Adalet Bakanlığı Silah Kampanyası
Sayın ceycey,
Bugün sayın alpSaral'ın mesajını görünce sizin de yazdığınız gibi "Benden önce mesaj yazan arkadaşlar fazla yorum yapmak istememişler." yorum yapmak istemedim, çünkü belli kelimeleri kullanmadan yorum yapınca eksik oluyor.
Ruhsat konusunda hakim ve savcılara verilen ayrıcalığı bazı konu başlıkları altında haklı bulabilirim ancak bu konuda verilen imtiyazın hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Kaldı ki sizin de ve genelgede de belirtilen Anayasa'nın 10. maddesi dayanak olarak alınamaz.
Umarım en kısa zamanda hakim ve savcılarımız itiraz eder ve bu genelge iptal edilir.
Saygılarımla
Bilhan
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
Bul
(25-09-2024, 17:48)ceycey yazdı: Geçen seferki kampanyada hakim ve savcıların en az 1/4'ü tabancalarını devretmişlerdi. O nedenle
uzun süredir kampanya yapılmıyordu. Ticareti önlemek için devir yasağı getirilebilir.(Örneğin 5 yıl)
Ancak, bu da "biz hakim ve savcılarımıza güvenmiyoruz." anlamına gelir.
Bu arada kampanya bazı tabancaların ikinci el fiyatlarının düşmesine neden oldu.Glock 17,19 ilk
aklıma gelenler.

Maalesef endişelerimde haklı çıktım.2015 Yılında yapılan kampanyayı bildiğim için,sonucun böyle
olacağını tahmin etmiştim.Ticareti önlemek için belirli süreli devir yasağı olmadığından, bir kısım
bakanlık mensubu yeni aldığı tabancalarını devretmek istiyorlar.Silah satış işi yapan dükkanlar aranarak,
"Şu marka tabancayı kaça alıyorsunuz?" diye fiyat soruluyor.İkinci el silah satışı yapılan sitelerde bir
sürü ilan var.Ben yine devir oranının 2015 yılındaki kampanya gibi %25'leri bulacağını düşünüyorum.

Olayın iki yanı var.İlki,bu kampanyadan yararlanacaklar,tabanca bedelini ödemek için ellerindeki eski
tabancaları satışa çıkarttılar.Bu da başta Glock 17,19-S.Sauer P226-P229 olmak üzere bir çok tabancanın
piyasa  fiyatlarını düşürdü.
İkincisi, hemen kar elde etmeye çalışanlar,tabancayı alır almaz piyasa değerinin altında satmaya çalışıyorlar.
Bu da Kimber,Wilson Combat,Colt gibi çelik tabancaların ikinci el fiyatlarını düşürdü.Elinde para olan için
tam tabanca alma dönemi. Confused
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bazı ilan sitelerinde MKE den düşük fiyatta Glocklar mevcut
Bul
(17-04-2025, 12:37)UUU yazdı: Bazı ilan sitelerinde MKE den düşük fiyatta Glocklar mevcut

Hey gidi günler. 10 yıl evvel MKE'de kapanın elinde kalıyordu. Ah keşke harç olayı makul bir halde olsa da bu fırsatı değerlendirebilsek.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi