüm bunları göz önüne aldığınızda STR9C önerir misiniz? Sizlerin değerli yorumları çok önemli benim için.
Bul
Sn.olrayt,

Konuyu en başından okuduysanız, ilk izlenimlerimi ve neden STR9-C aldığımı yazmıştım. Şarjör konusunda, yaylarının sert olduğu doğru, özellikle çok soğuk havalarda şarjöre mermi basmak daha da zor oluyor. Ben tabancamda 15 lik şarjör de kullanıyorum, sıkıntı yok.

STR9-C de optik takma imkanı yok. Eğer optik düşünüyorsanız ayni firmanın üretimi Thinline modelini almanızı tavsiye ederim. Şu ana kadarki geri bildirimlerde olumsuz bir yorum okumadım.

Benim STR9-C ile mesaim 1500 atımı çoktan geçtim. Mermi nedenli 3-4 tutukluk dışında bir sorun yaşamadım. Benim kullanımımda oldukça isabetli, güvenilir bir tabanca olarak düşünüyorum. Forumda "Torbalı Buluşması" konu başlığında Steel Challenge yarışmamızda 15-20-25 m. mesafelerdeki 15 cm çaptaki çelik plakaları STR9-C ile tek atışta vurabildiğimi izleyebilirsiniz. Gizli taşıma konusunda da uygun iç kılıfla T-shirt altında bile belirsiz olabiliyor.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba;

Aynı silahtan bende de mevcut. Yaklaşık 200 atıma ulaşmış durumdayım. Silahtan genel itibariyle memnunum. Genel itibariyle diyorum çünkü; STR serisi silahların üretilen bir bölümünde görülen silah söküm/toplama esnasındaki uyumsuzluk sorunlarını ben de yaşadım. Nedir bu sorun? Silahın toplanması aşamasında sürgü kapağı tetik ileriye alınmadan takılamıyordu. Fabrikada alıştırma yapılması suretiyle bu sorunu giderdiler. Ayrıca fabrika çıkışlı gez arpacık ayarında da sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü sürekli bir miktar sol alt vuruyor silah. Sanırım bunun da bir ayarına baktırmamız gerekecek.

Sabri bey, ilk mesajınızda silahı aldığınız arkadaşınızın tetikte revizyona gittiğini ifade etmişsiniz. Açıkçası silahta yer alan fabrika çıkışlı tetikten de çok memnun olmadığımı belirtmeliyim. Boşluğunu aldıktan sonra bazen birinci duvarda bazen ikinci duvarda atış tamamlanıyor. Asla atışın nerede tamamlanacağına ilişkin net bir fikir vermedi bu 200 atışta. Sonradan eklenebilecek bir tetik var mı diye araştırma yaptığımda ise elle tutulur bir ürün bulamadım. Arkadaşınızın tetik revizyonuna giderken kullandığı ürün hakkında bilginiz var mı? diye sormak istiyorum. Veya bu silahla uyumlu, Canik TP9 Elite S Combat modelindeki gibi, tek bir duvarı olan ve nerede patlayacağını kestirebileceğimiz bir tetik var mıdır?

Bilgisi olan arkadaşlar da yanıtlayabilirse sevinirim.

Saygılar.
Bul
(22-04-2025, 21:34)Lerbohem yazdı:  Ayrıca fabrika çıkışlı gez arpacık ayarında da sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü sürekli bir miktar sol alt vuruyor silah. Sanırım bunun da bir ayarına baktırmamız gerekecek.

Sonradan eklenebilecek bir tetik var mı diye araştırma yaptığımda ise elle tutulur bir ürün bulamadım. Arkadaşınızın tetik revizyonuna giderken kullandığı ürün hakkında bilginiz var mı? diye sormak istiyorum. Veya bu silahla uyumlu, Canik TP9 Elite S Combat modelindeki gibi, tek bir duvarı olan ve nerede patlayacağını kestirebileceğimiz bir tetik var mıdır?

Sn.Lerbohem,

Tabancalarda sol alt vurma sorunu sıktır. Bunun nedenleri arasında irkilme, geri tepme beklentisi, kabzeyi çok sıkma, tetiğe hızlı asılma vb. bir sürü neden sayılabilir. Eğer başka tabanca atışlarında bu olmuyor, sadece STR9-C de oluyorsa o zaman haklısınız.

Benim tabancayı aldığım arkadaşım, ilk çıkan serilerde kıvrımlı olan tetiği sonradan çıkan Stoeger düz tetik ile değiştirmişti:

[Resim: Ekran-Resmi-2025-04-22-22-11-05.png]
Tetik çekiş hissiyatında bir fark oldu mu bilmiyorum.  Benim tabancanın tetik çekiş hissi tipik Glock tetiği şu an.

Zaten STR-9 C yapı olarak G-19 Gen 3-4 klonu. Internette araştırırsanız dış ülkelerde Glock Gen 4 tetiği ile değiştirenler var. Ancak biraz kalın geldiği için dremel ile inceltmeleri gerekmiş ve hatasız çalıştığını söylüyorlar. Şahsi kanaatım bu tür maceralara girmemek yönünde. Stoeger firmasının çıkarttığı özellikli bir aftermarket tetik yok. (Siz glock performans tetiği alıp bunu Stoeger'de çalıştırabilirseniz, silahseverlere büyük katkı olur o da ayrı konu)

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sabri bey;

Arkadaşımın silahı olan Cougar 8000 FT ile poligonda atış yapma fırsatım oldu aslında. O silahta sol alt vurma sorunuyla karşılaşmadım. Ancak doğru bir tahlil yapmamı sağlayacak kadar atış yapmadım. Bir sonraki poligon gününde bu hususa biraz daha dikkat ederek FT ile daha fazla atış yapmayı deneyeceğim.

Ben tabancamı 4-5 ay önce aldım ve silahta sizin gönderdiğiniz fotoğraflardan soldakinde olan tetik mevcut. Sağdaki tetikte tek bir duvar sonrası net bir atış hissiyatı var ise alıp denemek isterim. Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum açıkçası.
Poligondaki arkadaş Glock 19'da getirdi atış yapmamız için ancak silah çok yıprandığı için tetiği çok da iyi gelmemişti. O nedenle Glock 19 tetiği nasıldır? net midir? bir fikir edinemedim.

Tetikte bir revizyona gideceğim kesin gibi. Ancak ben de sizin gibi revize edilecek parçaya hiçbir ekstra müdahale olmadan çalışabiliyor olması tarafındayım. Tetiğin inceltilmesi veya vb. uygulamalara maruz bırakılması tercih edeceğim bir yöntem değil. Araştırmalarım devam ediyor. Maalesef bahsettiğiniz gibi stoeger markasında aftermarket ürünleri neredeyse yok gibi.

Saygılar.
Bul
(24-04-2025, 01:17)Lerbohem yazdı: Ben tabancamı 4-5 ay önce aldım ve silahta sizin gönderdiğiniz fotoğraflardan soldakinde olan tetik mevcut. Sağdaki tetikte tek bir duvar sonrası net bir atış hissiyatı var ise alıp denemek isterim. Bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum açıkçası.

Tetikte bir revizyona gideceğim kesin gibi. Ancak ben de sizin gibi revize edilecek parçaya hiçbir ekstra müdahale olmadan çalışabiliyor olması tarafındayım. 

Sn. Lerbohem,

STR9-C bir Glock 19 (Gen3-4) klonudur. Tetik sistemi de aynı şekilde Glock sistemi çalışır. Tam kurulu iğne ateşlemeli SAO tabancalar gibi net bir duvar hissiyatı pek yoktur. Tetik çekilirken önce yarı kurulu iğneyi tam kurulu hale getirirsiniz, iğne tam kurulduktan sonra serbest kalır. Bazı kişilerin tanımıyla ne DAO ne de SAO bir tetiktir, Safe action tetik olarak isimlendirilir.  Bu tetik çekişine kendinizi alıştırmanız gerekecek... Sol alt vurmanız da alışamadığınız bu tetikle ilgili olabilir, nişangahla ilgili değil bence.

Benim tabancamdaki düz tetikte de aynı hissiyat var, STR9 tetiğinde istediğiniz net duvar sağlayacak bir sistem yok. STR tetiğinde günümüz şartlarında bir revizyon mümkün görünmüyor.

Net bir duvar sunan Glock performans tetiği'nin bu tabancaya uyacağını pek düşünmüyorum ama bir arkadaşımdaki GPT ile bir deneme yapmayı düşünüyoruz. GPT aslında Glock'taki yarı kurulu sistemi, tam kurulu iğne pozisyonuna getiriyor. Yarışma dışında, taşıma için bence çok da güvenli değil.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(24-04-2025, 12:56)Sabri yazdı: STR9-C bir Glock 19 (Gen3-4) klonudur. Tetik sistemi de aynı şekilde Glock sistemi çalışır. Tam kurulu iğne ateşlemeli SAO tabancalar gibi net bir duvar hissiyatı pek yoktur. Tetik çekilirken önce yarı kurulu iğneyi tam kurulu hale getirirsiniz, iğne tam kurulduktan sonra serbest kalır. Bazı kişilerin tanımıyla ne DAO ne de SAO bir tetiktir, Safe action tetik olarak isimlendirilir.  Bu tetik çekişine kendinizi alıştırmanız gerekecek... Sol alt vurmanız da alışamadığınız bu tetikle ilgili olabilir, nişangahla ilgili değil bence.

Benim tabancamdaki düz tetikte de aynı hissiyat var, STR9 tetiğinde istediğiniz net duvar sağlayacak bir sistem yok. STR tetiğinde günümüz şartlarında bir revizyon mümkün görünmüyor.

Sabri bey;

Açıklığa kavuşturmak istediğim nokta tam olarak buydu aslında. Cevabınız için teşekkür ederim.

Bu aşamadan sonra, ya sizin de belirttiğiniz gibi bu tetik hissiyatına alışmaya çalışacağım ya da net duvar hissiyatını veren başka bir silaha yöneleceğim.
En başında belirttiğim gibi silahtan genel olarak memnumum aslında. Boyutu, çalışma mekaniği, grupmanı ve en önemlisi sorunsuz çalışması ile güzel bir silah olduğunu düşünüyorum. 200 atımda hiçbir sorun yaşamadım.

Saygılar.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Lerbohem'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi