Kamp Baltalarımız
Sık sık kampa giden forumdaşlar için bu başlık yararlı olur kanısındayım.Baltalar ile konu başlığı aradım ama göremedim,varsa taşınabilir.
Bugüne kadar çeşitli kriterlere sahip bir çok balta kullandım. Resimlerle beraber birkaçı hakkında kendi fikirlerimi yazayım.

İtalyan Prandi marka Alman Tarzı Balta.Balta başı C45 karbon çeliğinden dövülmüş sap dişbudak olanda var amerikan ceviz olanda.Ceviz sap tercih edildiğinde fiyat yükseliyor haliyle.Baltanın keskinlik ve ağız tutmasından genel olarak memnunum.Ancak yabancı forumlarda da belirtildiği gibi benim baltamda da sap ve kafa uyumsuzluğu malesef mevcut. Sap kafaya tam olarak oturmuyor ve boşluklar mevcut. Bu da zaman içinde sapın gevşemesi demek oluyor ki sahada ki bence en büyük sorunlardan biri.

[Resim: Whats-App-Image-2025-02-27-at-00-19-44-1.jpg]
[Resim: Whats-App-Image-2025-02-27-at-00-19-44-2.jpg]

[Resim: Whats-App-Image-2025-03-03-at-17-49-12-1.jpg]
[Resim: Whats-App-Image-2025-03-03-at-17-49-12-2.jpg]

Fiskars x10 sanırım balta denilince küçük kardeşi x7 ile en çok satılan ürünler.

x7 daha çok dal temizliği x10 ise hem yarma hemde küçük çaplı parçalama işleri için ideal.Fiber sap olan baltaları titreşimden dolayı yıllarca soğuk baktım ama kullandıktan sonra yanılmışım dedim. Kamplara en çok X7 ile gidiyorum.İhtiyacımı karşılıyor.Ancak arabalı kamp ise ağırlık sorun olmayacaksa o zaman X10 u götürüyorum.

[Resim: Whats-App-Image-2025-01-31-at-14-29-16.jpg]

[Resim: Whats-App-Image-2025-01-31-at-14-29-35.jpg]

[Resim: pixiz-03-03-2025-15-54-45.jpg]

Bahco tomahawk baltayı forumlarda özelleştirildiğini görüp çok hoşuma gitmişti.Sadece bu iş için alındı. Zamanım olduğunda inş. yaparım değilse madenci08 (selam olsun) veririm nasılsa bi projesi vardır Big Grin.. Ayrıca baltayı bu haliyle kullanacaklar için dengesiz bir balta olduğunu söylemem gerekir.Balta kafa uzunluğu çok uzun sap kısa olunca elde bir garip hissetmiştim. Son olarak bu baltayıda yine italyan prandy firmasının ürettiği söyleniyor.
[Resim: P1180055-Bahco-tomahavk-zps9zmwfgte.jpg]
[Resim: Untitled-2-zpsnby5clee.jpg]

Ülkemizde el dövmesi,makas çeliği vs isimler altında ustalarımızın yaptığı çeşitli tarz ürünlerde çokca var.Bende denemek amacı ile tanınan bi ustamıza resimlerdeki sakallı baltayı yaptırdım.Hatta önceki forumda işyerine ziyaret ettiğim ve üretilirken çektiğim resimlerde vardı ama şimdi bulabilirsem yine eklerim.Bu baltamda hafif, kulanışlı ama malesef kovan ve balta başı kaynaklı olduğu için çok dış kamplara götürmüyorum.Çelik kısmen yumuşak bir çelik keskinleştirmesi kolay ama körelmeside aynı şekilde hızlı.

[Resim: Whats-App-Image-2025-02-03-at-16-28-57.jpg]

[Resim: pixiz-04-02-2025-19-42-12.jpg]

[Resim: pixiz-04-02-2025-21-10-13.jpg]

Son olarak Husqvarna Orman Baltası sap uzunluğu 65 Cm toplam ağırlık ise 1260 gr. Bu baltayı yada küçük kardeşini zaten forumdaşlarımızın birçoğu kullanmıştır.Dünya genelinde hultafors, gransfors,adler gibi çok bilinen balta markalarından biri.Kim kimi üretmiş hangisi daha kaliteli kısmına girmeyeceğim.

[Resim: Whats-App-Image-2025-02-03-at-10-49-19-1.jpg]

[Resim: Whats-App-Image-2025-02-01-at-20-31-12-2.jpg]

[Resim: Whats-App-Image-2025-02-01-at-20-31-11.jpg]

Hepsinin oduna vurduğumda çıkan tınlama sesi ayrı güzel geliyor bana.
Genelde balta alırken taşıma için ağırlık ve çanta kenarında duracağı için ebat önemli olduğundan size fikir vermesi için hem uzunluklarını hemde ağırlığını ölçtüm.
Zaten birçok arkadaşımızın aşina olduğu bilgiler ama yeni baltaseverler için küçük bi çalışma olsun.İyi hafta sonları herkese.
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için rainman'e teşekkür ederiz.
Bul
Benim balta ve testerem kalender işi. Bir yapı marketten alınma  ve fiyatı da uygun.
Sürekli olarak aracımın bagajında durur ve hizmetlerinden de mutluyum.[Resim: 1000075141.jpg?Expires=1839151714&Key-Pa...~8XMPqfQ__]
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Osman Ortaç'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün hem çapı 15cm den büyük ağaçlar kesmek hemde denemek için sipariş veridiğim osmanlı baltası diye satılan ürün geldi.Sap tahmin ettiğim gibi kavak ağacından üretilmiş. Çelik özellikleri vs galeri başlığı altında değil de başka konu açılırsa değiniriz.

[Resim: pixiz-13-04-2025-15-54-54.jpg]
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için rainman'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: