MKE gerçekten MKE mi?
CZ ve SigSauer marka tabancalar ile atılmış aynı yıl üretimi MKE markalı mermilerin farkları.[Resim: 1000075505.jpg?Expires=1839170407&Key-Pa...zBfzcp~A__]
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Osman Ortaç'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Ortaç,

Paylaşımınız için teşekkürler. MKE üretimi mermiler olarak bakacak olursak, ortadaki üçlü ile yanlardakilerin damgalamaları farklı. Hepsi 2024 üretimi ama iki yandakiler İnsan şüpheye düşürüyor, acaba gerçekten MKE üretimi mi? 

Yandakilerde daha çok lak görünürken, ortadakilerde lak az ve birinde yok gibi....

Kapsüllerdeki iğne izlerine bakarsak iki ayrı tabancadan atıldıkları belli. İnce ve net olan hangisinden, diğerleri hangisinden bilemedim.

Bu resimle anlatmak istediğinizi yazıyla ifade ederseniz, müteşekkir oluruz

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-04-2025, 12:37)Sabri yazdı: Sayın Ortaç,

Paylaşımınız için teşekkürler. MKE üretimi mermiler olarak bakacak olursak, ortadaki üçlü ile yanlardakilerin damgalamaları farklı. Hepsi 2024 üretimi ama iki yandakiler İnsan şüpheye düşürüyor, acaba gerçekten MKE üretimi mi? 

Yandakilerde daha çok lak görünürken, ortadakilerde lak az ve birinde yok gibi....

Kapsüllerdeki iğne izlerine bakarsak iki ayrı tabancadan atıldıkları belli. İnce ve net olan hangisinden, diğerleri hangisinden bilemedim.

Bu resimle anlatmak istediğinizi yazıyla ifade ederseniz, müteşekkir oluruz

Saygılar

Burada vurgulamak istediğim MKEK'nun hafif silah mühimmatı üretim yeteneğini tamamen yitirip, farklı yabancı üreticilere fason üretim yaptırdığı şüphesidir. Dolayısı ile her lot mermide aynı standart ve kalite tutturulamamaktadır.
Bu gerçek ise, acı olan şey  birçok yerli üreticinin önemli miktarlarda  mermi ihraç edebilmesinin yanında güya yerli ve milli  MKEK' nun mermi ithal etmek durumunda olmasıdır.
Yukarıdaki paylaşımım biraz varsayımsal olduğu için konuyu okuyucunun yorumuna bıraktım.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Osman Ortaç'e teşekkür ederiz.
Bul
Özellikle hiç lak yokmuş gibi görünen fişek üzerindeki damgalamanın da bariz farklı olması nedeni ile daha önce sayın alpSaral'ın da bahsettiği https://www.tabancatufek.com.tr/showthread.php?tid=313 taşeron tezini destekliyor.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
Bul
Değerli forumdaşlarım ve büyüklerim belki biraz konu dışında olacaktır.  Şahsi kanaatimce ve tercihime göre,  9x19 mühimmat alırken seçimimi mke den yana kullanmıyorum. Sebebine gelince mke fişeklerde atış sonrası silah üzerinde bırakmış olduğu toz ve kir , diğer sebebi ise maalesef maliyetinin yüksek olması...
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için P.Guard'e teşekkür ederiz.
Bul
Eski forumda paylaşmıştım diye hatırlıyorum.

Biraz bakındım IAA forumda buldum videoyu. Aslında o konuda MKE'nin taşeronuna verdiği şartnameden sayfalarda vardı, 9x19 kovanın çizimleri headstamplar nasıl olacak gibisinden ancak kalkmışlar muhtemelen birileri gördü ve kaldırttı.

2014 yılında Bosna - Hersek merkezli Igman (https://www.igman.co.ba) isimli bir mühimmat firması MKE için mermi üretmiştir. Ne kadar süre boyunca ürettiğini bilmiyorum. Ancak bildiğim 2020'den bu yana MKE hem kendi üretimi hem fason ürettirdiği mermileri satıyor. Aldığınızda artık hangisi denk gelirse.

Videoyu lütfen izleyin hem bir mühimmat üretim hattı görmüş olursunuz, özellikle videonun sonlarına doğru 5:40'tan sonra paketlenen mermileri tanıyacaksınız diye düşünüyorum Smile

75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Pembe lak boyalı olan bütün mke fişekleri igman üretimi.Sade 9mm leri değil 5.56 ları da pembe laklı.Polis Özel Harekatta kullanıyor bu 5.56 fişekleri.Kalite olarak sorun çıkardığını duymadım.Ne güzel bosnadan fişek alıyoruz ama Sırp partizandan niye fişek alır bu mke aklım almıyor.
Bul
(14-05-2025, 02:26)m16a2 yazdı: Pembe lak boyalı olan bütün mke fişekleri igman üretimi.Sade 9mm leri değil 5.56 ları da pembe laklı.Polis Özel Harekatta kullanıyor bu 5.56 fişekleri.Kalite olarak sorun çıkardığını duymadım.Ne güzel bosnadan fişek alıyoruz ama Sırp partizandan niye fişek alır bu mke aklım almıyor.

Sn.hocam öncelikle partizan öyle veya böyle ABD'de ve Avrupa'da özellikle çok fazla üretilmeyen fişekleri üretmesi nedeniyle bilinen tanınan bir üreticidir.

Pembe laklı mühimmatlar hakkında eski forumda gönderilen mesajlar pek kaliteli olmadıkları yönünde idi. O dönem o kadar olumsuz görülüyordu ki ben 2014 senesinde özellikle yeşil kapsüllü fişeklerden istihkak almıştım ve 2015'te fişek satın almamıştım.

Ancak bunlar beni hiç ilgilendirmiyor. Beni şahsen ilgilendiren husus şu. MKE bu mermileri üretmek için kanunla kurulmuş bir kuruluş. Öyle ki kârına filan bakılmadı senelerce ettiği zararı evimize aldığımız ekmekten dahi kesilen vergilerle sübvanse edildi. 20 sene önce zamanının en modern fişek üretim tesisi kuruldu o tesis 10 sene geçmeden mermi üretemez hale geldi.

Yetmedi H&K'dan alınan örnek tüfeklere utanmadan MKE yazıp, dönemin Cumhurbaşkanının eline tutuşturup yerli tüfek ürettik diye fotoğraf çektirdiler.

Oysa bu kurumdan beklenen tek şey, asli amacı olan hafif silah mühimmatını sorunsuz bir şekilde güvenlik güçlerine üreterek tedarik edebilmesiydi.

Onu yapamadı ama kime mermi ürettirip veya kimden neden mermi ithal ettiğini tartışıyoruz.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-04-2025, 20:46)Osman Ortaç yazdı: CZ ve SigSauer marka tabancalar ile atılmış aynı yıl üretimi MKE markalı mermilerin farkları.[Resim: 1000075505.jpg?Expires=1839170407&Key-Pa...zBfzcp~A__]

Hocam fotoğraflar görünmüyor,  rica etsem özel den paylaşır mısınız
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi