Silah İşlemleri Genelgesi
Arkadaşlar, ülkenin her yerinde silah ruhsat vd işlemlerin aynı şekilde uygulanması, uygulamada standardın sağlanması amacıyla, belirli
dönemlerde Emniyet Genel Müdürlüğü "Silah İşlemleri Genelgesi "yayınlar. En son 2023 yılında yayınlanan bu genelgenin linki aşağıda.
Ruhsat sırasında istenecek belgeler, yapılacak işlemler vb bir çok sorunun cevabını bu genelgede bulabilirsiniz.

https://www.egm.gov.tr/kurumlar/egm.gov....elgesi.pdf

Genelge çok uzun ve ayrıntılı. Ancak, uygulamayı göstermesi bakımından önemli.
Genelgenin yasa veya yönetmelikle ters düşen maddeleri olabilir. Böyle bir durum olursa bu konuda tartışabiliriz.
[+] 15 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Arkadaşlar, uygulamayı öğrenmek ve kafanıza takılan sorulara cevap bulabilmek için bu genelgeyi okuyun.
Her konu yazılmaya çalışılmış, ama yine de boşlukta olan bir kaç konu var.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Ceycey belge için teşekkür ederim. Bütün belgeyi taradım ancak ruhsat süresi ile ilgili hep 5 yıl zikrediliyor. Daha önce de konusu geçmişti, malum yeni harçlardan sonra 5 yıllık değil de 3 yıllık almak istersem nasıl bir yol izlemeliyim ? Hiç somut örneğine şahit oldunuz mu ? Saygılar.
Bul
Ben bu yazıyı epey okudum bir çıkar yol bulup taşıma ruhsatlı tabanca almaya uğraştım ama 657 ye tabi devlet memuru olduğum için kuyumcu gibi meslek grubu özelliğinden de faydalanamadım. Sağlık bakanlığında memur olmamın bir avantajı da olmuyor. Can güvenliği için desek kimin can güvenliği var zaten diye cevap gelecektir muhtemelen..
Sizin silah taşıma ruhsatı alabilmek için memur birine nasıl bir tavsiyeniz olur?
Saygılarımla Loc'Lu
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi